Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
relativno nikada se nisam oslanjao na speedtest kao merodavan za merenje brzine, uglavnom znam koji paket koristim i uvek i samo koristim torrente a koristim privatne torrente tako da znam da uvek moram imati zagarantovanu brzinu i cim vidim da mi tu brzina download ide kako netreba onda mi je jasan pokazatelj da nesto oni prckaju kod sebe...

verovatno ce sada neko reci da ni torrenti nisu merodavni za merenje brzine sto jeste tacno ali ja sam uvek vuko full brzinu sa torrent sajteva koje koristim za skidanje, tako da su oni za mene neki uvid u trenutno stanje moje trenutne brzine... i verujte mi dosada jos nisam pogresio ali za sve sve postoji prvi put...

Kako vam radi danas adsl? Meni ocajno. I RS i HF se vuku do bola, na 30% brzine. Malo malo pa u FlashGetu padne download brzinu na 0kB/s. Evo bas kao sada dok pisem ovo. Obicnu stranu mu treba 2 minuta da otvori.

Ma ja sam samo posrednik, uvek mozete da kontaktirate ove strucnjake besplatno u vezi bilo cega a ne samo zbog Spyware i Virusa!
Ako pod besplatno mislis 50$ godisnje, onda u redu.

Poslednja izmena:
Kod mene download ide normalno,ali zato stranice otvara ocajno kao po obicaju(od kad imam ovaj us*ani hg520c).

juce bas slabo... em DL radi onako gore/dole... em izgubi se veza na 5 sekundi svakih 20-40 minuta... sto je extra smor ako sajt nema resume...

Kod mene download ide normalno,ali zato stranice otvara ocajno kao po obicaju(od kad imam ovaj us*ani hg520c).

Kako kod mene onda sasvim ok otvara stranice, a imam "usrani HG520c" ? Doduse, dok se download-uje onda malo koci surf, ali nista strasno...

A Cvele12 je 99.99% placen od strane Comodo-a, inace ne bi rizikovao da bude banovan, sto ce se kad-tad desiti, ili je jednostavno toliko naivan, da to radi za dzaba...

Poslednja izmena:
Pa napisao sam da je usran jer kad downloadujem nesto pravo je mucenje surfovati dok je to sa hg510 bilo dosta ugodnije.

Mozda se meni cini da je to ok jer sam pre ADSL-a morao da surfujem na jadnom Wireless 128kbps net-u. :)

Je l' i drugima u toku dana bar 3 puta pukne veza na 10-ak sekundi ?

Poslednja izmena:
Danas nije bilo neta u selu od 12h do 17~18h (ni Sezam nije imao net takodje). Nije svetlela lampica "Internet". Verovatno se radi nesto u lokalu...

Poslednja izmena:
Net radio lepo 3 dana, sad opet ogroman ping a stranice se otvaraju ko na dialup-u...

Prosle nedelje je isto ovako poceo lose da radi u cetvrtak i normalizovao se tek u ponedeljak :\

A kod mene je izgleda problem do telefona. Vec nekoliko dana nemam uopste signal na fiksnom (mislim, ono tu-tu). Prijavio sam u Telekomu ali cisto sumnjam da ih to nesto zanima preterano. Nema blagu predstavu sta moze da uzrokuje taj problem.

Dosad nisam imao vece primedbe na Telekonj ADSL ali danas uvece je katastrofa... Bench mi otvara 10 sekundi a na YT obichan video od 4 min moram da buffer-ujem 10 minuta... :S:

Nesto rade, verovatno, kod mene je dl i ping danas bio ok ali je upload uzas:(

ja nisam imao oko 5, 6 interneta (nije svetlela lampica interneta) sad dl, ul radi normalno ali yt nece ni da pogleda, svake 3sec. staje, strasno -.-

I meni danas YT katastrofa, torenti rade normalno...

Jel ima neko iz Sombora da mu lose radi internet? Paket 2mb, ping ka Googleu oko 190, dl ocajan(nVidia.com) oko 20kb dok torrenti rade normalno, oko 230kb.

Ja stvarno ne znam sta se ovo desava i kome da se obratim ali ovo je ravno katastrofi.

Meni ortak zivi u Novom Sadu i kaze da za 2 godine bas nikakvih problema nije imao sa ADSL-om, e sad ako on laze mene onda lazem i ja vas!

onda laze, oko ng su svi imali porblema sa strimingom, pogotovo sa yt
ja sam iz ns i imam net 2+ godine, dl i ul nikad nije bilo problema sa tim ali sa strimingom jeste, jednostavno nekad ne vuce max. brzinom iz ne znam kog razloga na yt a dl i ul full brzinom uvek -.-

Evo i ja imam od juce problem sa ADSL-om u Subotici. A i telefon mi se nekako cudno ponasa. Kao da stojim na vetru i pricam.:smash:

U prevodu na srpski, telefon ti krchi. Znam, i ja imam isti problem, nekada radi dobro, a nekada krchi, i jedva se cujem onog ko prica. :wall:

Poslednja izmena:
Krcanje i sustanje na telefonskoj liniji mogu biti prouzrokovane ostecenjem kabla koji vodi do ugradne table i ulaskom vode u isti ili slabljenjem kontakata u ugradnoj kutiji (moj slucaj).
Ukoliko je problem prouzrokovan ostecenim kablom od ugradne kutije do vas moracete sami da ga menjate ukoliko zivite u kuci ili ako zivite u zgradi sluzba koja vam odrzava istu.
Da bi se precizno utvrdilo gde je kvar treba otici u najblizi korisnicki centar Telekoma i tamo prijaviti kvar. Poslace tehnicara koji ce izmeriti kvalitet linije od ugradne kutije do centrale i tako utvrditi gde je kvar.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno