Šta je novo?

CHIEFTEC Evolucija

Prostreet

Slavan
Učlanjen(a)
18.01.2009
Poena
349
Evolucija se nastavlja, ranije sam predstavljao neki nivo preuredjivanja (to jest modovanja) Chieftec LCX-06-BL kucista, a sada je evolucija doslo do prilicno visokog nivoa🙂 O cemu se radi mozete videti na slikama ispod.

Jako lepo odradjeno imas + od moje malenkosti :-D

nice 🙂 moja preporuka, ofarbaj i spolja u crno umesto te tamno sive i skini onu ruznu nalepnicu sa napajanja please 🙂

Hvala obojici! :wave:

@Illidan, u prirodi malkice bolje izgleda ova siva, mada si u pravu, jedno all black farbanje bi mu dobro doslo, nisam hteo sada s tim da se zezam jer bih morao i masku da farbam, a ona je plasticna, pa ne znam kako bi se boja primila, tako da ce to sigurno da usledi.
Sto se napajanja tice, dok je u garanciji ne pipam nista! :d

pa odlepis nalepnicu i zalepis negde (mada ja nisam video nigde da na nalepnici pise waranty void if removed, to najcesce stoji neka mala nalepnica na jednom srafu) ako ti ikad zatreba

sto se tice boje, znam imao sam isto kuciste 🙂

Hvala obojici! :wave:

@Illidan, u prirodi malkice bolje izgleda ova siva, mada si u pravu, jedno all black farbanje bi mu dobro doslo, nisam hteo sada s tim da se zezam jer bih morao i masku da farbam, a ona je plasticna, pa ne znam kako bi se boja primila, tako da ce to sigurno da usledi.
Sto se napajanja tice, dok je u garanciji ne pipam nista! :d

Bravo majstore. Nosio sam se mislju da uradim nesto sa mojim kucistem.
Posto vredne ruke ?😉

Meni se svidja ova boja kucista spolja daje mu ono army izgled mislim meni se svidja taj fazon ili army ili skroz crno :-D. Mada nekako kada je spolja ova boja unutrasnjost dolazi lepse do izrazaja....

Posto sam prvi 😉 imao cast da vidim "preview" slike, vec sam pohvalio rad.
Znam i kroz koje "muke" si prosao da bi ovo bio finalni izgled :d

Zaboravio sam da li bocna stranica takva bila ili si sjekao lim i stavio plexi?
U svakom slucaju, extra izgleda (dobro, nije ni blizu jbl-ovog kucista, ali on se ne racuna 😛).

:wave:

Hvala svima, jer vasi komentari su stvarno satisfakcija za macevanje koje sam imao pogotovu dok sam ofarbao ovaj Chief. 🙂 Rucno sam farbao kuciste, "slobodnom rukom" 🙂 boja u spreju, stranicu mi je isekao jedan majstor metalac pa sam zalepio pleksi.
Gril na izduvnom ventilatoru sam-sam isekao i to je stvarno lepo ispalo, kao i konstrukciju u obliku pcelinih saća koja se nalazila iza usisnog ventilatora napred, pa sam tu poboljsao protok i akustiku.

Desilo se da nisam u startu kupio dovoljno boje, a nisam imao prethodnog iskustva pri farbanju, pa je bilo malo muke i nervoze :crash:, ali sledece farbanje mislim da bih mogao bez ikakvih trzavica i pomuke da odradim, tako da borabe, lako cemo da se dogovorimo za cenu. :d

Imam da dodam jedan kratak video koji sam snimio, to cu narednih dana, i mozda jos koju sliku.

@Crossfire, mani JBL-a on svima nama za sada jedino moze da bude inspiracija, inace je van svake konkurencije! 🙂:wave:

@Illidan, videcu za tu bocnu nalepnicu da li moze da se skine bez da se pocepa.

Poslednja izmena:
A koliko ti je farbe otišlo?
Pitam zato što me interesuje da li se više isplati farbati ili nositi na powder-coating.

Edit: Mislim i na farbu i na prajmer.

Pitam zato što me interesuje da li se više isplati farbati ili nositi na powder-coating.

Nit se vise isplati farbanja niti je bolje. Dakle, powder je jeftiniji, nema smirglanja, lepse, trajnije...

Otislo mi je tri konzerve, po 380-400 kinte, ja iskreno ovde u Nisu ne znam da li to neko radi i gde radi? Ja kuciste nisam smirglao jer sam koristio boju sa prajmerom, znaci ovo je kao powder coating, samo u domacoj izradi. A ,nemam ni kola pa bas pesaka da nosim Chiefteca nije bas preporucljivo.

Sa tim nick-om i tim avatarom a nemas kola 😀 Sala mala
Inace lepo odradjen mod... lepo i chisto...nista preterano. Bas po mom ukusu :wave:

Nis je veliki grad, mora da to (powder coating) neko radi.

Sa tim nick-om i tim avatarom a nemas kola 😀 Sala mala
Inace lepo odradjen mod... lepo i chisto...nista preterano. Bas po mom ukusu :wave:

Hehehehe, sta ces bitno da ih ima na avataru. 🙂

Thanks!

@garson, pa da zvanicno je veliki grad, to sto je propao to nema veze :d Znam da je neki moj prijatelj nosio TA pecku na plastifikaciju, ali da mi je rekao da se vise isplati da je ofarbam (TA pecku :d) , za drugi neki primer ili slucaj nisam cuo.

Poslednja izmena:
@garson, pa da zvanicno je veliki grad, to sto je propao to nema veze :d Znam da je neki moj prijatelj nosio TA pecku na plastifikaciju, ali da mi je rekao da se vise isplati da je ofarbam (TA pecku :d) , za drugi neki primer ili slucaj nisam cuo.
Pazi, Valjevo je mali i propao grad :d pa ima par ljudi koji radi powder coating.😛

Bravo, lepo izgleda!!!
ps: ako ti netreba svaki kavez za HDD, mogao bi da mi poklonis jer bi voleo montirati svoje hardove tako u chiftec DA...

Bravo, lepo izgleda!!!
ps: ako ti netreba svaki kavez za HDD, mogao bi da mi poklonis jer bi voleo montirati svoje hardove tako u chiftec DA...

Hvala! 🙂 Nema kaveza u ovom Chieftecu samo, klizece one plastike sa obe strane.

@garson, pa verovatno i ovde ima bar dvojice koji to rade, ali stvarno ne znam ni koga da pitam gde su i da li postoje? 🙂

Hvala! 🙂 Nema kaveza u ovom Chieftecu samo, klizece one plastike sa obe strane.

@garson, pa verovatno i ovde ima bar dvojice koji to rade, ali stvarno ne znam ni koga da pitam gde su i da li postoje? 🙂

izvini ja sam pogresno napisao...meni treba taj deo gde ubacis hardove. ionako ne koristis toliko hard diskova, dali si razmisljao da ibacis pola tog celika zbog bolje ventilacije?

Odlicno uradjeno! dao si mi inspiraciju. Imam isto kuciste u plavoj varijanti i jako me nervira sto nema originalno tog gornjeg venta.Ako budem sekao za taj vent onda mogu odmah da sredim i stranicu.:wave:

svaka cast!
kako si sekao stranicu tj cime?

svaka cast!
kako si sekao stranicu tj cime?

Pazi, mrezicu pozadi i ono debelo sace napred sam sekao rucno makazama za lim i obradjivao turpijom za metal, a stranicu i gornji otvor sam odneo kod jednog metalskog radnika u jednoj radnji i on mi je to rucno isekao, stranicu brusilicom, ali pazljivo i gornji otvor verovali ili ne makazama za lim, covek je lud! 🙂 I to za neku malu kintu, tipa 150 dinara po secenju jednog elementa ili tako nesto.

Drago mi je da vam se svidja, radjeno je u vremenskom intervalu duzem, kad god sam imao vremena odradim po jedan deo, i tako, prava evolucija. 🙂

@csozsop, ti vec imas i svetlece ventilatore taman ce lepo da legne. 🙂

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno