kako mislis bio? pogledaj web stranu naseg najveceg it foruma
Ne bih da se ovo pretvori u diskusiju nas dvojice, ali moram da pitam: koja je to alternativa flash-u za multimedijalni sadržaj koja odavno postoji?
pa jel' ima alternative ili nema?
ako alternative nema, zašto onda tvrdiš da je flash prevaziđen? prevaziđen nečim što ne postoji??
a ako ima, lepo bi bilo da kažeš koji je to format / tehnologija.
Pa pobogu ajde pročitaj ponovo sve što sam napisao. HTML5 je konačno alternativa flashu.
Zaboravih da dodam, na vecini flash sajtova ne mogu da izvucem i kopiram link i npr posaljem nekom, vec bi on morao da isklikce ceo put dolazenja do te stranice. To su jos par razloga sto su po meni mnogo prakticniji i elegantnije uradjeni sajtovi koji nisu u flashu.
ovo je neki vic, pretpostavljam... html5 je alternativa možda "macromedia flash 2.0" po funkcionalnosti, a od tada je prošlo jedno 13 godina.
neko je okačio par html5/css3 primera animacija ovde na forumu (sa po jedno 6fps u konstantnom loop-u), flash je to umeo već u prvoj verziji (tamo negde 1996).
ovde ide priča o zabrani i potpuno neadekvatnoj zameni; html i flash nikada nisu bile, niti su sada, stvari za komparaciju. brkanje baba i žaba u ovom slučaju je sasvim nova stvar. zašto ne zabraniti i neke programske jezike kada sve lepo može da se odradi preko html5 i css3 u kombinaciji sa još nekim softverima gde apple ima udela?
haha, pa i nisam baš. priču o html5 si ti uvezao u temu. sad kad je došlo vreme da objasniš, odjednom, to nije ta tema...
ma ok. flash ti se naprosto ne sviđa i to je to.
ovde ide priča o zabrani....
amin. - "ko je u pravu" videcemo za 2-3 godine..... sto se mene tice: pa-pa Flash (i srecan sam zbog toga!)Ja samo kažem da isti konačno postaje nepotreban i da će ga biti sve manje.
sto si dosad pravio flash sajt (ne mislim bukvalno ti)? mogao si cist html
zapravo, ti uopšte nisi ni pratio diskusiju koja traje već, evo, dvanaesta strana. nije ova tema ni po čemu izuzetna i, kao i svaka druga, ima svoj početak, "razradu" i ide ka neminovnom kraju. tvrdnje da je jobs "dokazao" nepotrebnost flasha su drugi osporavali i ta diskusija (koju si izgleda propustio) traje na nekoliko strana - vrati se pa pogledaj.Zapravo ja sam samo odgovorio na tvoje pitanje o tome koja je to tehnologija prevazišla flash, a ti si onda počeo da pominješ Apple.
zanimljivo. zašto bi bilo ko bilo koga sprečavao u kupovini bilo kakve, pa makar i potpuno zatvorene tehnologije, ako takva ima kupca??Ne krijem, uopšte mi se ne sviđa da jedna kompanija kontroliše tehnologiju koja bi da ima ravnopravan status sa ostalim neutralnim i otvorenim tehnologijama na Webu.
Ko koga sprecava u kupovini bilo kakve tehnologije?
zapravo, ti uopšte nisi ni pratio diskusiju koja traje već, evo, dvanaesta strana.
zanimljivo. zašto bi bilo ko bilo koga sprečavao u kupovini bilo kakve, pa makar i potpuno zatvorene tehnologije, ako takva ima kupca??
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari