Šta je novo?

Gran Turismo 5

Greska, izglda da su to bili "used" :lupko:

Ima za 175 na kupiprodaj sa garancijom. Mada milsim da je gt za 100e bolja opcija.

Sad videh da ga ima u comtradeu za te pare, onda je jos mnogo bolja opcija :) 3 godine gaarancije i moze lepo da se savija u gt5 :D

Ja bi ga uzeo rado, posto koristim prijateljov G25, ali me nervira sto ne mogu da saltam brzine na volanu kao na G25.

Jel kompatibilan uopšte Logitech Momo sa PS3 ili će morati da se uzima novi volan?

Radice ti on nekako, ali teshko ce to ici sa 180 stepeni, ili koliko ima vec...

Ma gde tesko, za trkanje dovoljno skroz. Radi Momo, ali ne mogu da se podese dugmici na njemu za ono sto ti hoces, uopste ne vidi poglede levo desno, a to ti bas treba online...

Ok, vozim online od 2005-e, ocigledno ne znam o cemu pricam.. I sta podrazumevate pod 'dovoljno'? Nije dovoljno za parkiranje, ali u trci nemas potrebe za vise stepeni, ako ti je potrebno vise, nesto ne radis kako treba..

Ish :d

In the latest issue of Official Playstation Magazine, the 'My Lounge' for Gran Turismo 5 has been unvieled and detailed.

My Lounge is GT5's hub from which you'll access all of GT5's new online features. Hit the Community tab and you'll pull up a bulletin board filled with your latest stats and your recent mail from friends and other players.

You can browse through your friends' bulletin boards and check their progress on and offline, and sent out mail and challenges. My Lounge supports voice chat for up to 32 players and lets you host 16-player online races or spectate on races in progress, as well as watch the GT-TV VOD service and race replays.

Kako li ce taj hosting raditi, P2P? Nadam se i mogucnoscu stavljanja kvalifikacija takodje, barem 5 minuta kvalifikacija mnogo znaci..

Polyphony Digital is giving gamers the chance to have their name immortalised in the credits of Gran Turismo 5.

The developer is reportedly runnnig a competition whereby fans can suggest a name for the official in-game GT5 song.

If Polyphony boss Kazunori Yamauchi likes their suggestion, he'll stick their name in credits.

According to a post on NEOGAF:

The name of the person who submitted the suggestion for the final track title name that is selected, will be included in the "Special Thanks" section of the credits in "Gran Turismo 5".

To send your suggestions:
Please send the following information to the email address noted below.

E-mail Subject: GT5 Music Track Title

1. Music Title (English only. Please limit to 1 title per person.)
2. Your name or nickname (Alphabetical characters only)
3. Your country of residence
4. Descriptive comment regarding the music track (English only, in 150 words or less)

*Submitted suggestions that do not meet the above format will not be selected.
*Suggestions are limited to one per person.

Deadline:
July 25, 2010 11:59 PM (PST)

Result Announcement:
We will be announcing the selected title suggestion within 2 weeks from the final date above.

Judging:
Judging will be performed by "Gran Turismo" series producer, Kazunori Yamauchi.

The email address you'll want is:

[email protected]

Saljite neke narodnjake :)

Hehe , jeste fake , ali kako bi dobro bilo da je zvuk pravi :(

[YOUTUBE]bOErm4RIOak[/YOUTUBE]

Meni se vidi skroz normalno , ewo i direktnog linka ako jos nekome zeza

Kako je bre neko nashao identichan snimak SC430 na istoj stazi i isto ovako vozenu da bi napravio fake ? Ili on ima tog Lexusa pa je skoknuo do Fujija, provozao identichno, snimio najgorim mobilnim koji postoji i to nalepio na ovaj snimak ? :)

Nije da branim GT zvukove, ali da objasnim jednom fenomen realnog i zvuka u igrama. Vecina pravih snimaka koje gledate iz tih automobila su snimljeni loshe, jer to nije jednostavno uraditi, potrebna je dobra oprema i neko ko zna to sve da namesti, ko se bavi snimanjem i zvukom. Umesto toga, oni uzmu najobichniju kamericu sa ugradjenim zvuchnicima i tako snime. Posto vecina kamera ima AGC (Auto Gain Control), i ne snalaze se kako treba sa ovakvim tipom zvuka, one ga pojachavaju do u nedogled, pa to odlazi daleko u distorziju i zvuchi "lepo" kao na ovom snimku. Posto takve loshe zvukove slushate svaki dan (ili bar svaki put kad pogledate neki incar snimak), to je logichno postao reper i zvuk kakav treba da bude, pa ako nije takav u igri, automatski je nerealan.

