Šta je novo?

RTS HD!

I ja sam na Miljakovcu, ali od signala ni traga? Koristim sobnu najobicniju antenu od sony tv-a.

Pomoc prijatelja dobrodosla

malo eksperimentisi... ja sam uhvahvaio digitalni signal pod nekim cudnim okolnostima... cak kada je analogni rts bio veoma los, a kada je bio dobar, nisam hvatao digitalni...

Na Miljakovcu bi trebalo da hvataš signal sa običnom žicom sa Avale :)

Nece ili ja ne znam, moze pomoc!

Ubacio sam obicnu zicu, tj dve :D i nece ni jedan kanal da hvala, stavim da trazi preko antene, ali i dalje 0 kanala. Manual tuning nece, pise samo kada se odabere antena, ali ja stavim antenu i nece

tv je sony w4000 pomoc neka'

Moji utsak je da su smanjili jacinu signala u odnosu na pre, ja sam hvatao sa Vidikovca sve digitalne kanale sa kablom od 2m, medjutim od kada su ponovo ubacili "TZV" Hd kanal, meni se slika raspada, pre mi je signal bio oko 75% sada ne moze da predje 45%... Da volim vise fudbal kupio bih neku antenu, ovako me mrzi!

Nece pomocu kabla, imam jedan kraci i drugi duzi, pa sam ih povezao, kraj kraceg ide u tv, a kraj drugog kroz prozor, ali ne hvata nista na 27. UHF kanalu. A vidim vrh tornja

Odustajem,u Mitrovici nema sanse da se nahvata signal.Probao logu,probao sobnu.cak i zice i viljuske gurao i dzaba.Rasturio caletu i kevi njihovu antenu,kablovi svuda po kuci...ma ni blizu.***.

da li trenutno ima nesto na rts hd? Kod mene TV prijavljuje RTS HD, ali je sve crno.

Ljudi da li moze neko da mi kaze da li sa logom "loga" antenom mogu da hvatam rts hd na sony w4000? da li to moj tv podrzava i kako sta uraditi ako nije problem neko da mi kaze objasni da znam da li da kupim

Moji utsak je da su smanjili jacinu signala u odnosu na pre, ja sam hvatao sa Vidikovca sve digitalne kanale sa kablom od 2m, medjutim od kada su ponovo ubacili "TZV" Hd kanal, meni se slika raspada, pre mi je signal bio oko 75% sada ne moze da predje 45%... Da volim vise fudbal kupio bih neku antenu, ovako me mrzi!

Meni na samsungu koji ima mpeg 2, ranije je signal bio isto oko 75 posto i od juce je isto kao i tebi oko 30 posto mada pusta ove obicne kanale(posto HD ne mogu da uhvatim) a na Novatron playeru koji ima u sebi tuner sa mpeg-4 do skoro nisam mogao da gledam nista jer je signal bio slab a od juce je 80 posto, a sve to preko iste antene:)))

blok 45. Da li neko ko je provereno podesio RTS HD moze samo da kaze da li trenutno ima necega na programu?

Slovenija - Alžir, kraj prvog poluvremena. ,)

E ja se sad setih imam i dalje onaj stari prikljucak za antenu, zajednicku na zgradi, sad da li ona postoji i dalje :) Al nemam toliko dugacak kabl od tv-a do uticnice, jbem ti baksuza

Poslednja izmena:
Slovenija - Alžir, kraj prvog poluvremena. ,)

ne vredi ti sa telefonom slikati uopšte, bolje uzmi fotoaparat da bar liči slika na nešto.
onaj drugi fajl što je neko uploadovao meni sa vlc-om pusti u native 720p veličini prozora. pošto kad nije na fullscreen prozor vlc-a i mpc-a se prilagođava rezoluciji videa. slika bi mogla biti oštrija, e sad kako su ovi uspeli da skarabudže 640x720 a da tv prepozna kao 1280x720 dok pušta fajl nije mi jasno.

Znam da nije neka slika telefonom, al šta ću kad nemam fotoaparat. :S:

Ne znam koja je tačno rezolucija ovo što emituje RTS, iako piše 720p, očigledno je lošije od filmova ili onih demo snimaka fudbala iz prodavnica, ali je prilično bolje od 'običnog' RTSa. Čak, prijatno sam iznenađen kako sve izgleda.

Meni na samsungu koji ima mpeg 2, ranije je signal bio isto oko 75 posto i od juce je isto kao i tebi oko 30 posto mada pusta ove obicne kanale(posto HD ne mogu da uhvatim) a na Novatron playeru koji ima u sebi tuner sa mpeg-4 do skoro nisam mogao da gledam nista jer je signal bio slab a od juce je 80 posto, a sve to preko iste antene:)))

Cuo sam od lika iz tehnike da od juce sve emituju u mpeg-4 formatu..
I meni je isto signal odjednom opao.. i dolazi samo na trenutke...

