Šta je novo?

LC Power 550w i MSI HD 4870OC

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne bih da se pravim pametan vise nego sto jesam, pa cu navesti cinjenice:
-prosle god. sam pazario komp sa sve LC550v2.2 Silent [dal je bila druga varijanta, ne secam se], + e5200, gainward hd4850 512 [nije GS], a imam jos, tv kart. i 2x90 + 120 molex. Do sada i za sad je sve OK.
Doduse, vodio sam se da je LC bolje od kineskih no-name, ali da ne pruzaju onoliko kao na nalepnici, vec 2/3 od toga [iako pise na njoj MADE IN GERMANY, cak] pa bih i tebi preporucio isto. Probaj sa sajtovima kao

http://www.power-on.com/calculator.html

ili

http://extreme.outervision.com/psucalculatorlite.jsp

Odluka, kao i kom je tvoje.

Uzdravlje!

Ne bih da se pravim pametan vise nego sto jesam, pa cu navesti cinjenice:
-prosle god. sam pazario komp sa sve LC550v2.2 Silent [dal je bila druga varijanta, ne secam se], + e5200, gainward hd4850 512 [nije GS], a imam jos, tv kart. i 2x90 + 120 molex. Do sada i za sad je sve OK.
Doduse, vodio sam se da je LC bolje od kineskih no-name, ali da ne pruzaju onoliko kao na nalepnici, vec 2/3 od toga [iako pise na njoj MADE IN GERMANY, cak] pa bih i tebi preporucio isto. Probaj sa sajtovima kao

http://www.power-on.com/calculator.html

ili

http://extreme.outervision.com/psucalculatorlite.jsp

Odluka, kao i kom je tvoje.

Uzdravlje!
Nisi nikog citirao, pisao si posle mene.. Ovo je meni upuceno? Ako je meni, ne kontam zasto.. :)

uh i ja mislim da je voodoons ovo bilo upuceno tebi :)
@milan425: mislim nekako je komentar malo jak, covek (a primetio sam jos ljudi) ima svoje misljenje o LC-Power napajanjima i to treba poštovati-ja sam se trudio da dokažem (i da promenim makar malo misljenje voodoo-a o njima) da su napajanja stvarno super za tu cenu (mislim na ova jeftinija, vidim da LC ima i skuplja napajanja) i da sigurno nisu losa, narocito ne nebezbedna i tako to i da svakako ne treba bežati od njih-narocito u nižem cenovnom rangu... mislim da je razmena mišljenja i iskustva najvažnija (čemu drugom služe forumi :) )...
A da, voodoo stvarno sad ne mogu moj prethodni post da editujem (došla mi inspiracija pa sam napisao uhuhuhu )-mada mislim da nije bas nepregledan-dobro možda malo :D

Poslednja izmena:
odkad se pojavio cx400 za nesto malo preko 4000din, LC gubi trku sa odnosom cena/kvalitet/performanse.. mada ostaju neprikosnoveni u cenovnoj klasi do 3000din za sad, pored gomile kineza...

a, da, meni niti trebaju kalkulatori snage, niti novo napajanje.. [sarcasm] valjda ne bih posle m1000 isao na LC [/sarcasm]
takodje, i znanja imam sasvim dovoljno, ne moram utvrdjivati..

Poslednja izmena:
Ocekivano

odkad se pojavio cx400 za nesto malo preko 4000din, LC gubi trku sa odnosom cena/kvalitet/performanse.. mada ostaju neprikosnoveni u cenovnoj klasi do 3000din za sad, pored gomile kineza...

a, da, meni niti trebaju kalkulatori snage, niti novo napajanje.. [sarcasm] valjda ne bih posle m1000 isao na LC [/sarcasm]
takodje, i znanja imam sasvim dovoljno, ne moram utvrdjivati..

Naravno jos kad bi bilo istina... CX je dobro napajanje ali daleko od toga da je bolje od LC6560T, a pogotovo od LC6650GP3. Uostalom, kako mozes da znas da LC gubi trku? Ili se bavis mozda prodajom pa to znas? :-devil-:

Naravno jos kad bi bilo istina... CX je dobro napajanje ali daleko od toga da je bolje od LC6560T, a pogotovo od LC6650GP3. Uostalom, kako mozes da znas da LC gubi trku? Ili se bavis mozda prodajom pa to znas? :-devil-:

:laugh:haha :Klanjanje
samo sam te cekao :butt:
:wave:

Radi se o tome da je tebi benchmark forum mesto na kom propagiras LC napajanja i radi se o tome da nikad nisi nesto napisao na ovom forumu a da nisu u pitanju LC napajanja. Ocigledno imas neki interes jer sigurno ali sigurno te zanima bar jos nesto iz citave IT sfere a nikad nisi diskutovao o tome ovde na forumu. Zato ja tvoje postove smatram iskljucivo interesnim i subjektivnim i samo cekam kad ces da se javis kad god neko spomene LC, bilo u pozitivnom, bilo u negativnom kontekstu.

Zanima me i to da li si napravio neku skriptu koja ti javlja kad god neko napise LC u postu..

Kad smo vec kod nivoa, reaguj malo u LC Power-u, zalozi se da se, na sajtu u specifikaciji konkretnih konkretnih napajanja, istaknu konkretne zastite koje su ugradjene, pa da se i LC digne na nivo koji imaju i ostali proizvodjaci napajanja.

Radi se o tome da je tebi benchmark forum mesto na kom propagiras LC napajanja i radi se o tome da nikad nisi nesto napisao na ovom forumu a da nisu u pitanju LC napajanja. Ocigledno imas neki interes jer sigurno ali sigurno te zanima bar jos nesto iz citave IT sfere a nikad nisi diskutovao o tome ovde na forumu. Zato ja tvoje postove smatram iskljucivo interesnim i subjektivnim i samo cekam kad ces da se javis kad god neko spomene LC, bilo u pozitivnom, bilo u negativnom kontekstu.

Zanima me i to da li si napravio neku skriptu koja ti javlja kad god neko napise LC u postu..

Kad smo vec kod nivoa, reaguj malo u LC Power-u, zalozi se da se, na sajtu u specifikaciji konkretnih konkretnih napajanja, istaknu konkretne zastite koje su ugradjene, pa da se i LC digne na nivo koji imaju i ostali proizvodjaci napajanja.

Kao sto rece covek na jednom drugom forumu
VOODOONS LJU****

--------------------------------------------------------------------------------

JA TEBE VO*** ALI STVARNO <3 <3 <3

:**********
Sad cu ja ovima iz LC mam* mami** sto ne pisu kako ti zelis

Volim i ja vas obojicu ;) ili jednog.
Ako ti je dziber idol, onda svaka cast, bas ste se nasli. A sad sam nesto ubedjen da se radi o jednom coveku. Sad jos vise jer vidim da tvoje malenkosti tamo nema.

Ne radi se o tome sta ja zelim, vec sta oni treba da urade.

Over&Out

Poslednja izmena:
LOL

Ovim bih zeleo da izjavim da nemam prikrivenih namera, niti sam namerno bazao pre/posle voodoons-a.
Prosto sam rekao ono sto sam imao, jer sam i ja bio u nedoumici kada sam uzimao svoj LC.
Rekoh:
"vodio sam se da je LC bolje od kineskih no-name, ali da ne pruzaju onoliko kao na nalepnici, vec 2/3 od toga"

Kao sto rekoh gore, ono navedeno, to su cinjenice, a ne sud o tome kakva su LC napajanja. Nisam napajanja skupljao, kacio na osciloskop, merio padove napona i [ne]pravilnosti sinusoidnih krivi, pa onda uporedjivao rezultate i izbacivao chartove po forumima [nit me ta rabota interesuje].

MISLIM, Ja mislim da forumi, kao i ovaj, postoje da bi iskusniji i mudriji odgovarali drugima na davljenicko F1!, a ne da, kao sto je i praksa svuda, svi prosipaju svoje [ne]znanje, kako bi sami porasli u svojim ocima.

Ne zelim da lupam, ili nedajboze vredjam, pa bih unapred da uputim jedno izvinjenje, od srca, svakome ko se nasao prozvan [i ako sam sad reko nesto]. Ipak smo svi nekako slicni mi, koji visimo po ovakvim mestima.

