Šta je novo?

[N5800] Zvanična tema

evo kako izgleda kod mene, tema je SoundWaves Black...fw40, nisam ovo koristio do sad toliko, vise onu gmail app, cisto da pregl. por. al kad je Gordan rekao da mogu da se downl. attach. reko' da probam, znaci normalno mi prikazuje poruke kako su stigle, redom...e sad kod mene je podeseno na econimic ,), nije moj izum, nego zasto da mi nesto guta memoriju bespotrebno....samp zaglavlja, i samo 30, pa otvorim koju hocu npr. slika3.

e sad videh, stavio si dok sam ja kacio slike...da imas dsma ikone i IPhone temu (sramota za jednog korisnika Symbian-a) :), salim se naravno, tema je odlicna i prilicno "lite" imam je i ja, nego sam sad stavio orig. nokia da NShappy vidi

@ NShappy, pa zasto prosto ne probas da skines gmail app, kao i Gordan, imas fw50, znaci sve potrebne uslove, samo izbrisi to staro post. sand. i pokreni kao sto je on napisao gore.

Prilozi

• scr1.gif.jpg
    scr1.gif.jpg
    7.4 KB · Pregleda: 50
  • csr2.gif.jpg
    csr2.gif.jpg
    9 KB · Pregleda: 53
  • scr3.gif.jpg
    scr3.gif.jpg
    11.6 KB · Pregleda: 48
Poslednja izmena:
meni ni ikona gmail app...a ni sama app ne izgleda kao na tvojim slikama jel znas koju si verz. gmail-a preuzeo i gde si je instalirao (ako je to uopste bitno), moja vise lici na s60v3 app...da mozda ne treba da restartujem tel.posle instalacije? inace ova sto je moja 5800 upravo skinula i inst. je 2.00(6)?...sad sam zbunjen, da nije to sto jos nisam uradio update fw-a na 50icu ???

Poslednja izmena:
U meniju gdje se nalaze poruke pokrenuo sam "Poštansko sanduče" gdje me upozorilo da nije definisan email nalog i ja sam onako mahinalno pritiskao samo da nastavi dalje (jer sam znao da treba doći do dijela gdje se unose podaci oko email naloga) a ono mi je počelo downloadovati email aplikaciju. Kada se pokrene ta nova aplikacija u njoj ima već predefinisan gmail tako da sam ukucao samo korisničko ime i lozinku i sve funkcioniše super.

Sto ne kupis Iphone, kad ga toliko, u podsvesti, volis?

Uradio update na 50.0.005 i sad nemogu da podesim početni ekran "traka sa kontaktima". Da li postoji mogućnos vraćanja na 40.0.005?

Uradio update na 50.0.005 i sad nemogu da podesim početni ekran "traka sa kontaktima". Da li postoji mogućnos vraćanja na 40.0.005?

e to je jedino sto ne postoji...mislim da samo treba da procackas malo bolje, ako ne flash-ni fon ili uradi hard reset...downgrade fw-a na symbian-u ne znam da je neko uradio
p.s jedan od razloga zasto ne jurim za novim fw-om cim izadje nego sacekam obicno koji dan da vidim komentare, iako su za fw50 uglavnom pozitivni

@ Borab, jesi probao tu iphone temu, ja jesam i iznenadilo me koliko je lik (taj dsma) dobro uradio, za one koji pate za iPhone-ima je lek za dusu, kad bi skinuo ono Nokia i upakovao u neku futrolu - original iPhone,ima cak i ono srednje dugme tj joystick, sta li je, naravno lazno i bez funkcije, meni se licno svidja UI kod 5800 tako da od tema menjam SoundW. red i black.Evo 1 wallpaper za "ljubitelje" iPhone-a ,)

@ NShappy, evo vidi mozda pomogne http://forum.dailymobile.se/index.php/topic,878.0.html

Pozz

Prilozi

• don't touch iphone.JPG
    don't touch iphone.JPG
    68.1 KB · Pregleda: 54
Poslednja izmena:
Ma lako bih ja sa gmail aplikacijom. Ali neću to mnogo koristiti pa ne bih da punim telefon programima ako ne mora.

Zbunjuje me što ne radi taj Nokia dafault mail klijent. Tj. radi delimično?!?

Ma lako bih ja sa gmail aplikacijom. Ali neću to mnogo koristiti pa ne bih da punim telefon programima ako ne mora.

