Šta je novo?

Gde kupiti CD-RW 650mb-74min disk?

VexMunja

Slavan
Učlanjen(a)
18.05.2005
Poena
380
Ljudi ako neko zna gde ima da se jos uvek kupe pomenuti medij bio bih extra zahvalan... nabavio sam CD rekorder koji cita samo te diskove (a bas taj rekorder planiram da koristim za odredjene svrhe),ove od 700mb-80min ne cita... obiso sam mnoge radnje u mome gradu i naravno nema... cini mi se da su u Srbiji ovi diskovi izumrli... Ako neko ima bilo kakvu ideju gde pomeniti disk moze da se nabavi neka javi . Hvala puno!!!:wave:

Da li ti bas trebaju pisi-brisi ( RW ) diskovi ?

Pa bas ti bi mi trebali ,eventualno CD-R 650mb,dok ne nadjem RW,ali njih nemam da pouzdano probam da li na njima hoce uredjaj da snima ...CD-R 700mb i CDRW od 700mb cita (reprodukuje audio ) ali ne vidi kao "recordable media",niti moze da ih kao narezane obrise,dok sa ovim jednim cd-rw 650mb kojeg trenutno imam - uredjaj "sve radnje radi" :D ...a da dodam da bi mi trebali za pocetak bar 10 tih RW diskova... inace,mada mislim da nije bitno trebaju mi ti diskovi za Phillips CDR570 ...

Probaj ovde.
Imaju običan CD-R 650 Mb Verb., nazovi pa proveri za RW.

Cemu sluzi taj uredjaj ako nije tajna, nesto u vojne svrhe, nesto iz NASE?

Anyway racunaj da taj nece rezati diskove preko 4x takodje...

Cemu sluzi taj uredjaj ako nije tajna, nesto u vojne svrhe, nesto iz NASE?

Anyway racunaj da taj nece rezati diskove preko 4x takodje...

Ha,bas si me nasmejao,da bas iz NASE,planiram da budem pionir piraterije na Marsu i Jupiteru :d:d:d

salu na stranu...nasao sam taj cd recorder za vrlo male pare,a posto je recorder,ima i Analog IN (L-R) Digital IN,Optical IN i relativno malih dimenzija, nosio bih ga sa sobom i snimao svirke...ima opciju manual REC,tako da bukvalno funkcionise kao svojevremeno ac-hoc snimanje na kasetu...vrlo zgodno ,a snima u 44100 ,16 bit stereo bez kompresije...sto je odlicno... tako da ima on svoju neku brzinu snimanja,a svi ti 650mb RW diskovi su uglavnom 4x ili brzi,tako da to ne bi bio problem... e sad posto znas cemu bi to sluzilo reci gde da iskopam RW diskove :D :p

@sasa022: nije problem u brzini rezanja,ove RW diskove od 700 MB ,koji god da ubacim,a nabavio sam nekoliko proizvodjaca,(svi su od 4-12x)kad je disk prazan izbaci mi poruku "WRONG DISC",dok kad na bilo kome od njih narezem neki audio sadrzaj cita uredno...

Hvala za linkove,pozvacu kad ustanem pa javljam dal sam nasao...

Jesi probao one prazne "Audio" diskove, tj namenjene za audio rekordere?

Moje iskustvo sa rekorderom. Imam Philips rekorder. Imam i DVDRekorder i CDRekorder.

CDRekorder već dugo-dugo nisam koristio, a nekada, kad sam ga koristio, koristio sam ga za prebacivanje materijala sa LP ploča na CD. Ni on naravno nije hteo da prima obične PC cd, već samo dolazio za BG, u Bul. Revolucije, Loliona zgrada, bilo je tu nekad Maxel predtavništvo, (možda je to baš ovo što je gore kolega ostavio linAk,) i kupovao sam CD baš za rekorder. Na njima je pisalo baš CD-RMusic ili CD-RAudio. Imam negde još par komada, ako trbe, da ti skeniram da vidiš omot. Bili su duplo skuplji nego obični. I naravno, "rezanj", odnosno snimanje, ide u realnom vremenu.

Pozdrav.

E,da, probaj i onu firmu iz Subotice, što u BGu imali nekada u Vojvodjansko, Dudi ili slično, i tamo sam par puta naletao na njih.

Poslednja izmena:
Moj kolega je imao Pioneer snimac koji isto tako nije htio da cuje za PC CD-ove nego samo one posebne Audio (imaju drugi zapis u ATIP-u), ali ga je varao na taj nacin sto je otvorio gornju stranu, stavi audio cd da ga uredaj ocita i onda lijepo izvadi taj cd (sve je upaljeno) pa poturi obicni, tako je godinama snimap bez problema.

Zvao sva ziva mesta i svi se maltene krste kad cuju sta im trazim...:zgran: i da,u pravu ste,u pitanju su bas ti audio diskovi...ali opet to je ta prica od 650mb...eventualno da se igram sa onim malim diskovima od 192mb,mozda ce njih hteti da ocita... Nesto mi govori da jedino probam da to dovucem iz inostranstva nekako,posto vidim na netu da ih preko jos uvek ima...

Probaj Blic Batery Shop da kontaktiraš na 021/451 835 ili na 021/6613 282. Kod nih sam sasvim slučajno pre par godina kupio CD na kome je pisalo da je samo za Audio CD Record-ere. Bio je lep i sa jedne strane je imao brazde kao gramofonska ploča, zato sam ga i kupio.

E sad to je bio CD-R... Ako ti to nešto znači dok ne nađeš CD-RW...

Probaj Blic Batery Shop da kontaktiraš na 021/451 835 ili na 021/6613 282. Kod nih sam sasvim slučajno pre par godina kupio CD na kome je pisalo da je samo za Audio CD Record-ere. Bio je lep i sa jedne strane je imao brazde kao gramofonska ploča, zato sam ga i kupio.

To je Verbatim disk, Vynil se zove tako nesto.

Tih Audi CD-R diskova ima na vise mesta nije ih toliko tesko naci.

to je toliko mator uredjaj, da nema sanse da podrzava >2x brzinu rezanja CD-RW.

mozes li napisati koji je tacno model snimacha u pitanju?
kontaktiraj mikroracunare www.mikro-racunari.com
oni su (?bili) zvanicni distributer verbatim-a od ooooooodaaaaaaaavnoooooo

Poslednja izmena:
Ha,bas si me nasmejao,da bas iz NASE,planiram da budem pionir piraterije na Marsu i Jupiteru :d:d:d

Komentar je bio apropo toga sto je jedan proizvodjac disketa proizvdio diskete od 8" jedno 20 godina nakon sto su izasle iz opste upotrebe bas zato sto je NASA u nekim cudima to i dalje upotrebljavala za nesto...

to je toliko mator uredjaj, da nema sanse da podrzava >2x brzinu rezanja CD-RW.

mozes li napisati koji je tacno model snimacha u pitanju?

Napisao sam gore: Phillips CDR 570...

Imam jedan jedini CD RW koji sa njim radi (snima,a kao sto rekoh reprodukuje bez problema diskove od 700 mb),a to je Fujifilm Audio CD RW 650mb 74 min - 4x speed ...tako da provereno sigurno reze na 4x...

@ Mare
: ukapirao sam tvoju poentu...ali tako je,stare tehnologije su jos uvek u upotrebi...ja sam do pre 8 meseci intenzivno bio prinudjen da koristim floppy diskete...tako da me nista ne cudi...

Nemaju... :(

Koliko vidim - push -a- vela ...usli su u istoriju i iz nje se ne vracaju...:crash:

Nisi odgovorio da li si probao Audio CDR diskove?

Imam ja 8 komada u celofanu neotpakovani Verbatim 2-4x RW 650 MB. Javi se na PP da se dogovorimo.

Update:

prvo bi se zahvalio korisniku "skydiver021" sto mi je izasao u susret i poslao mi RW diskove od 650 mb.

...i te diskove sam probao i ovaj CDR ih ne cita... i konacni zakljucak je da meni treba iskljucivo AUDIO CD-R (RW) disk ... mozda i nije bitno da je od 650mb ,mozda je bitnije da je AUDIO i da na samom disku to i pishe... pa ako neko slucajno u prolazu spazi bas takve diskove neka javi...hvala.

Probaj u prolazi ispod Doma omladine, ima par radnji sa odlicnom ponudom diskova, mislim da tu imaju Audio CD-R.

Evo šta piše u uputstvu: http://www.p4c.philips.com/files/c/cdr570_00/cdr570_00_dfu_eng.pdf

Discs for recording
For recording use, special audio discs must be used (for music
only). These Discs bear the logos as shown below. The text
‘DIGITAL AUDIO’ is present!
Your recorder uses two types of discs for recording purposes:
- CD-Audio Recordable (CDR) discs:
fully recorded and finalized, these discs play
on all CD players and recorders.
- CD-Audio ReWritable (CDRW) discs:
can be recorded, erased and re-recorded
hunderds of times. When finalized, they play
on CDRW compatible CD players and
recorders. In the course of 1999 most Philips CD players and
recorders will be CDRW compatible.
To ensure proper working of the set we recommend the use of
Philips audio CDR and audio CDRW discs only.

Discs for playback
Your CD recorder is able to play:
- All pre-recorded audio CDs.
- All Audio CDR and Audio CDRW.
Note: CDR(W) discs recorded with a computer can only be
used when they are correctly treated according the
audio standard (IEC958: Consumer part).
Single session only!

Ma znam,citao sam,al sam se ponadao da ce mozda proci obicni doskovi od 650mb...izgleda striktno po uputstvu...:(

Nazad
Vrh Dno