Šta je novo?

[N5800] Zvanična tema

Pre par dana naivno updateovah novi firmware v50.00.005... :d Na prvi pogled sve je bilo u skladu sa komentarima koje sam vidjao na netu,medjutim pojavio se veliki problem!Garmin vise ne moze da nadje satelite :S: tj. signal je konstatno slab.Pokusavao sam sve zivo od hard reseta nekoliko puta do reinstaliranja razlicitih verzija garmina pa i ponovnog updatea na isti firmware...nista ne pomaze gps prijemnik radi lose!Inace javili su se i manji problemi sa mrezom sa ovim firmwareom,touch level 1 pojacan,tj jaci od 2,nema qoffice koji je bio najavljen...i ostale gluposti...los firmware :mad: Ako ima neko ideju za gps problem(ne flash)...please help!?

Cudno! Meni radi Garmin posle up datea bez problema.

Koristi li neko CFW i koji vam se pokazao kao najbolji???

http://forum.dailymobile.se/index.php/topic,21194.0.html

Sjajan...ja ga konzumiram...instalirano sve moguce korisno i fercera extra...
na C disku ima 65MB free...50-60MB RAM-a free...sta reci...

Garmin, NDrive...Office v6...i josh puno toga...

:wave:

Jedno pitanjce za one koji koriste Nokia FileBrowser 4.5.2: Kako se vrsi selektovanje pojedinacnih fajlova? kad se rokne selekt dugme...on selektuje jedan fajl i onda trazi da selektujesh sledeci fajl, a kad selektujes sledeci on selektuje sve fajlove do tog drugo selektovanog...dakle hvata opseg fajlova...glupo zeshe

Pre par dana naivno updateovah novi firmware v50.00.005... :d Na prvi pogled sve je bilo u skladu sa komentarima koje sam vidjao na netu,medjutim pojavio se veliki problem!Garmin vise ne moze da nadje satelite :S: tj. signal je konstatno slab.Pokusavao sam sve zivo od hard reseta nekoliko puta do reinstaliranja razlicitih verzija garmina pa i ponovnog updatea na isti firmware...nista ne pomaze gps prijemnik radi lose!Inace javili su se i manji problemi sa mrezom sa ovim firmwareom,touch level 1 pojacan,tj jaci od 2,nema qoffice koji je bio najavljen...i ostale gluposti...los firmware :mad: Ako ima neko ideju za gps problem(ne flash)...please help!?

A da probate sledeće! Pokrenite neki drugi gps program. Vidite da li nalazi satelite i pozicionira se. Kada nađe poziciju sa drugim programom, ne gasite ga već pokrenite garmina. Znate da je gps modul našao satelite. Sada smo treba utvrditi da li je garmin posvađan sa telefonom, ili je gps modul posvađan s' nečim.

Ma ljudi radi Garmin bez problema...isto tako i NDrive!!!

I kod mene garmin radi najnormalnije :)

Nikad nisam voleo te iPhone teme. Pobogu ako vam se to svidja, kupite iPhone. Ovako je bezveze :)
Sa druge strane zanimljiv mi je taj meni. Moze link?

slazem se ko voli iPhone i moze da ga pruisti, a da pri tom ne smatra da je sve preko 200e za mob. tel bacanje para nek lepo kupi najnoviji model, sto se tema tice mislim da su i pravljene vise sa svrhom da se pokaze da i 5800 moze mnogo vise nego sto je po default-u...
cini mi se da se strana u medjuvremenu promenila, tj. dodali su jos par linkova ako hoces ovo,kao sa scrhoots nekoliko postova gore, skini taj Orange Tornado sisix fajl. i prosto ga inst. na E:, nemoj da te zbuni sto se nece pojaviti nova ikona u apps,u Menu ulazis iz Podesavanja/Licni/Poc.Ekran/Teme poc ekrana/Vodafone...evo link za stranu pa skini sta ti volja od atachments http://forum.dailymobile.se/index.php/topic,13382.0.html

@djwibe, ocigledno da ne radi bas svima isto kao sto je uostalom i sa skoro svakim fw-om za 5800 do sada, uvek se desi da su jedni "prezadovoljni" i hvale ga na sva zvona, dok drugi hoce da pojedu telefon, a tek kad covek uradi update na svom moze da zna medju kojim (ne)srecnicima se nasao.

@cfw,(za sve koje interesuje ta tema), cooked fw sa cafe.mobil.hr. + uputsva i detaljna objasnjenja na jeziku "malo" nam blizeg od engl. ,)
http://cafe.mobil.hr/threads/66568-cooked-FW-5800-cooked-FW-ostale-rasprave-i-modificiranja-U-RADU!

Pozz

Poslednja izmena:
slazem se ko voli iPhone i moze da ga pruisti, a da pri tom ne smatra da je sve preko 200e za mob. tel bacanje para nek lepo kupi najnoviji model, sto se tema tice mislim da su i pravljene vise sa svrhom da se pokaze da i 5800 moze mnogo vise nego sto je po default-u...
cini mi se da se strana u medjuvremenu promenila, tj. dodali su jos par linkova ako hoces ovo,kao sa scrhoots nekoliko postova gore, skini taj Orange Tornado sisix fajl. i prosto ga inst. na E:, nemoj da te zbuni sto se nece pojaviti nova ikona u apps,u Menu ulazis iz Podesavanja/Licni/Poc.Ekran/Teme poc ekrana/Vodafone...evo link za stranu pa skini sta ti volja od atachments http://forum.dailymobile.se/index.php/topic,13382.0.html

@djwibe, ocigledno da ne radi bas svima isto kao sto je uostalom i sa skoro svakim fw-om za 5800 do sada, uvek se desi da su jedni "prezadovoljni" i hvale ga na sva zvona, dok drugi hoce da pojedu telefon, a tek kad covek uradi update na svom moze da zna medju kojim (ne)srecnicima se nasao.

@cfw,(za sve koje interesuje ta tema), cooked fw sa cafe.mobil.hr. + uputsva i detaljna objasnjenja na jeziku "malo" nam blizeg od engl. ,)
http://cafe.mobil.hr/threads/66568-cooked-FW-5800-cooked-FW-ostale-rasprave-i-modificiranja-U-RADU!

Pozz

Sto bi rekao moj drugar:`Ne priznajem ni jedna mob, osim iPhonea`. Ocigledno nije probao Google phone.

Imam 5530 sa istim operativnim sistemom kao i 5800 tako da mislim da mogu ovde da se obratim. :)

Da li neko od vas ima problema sa tim da baterija konstantno prikazuje da je u potpunosti napunjena (100%), a posle toga naglo opada.. :(

I Device info prikazuje da je 100%, pretpostavljam da i on vuce podatke iz samog telefona...

Neka ideja?

aj opet....

Nokia FileBrowser 4.5.2

Kako selektovati pojedinacne fajlove? Dakle kao kad u Windowsu selektujemo uz pomoc CTRL dugmeta?

aj opet....

Nokia FileBrowser 4.5.2

Kako selektovati pojedinacne fajlove? Dakle kao kad u Windowsu selektujemo uz pomoc CTRL dugmeta?

-Skines X-Plore 1.45 LINK1 LINK2 (kao sto mi je total commander na pc-u, tako mi je i on na mobu) i manes se svih muka sa nokia fajl menadzerima. U njemu je dovoljno da kliknes prstom na fajl(ove) koji zelis da selektujes (tacnije skroz desno od naziva fajla) :wave:

- A u konkretnom Nokia FileBrowser 4.5.2 ne znam, ali znam da u built-in browseru u 5530xm mora za svaki fajl da se ide na options>mark>mark file :wall:

Poslednja izmena:
Imam 5530 sa istim operativnim sistemom kao i 5800 tako da mislim da mogu ovde da se obratim. :)

Da li neko od vas ima problema sa tim da baterija konstantno prikazuje da je u potpunosti napunjena (100%), a posle toga naglo opada.. :(

I Device info prikazuje da je 100%, pretpostavljam da i on vuce podatke iz samog telefona...

Neka ideja?

stari problem koji sam imao skoro na svim Nokia telefonima (nemam ga na 5800) počev od čuvene "cameleon", to se jednostavno dešava kad baterija dotraje ili ako nije dobro formirana,indikator se ponaša nedovoljno sinhronizovano sa pražnjenjem baterije, tj. kao da kasni...mislio sam da je Nokia do sad rešila ovu "manu" pogotovo kad su u pitanju smartphone-i ali dobro , bar znam šta mogu da očekujem ako tel.ostane kod mene više od god.dana.Nova bat. i staromodni sistem formiranja, kao da se radi o nimh a ne lion bateriji.bi trebalo da reše problem.

