Šta je novo?

Aplikacije - iOS

ne trolujem, samo pisem o tudjim iskustvima. tako me bas zabole za iphone :p

Generalno, jeste sporiji, ali je i funkcionalniji zbog foldera i multitaskinga, sada mi je bitesms nonstop aktivan proces. :) A i ne znam šta ljudi očekuju, to je kao da Windows 7 stavljaš na nekoj starijoj mašini. :)

Zar nije onda bolje da iskljucis ovaj novi fabricki multitasking i da koristis onaj sa cydije (bacgrounder)?

Meni je posle par dana negativan utisak, vratio sam ga na svoj Custom 3.1.2, neću stavljati na 3G iOS4, jedino ako/kada kupim 3G, ili naravno i4.

Zanima me prelazak sa 3G na 3GS kako najbezbolnije odraditi? Znaci aplikacije, kontakti, Cydia programi, Instalous programi, igre itd...Znaci prikopcam kao novi fon i onda sta? Da li da upgrejdujem na OS4 ili ne ? Sta je najbolje raditi?

Za aplikacije, kontakte, poruke... uradi backup u itunes, a za ostale stvari sa cydije uradi backup u rocku.

Mozes na 4.0 samo ako imas stari boot. I ako je stari boot i mozes da predjes, ja bih isao na 4.0.

Mislim da sam procitao skoro celu temu.. saznah dosta stvari, ali ako moze par odgovora za wannabe iPhone korisnika:

1. Kakvo je stanje sa iGo mapama na 3GS, Beograd me najvise zanima, koliko dobro to radi i slicno.. (u poredjenju sa standalone GPS sistemima recimo, zbog GPS-a bi najvise i menjao trenutni telefon).
2. Da li je za punjenje dovoljno samo ubosti u USB, ili je potreban instaliran i iTunes? (pitam zbog punjenja kod drugih ljudi koji nemaju iTunes..)
3. Ako budem planirao da kupujem neke aplikacije sa App Store-a, moze li se to vrsiti Internet Karticama domacim?

Za pocetak toliko, imam jos neke nedoumice ali otom potom..

1. Mape za igo su iste mape koje se koriste i na drugim sistemima za igo 8.3 ili amigo. Ne znam za 3GS, ali na 3g GPS prijemnik jeste slabiji u poredjenju sa ostalima.
2. Ne znam :)
3. Ja kupujem preko banka intese internet kartice

Ja imam jedan problem sa SBSettins-om, nakon zadnjeg update-a on je promenio i data toggle i izgleda da je promenio i nacin na koji iskljucuje GPRS. Problem je bio sto je meni ostao iskljucen gprs i data sa starim togglerom pre updatea i sada ne mogu da koristim gprs bez obzira sto ukljucujem to sa novim togglerom.

2. Za punjenje je dovoljno ubosti u USB, ne treba iTunes.

Zahvaljujem.. Jel se zna neko okvirno vreme kada ce iOS4 biti 'razbijen'?

Evo detaljniji odgovor na prvo pitanje, sto se GPS-a tice. Realno gledano, GPS na iPhone-u jednostavno ne moze da se poredi sa standalone GPS uredjajima, nije to to, mape nisu problem one su odlicne, ali se dosta cesto desava kasnjenje, signal se lako gubi itd. Naravno, ovo govorim za 3G model koji posedujem, sto se 3GS-a tice, stvarno ne znam, ali iskreno ne verujem da je situacija mnogo drugacija. Sto se samog uredjaja tice, on je za svaku preporuku i licno sam prezadovoljan, ali ako uzimas mobilni telefon zbog GPS-a, neces se bas usreciti, kapiram da je on tu samo kao dodatak. :)

Poslednja izmena:
Da.. ali bezveze mi je da uzimam GPS uredjaj i vucaram ga stalno, smara me i plocicu od muzike svaki put da vadim i nosim :) Ovako bi ubio dve muve jednim udarcem. Ne trazim nikakvu ultra brzinu, tipa kasnjenje od sekund, dva, tri bi mi bilo skroz prihvatljivo. Gledao sam neke klipove na yt-u, iz Madjarske, Rumunije.. ako onako radi i kod nas, onda mi nista bolje ne treba..

Kasnjenje skoro da se ni ne primeti, problem je sa prijemom signala, zahteva da ima uvek cisto nebo i kada vozis izmedju velikih zgrada po gradovima gubi signal.
Koliko sam citao tek u iPhone 4 su ubacili neki ljudski gps chip, neki broadcom koji ima dobar i precizan gps prijem.

Ako ti treba dobra navigacija na telefonu onda kupi HD2 jer za njega imas i veliki izbor programa za navigaciju, dok za ostale stvari iphone je dobra preporuka.

Poslednja izmena:
Kasnjenje skoro da se ni ne primeti, problem je sa prijemom signala, zahteva da ima uvek cisto nebo i kada vozis izmedju velikih zgrada po gradovima gubi signal.
Koliko sam citao tek u iPhone 4 su ubacili neki ljudski gps chip, neki broadcom koji ima dobar i precizan gps prijem.

Ako ti treba dobra navigacija na telefonu onda kupi HD2 jer za njega imas i veliki izbor programa za navigaciju, dok za ostale stvari iphone je dobra preporuka.

Pa imas i za iPhone 10-tak GPS programa. Ne znam koje su to visoke zgrade u BG-u ili bilo gde u Srbiji pa se gubi GPS to mi je malo cudno, ali ovde u Kanadi na mom 3G Tom tom, Navigon, iGo i Magelan rade savrseno na iPhonu. Ortak uzeo stand alone GPS i seli mi u kola ama sve isto i jos ono njesra glomazno Garmin 265WT.
Mustang ne znam jos koji je boot tek treba da dodje pa javljam.
Pozzz

Dzabe postoje desetak programa za navigaciju na iPhone kada nemaju mape za Srbiju.
Sto se signala tice, ja sam ga uporedio sa HTC Diamond-om i sa Mio Moov uredjajem za navigaciju. Oba imaju puno bolji prijem signala od iPhone 3G, cak i kada sam u kuci urade lock dok iPhone mora da se izadje napolje i da ima cisto nebo. Moze da odradi posao ali nije to, to. Recimo ako setam pored neke dvospratne kuce sa potkrovljem, iPhone vec gubi signal jer pola neba ne vidi od te kuce i to njemu nije dovoljno.

Mustang ne znam jos koji je boot tek treba da dodje pa javljam.
Pozzz

Moci ces i sa novim boot-om ali ce biti Tethered, tj kad se ugasi moraces da ga palis preko kompa. I treba ti sacuvan .shsh za 3.1.2 da bi to odradio. Inace dosta komplikovana operacija. To je za sada max do kojeg se stiglo sa novim boot-om :)

Poslednja izmena:
Dzabe postoje desetak programa za navigaciju na iPhone kada nemaju mape za Srbiju.
Sto se signala tice, ja sam ga uporedio sa HTC Diamond-om i sa Mio Moov uredjajem za navigaciju. Oba imaju puno bolji prijem signala od iPhone 3G, cak i kada sam u kuci urade lock dok iPhone mora da se izadje napolje i da ima cisto nebo. Moze da odradi posao ali nije to, to. Recimo ako setam pored neke dvospratne kuce sa potkrovljem, iPhone vec gubi signal jer pola neba ne vidi od te kuce i to njemu nije dovoljno.

Gde, u Vrscu? Ako ima neko iz BG-a da kaze malo vise o ovome bilo bi lepo...

Inace, za iTunes, posto mi kaze da nasa zemlja nije podrzana, koju da odaberem i da li treba na nesto da obratim paznju pri pravljenju naloga, da bi radila internet kartica.