Zakljuchak: svaki zvuk automobila koji tako odvalite ima da zvuchi "lepo", basovi ce da gruvaju, ima da pucketa na sve strane i da se cuje distorzija, i to je upravo na ovom snimku, a ja ne znam shta to moze da pucketa i da se cuje tako kao da si odvalio loshe zvucnike do daske :) Neko je to ili namerno nagruvao, ili ima mnogo losh zvuk na kameri.

Ono shto realno fali GTu je bash to, ali ne tako izrazeno, ali ko se seca demoa, to je bash i drastichno popravljeno, basovi su pojachani i automobil se cuo mnogo vishe kao da je "ziv" :), chak i Road verzija se cula mnogo dobro, skoro isto kao pravi 370Z...

Poslednja izmena:
Stvarno je dobro ovaj uklopio... a nisam bas siguran u to da kamere pojacavaju zvuk, da ga distorzuju, to sigurno, ali ne sumnjam da je ovako glasno stvarno. Secas se epizode Fifth Gear-a kada je Tiff testirao Mclaren F1 GTR, morao je da stavi slusalice sa mikrofonom da bi uopste komunicirao sa vlasnikom :)

Stvarno je dobro ovaj uklopio... a nisam bas siguran u to da kamere pojacavaju zvuk, da ga distorzuju, to sigurno, ali ne sumnjam da je ovako glasno stvarno. Secas se epizode Fifth Gear-a kada je Tiff testirao Mclaren F1 GTR, morao je da stavi slusalice sa mikrofonom da bi uopste komunicirao sa vlasnikom :)

Kakav crni Fifth Gear...Top Gear je zakon! :D

Pa da, ali zar ne cujesh koliko je jaka distorizija ovde, bukvalno se sam zvuk ne cuje koliko se cuje sve drugo chega ni nema u stvarnosti :) Tako se ne cuje ni jedan automobil, ma koliko buchan bio. Pogledaj onaj Yamauchijev snimak na Ringu, to je jedan od retkih kvalitetnih audio (a i video) incar snimaka, auto se cuje skoro kao bilo koji budzeni road car. Jasno da to nije SuperGT klasa, ali auto je isti, SC430 moze vise da se dere najvishe zbog auspuha i diferencijala, a to podrazumeva chiste niske i visoke tonove, bilo kakva distorzija se ne moze javiti u realnom zivotu, jer nju prave uredjaji i mikrofoni za snimanje, ljudsko uvo je mnogo osetljivije pa sve cuje..

Poslednja izmena:
Driveru ne lupetaj molim te ajde... vec smo diskutovali o ovome. JGTC automobili ce zvucati kao najbrljiviji usisivaci i tacka.

Postoji gomila klipova od kojih je mogao da uzme zvuk i da ubaci u igru, pa secas se da sam i sam uporedjivao originalni snimak , isti auto ista staza, sa GT-em. I ovu montazu moze svaki pocetnik da uradi.

ewo odakle je pozajmljen zvuk
[YOUTUBE]Q6IB1HJJZrg[/YOUTUBE]
a ewo i usisivac-verzije , tj GT5 :d
[YOUTUBE]5NIqf1Vk-24[/YOUTUBE]

Jeste da mikrofon malo iskrivi zvuk ali ti ga napravi *** ko da je to pooootpuno neka druga stvar. Cinjenica je da u GT taj auto zvuci dosadno i jadno i kao da ga je neko sklapao za srednju direktorsku klasu a ne za trkaca :p

Poslednja izmena:
Da bi snimio zvuk visoke decibelaze treba ti poprilicno tolerantan mikorfon. Na to dodaj posteno mikorfonsko pretpojacalo i vec moze da ti bude jasno da NIKO tu opremu ne nosi u kolima dok se snimaju "incar" snimci. SVAKI glasan zvuk ce biti izoblicen a izoblicenje nije sitno kao sto ti kazes. Sta vise, veliko je i nijedan od ovih snimaka nije autentican. Basovi su uvek prenaglaseni (oni prave najvecu deistorziju), visoki prste a srednji zvukovi bivaju obojeni u zavisnosti od samog mikrofona. Rezultat = neistinit zvuk. Tacka.

Ok , ubedili ste me , trkacki automobili zvuce kao Pasat-i. Jeste.

Bre kad onaj mali jugic , cije sam trke gledao par puta, vristi i dere se onoliko sa 150 konja i pisljivih 4 cilindra , mogu da mislim samo koliko urlaju ove zveri.

I koliko sam automobila video u stvarnosti i na YT , koje sam prepoznao odmah , samo po zvuku , ne gledavsi u njih, a snimljeni su isto nekim kamericama i mikrofonima. Ne lupajte gluposti.

Kao sto rekoh snimljen zvuk moze da bude malo drukciji nego u stvarnosti. Ali ako se zanemari i to pistanje i sve , jednostavno ovaj SC430 ne URLA. Jednostavno zvuci dosadno i tromo i retardirano i td...

Jesu li najavili Volve-e za GT5? Hoće li biti standard ili premium modeli?

Vrh Dno