@djwibe, x-polore ili y- browser,a verziju Nokia file. m. koju pominješ imam na m.c od kad se pojavio ali nisam imao ptrebe da ga instaliram, jer bilo koji od ova dva, prva obavljaju posao.

@borab, mislim da sam već pisao o ovome, ali više nisam siguran u kojoj temi...pa ukratko,skoro sam imao u rukama htc tattooe,uzeo drug u vip-u onaj postpaid paket (2000 din.na 2 god.), iako lično mislim da se ne isplati evo par utisaka, ono , na prvi pogled :prijatno me iznenadilo to šta sve ima pre-install, od Quick office-a do Opera brows.na prvi pogled skoro da nema potrebe za dodatnim apps. Znači, samo na prvi pogled, jer već ako hoćeš da prebac. neki falj preko bluetooth-a nailaziš na 1. prob.tj. potrebna je posebna app za bilo kakvu bt. vezu izuzev htc sluški . Sve ostalo prlično "obecava" od strane Androida, od brzine procesora za tu klasu tel.prilično touch friedly ekrana, doduše samo 2.8" dijagonale,do zavšne obrade...Znači ako moj sledeći tel. bude imao Android o.s moraću da prekšim svoje 1.pravilo "ne više od 200e" jer su modeli koji privlače pažnju od 300e, na gore....

Poslednja izmena:
-Skines X-Plore 1.45 LINK1 LINK2 (kao sto mi je total commander na pc-u, tako mi je i on na mobu) i manes se svih muka sa nokia fajl menadzerima. U njemu je dovoljno da kliknes prstom na fajl(ove) koji zelis da selektujes (tacnije skroz desno od naziva fajla) :wave:

- A u konkretnom Nokia FileBrowser 4.5.2 ne znam, ali znam da u built-in browseru u 5530xm mora za svaki fajl da se ide na options>mark>mark file :wall:

http://forum.dailymobile.se/index.php/topic,1458.0.html evo da dodam i y-browser selfsigned v. za sl. da ti fon nije hacknut ili nećeš da se smaraš sa cer.opda i X-Sign-om

stari problem koji sam imao skoro na svim Nokia telefonima (nemam ga na 5800) počev od čuvene "cameleon", to se jednostavno dešava kad baterija dotraje ili ako nije dobro formirana,indikator se ponaša nedovoljno sinhronizovano sa pražnjenjem baterije, tj. kao da kasni...mislio sam da je Nokia do sad rešila ovu "manu" pogotovo kad su u pitanju smartphone-i ali dobro , bar znam šta mogu da očekujem ako tel.ostane kod mene više od god.dana.Nova bat. i staromodni sistem formiranja, kao da se radi o nimh a ne lion bateriji.bi trebalo da reše problem.

Hvala na odgovoru, bash kao sto i kazes, kasni sa prikazivanjem stanja baterije.

Siguran sam da nije formirana dobro, kako mi je prodavac presnimavao telefonske brojeve i tada nije dovoljno punio.

Znaci da sumiramo, da probam da reklamiram bateriju, posle - formatiranje 3*12 casova sa potpunim praznjenjem?

[/URL]
Hvala na odgovoru, bash kao sto i kazes, kasni sa prikazivanjem stanja baterije.

Siguran sam da nije formirana dobro, kako mi je prodavac presnimavao telefonske brojeve i tada nije dovoljno punio.

Znaci da sumiramo, da probam da reklamiram bateriju, posle - formatiranje 3*12 casova sa potpunim praznjenjem?

ako ti uvaže reklamaciju i zamene bateriju,iskreno se nadam da hoće jer ako si pročitao garanciju pažljivije, obično za baterije daju manje,pošto spada u potrošni materijal ,da samo treba da je dobro formiraš, 3 x 12 - 16h je dovoljno.

Evo još jedne dobre alternative za Gdesk, nemam vr. da mnogo pišem, uglavnom odličan Vodafone h.s sa mnogo shortcuts i edit opcija , "dugme " za brojčanik u sredini kao kod N97. Evo par slika pa kome se svidi samo treba da potpiše sis fajl koji skine,ovde http://www.mediafire.com/?ndkwnlrrnhc ili ovde http://www.mediafire.com/?tn2vjwzxntj instalira se kao što je objašnjeno u postu 1026,nisam probao ali čak mislim da mogu da idu u kombinaciji

@telep, ako mu u servisu zamene bateriju ne znam šta drugo treba da radi nego da je formira, ako misliš na ovo "formatira" verovatno je čovek pogrešio u kucanju. Pozz

Prilozi

• Scr000029.GIF
    Scr000029.GIF
    19.3 KB · Pregleda: 50
  • Scr000031.GIF
    Scr000031.GIF
    26.6 KB · Pregleda: 54
  • Scr000033.GIF
    Scr000033.GIF
    28.1 KB · Pregleda: 56
[/URL]

ako ti uvaže reklamaciju i zamene bateriju,iskreno se nadam da hoće jer ako si pročitao garanciju pažljivije, obično za baterije daju manje,pošto spada u potrošni materijal ,da samo treba da je dobro formiraš, 3 x 12 - 16h je dovoljno.

To za Li-Ion bateriju je apsolutno i totalno nepotrebno..one imaju elektricna kola koja prekidaju punjenje cim se baterija napuni...tako da je mozes drzati na punjacu i 3 x mesec dana, neces je nikako formirati...ona je vec u fabrici formirana i testirana :)

http://www.batteryuniversity.com/partone-12.htm

Preparing new lithium-ion for use

Unlike nickel and lead-based batteries, a new lithium-ion pack does not need cycling through charging and discharging. Priming will make little difference because the maximum capacity of lithium-ion is available right from the beginning. Neither does a full discharge improve the capacity of a faded pack. However, a full discharge/charge will reset the digital circuit of a 'smart' battery to improve the state-of-charge estimation state-of-charge estimation

slažem se da lion bat.po pravilu ne zahteva formiranje, ali šta ako je u pitanju fuš ili prosto loša baterija ? u svakom slučaju ako malo "odćuti" na punjaču ne može da joj škodi...

@njikolaj, ajd baš napiši kako si rešio probl. i šta je tačno bilo.

slažem se da lion bat.po pravilu ne zahteva formiranje, ali šta ako je u pitanju fuš ili prosto loša baterija ? u svakom slučaju ako malo "odćuti" na punjaču ne može da joj škodi...

Ako je stvarno fus i zakaze sistem za prekid punjenja, onda ce da se zapali ili eksplodira. Bio je jedan slucaj i na forumu, neki SE se ugljenisao za par sekundi :p
Posto smo zestoko u offtopicu samo da dodam jos ovo: izbegavajte potpuno praznjenje li-ion baterija, to im skracuje zivot. Bolje ih je stalno dopunjavati.
Eventualno ponekad (2-3 meseca) isprazniti skroz da bi telefon znao koliki je pun kapacitet (zbog "crtica")... :)
Ovo sam napisao, posto neki namerno stalno prazne baterije "do kraja" jer misle da je tako bolje.

Javljam se posle reklamacije. Inace telefon je star 3 dana. :) Tako da ce, pretpostavljam, uvaziti reklamaciju. :)

Ako sam vec tu, da pitam josh dva kratka pitanja.

Koji program preporucujete za Office paket i koji za gledanje pdf dokumenata? (i eventualno link, ako ne trazim previse ;) )

Poslednja izmena:
evo još jedan sajt da ne ponavljam programe iz gornjeg posta,
ad.reader :http://www.nokias60v5.com/2009/12/adobe-pdf-reader-for-nokia-s60v5-mobiles/
q.office : http://www.nokias60v5.com/2009/08/quick-office-for-nokia-5800-n97-nokia-5530/
...inače nisam imao nameru da nekom spržim tel.:) a evo teme o lion baterijama iz 2005 koja je skroz aktuelna i danas http://forum.benchmark.rs/showthread.php?t=86031&highlight=lion+baterije, čisto da se vidi koliko su mišljenja oko toga podeljena iako je u prvom postu napisan odličan tekst o istim.

Pozz

Poslednja izmena:
PDF
- AdobeReader.LE.v2.5.361

Office
- MobiSystems.OfficeSuite.v5.30.S60v5
- QuickOffice.v6.2.169

OpenOffice
- OfficeReader_v1_0

eBook
-MobiReader

Sve to i josh shto shta...na linku ispod

http://www.ipmart-forum.com/index.php

jesi li testirao nesto od ovoga, tj. koju od silnih verzija office-a odavde vredi skidati, instalirati (pozeljno da je s60v5 optimized, mislim da su do sad to morali da odrade) izgleda da je moja bila neki trial...nisam je otvarao sigurno. mesec dana, ako ne i vise i sad trazi reg.
p.s nije skinuta sa linka koji sam stavio gore nego ko zna kad i gde :)

Poslednja izmena:
Na kraju sam skinuo sa symbiantalk-a Quickoffice 6.2.240 i Adobe LE 2.5.496. Kod oba pri otvaranju se treba izabrati trial koji iznosi dosta dana. :) Inače rade lepo, bez problema. Za bateriju javljam ubrzo.

jesi li testirao nesto od ovoga, tj. koju od silnih verzija office-a odavde vredi skidati, instalirati (pozeljno da je s60v5 optimized, mislim da su do sad to morali da odrade) izgleda da je moja bila neki trial...nisam je otvarao sigurno. mesec dana, ako ne i vise i sad trazi reg.
p.s nije skinuta sa linka koji sam stavio gore nego ko zna kad i gde :)

Imam sve instalirano, probao, i sve fercera super...

Kao i sto napisah...imash dve verzije za Microsoft Office fajlove i jednu za OpenOffice...sva tri programa rade svoj posao odlicno...sad kako se kome dopadne...

aaa PDF je standard...izbacuje mi da istice za nekih 11 hiljada dana...te se ne brinem :-D

A verzije konkretnih programa sam vec naveo...i to je sve na modovanom v50 Firmware-u

Imam sve instalirano, probao, i sve fercera super...

Kao i sto napisah...imash dve verzije za Microsoft Office fajlove i jednu za OpenOffice...sva tri programa rade svoj posao odlicno...sad kako se kome dopadne...

aaa PDF je standard...izbacuje mi da istice za nekih 11 hiljada dana...te se ne brinem :-D

A verzije konkretnih programa sam vec naveo...i to je sve na modovanom v50 Firmware-u

Hvala, skinou ove odozgo iako retko to koristim, uglavnom stoji na m.c.ako zatreba, za adobe reader ima crack fajl isto u sis formatu, kako se to insttalira? Ili moram da imam hacknut fon...a office dovoljno da potpisem?

Poslednja izmena:
Hvala, skinou ove odozgo iako retko to koristim, uglavnom stoji na m.c.ako zatreba, za adobe reader ima crack fajl isto u sis formatu, kako se to insttalira? Ili moram da imam hacknut fon...a office dovoljno da potpisem?

joj...mislim da je potpisivanje dovoljno za bilo koju aplikaciju...a ako ih skinesh sa foruma ciji sam link ostavio iznad...te aplikacije su vec "doterane", te ti preostaje samo da ih potpises aki ti fon nije haknut! :D

btw. vidi(te) unazad postavio sam link i ka Firmware-u koji ja koristim...veruj mi telefon mnogo bolje dishe naspram oficijelnog, interfejs je doteraniji...inace...ako ti se nesvidja...uvek mozesh da vrnesh originalni software, ceo postupak traje manje od 1min.

Nisam nasao,al da pitam.Da li je i vama pokretanje GPS-a tj nalazenje satelita draaaaasticno brze sa ovom v50 verzijom firmwera?
Pre mu je trebalo po par minuta da nadje lokaciju prvi put,a sad nije potrebno vise od 5-6 sekundi.Cak nalazi odmah lokaciju i u kuci(zatvoren prostor,doduse uz prozor),a to pre toga nije moglo.

Nisam nasao,al da pitam.Da li je i vama pokretanje GPS-a tj nalazenje satelita draaaaasticno brze sa ovom v50 verzijom firmwera?
Pre mu je trebalo po par minuta da nadje lokaciju prvi put,a sad nije potrebno vise od 5-6 sekundi.Cak nalazi odmah lokaciju i u kuci(zatvoren prostor,doduse uz prozor),a to pre toga nije moglo.

eto ga on !!! taman sam odlucio da fw50 preskocim, a njemu hvata satelite za 5,6 sec. :), jel Garmin u pitanju? i na kom spratu to nalazi s prozora ? ja Garmin koristim max. u map. modu uglavnom, ali mi do sad nikad nije nasao satelite iz stana (2 spr. cisto na sve strane...),na ulici mu treba do 20 sek. sa a-gps malo, brze, ali ko sto rekoh koristim ga i po par sati dnevno, pa sam to iskljucio...tako je bilo na fw31 isto i na fw40

@djwibe, fala..skinuo, sign-ov'o , instalir'o...sve o.k.

Nazad
Vrh Dno