Šta je novo?

PES 2011

Od statistike zavisi smer dodavanja, pogledaj malo personality+ pojašnjenje :)

I da, jel ti ikako problem da se suzdrzis od takvih komentara oko 'kopiranja' Fife

Problem mi je. Jer je progres moguć jedino ako se dobre stvari ističu. Od SWOS/Kick-Offa preko izometrijske FIFE i ISSS Proa, Goal Storma i FIFE Soccera pa sve do PES i FIFE danas. Ili stvarno živiš u uverenju da KONAMI nikada ništa dobro nije preuzeo od FIFE nego je samo obrnuto? :)

To je za mene normalna stvar a ne materijal za pljuvanje ili podbadanje - jedino konkurencija može da gura celu priču napred.

Poslednja izmena:
***,kako vam ne dosadi da mesecima rasparvljate o istim stvarima.:D

Probao sam par puta da citam, ali cim vidim to "+" odmah mi krene smeh :D

Problem mi je. Jer je progres moguć jedino ako se dobre stvari ističu. Od SWOS/Kick-Offa preko izometrijske FIFE i ISSS Proa, Goal Storma i FIFE Soccera pa sve do PES i FIFE danas. Ili stvarno živiš u uverenju da KONAMI nikada ništa dobro nije preuzeo od FIFE nego je samo obrnuto? :)

To je za mene normalna stvar a ne materijal za pljuvanje ili podbadanje - jedino konkurencija može da gura celu priču napred.

Ne kazem da ne kopiraju jedni od drugih, pa isti sport pokusavaju da simuliraju pobogu, ali ti to nekako bas predstavljas neukusno, kazem ne znam odakle ti obraza :) Sta je Personality + nego ta individualnost koju Konami godinama ima :)

Meni taj personality+ nije najjasniji gledajuci onaj video sa David Rutter-om, prvo mi prikazuje Arsavina kako lepo kontrolise loptu pa onda Kembela i prica kako nije najbolji dribler, jedva konrolise loptu i sad zar to nije do statitike igraca, njegovih ocena, kakve veze tu ima taj personality+??? Ja sam razumeo da se taj personality+ odnosi npr. na to da ce Tevez biti agresivniji, da ce kidisati na loptu recimo posle svakog odbitka, dok ce npr. Berbatov u istoj situaciji cekati da mu neko tu loptu doda tacnije, nece biti agresivan kao Tevez...

Nadam se da ce neko da me prosvetli oko ovoga, sta taj personality+ konkretno znaci?

Poslednja izmena:
To na sta ja mislim se ne pokazuje u brojkama, to se vidi i oseca dok igras, ako ti i wladimir to ne primecujete, ili se pravite ludi, mene ne zanima.. vi ste jedini ljudi na svetu koji igraju Fifu a 'ne znaju' o cemu se prica oko toga..

Dobro a sta predstavljaju onda player cards da ne kazem pokemon???

Poslednja izmena:
To na sta ja mislim se ne pokazuje u brojkama, to se vidi i oseca dok igras, ako ti i wladimir to ne primecujete, ili se pravite ludi, mene ne zanima.. vi ste jedini ljudi na svetu koji igraju Fifu a 'ne znaju' o cemu se prica oko toga..

Sada prelazimo na subjektivno, neopisivo i slicno :D.
Tripujes se Borise, to je sve.
Uzmi i napravi 10tak fudbalera, igraj sa njima nekoliko dana i videces da "individualnost" postoji samo u glavi.

Ok ok, kao sto rekoh, sve je u redu.. ;) Nek igra svako sta mu vise lezi, da ne gusimo vise.. ocigledno ljude smaraju ovakve diskusije, a i mene smara jer tekstom ne mogu da se objasne neke stvari, i onda mozemo ovako da ubijamo 100 godina.. plus sto se ljudi prave ludi oko nekih stvari iz nekog razloga, pa onda jos vise se gubi smisao diskusije..

Poslednja izmena:
78876266.jpg

Ako ovo ne predstavlja individualnost onda ne znam sta predstavlja...
Neke karte uticu na skill igraca a neke na to kako ce se igrac ponasati,personality+ :d.

Toga ima i u FIFI samo što je nažalost sakriveno za občne igrače, ima u ScreenFunu ona najava za FIFU World Cup napomenuo sam tamo u par primera na šta se sve obraća pažnja prilikom ocenjivanja igrača.

Istu tu individualnost o kojoj ti pričaš ja vidim u FIFI i tačno znam kada sam ja kriv što nisam dao gol. Isto znam sa kojim igračem mogu da se gradim a sa kojim ne, sa kojim mogu da predriblam igrača na sprint a kog igrača treba da izbegavam i tako dalje. To je normalna stvar i čim igraš igru duže vreme to uvek možeš naći u većoj ili manjoj meri u svakoj igri od platforme do arkadnih trka.

Personality+ jeste i to za Teveza ali i druge stvari poput ocene za attack i defence koje FIFA do sada nije imala kao zasebne. Dalje, ko što u PES2010 svaki igrač cepa glavom isto, tako u FIFI dodavanje i centaršut nije baš toliko vezano za ocene i praktično je varijacija izmedju igrača manja nego što bi trebala da bude. Sada su to rešili da srede i pokazuju kolike će varijacije biti pri skillu 100 (što nijedan igrač nema, jer je u FIFI max 96) a kolike pri skillu 50 (čini mi se).

Poslednja izmena:
Ok ok, kao sto rekoh, sve je u redu.. ;) Nek igra svako sta mu vise lezi, da ne gusimo vise.. ocigledno ljude smaraju ovakve diskusije, a i mene smara jer tekstom ne mogu da se objasne neke stvari, i onda mozemo ovako da ubijamo 100 godina.. plus sto se ljudi prave ludi oko nekih stvari iz nekog razloga, pa onda jos vise se gubi smisao diskusije..

Taman pomislim da ces jednom da napises pristojnu, argumentovanu poruku u kojoj neces vredjati ... ali ne vredi.

Poslednja izmena:
Taman pomislim da ces jednom da napises pristojnu, argumentovanu poruku u kojoj neces vredjati ... ali ne vredi.

Pa ne, kako drugacije to nazvati nego pravljenje ludim :) Idi izvedi korner sa Lampardom u PES 2010 i to isto uradi u FIFI, pogledaj mu polozaj tela, ramena, znaci iz aviona znas da je to Lampard, a onda mi ti pricas da odem u Edit mod, gde to ima u edit modu? :) Graficka individualnost je jednako bitna kao i statisticka..

Pa ne, kako drugacije to nazvati nego pravljenje ludim :) Idi izvedi korner sa Lampardom u PES 2010 i to isto uradi u FIFI, pogledaj mu polozaj tela, ramena, znaci iz aviona znas da je to Lampard, a onda mi ti pricas da odem u Edit mod, gde to ima u edit modu? :) Graficka individualnost je jednako bitna kao i statisticka..

Pogledaj koliko razlicitih animacija imas za trcanje, izvodjenje slobodnjaka i slicno.
A sto se tice grafike, valjda je bitnije da igraci trce kao igraci i da sudija prati igru i ponasa se kao sudija(burazer je sudija, tako da u svakoj verziji posebno analiziramo taj aspekt), nego kako ce ko da izvede prekid :).

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
A otkud ti znaš kako stoji Lampard u FIFI kad je nisi ni igrao? :)

U svakom slučaju, jeste, grafička individualnost je bitna likovima koji igraju na Normal Close kameri i koji sve vreme ko Avaks prate radar ne bi li odigrali jedan through pass kako treba.

Da citiram legendarnog lika: PES je bolji jer su igrači veći na terenu - to je taj rezon :)

I ako bojan meša, meša i Boris jer je njemu player likeness = individualnost. Realno, svi PES igači imaju 4 animacije za trčanje koje se protežu još iz PES4ke.

Poslednja izmena:
Pogledaj koliko razlicitih animacija imas za trcanje, izvodjenje slobodnjaka i slicno.

Koliko god da ima, kad igram sa nekim timom znam da igram sa tim timom, svaki poznatiji igrac ima specificne pokrete i gradju speificnu samo njemu, individualci se vide na terenu, pri svakom igranju Fifinog demoa, koji god tim bude u njemu, meni je isti djavo, samo boja dresova je drugacija. Sta je tu u pitanju ne znam, i onda opet dolazimo da je to mozda sve subjektivna stvar, i mozda i jeste, i mozda i treba tako da bude, bez nekog konkretnog objasnjenja zasto, nismo roboti..

Koliko god da ima, kad igram sa nekim timom znam da igram sa tim timom, svaki poznatiji igrac ima specificne pokrete i gradju speificnu samo njemu, individualci se vide na terenu, pri svakom igranju Fifinog demoa, koji god tim bude u njemu, meni je isti djavo, samo boja dresova je drugacija. Sta je tu u pitanju ne znam, i onda opet dolazimo da je to mozda sve subjektivna stvar, i mozda i jeste, i mozda i treba tako da bude, bez nekog konkretnog objasnjenja zasto, nismo roboti..

Slicno sam i ja pricao kada sam probao Fifu 08 :).

http://winningelevenblog.com/blog/podcast-099-a-new-dawn/

WENB podkast gde su gosti Thomas Puha (a.k.a. RIOT) i Asim Tanvir (Godisageek.com) koji su probali igru, znaci prica se samo o PES 2011!

Sjajno... momci su izgleda iskreno odusevljeni, kasnjenje komandi je reseno, milion puta su ponovili 'fluid and realistic', znaci animacije se lepo povezuju, sloboda kretanja znacajno bolja nego u 2010, nece da govore u stepenima jer je to glupost, ali definitivno igraci mnogo bolje i detaljnije reaguju na promenu pravca.. odlicno sve zvuci..
Ono sto mi se bas svidja je sto sutevi nisu dobili takav revamp kao pasovi, pasovi su dosta slobodniji, ali sutevi su i dalje 'pesoliki', znam da recimo wladimir to ne voli, on bi da da gol svaki put u isti deo mreze, ako je on svaki put isto napunio skalu, ali ne ide to bas tako u fudbalu :) Kao sto kazu momci, sutevima nikad nije nista falilo u PES-u i zadrzali su taj sjajan osecaj sutiranja, ali ipak je malo slobodnije nego ranije.. taman onako kako sam i prizeljkivao, to je delikatna stvar i jedna od najboljih u PES-u, i to ne treba previse cackati.. I da, ne mora da se radi super cancel, vec mozes kako hoces da se kreces prema upucenoj lopti... i ovo sve dolazi od ljudi koji su poslednjih par godina vise 'preferirali' Fifu..

Poslednja izmena:
svaki poznatiji igrac ima specificne pokrete i gradju speificnu samo njemu, individualci se vide na terenu

Koliko si ti ubedjen da je PES nešto što nije, ja nemam reči. Svi igrači imaju 4 tipa animacija trčanja i par animacija za šutiranje (i to samo voleji i prekidi). Lepo ti kaže bojan, idi u edit i vidi o čemu se tačno radi. Jedino što je individualno jeste C. Rolandov način izvodjenja slobodnjaka i penala. A ne bi me čudilo da i PES2011 ima start/stop fintu prilikom pucanja penala jer je opšte poznato da ih mrzi da menjaju stvari :)

Dakle - zasebne animacije za svakog igrača u PESu NE POSTOJE - postoje samo u tvojoj glavi.

znam da recimo wladimir to ne voli, on bi da da gol svaki put u isti deo mreze, ako je on svaki put isto napunio skalu, ali ne ide to bas tako u fudbalu

Ne razumeš ti baš nimalo o čemu pričam, samo trtljaš ko fanboy dok ljudi širom sveta ***** na skriptovane PES odluke već dobrih 5 godina.

i ovo sve dolazi od ljudi koji su poslednjih par godina vise 'preferirali' Fifu..

Kao što vidiš, postoje normalni ljudi koji otvorenih očiju gledaju na obe igre. Samo Borisu iz Srbije koji čak ni ne zna sve komande a o taktičkim zamislima i mogućnostima i da ne govorim ne odgovara jer je probao demo. Ali dobro, tebi je i nišanjenje preko desnog analoga realno, tako da sam i ja blesav kada se obazirem na to šta pišeš :)

Zaboravljaš samo da ti isti ljudi koji su prešli na FIFU nisu imali još prilike da probaju i novu FIFU pa da uporede utiske. Ja ne sumnjam da će PES biti OK, red bi bio posle 4 godine, ali sama osnova PESa je od prvog do poslednjeg dela u poredjenju sa novim FIFAMA barem do sada bila užasno arkadna kada se igra na nekom naprednijem nivou. Ti to ne možeš da razumeš jer niti si neki igrač niti si ikad igrao PES ozbiljno i ne krivim te. Problem leži u tome što se ponašaš kao da jesi. I takodje, to ne može da se shvati dok se ne udje u srž igre a za to nije dovoljan demo već nedelje igranja.

Osećaj koji imam kada se sa FIFE vratim na PES je sličan osećaju kada sedim ispred 24" LCD i onda se prebacim na 17" CRT.

Ja mirne duše mogu unapred da kažem da jedva čekam da vas slušam kako ćete kukati na Speed Star igrače i pričati da je glupo što su to uopšte ubacivali, a ako total freedom za dodavanje bude bila jedina opcija i stvarno znači to što navode, valjaću se od smeha dok budeš na silu pokušavao da zavoliš tu opciju, slično kao što si i PES2010 voleo prvih pola godine pa onda smogao hrabrosti da priznaš kako je njesra :D

Poslednja izmena:
Ono sto mi se bas svidja je sto sutevi nisu dobili takav revamp kao pasovi, pasovi su dosta slobodniji, ali sutevi su i dalje 'pesoliki', znam da recimo wladimir to ne voli, on bi da da gol svaki put u isti deo mreze, ako je on svaki put isto napunio skalu, ali ne ide to bas tako u fudbalu :)

Igras li ti Borise fudbal ikada :)?
Meni, koji nisam profi fudbaler, se na malom fudbalu nikada ne desi da ciljam u levi ugao, a pogodim desni, a kamoli na velikom.
Izgleda da stvarno zelimo drugacije stvari od igre, ti hoces taj fuzzy aspekt, a ja hocu da onaj ko bolje igra pobedi, bez bacanja kockica u pozadini i slicnih stvari.

Ja ne sumnjam da će PES biti OK...
Pa i PES 2010 je ok fudbal ako cemo tako!

Problem je sto ti tako jarko zelis da PES jos jednom posrne pa da mozes da likujes jos jednu godinu, da se time hranis i tovaris Borisa i naravno da pricas kako je fifa superiorna, prava simulacija fudbala i td...
:smackbum:

A sta ovaj Boris nije jos odigro FIFU ali i dalje se raspravlja i ubjedjuje kako je PES vrh? :trust:

U startu si objektivan nema sta.

Pa i PES 2010 je ok fudbal ako cemo tako!

Nije OK fudbal. Odigram PES6 posle toga, odigram PES5 i muka mi je koliko su zasrali igru i podelili ljude bez potrebe. Uživam u tom starom PESu, čak i danas, 4 godine kasnije.

A za tovarenje Borisa mi se yebe. Samo slepom čoveku nije jasno stanje stvari danas po pitanju fudbalskih simulacija i samo fanboy može da sudi o igri a da je i ne proba. Od PESa je za sada ostalo jedino ime.

Poslednja izmena:
Ja mirne duše mogu unapred da kažem da jedva čekam da vas slušam kako ćete kukati na Speed Star igrače i pričati da je glupo što su to uopšte ubacivali, a ako total freedom za dodavanje bude bila jedina opcija i stvarno znači to što navode, valjaću se od smeha dok budeš na silu pokušavao da zavoliš tu opciju, slično kao što si i PES2010 voleo prvih pola godine pa onda smogao hrabrosti da priznaš kako je njesra :D
:laugh:

Koji sti kralj, samo nemoj vise da nam pricas kako zelis da ovaj PES bude "ok" ;)

Vrh Dno