Poslednja izmena:

Moguce za Srbiju ali ovde brate nema sanse da izgubis signal. iGo nema signala ni kad sam kuci ali cim izadjem puf eto ga. Tom tom ima cak i u sobi mojoj ovaj poslednji 1.4 sa text-to-speech.
MUSTANG->Mislim da je stari boot jer me je doticna osoba pitala da li hocu da mi uradi jailbrake i unlock pre nego sto posalje, tako da bi trebalo biti ok.

MUSTANG->Mislim da je stari boot jer me je doticna osoba pitala da li hocu da mi uradi jailbrake i unlock pre nego sto posalje, tako da bi trebalo biti ok.

Ako je mislio da stavi 4.0 onda verovatno jeste stari boot, ali 3.1.3/3.1.2 mogu da se jailbrejkuju i sa novim boot-om. (3.1.3 novi boot, samo ako je aktiviran, 3.1.2 ne mora da bude aktiviran). Cisto pojasnjavam jer za pocetnike sve je ovo mnogo konfuzno sta moze sta ne moze :)

GPS signal je svugde skoro isti, nema veze da li si u Srbiji ili u Kanadi.
Prodji kroz neku uscu ulicu sa malo vecim zgradama pa javi koliko je precizan i da li je izgubio prijem satelita.

Pa bas u centru grada i ima najbolji odziv. iGo cak ima i 3D zgradice a Navigon panorama 3D view sto je cool. Ne znam kako se samo vama gubi u Srbiji ako kazes da je isti signal. Onda nesto nije u redu sta znam.
Mustang hvala na odgovoru ni meni bas najjasnije nije ali kad dodje cu da javnem.

Danas dobih iPod Touch 2g 8Gb, skroz sam zadovoljan kako radi. Instalirao sam manje vise sve sto mi treba, tek ponesto mi fali:

- predlozite mi neki file explorer za ipod, al da mogu da radim copy/paste/move komande sa fajlovima.
- ima li podrske za "direktorijume" na desktopu OS-a [3.1.2], kako se zove app
- ima li smisla da instaliram onaj homebrew za multitasking, kako se zove?
- ime programceta za snimanje "screenshotova"

1. Zashto bi radio takve stvari na iPodu (ili telefonu uopshte) ? :)
2. Mislim da to ne postoji van iOS4
3. Zove se backgrounder, ima smisla ako ti treba
4. Ne treba ti app, drzish Home i stisnesh Power/Sleep, ekran treba da "fleshne" kao blic.

Ako je mislio da stavi 4.0 onda verovatno jeste stari boot, ali 3.1.3/3.1.2 mogu da se jailbrejkuju i sa novim boot-om. (3.1.3 novi boot, samo ako je aktiviran, 3.1.2 ne mora da bude aktiviran). Cisto pojasnjavam jer za pocetnike sve je ovo mnogo konfuzno sta moze sta ne moze :)

Ok Mustang znaci 3GS ima 3.1.3, sa AT&T, baseband 5.12.01. Aktiviran je fon. Jel ima neki tutorijal za jailbrake i unlock?
Zaboravio sam MODEL->MB716LL sa starim boot rom-om.

Edit: Uradio sam JB sada samo unlock.

Edit2: odradjen i unlock laganini!

Poslednja izmena:
Citam na iSrbija da dosta dosta brze i bolje hvata GPS signal na iOS4 na 3G(S)..

Ne znam zashto se oni sa 3G/3GS ne javljaju ovde sa iskustvima na iOS4, ili je moguce da nisu uradili upgrade uopshte :)

...ili su svi kupili Androida zbog 6 USBa :d:d

Ne znam zashto se oni sa 3G/3GS ne javljaju ovde sa iskustvima na iOS4, ili je moguce da nisu uradili upgrade uopshte :)

...ili su svi kupili Androida zbog 6 USBa :d:d

Mozemo da probamo i 4-ku ali nema jos uvek unlock zar ne? Ja sam dobio 2 komada 3GS-a. Mislio sam da ostavim jedan sebi a drugi da prodam. Cekam iPhone 4 da se pojavi ovde pa da prodam ova 2 onda najverovatnije. Cisto sam otkljucao da vidim kako radi.

Vrh Dno