Šta je novo?

Iphone 4 u Telenoru?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Učlanjen(a)
17.11.2007
Poena
320
Ucinilo mi se da je neko vec pricao o tome na forumu..cak mozda i Peca, ali nisam siguran...i isto se secam da je bio spominjan oktobar 2010. Zna li neko nesto vise o tome? Mislim koliko ce to realno biti dobra ponuda, ako je i bude uopste..i isplati li se cekati? ;)

Ne vidim kako je to izvodljivo kada Apple nema Srbiju u svojoj listi i nema ugovor sa Telenorom ili bilo kojim drugim operatorom u Srbiji.

Kada ovde budes video nasu zastavu, tog dana ce iphone4 biti dostupan kod nas na ugovor. http://www.apple.com/support/country/

a oce se dobijati i ona futrola za telefon da mi ne ispada iz mreze? ili to samo uz posebne pakete?

Nece biti futrola.. Apple dil za fotrole vazi do 30. septembra.
Molim vas da ne pocinjemo ponovo rat oko antene.

byMax je u nekoliko navrata pomenuo da ima insajderske informacije o dolasku iP4 u Telenor.

Dammit... :wall:

Koja smo mi zadnja rupa na svirali...

Super je stvar to na ugovor. Mislim, tako se i kupuje ajfon, nego se vi svi uhvatilii za preprodavce koji prodaju za 1000 evra, pa je kao skup. :p

Srbija.

Dovoljno je to napisati :)

I Crna Gora? FFS..

Dammit... :wall:

Koja smo mi zadnja rupa na svirali...

Nemoj se nervirati care; vidis da je 3g 330e na najpovoljnijoj tarifi u cg, pa nov je ovde tek nesto skuplji kod preprodavaca!! Napominjem da je i ta "najpovoljnija tarifa" ako cenovnik ne laze strasno losa za nase uslove!!

Meni ne bi smetala ta cena od 330-350 eura, nego paket koji bi verovatno bio 3000+ dinara.

Super je stvar to na ugovor. Mislim, tako se i kupuje ajfon, nego se vi svi uhvatilii za preprodavce koji prodaju za 1000 evra, pa je kao skup. :p
Pa za sta drugo da se hvataju ljudi, kada na ugovor u nasoj zemlji ne mogu da uzmu telefon, vec moraju da se okrecu tim istim preprodavcima :)

2 Proday:
Jeste, Vlado... ali tamo za tih 330 evra dobijas i minute/poruke/megabajte. Ovde za te pare samo go telefon, pa ces jos i pretplatu dodatno da placas.

Nije povoljna cena, priznajem (kao sto ne bi bila ni ovde, takodje) - ali bar postoji *mogucnost* da se uzme... regularno sasvim, full pack, sa normalnom garancijom... a ne kod nekih "sivih" preprodavaca, sa bar diskutabilnom garancijom.

Crna gora i njihove plate > Srbija i nase plate. Njima 30e nije puno.

A i ovo sto kaze Gizmor :)

Stoji sve to sto pricate, ali bih svejedno voleo da Peca prokomentarise, posto sam prilicno siguran da sam za ovu info cuo bas od njega :) Naravno, izvinjavam se ako sam permutovao nesto :D

BTW telenor ima ugovor sa apple-om za rasturanje ajfona u Danskoj, Novreskoj i Svedskoj..zasto je toliko nemoguce da napravi neki takav ugovor i za Srbiju..

Ma Crna Gora Monako na balkanu.

Nema potrebe za sarkazmom, situacija je takva kakva jeste.

@Pobesnelo_pile

Ja sam citao da Apple posmatra Srbiju kao divljacku zemlju, i da ne zasluzujemo da posluju sa nama. Ne znam koliko je to tacno, ali ne verujem da je toliko daleko od istine. Ne znam koliko se situacija promenila.

Nije problem Telenora kod nas, problem je valjda sto Apple mora da "dozvoli" Telenoru da prodaje njihove telefone na ugovor. U prevodu nece da padnu tako nisko da nam pruze iPhone na ugovor, jer nismo zasluzili ili tako nesto. To me nimalo ne cudi jer je Apple elitna kompanija koja pazi sta radi. To sto ce imati ukupno veci procenat prodaje Iphona dodavanjem Srbije na listu im i nije bas previse bitno. Taj procenat bi bio jako jako mali, i ne bi imali preteranu korist.

Ne volim da pricam lose o svojoj drzavi ali sta da se radi kada je situacija takva. Primer Apple-a nije ni prvi ni poslednji.

Jeste, Vlado... ali tamo za tih 330 evra dobijas i minute/poruke/megabajte. Ovde za te pare samo go telefon, pa ces jos i pretplatu dodatno da placas.

Ne kontam; kako mislis da se dobijaju i minuti poruke i sl za 330e uz telefon?!

Ja sam citao da Apple posmatra Srbiju kao divljacku zemlju, i da ne zasluzujemo da posluju sa nama. Ne znam koliko je to tacno, ali ne verujem da je toliko daleko od istine. Ne znam koliko se situacija promenila.

Nije problem Telenora kod nas, problem je valjda sto Apple mora da "dozvoli" Telenoru da prodaje njihove telefone na ugovor. U prevodu nece da padnu tako nisko da nam pruze iPhone na ugovor, jer nismo zasluzili ili tako nesto. To me nimalo ne cudi jer je Apple elitna kompanija koja pazi sta radi. To sto ce imati ukupno veci procenat prodaje Iphona dodavanjem Srbije na listu im i nije bas previse bitno. Taj procenat bi bio jako jako mali, i ne bi imali preteranu korist

Gluposti, Apple je kompanija kao i sve ostale; proizvedi što jeftinije prodaj što skuplje, ispuni njihove uslove i dobijaš licencu za prodaju. I ne prave oni ugovor sa državama nego provajderima, da je T-Com na tržištu Srbije kao što je u Hrvatskoj i Crnoj Gori i tu bi nudili iPhone u paketu.

I da slažem se da je poenta kupiti iPhone, kao i bilo koji drugi skupi smart phone, u paketu kod provajdera. Davati za njega 1000€ u slobodnoj prodaji je čist *****izam. Primer: T-Mobile, Hrvatska; uzmeš iPhone u tarifi i300 (300kn - cca oko 4200 din, uključeno 300 min razgovora i 2 GB neta) ugovorno na dve godine, dobiješ iPhone za 800 kn (110€) sa tim što prvih 6 meseci plaćaš upola cene, znači 150 kn. A nakon tih šest meseci ako hoćeš možeš se spustiti na tarifu i150 (150 min razgovora i 1 GB neta) i nastaviti i dalje plaćati 150 kn. A to je još sve zajedno i skupo u odnosu kakve su ponude i akcije na većim tržištima.

Poslednja izmena:
300 minuta razgovora je tuga za svakog iole poslovnog coveka!

Nema potrebe za sarkazmom, situacija je takva kakva jeste.

Ne jos je jaca fora kada si rekao da njima nije frka da placaju 30€ mesecno, ucinilo mi se kao da poredis Luksemburg i Srbiju, a ne jad i bedu od Crne Gore, koju jedan Beograd pojede sest puta za dorucak i po plati i po velicini trzista i po cemu god hoces. Mora da nema dovoljno interesenata za iPhone na ugovor u Srbiji pa su zato otisli u Makedoniju i CG. :D

eto, kada nam Svabe budu najesen kupile Telekom Srbije - verujem da ce na prolece biti iPhone u ponudi kao u Crnoj Gori... sa istim cenama i paketima :)

pa kako i neće kad vidiš najavu npr od "uvoznika" Apple-a za srbiju da će iPad od 16GB kod nas koštati od 800€ pa nadalje, kao po zvaničnoj ceni ako ikad dođe preko njih do nas (naravno oglase ne računam :D ). to je po meni žešće divljačko pro*eravanje. Pa kod nas bi ta go*na od Apple-a trebala da budu bar duplo jeftinija nego u americi.

U prevodu nece da padnu tako nisko da nam pruze iPhone na ugovor, jer nismo zasluzili ili tako nesto. To me nimalo ne cudi jer je Apple elitna kompanija koja pazi sta radi.

Kazi da se salis i da stvarno ne mislis ovo sto si napisao. Kod koga mi imamo bilo sta da zasluzujemo? Ne dobijamo mi na poklon Apple proizvode nego ih placamo kao i svuda u svetu. Niti je Apple humanitarna organizacija niti smo mi socijalni slucajevi pa moramo biti "demokratizovani" da bi nam se pomoglo. Svuda u svetu ima ljudi koji ce imati para da kupe bilo koji proizvod i bice onih koji nece imati para. Cela Crna Gora ima stanovnika kao NBG, i oni su "bitni" i "zasluzili" su da prodaju "elitne" proizvode firme kao sto je Apple?

U stvari, kad bolje razmislim, Apple bas brine o nama, jer ne moze da dopusti da nam se uvaljuju njihova sr@nja zvana iPhone.

Mislim da ne dobijas nista vec ti minuti/poruke/mb ulaze u mesecnu pretplatu koju moras da placas dokle god traje ugovorna obaveza.

Po ceni od 330e dobijas ako pristanes da placas minimum 30e mesecno racun, a za to ne dobijas tako puno.

Ali... za 40e vec, flat internet. ,)

pa nije flat... ogranicenje je na 2GB pa posle ide naplata po potrosenom :)
citaj sitna slova

Kako dramite... Ja sam na svoj nacin objasnio zasto Apple nece da posluje sa nama :)

Ne mora da bude tacno, to je pretpostavka, u kojoj mozda ima istine a mozda i nema. Isto kao sto i paypal nije hteo da nas stavi na listu podrzanih zemalja, ja tako nesto kapiram i za apple.

Dajte mi razlog zasto Apple nema pravi ugovor sa Srbijom za prodaju njegovih proizvoda, ne samo za iPhone 4, vec i za ostalo.

Totalno dve razlicite situacije (Apple i Paypal).

Iphone se ne prodaje kao ostali proizvodi Apple. Apple potpisuje ugovor sa odredjenim mobilnim operaterom za odredjeni region. Barem sam ja tako shvatio. Operater koji im ponudi najbolje uslove dobija posao. Znaci nije do Apple-a.

Skoro sve ostale proizvode kupiti u Srbiji. Problem su cene ali to mislim da je do nas a ne do Apple-a.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno