srbans
Slavan
- Učlanjen(a)
- 09.11.2008
- Poena
- 319
cisto bacanje para je ova kombinacija...
5970+gtx240 ce ovo da odnese za manje para...
Onaj ko moze da priusti, a preferira iskljucivo nvidiu, onda i nije bacanje.![]()
@kull
Zaista lep skor za SLI, a cak karte nisu ni klokovane. Neka te lepo i dugo sluze.
Ako ti nije problem, jel mozes da postavis test sa 4XAA, zivo me zanima razlika.
@Bear
Nema nikakvih problema sa SLIjem na AMD chipsetu isto kao i sto SLI radi na intelu, samo sto u intel slucaju (X58 i P55) je to zvanicna podrska, a ovde su hakeri provalili taj registry key sa intela i preneli ga na AMD, koji zavarava nvidija drajver da je ploca SLI kompatibilna. (jos nesto se tu patchuje, ali instalira se jako prosto i dodaje extra boot opciju u boot meni sa modovanim SLI sistemom tako da originalni sistem ostaje netaknut)
Postoji i verzija moda sa modovanim Forceware drajverima, ali ovako je lakse jer radi sa vise verzija originalnih drajvera. Takodje nvidija je prestala da ih sabotira isto kao sto je dozvolila koriscenje Physics-a u sistemima gde je ATI primarna kartica.
Ja evo koristim poslednji Forceware 257.15 pre koga sam pokrenuo SLImod0.8 i sve radi lepo, SLI opcija je otkljucana u nvidia control panelu bez ikakvog restarta.
Mislim da SLI bridge donosi bar 10% vise performansi pogotovo sa brzim karticama pa ako neko ima onaj savitljivi SLI bridge viska nek mi se javi na PM sa cenom.![]()
Izivljavanje ? Pa jeste, ako se posmatra iz ugla plitkog novcanika, a onom kome je prlicno dubok, taj nece razmisljati puno dal' se isplati ili ne. Jednostavno neuporedivo. Ali ako cemo porediti, ovaj setap gtx470 sli je definitvno bolji.
@kull znaci mostic ne stize uz karte, vec samo uz sli sertifikovane mb?
Mislim da je jedan user poklanjao sli mostic pa idi u temu 'Ako vam treba dzabe' pa prelistaj malo
U poslednjoj beta verziji nema sputavanja, dok ce za whql verzije i dalje biti katanac, u principu ne sabotira...
Razlog za to je što nvidia neće da odgovara za moguće komplikacije kod tih konbinacija, pošto ih ni ne testiraju. Pa ovako ostave mogućnost na beti, tako da u slučaju nekih problema sve ide isključivo na odgovornost korisnika, što je pošteno..
Asusova magija na delu po pitanju novog GTX 465:
Asus je izbacio nekakav tool za GTX 465 kartice koje sadrze samo 8 memorijskih cipova (dakle koje nisu preimenovani GTX 470 koji ima 10 cipova) koji proverava da li je ostatak CUDA coresa ispravan. Ako ispadne da jeste dobijate nekakav hibrid od karte koji ima 448 CUDA coresa, ali ostaje mu 256bitna magistrala i 1GB RAMa.
Ako Fermi chip nije potpuno ispravan tool odbija da izvrsi operaciju i izbacuje da vam karta ne podrzava operaciju i ostaje na 352 CUDA coresa kao i po defaultu. Na linku ispod ima i nekih testova i dobitak u rezultatima je izmedju 10-15%.
http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=322919
link do unlockera:
http://downloads.guru3d.com/ASUS-GTX-465-to-470-unlocker-download-2561.html
Cuveni programer Unwinder, tvorac RivaTunera i Afterburnera je bacio pogled na taj tool i upozorio korisnike da iako izgleda potpuno bezbedno i ne lici na klasicno fleshovanje biosa, doticni program nije toliko naivan. On proverava nekakav string u biosu i ako ga nadje otkljucava iskljucena jezgra tako sto izmeni isti taj string direktno u biosu i trajno pamti novo stanje. Naravno ako nesto tu pobrljavi postoji sansa da se brikuje kartica isto kao i pri klasicnom flesovanju.
Izgleda da pojedini proizvodjaci ne stavljaju preporucene Fermi chipove na GTX 465 nego kompletnije modele sa vise ispravnih CUDA coresa.
Trebalo bi da ide na GTX 480 chip sa oznakom GF100-375, na GTX 470 GF100-275, dok na GTX 460 treba da stavljaju GF100-030.
Nisam obratio paznju ima li negde slika tog Fermija koji je na Asus GTX 465 kartici jer mozda je namerno stavljen kompletniji GPU, npr. GF100-275 i ovaj unlocker tool pusten kao Asus extra dodatak ne bi li se stekla prednost u odnosu na ostale GTX 465 kartice drugih proizvodjaca.
![]()
Nesto sumnjam da ce biti mnogo ovakvih kartica, sigurno nece biti slucaj kao sa brojem otkljucanih amd procesora.
Jel jos uvek potreban taj SLI bridge ili bas mnogo kasnim?
http://www.itx.ba/index.php?option=com_content&task=view&id=12868&Itemid=1
Mnogo dobra kartica :banana::banana::banana:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari