kovacm
Čuven
- Učlanjen(a)
- 28.01.2005
- Poena
- 870
Pusti kod devojke neku igricu ili bilo koji zahtevni posao na compu pa proveri temperaturu, garantovano se usijava za 5-10 minuta. Kazem igricu jer je to najbrzi nacin da se MBP bas muski zagreje (barem ovaj moj unibody model od 15" i sa nvidijinom 330 diskretnom grafikom). Manje bi se grejao da je ugradjen ATI GPU, ali sta da se radi... ...
jeste, MacBook(Pro) se zagreju kada igras igricu ili kada gledas elitesecurity sa 50 Flash banera
ali sve dok ne opterecujes 100% bar jedan core ventilatori su necujni a MacBook je relativno hladan.
zasto su napravili da se ventilatori ukljucuju nelinearno sa opterecenjem - valdja da bi 80% vremena MacBook bio necujan - ako ga opteretis (preko 70C za CPU) i greje se i ventilatori rade na maximumu (dok igram Plants vs Zombies toliko je vreo da ne moze da se drzi u krilu).
mada meni odgovara nacin na koji radi MacBook (80% vremena je necujan).
@salac ako vec uzimas postolje, uzmi sa USB hubom! :d
jel tu spadaju i IBM x86 serveri? ili tu spada Power7?Serversko trziste je najnaprednije trziste racunarskog hardvera i u principu se tamo koriste tehnologije koje ce stici na nase stolove za dve, tri, pet godina a mozda i nikad.
kako losiji nego kod windowsa? kod Apple bar ne placas nikakve dodatne CALove.odnos cena/performanse je losiji cak nego i kod windowsa,
imam instaliran Mac OS X server na MacMiniju i radi odlicno - sve se podesava preko GUIa; mislim da sam samo dva ili tri puta morao da otvaram terminal dok ga nisam podesio... savrseno jednostavno i brzo uz jako malo citanja/kopanja.
na poslu sam upravo zavrsio sa Ubuntom - znaci sve u terminalu. nije ni tu problem sve podesiti dok imas Google paa udri copy&paste
inace ta zavisnost od JEDNE platforme (Mac) - pre par meseci pitao sam i na forumu gde mogu da nabavim onaj backplane za hardiskove za HP Proliant server... do kraja smo harddiskove ugurali pomocu stapa i kanapa u kuciste bez backplane jer ne moze da se kupi u srbiji (kasnije se javio covek koji je kao uslugu mogao da mi nabavi to malo s*****...)
zato sto Mac OS X server koriste samo oni koji koriste i Macove... a ni to nije uvek pravilo, obicno se ljudi odlucuju i u tom slucaju za free linux.Ne mogu. Apple povremeno pokusava da napravi serversku platformu (OSX je, btw, kao stvoren za to), ali kao po pravilu njihova linija serverskih proizvoda uvek nailazi na mlak prijem i odsustvo interesovanja relevantne publike.
Poslednja izmena: