Šta je novo?

Opera 10 - pitanja i odgovori

da , ali ako stavis istu putanju kao i stara to ti je zapravo upgrade. mada se ne bih usudio da to uradim bez backupa.

Ma ne nudi mi nikakvu putanju! Jednostavno u taj folder gde mi je i stara opera, kreira novi folder i instalira ovu novu. Ovo mi se desavalo i pre sa alpha-ma. Uostalom, nije ni bitno.

Meni kod zadnjih nekoliko verzija Opere 10 ne radi kako treba Back dugme. Moram po nekoliko puta da pritisnem da bih se na nekim stranicama vratio unazad za jednu stranu.

na kojim stranicama?
meni se to desava npr na ES forumu, ali sam resio tako sto sam u urlfilter.ini ubacio *wd.sharethis.com*

Meni tu opciju nije ponudio. Zato sam i rekao da ide posebno.

EDIT: Evo opet sam probao i opet ide samo nova instalacija.

u istom folderu je instalirao, sva podesavanja su mi zapamcena. Mogao sam i posebno da instaliram ali sam se ipak odlucio za nadgradnju. Sve pohvale za najnoviju verziju, resili su ono sto me je neko vreme sputavalo, pa sam bio prinudjen da koristim druge browser-e.

kad hoću da pokrenem operu izbaci mi ovo:
slika.jpg

probao sam uninstal pa instal medjutim opet se isto dešava

Meni kod zadnjih nekoliko verzija Opere 10 ne radi kako treba Back dugme. Moram po nekoliko puta da pritisnem da bih se na nekim stranicama vratio unazad za jednu stranu.

I meni se ovo takodje desava. Uglavnom se radi o forumima koliko sam uspeo da primetim.

Flash 10.1 problem

Stavio sam bio Flash 10.1 i Opera 10.53 stalno puca kada se seekuju video klipovi pa sam se vratio na prethodnu verziju Flasha....

Jel mogu u Operi da se vide sacuvani password-i u Password Manager-u i kako?

Izbacuje mi samo za koje sajtove mi je sacuvana sifra, ali ne vidim opciju da istu i vidim?

Jel neko uspeo da resi problem sa FB chat-om?

Ljudi, recite mi kako da iskljucim ovaj busy cursor u Operi? Toliko me nervira, da je to strasno. Samo mi to fali da promenim pa da pocnem da koristim Operu. Imam utisak da cu lakse spavati kad to promenim.

Stalno kad ucitava, menja mi kursor!!!

O cemu ti to?

O tome da se kod ucitavanja stranice, ukoliko ima dosta elemenata, pointer misa menja tako da cesto bude working in background pointer, neretko i wait. Ne zelim da mi web browser menja pointer. Ne znam jel sad jasnije?!

FF to ne radi, dok se stranica ucitava u pozadini, pointer ostaje isti, ma sta da se ucitava iza...

Sad je jasnije. Meni se to ne dogadja, mogu normalno da koristim miša uvek, nevažno "kolika" je strana...

to sto se kursor promeni ne znaci da ne mozes da kliknes na neki link, to je samo oznaka da se stranica ucitava, kao sto kod firefox vrti onaj krug na tabu ili u cosku gore desno. opera tu indikaciju prikazuje tako sto ti se prikaze busy cursor

Ma jok, znam da moze da se klikne, nego me nesto iritira... imam utisak da samo ta promena fali za moju potpunu kompjutersku srecu. :)

@illidan

E zatvorena je neka tema gde smo pisali o (flash)rekalamama i njihovom blokiranju u operi. Kako?

Samo jedno pitanje. Kako da disejblujem auto update? Ono da me svaki put po ukljucivanju opere obavestava da je izasla nova verzija i sl.

pa jel imaš ono u poruci da štikliraš da te ne pita opet?
@illidan

E zatvorena je neka tema gde smo pisali o (flash)rekalamama i njihovom blokiranju u operi. Kako?
desni klik na sajtu koji posećuješ pa block content i tu označiš šta hoćeš da blokiraš i done

Poslednja izmena:
Samo jedno pitanje. Kako da disejblujem auto update? Ono da me svaki put po ukljucivanju opere obavestava da je izasla nova verzija i sl.

Settings > Preferences (Ctrl + F12) > Advanced > Security > Auto-Update namestis na Do not check for updates

Vrh Dno