Šta je novo?

PES 2011

Nzm dali ste primetili kada golman padne na zemlju kako se nekako odbije od nje skroz realno ...

Nzm dali ste primetili kada golman padne na zemlju kako se nekako odbije od nje skroz realno ...

Hahaha upravo sam to hteo da napisem, a pre neki dan gledao sam jednu utakmice WCa i posle parade golman se malo jace odbio od zemlje i ja reko ubi se coek :D

O da.. kao i na onom trckaranju sa strane, kako se vidi kako prebacuje tezinu sa jedne noge na drugu, i ramena mu se onako bacakaju realno.. Kad uporedis sa 2010, pomislio bi da je iz PES 3 kolika je razlika..
Wladimire, zasto ne kacis ovo na WENB? :)

Hoce li uskoro neki gameplay ?Zeleo bih da vidim kako ce sve ovo da izgleda u gameplayu?Posto ovako se cini neverovatno..

Ne bi ocekivao nista pre Gamescom sajma.. (18-22. avgust)

You can pass the ball to a player’s stronger or weaker foot depending on how you set it up.
Ovo pokusavam da shvatim ali mi nije najjasnije, sta je pisac hteo da kaze???

Ovo pokusavam da shvatim ali mi nije najjasnije, sta je pisac hteo da kaze???

Verovatno da ako mu bacis slabiju loptu, primice je spoljnom stranom noge (na slici desnom), a ako lopta ode malo dalje, primice je unutrasnjom levom.. Mada to bi trebalo da se podrazumeva :) ne vidim sta drugo moze da bude..

pes2011c.jpg

Nego wladimire, da ne bude konfuzije, objasni mi zasto bi ja radio taj sidestep, mozda je greska u nazivu tog pokreta, ovaj pokret ja vidjam u pravom fudbalu samo kod igraca daleko od lopte, na sredini terena recimo, pa onako trce po strance.. Ne znam zasto bi imala komanda za to?

Konkretno, u FIFI radiš sidestep (tamo se to zove jockey) da bi markirao igrača ali držao distancu od njega u slučaju da krene u nagli prodor. To koristiš da mu ne bi okrenuo ledja u trenutku kada se povlačiš ka svom golu. Ima još par situacija kada se to koristi ali nije ovo tema o toj igri pa nećemo u detalje.

Dakle jockey + X i on kreće sa markacijom udaljen 2 koraka od njega i kako god da se kreće štoper ga prati na istoj udaljenosti. Imaš i running jockey (držiš sprint) u slučaju da pratiš nekog kontraša. U principu to je isto ono što sad spominju u PES2011 da će se raditi kada držiš X i nazad ka svom golu ako sam ja dobro razumeo.

Samo ne kapiram, šta da postavim na WENB? :)

Sto se tiche mog komentarisanja onog .gifa. Ja sam stvarno pomislio da je ono desno Fifa WC, a i gledao sam pogresnog igraca (narandzastog) i njega uporedjivao sa ovim levim. Izvinjavam se :)

Lepo su ga odradili, ako ce izgledati onako kao desno.

http://ps3.ign.com/articles/110/1100770p1.html

Nahvalise ga, ali kada procitam ovo
"last year's Pro Evolution Soccer 2010 was a great effort that managed to stay faithful to the formula laid out some nine years ago, and in many ways it perfected it. The result was a game of football that, while not as exacting or authentic as FIFA, was exciting and, most importantly, a world of fun. "
ne znam da li je to dobra stvar ili ne.

Holding the X button and pushing the left stick towards the run of play gets the defender shadowing the attacker, holding up the march forwards. Let go of the stick and the defender will try and hold them up even further; move the stick towards the player in possession and the defender will lunge that will, dependent on timing, either capture the ball or leave them stranded.
ps3.ign

Konkretno, u FIFI radiš sidestep (tamo se to zove jockey) da bi markirao igrača ali držao distancu od njega u slučaju da krene u nagli prodor. To koristiš da mu ne bi okrenuo ledja u trenutku kada se povlačiš ka svom golu. Ima još par situacija kada se to koristi ali nije ovo tema o toj igri pa nećemo u detalje.

Dakle jockey + X i on kreće sa markacijom udaljen 2 koraka od njega i kako god da se kreće štoper ga prati na istoj udaljenosti. Imaš i running jockey (držiš sprint) u slučaju da pratiš nekog kontraša. U principu to je isto ono što sad spominju u PES2011 da će se raditi kada držiš X i nazad ka svom golu ako sam ja dobro razumeo.

Samo ne kapiram, šta da postavim na WENB? :)

Ne znam, pogledaj gif opet, pa vidi da li je to na sta ti mislis, kao da kazes da treba da ima komanda za ono trcanje unazad :) A za WENB, sta sam napisao, "wladimire" ? :) Mislio sam na maremasa, da postavi ove gifove na wenb..

Lepo su ga odradili, ako ce izgledati onako kao desno.

Pa nema sta ako ce, ovo je izdvojeno iz onog gameplay trejlera sa E3 :)

da, ima komanda koja ti itekako znači u slučaju kontra-napada - sigurno nećeš da trčiš ka svom golu okrenut ledjima napadaču koji takodje ide ka tvom golu i da se onda onako iznenada okreneš i prepadneš čoveka :)

da, ima komanda koja ti itekako znači u slučaju kontra-napada - sigurno nećeš da trčiš ka svom golu okrenut ledjima napadaču koji takodje ide ka tvom golu i da se onda onako iznenada okreneš i prepadneš čoveka :)

U svakom slucaju je brze nego po strance ili trcanjem unazad.. :)

Holding the X button and pushing the left stick towards the run of play gets the defender shadowing the attacker, holding up the march forwards. Let go of the stick and the defender will try and hold them up even further; move the stick towards the player in possession and the defender will lunge that will, dependent on timing, either capture the ball or leave them stranded.

Iskreno se nadam da necu biti prinudjen da igram na pecurkama, i da ce svi ti odbrambeni potezi moci da se odradjuju i preko d-pada.. Ne znam sta je, ali jednostavno mi je skoro nemoguce igrati fudbal na pecurkama..

Iskreno se nadam da necu biti prinudjen da igram na pecurkama, i da ce svi ti odbrambeni potezi moci da se odradjuju i preko d-pada.. Ne znam sta je, ali jednostavno mi je skoro nemoguce igrati fudbal na pecurkama..

Kako uopste ocekujes da se kreces u 360 ako igras preko dpada ;)?

Kako uopste ocekujes da se kreces u 360 ako igras preko dpada ;)?

Pa dovoljno je analogan d-pad na Sixaxisu/DS3, ako blago drzim ukoso, nek se krece blazom putanjom, ako uprem nek bude veci ugao... A i to je glupiranje, mislim u PS2 eri nije bilo toga pa si imao odlicnu slobodu kretanja.. Bitniije je kako se ukomponuju animacije i dobar odziv.. Najbolje da se i primecuje razlika izmedju 32 smera i full 360..

Poslednja izmena:
Ja takodje igram preko d-pada... Prosto mi je nezamislivo igrati sa pecurkama!

A i to je glupiranje, mislim u PS2 eri nije bilo toga pa si imao odlicnu slobodu kretanja.. Bitniije je kako se ukomponuju animacije i dobar odziv.. Najbolje da se i primecuje razlika izmedju 32 smera i full 360..

Bilo je dobro u toj eri, ali to vise nije dovoljno.
Analogne kontrole u 360, potpuna kontrola nad igracima(bez super cancela) i u napadu i u odbrani i u skoku, skala i za dodavanje i za centarsut i tek tada mozemo da igramo ;).

Zaista mi je nebitno da imam milimetarsku kontrolu nad igracima, ako je kretanje u 32 smera, to je i vise nego dovoljno i i vise nego sto mozes da primetis.. Slazem se za super cancel i mislim da su u nekom od ovih preview-ova to pominjali, ne trce vise sami po nekoj zadatoj putanji vec ti imas kontrolu..

16 + 16 medjusmerova, eto kako :)

U svakom slucaju je brze nego po strance ili trcanjem unazad..

Pa i nije baš, ali to zavisi od igre do igre. U svakom slučaju, šta bi sa onom simulacijom realnosti u koju se toliko busaš? :D

Opet zavisi od igre do igre. FIFA09 je recimo imala neke sitne prednosti od igranja preko pečuraka ali si sasvim dobro mogao parirati na d-padu. Ta igra mi je recimo bila previše troma da bih igrao na analogu a i često mi se dešavalo (jer sam tada po prvi put prelazio na analog) da mi sklizne palac u odbrani i ode sve u majčinu :d

FIFA10 je već u svom kretanju i odzivu komandi napravila toliku razliku da sam čak i ja (koji godinama igram na d-padu i smejao se svima koji su starije igre igrali preko analoga i koji su me ubedjivali da je bolje kretanje "na pečurku") morao da predjem jer se baš osećala drastična razlika izmedju igrača koji igraju analog/d-pad. Nebrojeno golova sam dao upravo na tu sitnu promenu smera kada protivnik očekuje dijagonalu a ja napravim blaže skretanje pa mu prodjem iza ledja.

Dakle sve će zavisiti od toga kako će (i da li će) PES odraditi 360 kretanje. Ako bude kao u PES2010, verujem da neće biti strašno i da će moći da se igra na d-padu, ali ako najavljuju ove speed starove a ti Borise bacaš drkicu na Aguera samo tako, moj ti je savet da se već sada uhodavaš lagano ;)

Poslednja izmena:
a kako sracuna da ima 32 smera?

To je mislim brojka za starije PES-ove, ili je cak 16.. a sad ce biti 32.. Ne znam kako sracunaju, zvuci dovoljno zar ne? :) Mislim aj da mi neko pokaze svih tih 360 stepeni u Fifi, stepen po stepen.. vazi.. nepotrebno je skroz.

U starim PESovima je bilo 16 - 8 smerova + medjusmerovi. I da, zvuči dovoljno dok se ne proba pravo 360 kretanje.

Naravno, kad kažem 360 kretanje nisam bolid pa da verujem da je moguće svaki stepen potrefiti ali tvrdim (na osnovu osećaja i iskustva) da u FIFI ima više od 32 smera kretanja. I da, itekako znači. Ali treba probati (omraženu) igru (pa još na omraženoj pečurci, uh!) da bi se shvatile beneficije kretanja u više od 16 smerova. Trigger run neću ni da spominjem, samo čekam da ga PES ubaci pa da se oduševljavate nekim novim E3 snimkom gde to prikazuju :)

Poslednja izmena:
Fora je sto se neprirodno oseca pod prstima, ali bukvalno samo za PES/FIFU, ne osecam kontrolu nad igracima i nad utakmicom, stvarno ne znam kako da objasnim, ali ako bas bude potrebe, probacu da se nasilim..
I da, jel ti ikako problem da se suzdrzis od takvih komentara oko 'kopiranja' Fife :) Aj molim te.. kao da Shuanghuan (kineski proizvodjac automobila poznat po kopiranju poznatih brendova), optuzi BMW i Mercedes kako su oni njima ukrali dizajn. :) Stvarno sudrzi se, sramotno je koliko je EA kopirao, ako sada Konami uradi nesto sto lici na Fifino, to nije ni promil koliko je EA takve stvari radio... stvarno mi smetaju takvi komentari.

Fora je sto se neprirodno oseca pod prstima, ali bukvalno samo za PES/FIFU, ne osecam kontrolu nad igracima i nad utakmicom, stvarno ne znam kako da objasnim, ali ako bas bude potrebe, probacu da se nasilim..
To je tako, jer je kontrola analognim bila losa u PES 2010.
Navici ces se bez problema.

I da, jel ti ikako problem da se suzdrzis od takvih komentara oko 'kopiranja' Fife :) Aj molim te.. kao da Shuanghuan (kineski proizvodjac automobila poznat po kopiranju poznatih brendova), optuzi BMW i Mercedes kako su oni njima ukrali dizajn. :) Stvarno sudrzi se, sramotno je koliko je EA kopirao, ako sada Konami uradi nesto sto lici na Fifino, to nije ni promil koliko je EA takve stvari radio... stvarno mi smetaju takvi komentari.
Kradu i jedni i drugi, tako to ide, meni ne smeta, sve dok kradu ono sto valja.
Ali, moras da priznas da ce biti smesno kada pocnes da se odusevljavas stvarima za koje si pricao da nisu potrebne ;).

Kradu i jedni i drugi, tako to ide, meni ne smeta, sve dok kradu ono sto valja.
Ali, moras da priznas da ce biti smesno kada pocnes da se odusevljavas stvarima za koje si pricao da nisu potrebne ;).

Sta sam tacno pricao da je nepotrebno :) Ako ne bude full 360 a bude dovoljno slobode da ne primecujes razliku, bicu zadovoljan, ako bude bas full 360, opet bicu zadovoljan, i dalje smatram da nema potrebe, ali nije na odmet naravno.

Govorio si da 360 nije potreban, kao ni da skala za dodavanje nije potrebna(zadovoljavao si se sa onim "digitalnim" dodavanjem).
Prilicno sam siguran da ce Konami te 2 stvari ovog puta odraditi dobro, pa ces videti i sam koliko to doprinose osecaju pri igranju.
Eto, uspeo sam da ne napisem F word :).

Nisam bas tako crno-belo govorio :) Ne zelim skalu ako ce svaki igrac istu daljinu dobaciti svaki put koliko ja napunim skalu, i ako ce svaki istom preciznoscu dobaciti, to ne zelim, hocu da statistike igraca dosta zavise od toga kakav ce pas i sut ispasti..

Nisam bas tako crno-belo govorio :) Ne zelim skalu ako ce svaki igrac istu daljinu dobaciti svaki put koliko ja napunim skalu, i ako ce svaki istom preciznoscu dobaciti, to ne zelim, hocu da statistike igraca dosta zavise od toga kakav ce pas i sut ispasti..

Zavise od statistike, ali zavise i od tvoje vestine, a to je ono sto je ranije falilo i meni makar, dosta smetalo.

Nazad
Vrh Dno