Za ekipu koja je resila da me brze-bolje optuzi da zbog jednog 'minornog' incidenta zelim da posto-poto pobegnem od apple-a:
Ovo nije prvi put. Dok ovo kucam sa moje leve strane cuci iMac, ugasen, gde se lepo vidi 'izjeden' deo ekrana - u gornjem desnom uglu od konstantnog grejanja(pregrevanja?) stvorile su se primetne fleke. Dakle, po mom iskustvu, apple hardver fail-uje 2/2, ili ako vise volite procente - 100%. Ko ne veruje moze slobodno da mi se javi na PM te ce biti u mogucnosti i da se licno uveri u ovo o cemu pricam.
Da li vi stvarno mislite da ce tek tako, posle ovakvih iskustava, a zahvaljujuci storijama pojedinaca kako je na njihovim apple-ovima sve sjajno i bajno, biti popravljen los utisak?
Evo i ostalih zapazanja o hardveru:
1.za trajanje baterije i touchpad veliki plus.
2. ekran - dobar, uporediv sa kvalitetnim proizvodima drugih proizvodjaca i naravno mnogo bolji nego LCD-ovi zabodeni na uboge laptopove od 300-400e (sto je sasvim normalno i ocekivano).
3. mouse - bt mis 'zaplenjen' sa iMac-a je potpuno razocarenje; ergonomski los i spor do zla boga; posle par sati koriscenja izgubio sam bilo kakvu volju da ikada vise radim sa njim.
4. USB - unibody MBP 15 ima samo 2 USB-a i na moje veliko razocarenje nemoguce je nastekati wireless logitech mish i USB hard u isto vreme (jednostavno su konektori preblizu); na bilo kom PC laptopu ovo prolazi bez problema.
Toliko za sada