Uzdravlje!

vidim da se ovde podigla velika frka oko LC pa da ne otvaram novu temu!
.... ovo moje vec skoro 2 god gura lepo masinu iz potpisa. ne greje se puno kad se optereti. nista ne oc-ujem , ne igram se puno.
jedva sam nasao koje je tacno , uglavnom rekao bi da je super silent serija i verzija je 2.0 rekao bi da je ovo http://www.hardware.info/nl-NL/productdb/bGNkZZiWmJrKaMg/viewproduct/LC_Power_LC6550_550W_V2/
ili ovo samo sto je verzija 2.0 a ne 2.2 kao ovde http://www.lc-power.de/index.php?id=180&L=1

uglavnom dal bi moglo ono da gura bezbedno neki nov quad core i neku novu ati5850
uz odgovarajucu plocu... malo bi ovog leta updatovao masinu , tj zamenio bi samo proc,garfiku i plocu+mem (moje staro bi utrapio ortaku za sitne novce)ostalo bi sve ostavio kao u potpisu jer lepo radi.
napajanje novo neb kupovao jer staro neb mogao da prodam vec samo da poklonim, a i nemam vise para za novo, tj morao bi da smanjim onda apetite tj da skresem u proc ploci i grafici ? a to nebi jer bas bi zeleo neki nov i brzi procesor i novu seriju grafike. takodje pazario bi potpino nov jos jedan hard disk odmah potom jer mi je ovaj stari vec 'tesan'.
hvala

Poslednja izmena:
Moj savet ti je da mesto tog harda sto planiras da kupis oma posle,uzmes novo napajanje.
Evo gledam specifikacije tog LC-a i prilicno je slabiji od mog anteca a on ima samo 430W.
Tako da tih 550W ne znace nista. Uzmi jace pa makar i LC :D

Poslednja izmena:
vidim da se ovde podigla velika frka oko LC pa da ne otvaram novu temu!
.... ovo moje vec skoro 2 god gura lepo masinu iz potpisa. ne greje se puno kad se optereti. nista ne oc-ujem , ne igram se puno.
jedva sam nasao koje je tacno , uglavnom rekao bi da je super silent serija i verzija je 2.0 rekao bi da je ovo http://www.hardware.info/nl-NL/productdb/bGNkZZiWmJrKaMg/viewproduct/LC_Power_LC6550_550W_V2/
ili ovo samo sto je verzija 2.0 a ne 2.2 kao ovde http://www.lc-power.de/index.php?id=180&L=1

uglavnom dal bi moglo ono da gura bezbedno neki nov quad core i neku novu ati5850
uz odgovarajucu plocu... malo bi ovog leta updatovao masinu , tj zamenio bi samo proc,garfiku i plocu+mem (moje staro bi utrapio ortaku za sitne novce)ostalo bi sve ostavio kao u potpisu jer lepo radi.
napajanje novo neb kupovao jer staro neb mogao da prodam vec samo da poklonim, a i nemam vise para za novo, tj morao bi da smanjim onda apetite tj da skresem u proc ploci i grafici ? a to nebi jer bas bi zeleo neki nov i brzi procesor i novu seriju grafike. takodje pazario bi potpino nov jos jedan hard disk odmah potom jer mi je ovaj stari vec 'tesan'.
hvala

Ja nikad ne bih trpao grafiku od 200e na takvo napajanje.. Zamisli samo scene, ode napajanje i povuce za sobom tu graficku i to tako da ostane fizickih tragova na power konektorima i naponskoj jedinici graficke. Ono ni u snu nece imati 550w, merodavnije je 350-400W plus (tj.minus :)) postoji starenje komponenti u napajanju...

Ja nikad ne bih trpao grafiku od 200e na takvo napajanje.. Zamisli samo scene, ode napajanje i povuce za sobom tu graficku i to tako da ostane fizickih tragova na power konektorima i naponskoj jedinici graficke. Ono ni u snu nece imati 550w, merodavnije je 350-400W plus (tj.minus :)) postoji starenje komponenti u napajanju...

pa to mi i nije jasno , napajanje radi ja nemam nikakve zamerke,znaci provereno je vec 16 meseci, a takva konfiguracija sigurno nece ni da povuce vise od tih 350 400 wati , ja ne oc nista, pa sto bi sad menjao nesto i bacao lepe pare na jos novije napajanje , pa nije valda da lc pover zastareva , znaci radi 2 god i onda treba da ga menjam ... malo mi cudno to.

Svako,ali svako napajanje vremenom gubi na snazi,pa makar bio to i Corssair.I nije problem koliko napajanje moze da da u globalu,vec koliko snage moze da isporuci kroz 12V grane.A 15A na 12V1 i 14A na 12V2 grani mi deluje poprilicno tanko za 5850 i neki jaci procesor.Ako vec dajes 200+e na graficku prodaj taj LC i ispruzi se za 50-60e za neko jace i kvalitetnije napajanje.Najbolja stvar koja moze da ti se desi sa tim LC je da ne uspe ni da pokrene grafu.Najgora da pokrene grafu,radi neko vreme a onda crkne i povuce nesto za sobom(recimo upravo graficku).U tom slucaju oprosti se od garancije.:smoke:

Radice to na tom napajanju, a koliko je sigurno drzati na njemu 5850 i Quad (pa i neklokovani trose vise osetno nego ta tvoja masina trenutna) to je vec pitanje....

Svako,ali svako napajanje vremenom gubi na snazi...

Pošto deluješ uverljivo i kao neko ko se razume u materiju, reci nam neku konkretnu cifru u procentima, ovako nas, nedovoljno informisane, ostavljaš sa velikim strahom.

ovo ostalo što si napisao neću da komentarišem.

Radice to na tom napajanju, a koliko je sigurno drzati na njemu 5850 i Quad (pa i neklokovani trose vise osetno nego ta tvoja masina trenutna) to je vec pitanje....

...glupo pitanje...

Svako,ali svako napajanje vremenom gubi na snazi,pa makar bio to i Corssair.I nije problem koliko napajanje moze da da u globalu,vec koliko snage moze da isporuci kroz 12V grane.A 15A na 12V1 i 14A na 12V2 grani mi deluje poprilicno tanko za 5850 i neki jaci procesor.Ako vec dajes 200+e na graficku prodaj taj LC i ispruzi se za 50-60e za neko jace i kvalitetnije napajanje.Najbolja stvar koja moze da ti se desi sa tim LC je da ne uspe ni da pokrene grafu.Najgora da pokrene grafu,radi neko vreme a onda crkne i povuce nesto za sobom(recimo upravo graficku).U tom slucaju oprosti se od garancije.:smoke:

ma ja zamenu tih komponenti ne planiram za sad , vec sto kasnije krajem godine npr , a do tada ce vec pasti i cene... nemam potrebe za sad za nikakvim upgradeom jer mi svi naslovi lepo rade i na high. tek npr ako izadje nesto dobro , npr DEAD SPACE 2 i pocne da mo koci na masini , onda bi promenio da odigram ko covek igru , jer je jedna od rethih koja mi se dopala. i npr WITCHER 2. ostalo me ne zanima... vidim ja da ce mi od ovog compa ostati samo kuciste ha, ha... ne daju mi se tolke pare na igranje.
mada iskreno voli brz procesor, jer je gotivno kad win explorer u 7ici leti,jednostavno volim da mi ikonice pljuste po ekranu. kapiram da bi sa nekim novijim procesorom situacija bila znatno bolja nego na ovom mom Core2 Wolfdale_u, mada nisam imao prilike da sednem za nekom jacom masinom, a bas bi voleo da vidim kako lista foldere, jer HD mi je uvek pun svacega. trebace i brzi HD , dolazi SSD, deluje jako primamljivo , *ebes grafiku :D voleo bi cuti misljenje nekog korisnika ako je upoznat tj ima takvu masinu... da ne idem sad u off topic, al bar nije pljuvanje po LC Power_u :p

Sad sam prelistao temu i pitam se gde je bila pre god i po dana kad sam kupio Ati4870 i gle cuda jos uvek mi radi cela masina i dan danas.A tek drugar koji je napravio CrossFire sa ati5770 na 500w napajanju on ako napravi temu reci ce mu da laze i da izmislja.Ovde ljudi malo preteruju sa misljenjima neki iz neznanja neki samo da bi se pravili pametni.Ne kazem da je LC napajanje vrh ali jednu 4870 ili 5850 moze da tera bez problema.

Sad sam prelistao temu i pitam se gde je bila pre god i po dana kad sam kupio Ati4870 i gle cuda jos uvek mi radi cela masina i dan danas.A tek drugar koji je napravio CrossFire sa ati5770 na 500w napajanju on ako napravi temu reci ce mu da laze i da izmislja.Ovde ljudi malo preteruju sa misljenjima neki iz neznanja neki samo da bi se pravili pametni.Ne kazem da je LC napajanje vrh ali jednu 4870 ili 5850 moze da tera bez problema.

Probaj da pustis istovremeno FurMark i Linx kao ovi likovi sa Xbitlabsa kad mere maximalnu potrosnju konfiguracija pa javi kako je LCPower to podneo, ako prezivi.

Po 100-ti put da kazem......ne pametujem vec govorim iz iskustva.......LC 550w ne moze da gura stabilno i sigurno 4870 i c2d (da ne pominjem quad).......zapravo moze ali je pitanje vremena kada ce se sve to zavrsiti:mad:

a da sad sam se setio pustao sam na ovoj masini i ja taj fur mark i unigine heaven benchmark i i u GPU caps viewer i orthos , prime 95 , igro crysis znaci sve sam testirao na po sat i duze... i to proslo leto. graficka isla do 92 stepena koliko se secam a procesor na max 62 stepena u real temp znaci jezgra... sve to bez oc.
Evo imam i zapisano na papirce , ne pricam napamet. i sve je gurao LC kao crnac je gurao... i nije se bunio ni malo... samo malko izlazio vruc vazduh iz njega:D
pa mora... dosta je to u temperaturama..a i dodatni fan mi je mali matori jedan 8ica LED CM,vise sluzi za svetlo i ukras neg za cirkulaciju...
a i ne sekiram se, i nisam ga puno platio... sto rece neko kolko para tolko muzike... al sto se ja pitam nebi rekao da je krs... barem dok je ovako , necu da ga pljujam, a viedecemo kolko ce da drzi... no nebitno, vidim niko ne komentarise moj preth. post, svi ste se uhvatili samo za LC :p

Niko ne spori da taj LC dobro gura tvoju konfu,ali kad stavis neki quad i 5850 to ce biti druga prica.Jer sve ati 5xxx karte su dosta zahtevnije po pitanju amperaze na 12v granama nego ranije serije a tu je taj LC najslabiji 29A na 12v1 +12v2 je smesno za napajanje od 550W. A naisao sam i na podatak to napajanje kombinovano moze da da samo 25A na 12V.

35-40A 12V i 500W napajanje je preporuka od amd-a za 5850 pa ti vidi.

Probaj da pustis istovremeno FurMark i Linx kao ovi likovi sa Xbitlabsa kad mere maximalnu potrosnju konfiguracija pa javi kako je LCPower to podneo, ako prezivi.

E moj druze forumasu obrnuo sam i FurMark i Linx i sve 3dmarkove po neznam kolko puta Heaven Benchmark i sve moguce testove + ko zna kolko igrica sam obrnuo na ovom kompu i to vec guram na istom napajanju koje je kupljeno u oktobru 2007godine.Doduse Ati4870 sam kupio pred kraj 2008 i dodao jos jedan hard posle toga zamenio E4500 sa E6300 Sve je OC od prvog dana!! procitaj moj komp i videces detalje.
I gle cuda sve i dalje radi i kolko vidim radice to lepo jos dugo....:wave:

B-ZIGER svaka cast za macinu :eyebrows:
ja kad sam kupovao confu , kad sam pominjao jace napajanje , jer mi prvo sve stavili bili na nekog kineza, kad sam pomenuo CORSAIR i OCZ ono me belo gledali... jeino sam ovaj LC iskopao. doduse imao je i TT u kucistu vec , mozda je trebalo da uzmem njega... :p

E moj druze forumasu obrnuo sam i FurMark i Linx i sve 3dmarkove po neznam kolko puta Heaven Benchmark i sve moguce testove + ko zna kolko igrica sam obrnuo na ovom kompu i to vec guram na istom napajanju koje je kupljeno u oktobru 2007godine.Doduse Ati4870 sam kupio pred kraj 2008 i dodao jos jedan hard posle toga zamenio E4500 sa E6300 Sve je OC od prvog dana!! procitaj moj komp i videces detalje.
I gle cuda sve i dalje radi i kolko vidim radice to lepo jos dugo....:wave:

Mislim da sam lepo napisao istovremeno pusti Linx i FurMark ako hoces da maksimalno opteretis napajanje. Za tvoju masinu i u tim uslovima je dovoljno kvalitetno napajanje od 400 do 450 W. Samo sto mislim da taj LCPower ne moze ni to da izdrzi.

ha ha evo sad sam nasao cpecifikacije pogledao sam lepo pise na napajanju na V12 granama ima 16 i 18 V ... to mu dodje ukupno 34 v ... pa taman za 5850 :cigar:
ha ha ha nije los ovaj moj LC. salim se... :p
ali ozbiljno to su vrednosti. nije lose za ver 2.0

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno