Šta je novo?

[N5800] Zvanična tema

eto ga on !!! taman sam odlucio da fw50 preskocim, a njemu hvata satelite za 5,6 sec. :), jel Garmin u pitanju? i na kom spratu to nalazi s prozora ? ja Garmin koristim max. u map. modu uglavnom, ali mi do sad nikad nije nasao satelite iz stana (2 spr. cisto na sve strane...),na ulici mu treba do 20 sek. sa a-gps malo, brze, ali ko sto rekoh koristim ga i po par sati dnevno, pa sam to iskljucio...tako je bilo na fw31 isto i na fw40
Ni sam nisam mogao da poverujem ali je tako.Da,Garmin je u pitanju,i verovao ili ne,(a nemam razloga da lazem),nalazenje satelita je skoro trenutno. (znaci max desetak sekundi).
Pre nisam mogao da uhvatim signal iz kuce (znaci kuca je u pitanju,ne stan),a sad to radi bez problema.
I a-gps mi je iskljucen.

Idem u offtopic, ali znam da ljudi iz ove teme mogu da mi daju odgovor:) Da li jos neko ne moze da pristupi ipmart sajtu od juce?

Ni sam nisam mogao da poverujem ali je tako.Da,Garmin je u pitanju,i verovao ili ne,(a nemam razloga da lazem),nalazenje satelita je skoro trenutno. (znaci max desetak sekundi).
Pre nisam mogao da uhvatim signal iz kuce (znaci kuca je u pitanju,ne stan),a sad to radi bez problema.
I a-gps mi je iskljucen.

ma verujem ti,nego sam video post baš kad sam definitivno digao ruke od update-a, imao si sreće sa fw-om, šta drugo, vidiš koliko njih se žali na 50icu, a ne znam jel znaš kako izgleda gps prijemnik na 5800, bukvalno kao 3 licne za osigurač, gledao sam klip na YT kako lik pokušava da zbudži nešto da bi ga pojačao...ostaviću link ako nadjem

@zeko,sa netbook-a na kom je OEM XP ne mogu uopšte da otvorim iPmart, dešava se...probaj da promeniš browser, a nekad hoće i antiv.program da pravi prob. pa moraš "ručno" da napraviš u samom programu (antiv.) dozvolu, jer sajt je visokorizičan, po WOT-u npr.,jasno je zašto...proradiće ne brini, to je kao P.Bay ,)

Nisam nasao,al da pitam.Da li je i vama pokretanje GPS-a tj nalazenje satelita draaaaasticno brze sa ovom v50 verzijom firmwera?
Pre mu je trebalo po par minuta da nadje lokaciju prvi put,a sad nije potrebno vise od 5-6 sekundi.Cak nalazi odmah lokaciju i u kuci(zatvoren prostor,doduse uz prozor),a to pre toga nije moglo.

aha...danas sam bash ispratio "hvatanje" satelita...bilo je izuzetno brzo...ne duze od 30-tak sekundi...sto je na 40-ici bilo par minuta...mada mislim da to zavisi puno i od polozaja satelita u tom trenutku na nebu iznad tebe

:wave:

Idem u offtopic, ali znam da ljudi iz ove teme mogu da mi daju odgovor:) Da li jos neko ne moze da pristupi ipmart sajtu od juce?

što se ipmart-a tiče evo šta danas zatekoh u inbox-u...

"As our domain name was put on hold we changed the URL to:
www.ipmartforum.com.
So please use this domain temporary until we fix the problem.

Regards,
iPmart forum team"

Videh malopre i ja, hvala u svakom slucaju :wave:

aha...danas sam bash ispratio "hvatanje" satelita...bilo je izuzetno brzo...ne duze od 30-tak sekundi...sto je na 40-ici bilo par minuta...mada mislim da to zavisi puno i od polozaja satelita u tom trenutku na nebu iznad tebe

Izgleda da ste u pravu,tj.iako u opisu fw50 nigde ne stoji nista o GPS-u, tipa "improvement GPS signal...", mozda ima neke veze sa apdejtom Ovi maps, evo sta kazu na http://nokia5800.net/nokia-5800-buzz-ovi-maps-3.04-now-available-via-software-update/
Koga mrzi da cita evo jednog dela "Walking on the similar lines as of Google Maps, Ovi Maps now has social reviews and opinions. Better connectivity for weal GPS signal areas. In India, i have personally felt the difference ever since the firmware upgrade. There was a significant enhancement in its performance."...e sad Ovi maps su i dalje beskorisne kod nas (ako gresim neka me neko ispravi), ali ocigledno da se ovo odnosi na interni GPS nevezano u kom programu se koristi.

Poslednja izmena:
Ne kapiram zbog cega hvalite NDrive? Iako lepo izgleda i ima puno detalja je neupotrebljiv za Beograd. Da li je to do mape( 2009.07) neznam, ali kod mene rutira da umres od smeha. Na primer, idem niz Kneza Milosa ka centru, on me na sred ulice salje levo u Vojvode Milenka :bottle: Kad bi taj zahvat nekim slucajem preziveo, ne bi imao gde da skrenes jer je ulica blokirana godinama zbog americke ambasade.:)
Primera je mnogo uglavnom, zbog nevidjeno "mastovitih" ideja za rute brzo je nestao sa mog telefona...
Za razliku od briljantnog Garmina

da li je neko uopšte uspeo da izvuče bilo kakvu korist od ostalih navigacionih programa,naravno ovde kod nas, u zemlji Srbiji, rekao bih zaboravljenoj od nav.prog....ne računajući "briljantni" Garmin, naravno !? :)

Da li neko zna da li mogu da se iskljuce one iritantne poruke "1 new message", "3 missed call", i sl.
Izuzetno me nerviraju jer su mi suvisne-sasvim mi je dovoljan zvuk i ona mala ikonica u status baru.

umm..ne

Mozda sam trebao da objasnim: snimio sam neki novi homescreen koji vec u sebi sadrzi odlicnu (sa preview-om sms-a) notifikaciju o prispelim porukama/pozivima pa mi je ovo obavestenje od nokije nepotrebno, tj. bezveze mi se duplira.

Pa ako ima nekog da kaze: "umm..da", bilo bi izuzetno lepo :D :wave:

Cini mi se da ne moze jer je to ugradjeno u Symbian sam...jedino da eventualno nesto cackas po firmware-u :)
Isti "problem" imam i ja sa ThreadSMS-om gde kad mi stigne SMS za trenutak se pojavi to sistemsko obavestenje pa se onda pojavi od ovog programa :)

Mozda sam trebao da objasnim: snimio sam neki novi homescreen koji vec u sebi sadrzi odlicnu (sa preview-om sms-a) notifikaciju o prispelim porukama/pozivima pa mi je ovo obavestenje od nokije nepotrebno, tj. bezveze mi se duplira.

Pa ako ima nekog da kaze: "umm..da", bilo bi izuzetno lepo :D :wave:

Mozda OVDE nadjes resenje tvog problema...ali je neophodan Hack telefona i RomPatcher...

@djwibe
Sada cu da precesljam, mob je hakovan, samo da nadjem...

p.s. Evo kako izgleda ovaj novi hs i link do istog. Inace ovako sam ga ja namestio-izbor i pozicija widgeta je na vama. LINK (ja sam skinuo ovu verziju iz 7-og posta).

Prilozi

• SuperScreenshot0027.png
    SuperScreenshot0027.png
    270.4 KB · Pregleda: 74
Poslednja izmena:
I a-gps mi je iskljucen.

Svako prvo ukljucenje Garmina traje malko vise a sva ostala krace.Inace FW 50 je tesko djubre.Telefon baguje samo tako.Izludjuje me.Vracam na FW 40 procitao sam negde ranije da moze.

@djwibe
Sada cu da precesljam, mob je hakovan, samo da nadjem...

p.s. Evo kako izgleda ovaj novi hs i link do istog. Inace ovako sam ga ja namestio-izbor i pozicija widgeta je na vama. LINK (ja sam skinuo ovu verziju iz 7-og posta).

predpostavljao sam da je ipmart u pitaju ,), imaš znači pre-install free iSms aplikaciju, tako da kapiram koliko smetaju one default poruke i ja mislim da uz pomoć cfw (cooked firmaware) možeš to nekako da isključiš, a evo da ponovim, link, iako sam ga već postavljao, OVDE imaš objašnjeno šta je sve promenjeno u fw-u, pa srećno !

Svako prvo ukljucenje Garmina traje malko vise a sva ostala krace.Inace FW 50 je tesko djubre.Telefon baguje samo tako.Izludjuje me.Vracam na FW 40 procitao sam negde ranije da moze.

juče sam apdejtovao na fw50 (ne svojom voljom, telefon je zabagovao kod restarta i nije hteo da mrdne dalje od belog ekrana i pošto nije pomoglo vađenje baterije, m.c...šta mi drugo ostalo nego da ga spojim na komp. u flešnem.) zaključak fw50 - neviđeno đubre sa mnogo neporebnih stvari,ništa ni od tog poboljšanog GPS-a, u mom slučaju (zavidim srećnicima) a najgora stvar je je što je autoriranje u full qwerty duplo sporije, KS u glavnim meniju - takođe suvišan ! ***.ako neko zna za foru vraćanja na fw40 bio bih zahvalan za savet. U drugom sl., svima nama koji smo nezadovoljni 50icom, a nemamo strpjenja da čekamo novi fw ,ostaje neki od cooked fw, pa bi bilo lepo dai neko preporuči neki npr. sa osnovnim fontom i bez "šminke" tipa landscape HS-a i sl. još ako bi moglo da ima srpski meni, tj. da je nisu izbačeni svi jezici sem eng. na Balkan Red uuuf...:mad:

Poslednja izmena:
Posle update-a na poslednju verziju sw imam problem da ne cujem sagovornika, odnosno kao da se gubi svaka treca izgovorena rec, otprilike. Da li je to povezano sa poslednjm verzijom softvera, ili je prosto slucajnost sto je krenulo da se desava nakon update-a, ima li neko slicnih problema?
Inace telefon je star 1,5 god. i tada me prodavac ubedjivao da moj primerak nije iz one problematicne serije (problem sa slusalicom) :S.

http://forum.dailymobile.se/index.php/topic,21194.0.html

Sjajan...ja ga konzumiram...instalirano sve moguce korisno i fercera extra...
na C disku ima 65MB free...50-60MB RAM-a free...sta reci...

Garmin, NDrive...Office v6...i josh puno toga...

fw50 me izludjuje svojom gluposcu i taman sam prelomio da se "odreknem" maternjeg jezika u Menu-iju 5800 i stavim neki cfw, kad ono poskidao sve potrebno al ne mogu da pristupim cer.odpa.cn !!! jel se desavalo nekom slicno...

@djwibe, imam 2 cfw-a u komb. jedan je ovaj sa tvog linka na dm, a drugi sa hr. sajta,princip inst. je isti, e sad zanima me kako si uspeo da sacuvas Garmin posle flash-a? Na hr. sajtu sam dobio savet da ga samo prekopiram u folder koji bi trebalo da se stvori posle 2 boot-a,inace hocu prosti fw, bez ikakve sminke tipa landscape hs-a,raznih tornado orange i vodafone hs-a (sve sam to vec probao) a garmin je ins. jos na fw31, uspesno preziveo 2 update-a fw-a, pa se nadam da ce se to desiti i ovaj put...za ostale app je lako.pozz

Meni najviše na živce ide ovo sporo rotiranje u landscape. A mislio sam da sam se istripovao...

Meni najviše na živce ide ovo sporo rotiranje u landscape. A mislio sam da sam se istripovao...

nisi se isrtipovao pa vidno je sporije i meni to najvise smeta ako izuzmemo jos nekoliko bagova tipa brljanje ekana !!! sto se nije desavalo ni na jednom predhodnom fw-u (ja sam od fw31 "krenuo", ne znam kakav e bio fw20...), bukvalno ga treba protresti ili lupiti cvrgu (sto je neko na forumu rekao) da se seti da obrne u full qwerty i to kad sam se konacno ispraksovao da pisem poruke brzo prstima.Sve u svemu najgori fw koji sam video na 5800 : KS u Homescreen-u i svim ostalim menijima gde su ikone, a ne lista je - totalno suvisan! sa tim su samo usporili tel. koji ionako ima suvise spor procesor da bi mogao normalno sve to da nosi, onda Get Ryana i Trial Office sam momentalno izbrisao,a isto bih uradio i sa Ovi contacts, samo kad bi mogao da ih maknem iz Contacts skroz...zato cekam i dalje neki savet oko cfw-a ili inf. o izlasku novog fw.
@ dzidza-bidza FUCKING THE FW50, sta drugo? jel sa 40icom bilo norm.? :mad:

Poslednja izmena:
samo vas gledam i chudim se!!!

50-ici ne fali nishta...hocete cistu verziju - skinite je putem Navifirm-a...hocete modovanu...evo moja 3 favorita...a prvi po redu ja koristim vec duze vreme...svi imaju manje/vise iste modifikacije...sa tim sto se razlikuju u izgledu i rasporedu ikona...meni se prvi najvise dopao na oko...raspored direktorijuma i ikonice su extra...fercera sve u najboljem redu...imam instaliramo milion programa i igara...konstantno imam 40+ MB slobodnog RAM-a i 60MB slobodno na C...Garmin/Ndrive/OviMaps/GoogleMaps funkcionisu najnormalnije...

Ako napomenem da sam na ne modovanoj v40-ici imao manje od 10MB memorije na C i duplo manje slobodnog RAM-a nego sad...sta da vam drugo govorim...

http://forum.dailymobile.se/index.php/topic,21194.0.html
http://forum.dailymobile.se/index.php/topic,22786.0.html
http://forum.dailymobile.se/index.php/topic,17740.0.html

btw. nisam 100% siguran ali dok sam isprobavao nekolicinu v40 i v50 firmware-a mislim da ako pri flash-u ne cekirate "Factory set" ostaju neka podesavalja telefona...pa mozda i instalacije, ali ne secam se da sam to proberavao... (neko je pitao iznad nesto vezano za ostanak garmin nakon flach-a) ja sam poskidao trenutno aktuelne verzije isprobao jednu za drugom i odlucio se za ovu sa prvog linka

Poslednja izmena:
ljudi bio sam danas u jednoj radnji techno mobile.a i hteo da uzmem 5800 medjutim u pakovanju su bili tel(olovka +8gb) neke bubice BELE bez daljinskog punjac,usb dug ni 5 cm i ona mala ''narukvica'' za ruku ?? tel je iz madjarske ??? nikakvo postolje trzalica futrolica-torbica je li ovo standardno pakovanje ili ???

Mislim da je Nokia kasnije iz pakovanja izbacila trzalicu, postolje i ostale stvari.

ljudi jel mogu da zamolim nekog da rezimira sve sa ovih 71 strana ili bar stavi ono najosnovnije sto bi trebalo prepraviti na telefonu??? mene konkretno naj zanima instalacija garmina i pocket office-a ??

hvala

ljudi bio sam danas u jednoj radnji techno mobile.a i hteo da uzmem 5800 medjutim u pakovanju su bili tel(olovka +8gb) neke bubice BELE bez daljinskog punjac,usb dug ni 5 cm i ona mala ''narukvica'' za ruku ?? tel je iz madjarske ??? nikakvo postolje trzalica futrolica-torbica je li ovo standardno pakovanje ili ???

Futrolu ni ja nisam dobio, to je bilo samo u prvoj seriji...treba samo da proveris da li ima video kabl, jer ukoliko nema postoji odredjena verovatnoca da je cela video funkcija izbacena iz tel. Ne mozes da povezujes tel. sa tv-om...to je NOKIA radila sa nekim 5800 radi daljeg smanjenja cene i troskova

Probajte spb shell za 5800.

E ja sam razocaran...donekle...to cudo mi trosi izmedju 15-20 MB ram memorije :p

Nazad
Vrh Dno