Ljudi da li moze neko da mi kaze da li sa logom "loga" antenom mogu da hvatam rts hd na sony w4000? da li to moj tv podrzava i kako sta uraditi ako nije problem neko da mi kaze objasni da znam da li da kupim

vidi u specifikacijama tvog tva da li ima dvb-t tuner i da li podrzava mpeg 4
ako je tako imas preduslove... treba ti samo singla sa avale :D

@tomazino: imas li zvuk? mozda ti tv ne podryava mpeg4, vec samo mpeg2...

inace, slika je onako... bolja je od obicne, ali nije nista specijalno... malo je isprana(vjrovatno zato sto je rezolucija mala). na mom tv nema podataka o kvalitetu signala, ni o bit rate... ili ja ne znam da ih nadjem(ako neko zna kako na samsung plazmi, nek javi).

Ok, videcu da uzmem antenu, jel zna neko koliko kosta i gde ima da se kupi neka prosecna? Inace nalazim se na Miljakovcu

Све сам пробао, и не нађох RTS HD, нити било који други дигитални канал...
А чак и од аналогних нађем само 4, сви су очајни.
Баново брдо је у питању. ТВ има DVB-T MPEG4 подршку. И имам Loga антену. И пробао сам апсолутно све правце, кроз све прозоре у стану.

Баново брдо је у питању. ТВ има DVB-T MPEG4 подршку. И имам Loga антену. И пробао сам апсолутно све правце, кроз све прозоре у стану.

Ne znam sta da ti kazem! Ako neko moze da mi kaze, na koji fazon ja uspem da nadjem rts na digitalnom prijemniku i stotinu drugih kanala ali samo rts radi. Bolja je slika a koristim sbb-ov kabl za pretragu ne antenu, kada prikacim antenu obicnu (zicnu) ne nadjem nista

hmmm... ne znam zasto ti je to tako... da li ti je antena ispavno povezana?

jedna velika prednost HD kanala... vec se prikazuje stadion na kome cemo igrati... sada se prikazuju autobusi nase reprezentacije(u nasim bojama) i autobus gane kako putuje... evo i nase slvationice... dresovi itd... evo ga antic izlazi iz busa, igraci.. ovo je bas qlll!!!

drugi veliki plus je NEMAAAAAAAA REKALAAAAMAAAAAA!!!!! :D

evo sad i igraca gane koji pjevaju dok izlaze iz busa... qlll

edit: sad idu intervjui sa rajevcem i anticem :D na srpskom :D

Poslednja izmena:
Da, ovo sam i ja primetio, vidim nešto mi neobično, prebacim na RTS1 a tamo intrvju sa građanima iz centralne srbije, ko će da da gol, koji će rezultat da bude i tad tek ukapiram - ovo je neki stream koji preuzimaju (pisalo je i koji na minut i po do početka, kao i najava u poluvremenu Alg-Slo) i jedino prikače komentatora sa RTS 1 na sliku kada počne utakmica, inače u poluvremenu su highlights i scene stadiona, najava sledeće utakmice i naravno - nema reklama, tj. sve je onako kako bi trebalo i da bude.

Samo još da uvaljamo svima po tri gola do finala, RTS popravi sliku na pravi 720p i da se probudim... :d

Da, ovo sam i ja primetio, vidim nešto mi neobično, prebacim na RTS1 a tamo intrvju sa građanima iz centralne srbije, ko će da da gol, koji će rezultat da bude i tad tek ukapiram - ovo je neki stream koji preuzimaju (pisalo je i koji na minut i po do početka, kao i najava u poluvremenu Alg-Slo) i jedino prikače komentatora sa RTS 1 na sliku kada počne utakmica, inače u poluvremenu su highlights i scene stadiona, najava sledeće utakmice i naravno - nema reklama, tj. sve je onako kako bi trebalo i da bude.

Samo još da uvaljamo svima po tri gola do finala, RTS popravi sliku na pravi 720p i da se probudim... :d

vlazni snovi geeka koji voli fudbal! :type: :banana:

da li neko zna koji je bitrate trenutno i stvarna rezolucija :D

@bojkic
Imam rts1, rts2 i rts digital. TV (lg plazma) ispise da je rts hd, prijavi mpeg, ispise nesto kao "servis za visoku rezoluciju", ali nema ni slike ni tona. Sad cu da proverim da li mi podrzava mpeg4...

Rts HD

Probajte vredi truda, bolje je od SD signala definitivno . . .

Kod mene sve OK, slika je definitivno bolja nego SD (nema potrebe ni da se zumira/razvlači) + boje su nekako živahnije, a i nema Kežmana i Stevanovića u poluvremenu da komentarišu. Još da Stojanovića mogu nekako da mutiram... :D

Ne bih u off,ali drago mi je sto nisam u BG-u,samo bi se nervirao oko RTS HD... uzas...Samo mogu da kazem: Das Erste HD i ZDF HD - rula!!!! Praznik za ochi... a nasi neka bace pogled malo...ali nemaju sram...ako dobijemo HD u Srbiji za 10 godina bice super...:wall:

Drago mi je sto nisam kupio novu antenu da bih gledao *****e.

@bojkic: Антена је сигурно добро повезана, каблирање ми није страно, цео стан сам ја повезао (iKom ми је само до улаза довео сигнал).

Не знам стварно шта је у питању, али изгледа сам ја једини који баш ниједан дигитални канал није могао да нађе.

Vrh Dno