Šta je novo?

HTC Desire

Jel moze jedno pitanjce na brzinu.Postoji li mogucnoct otkljucavanja telefona koji je zakljucan na telenor mrezu i jel to ko radi kod nas.Gledao sam po netu i jedino otkljucavanje je putem unlock coda koji je jedinstven za IMEI telefona.I jel jos uvek postoje turbo sim kartice ili vec kako se zovu

Francuska kompanija Noreve iz Saint Tropeza pravi najbolje futrole i torbice za HTC Desire. Imate na Youtubu dosta o istoj. Kome je francuski problem ,torbice je moguće naručiti preko britanskog sajta www.inkino.co.uk. Isporučuju regularno u Srbiju. Jedini problem je što naši lupaju carinu. Još malo pa će i na diskove i knjige lupatii carinu. Čist bezobrazluk.

kako da kopiram kontakte sa sim kartice na sam telefon i kako da postavim fotku za svaki kontakt pojedinacno?

Ovako je kod mene

iwiyi8.png
1gl8m.png
25g9f0y.png

Password je vipmobile

hvala

Kum uzeo od Telenora HTC Desire.. i zakljucan je.

Sony Super LCD versus Samsung AMOLED (versus Super AMOLED, versus LCD)

[youtube]gY6qpnoziZM[/youtube]

i nije tako los SSLCD
koliko moze da se vidi na yt videu (use 1080p)

gledao sam ovo jutros....i nije neki test, mislim uporedjuje dubinu crne pri ovakvom osvetljenju....moglo je sve to bolje, ovo je stvarno traljavo

Imam jedno glupo pitanje - danas sam uzeo Desire i ne mogu da nadjem 2 stvari:
1. Kako da namestim da mi telefon samo vibrira (tj. neki Silent mod)? I da li mogu da se naprave neki profili kao kod drugih telefona - naprimer, General, Silent, On Street, Meeting i sl.?
2. Kako da markiram odmah sve e-mailove u inboxu i kazem da su prochitani?

Par pitanja:
1. Kako da kopiram kontakte sa sim kartice na telefon, na sta da idem od ovoga Import from SIM card, import from SD card i export to SD card?Pretpostavljam da tek kad to uradim da cu moci da postavim slike za kontakte posto ovako nema sanse nikako dok su na SIM-u?.
2. Da li postoji da se podesi nesto pa da pise ono na pocetnoj strani gde se nalazim tipa ulica, naselje i slicno ( secam se da je kod nokije to nesto bilo kao Cell)
3. Da li moze poruke normalno da redja kako stizu a ne da ih grupise?
4. Kad premestim neku pesmu sa kompa mogu da je podesim samo za zvuk poruke ali kako odn. gde da smestim mp3 da bi mi zvonilo kad me zovu znaci za pozive?
5. Kad prebacujem fotke ili pesme sa kompa kako da ih stavim na onu malu karticu a ne na memoriju telefona?

Imam jedno glupo pitanje - danas sam uzeo Desire i ne mogu da nadjem 2 stvari:
1. Kako da namestim da mi telefon samo vibrira (tj. neki Silent mod)? I da li mogu da se naprave neki profili kao kod drugih telefona - naprimer, General, Silent, On Street, Meeting i sl.?
2. Kako da markiram odmah sve e-mailove u inboxu i kazem da su prochitani?
1. drzis power ugme i izaberes vibration ili ako koristis sense ui stavis widget Profile pa imas da biras general, silent i vibration (ako ga nemas u spisku idi na download widget)
2. ne vidim takvu opciju ni u htc mail aplikaciji, ni u gmail aplikaciji, ako je gmail nalog odes u neki internet browser i mark all as read, kada odradi sync sa gmail bice all read i u telefonu (valjda bi tebalo, nisam probao :))
Par pitanja:
1. Kako da kopiram kontakte sa sim kartice na telefon, na sta da idem od ovoga Import from SIM card, import from SD card i export to SD card?Pretpostavljam da tek kad to uradim da cu moci da postavim slike za kontakte posto ovako nema sanse nikako dok su na SIM-u?.
2. Da li postoji da se podesi nesto pa da pise ono na pocetnoj strani gde se nalazim tipa ulica, naselje i slicno ( secam se da je kod nokije to nesto bilo kao Cell)
3. Da li moze poruke normalno da redja kako stizu a ne da ih grupise?
4. Kad premestim neku pesmu sa kompa mogu da je podesim samo za zvuk poruke ali kako odn. gde da smestim mp3 da bi mi zvonilo kad me zovu znaci za pozive?
5. Kad prebacujem fotke ili pesme sa kompa kako da ih stavim na onu malu karticu a ne na memoriju telefona?
jesi ti nekad imao smartphone?
1. logicno import from sim card, sd card je memorijska kartica
2. u phone settings ukljuci cell broadcast, mada ne znam gde to ispisuje na home screen (ovde mozes i bolje idi u live wallpapers i izaberi maps, pa ces dobiti tacno na mapi gde se nalazis vizuelno, a ne da pise)
3. tako ti je sada u androidu i iphone, threaded sms
4. najbolje skini neku aplikaciju za podesavanje razlicith zvona i melodija, kao i jacina zvuka za odredjene notifikacije (search u Android Marketu)
5. izaberes umesto charge only (kada ga prikacis na usb kabl) disc drive i u my computer ce ti se pojaviti memorijska kartica sa sadrzajem sta je sve na njoj pa stavljaj tu pesme i slike u neki folder (recimo MP3 i Pictures)

Poslednja izmena:
nisam, ovo mi je prvi smartphone i mnogo toga me buni, najvise me nervira sto ne znam sta se nalazi na memoriji telefona a sta na memoijskoj kartici, recimo kad prebacim pesme ili slike gde se to nalazi? ili recimo one pesme sto vec stoje u telefonu i slike na kojoj je to memoriji?

Osim aplikacija koje instaliraš ništa više se ne nalazi na memoriji telefona zato što ne možeš da joj pristupiš.

Recimo da u sledece dve nedelje uzmem Desire kod Vipa, kakva je situacija sa OTA update? Alternativa je update preko kompa, ali ce to doci jos kasnije?

kako mislis kakva je situacija? pojavice se i RUU fajl tako da mozes i preko kompjutera ako neces direktno over the air. malo ce trebati da se pojavi rooted rom ako na to mislis?

Konkretno sam mislio da li ce VIP pustiti OTA update na vreme ili ce da slackuju. Mislim na zvanicni update 2.2, bilo kojom metodom sto pre da dospe na telefon kada ga puste live.

e ja mislim da vipovi telefoni nisu 'brendirani' kao npr Orange i sl....samo su jednostavno zakljucani i otkljucavanjem se telefon ni ne skida sa mreze....

moj je unbranded i nije zakljucan (ne znam da li su svi otkljucani, ali sigurno nisu branded), mada je na njemu vec rooted froyo :)

Posle 5-6 dana koriscenja, navikao sam se na Desire i shvatio koliko je bolji aparat od N97 koji josh uvek imam kao drugi telefon :)

Poshto vidim da je froyo sada "in", interesuje me kako ide to sa update-om - da li se na sajtu HTC pojavi update i da li postoji josh neki program za Desire osim Sync-a koji treba imati na kompu da bi se odradio update?

Inache, kolega na poslu je odustao od iphone-a 4 kada je video moj desire (ima sada iphone 2G) :d

Ja sam pitao nesto slicno par postova unazad.

Ako Froyo izadje ove nedelje, da li to znaci da ce istog trenutka biti na sajtu ili ce prvo da ga ponude OTA, pa tek onda kasnije da ga stave na sajt?

Da li ce VIP uopste da pusti 2.2 OTA, i kad? Da ne bude to fazon za 3 nedelje a 2.2 da izadje za nedelju dana.

kada je izasao prethodni update meni je stiglo obavestenje na telefonu par dana kasnije i updateovao sam ga preko telefona. update nema veze sa vipom jer telefoni u vipu nisu branded. krece update po zemljama, sada kad ce stici u srbiju... i gde ce stici prvo jos se ne zna. na xda su napravili skrpitu za linux da proverava svakih 15s htc_ove servere, pa ljudi iz razlicitih zemalja stavljaju na svoje masine da skenira, kada se kod nekoga pojavi taj ce staviti na forum.

Meni je bio ponudjen updejt pre neki dan,ali nisam hteo da ga uradim jer sam bio prilicno siguran da to nije ovaj 2.2 Froyo updejt. Kako prepoznati Froyo 2.2 kada telefon bude ponudio updejt u narednim danima,cini mi se da na dispelju se pojavi samo neke HTC oznake koje nisu vezane za android OS numeraciju?

Poslednja izmena:
Upravo se updejtujem na 2.2 kupio sam telefon u VIP-u. Tako da bi trebalo i ostalima da radi.

Nazad
Vrh Dno