Zbunjuje me što ne radi taj Nokia dafault mail klijent. Tj. radi delimično?!?

a kako ti je radio default. mail clint sa predhodnim verzijama fw-a? ako je radio norm. a poslednji update nisi odradio "clean install" vec sa tel. koji je vec bio pun aplikacija, onda ce ti hard reset skoro sigurno pomoci, tj. trebalo bi da sredi stvari, da se mail cl. ponasa kako treba

e to je jedino sto ne postoji...mislim da samo treba da procackas malo bolje, ako ne flash-ni fon ili uradi hard reset...downgrade fw-a na symbian-u ne znam da je neko uradio
p.s jedan od razloga zasto ne jurim za novim fw-om cim izadje nego sacekam obicno koji dan da vidim komentare, iako su za fw50 uglavnom pozitivni

@ Borab, jesi probao tu iphone temu, ja jesam i iznenadilo me koliko je lik (taj dsma) dobro uradio, za one koji pate za iPhone-ima je lek za dusu, kad bi skinuo ono Nokia i upakovao u neku futrolu - original iPhone,ima cak i ono srednje dugme tj joystick, sta li je, naravno lazno i bez funkcije, meni se licno svidja UI kod 5800 tako da od tema menjam SoundW. red i black.Evo 1 wallpaper za "ljubitelje" iPhone-a ,)

@ NShappy, evo vidi mozda pomogne http://forum.dailymobile.se/index.php/topic,878.0.html

Pozz

Uspelo sa soft reset (*#7370#), posle toga sve radi normalno.

Je li neko skužio gdje se smještaju prilozi iz maila u ovom novom programu za email?
Ja ne mogu nikako da nađem iako fino piše da je download uspješno završen.

a kako ti je radio default. mail clint sa predhodnim verzijama fw-a? ako je radio norm. a poslednji update nisi odradio "clean install" vec sa tel. koji je vec bio pun aplikacija, onda ce ti hard reset skoro sigurno pomoci, tj. trebalo bi da sredi stvari, da se mail cl. ponasa kako treba
Kupio sam nov telefon, koristio par dana pa odmah, na skoro prazan stavio 50.00 i tek tada prvi put podesio mail klijent. I odmah je pravio spomenuti problem.
Probaću full reset, samo da se nakanim. Nikad stići...

Je li neko skužio gdje se smještaju prilozi iz maila u ovom novom programu za email?
Ja ne mogu nikako da nađem iako fino piše da je download uspješno završen.

u princ. bi trebalo da sve downloads skida na E:, osim ako nisi drugacije postavio u settings,a zavisno od tipa fajla koji je skinuo stavlja u Gallery (npr. mp3 falj ide u Music/Audio..wma u Video itd.) nisi mi odgovorio , ako znas, koja je verzija te gmail app, skinuo sam istu vec pomenutum postupkom, ponovo i verz. kod mene je 2.00(6), ali ne izgleda kao na slici koju si ti postavio?
p.s okacicu scr. sl put.

@ NShappy, ako nisi siguran za hard reset. imas u ovoj temi, detaljno objasnjeno koje dugmice treba istovremeno da pritisnes i koliko dugo, nekih 10tak str. nazad

Poslednja izmena:
^ Znam kako se radi. Samo moram prvo ono, back up kontakata/poruka/kalendara... ...ako uspem da sastavim više od dva sata kod kuće, časkom ću ja to. :)

Skontao sam ovo oko preuzimanja priloga u mailu; poslije završenog downloada potrebno je ponovo ući u attacments i onda postoji opcija save.

@nebabgd
Gmail aplikacija je verzija 2.0.0.6, ne sjećam se gdje sam je preuzeo. A čini mi se da je nakada pisalo da se ta ikonica može mjenjati prije instalacije, samo uđeš u instalacionu arhivu (mislim da se ulazi preko winrar) i samo zamjeniš ico fajl svojom nekom ikonicom, s tim što ne znam koliko mora imati piksela ta nova ikonica.

^ Znam kako se radi. Samo moram prvo ono, back up kontakata/poruka/kalendara... ...ako uspem da sastavim više od dva sata kod kuće, časkom ću ja to. :)

pa nije bekap obavezan,narocito ako nemas na C: inst. neke bitne app,a ako na m.c. imas mesta mozes bekap i na nju, jer i posle h.reset-a sve sto je bilo na m.c ostaje na m.c.

@ Gordan izgleda da je do fw-a! evo kako izgleda kod mene, ista je verzija 2.00 (6), videcemo kad se nakanim da odradim taj update na fw50 kako ce da izgleda gmail app.

Prilozi

• Scr000022.gif
    Scr000022.gif
    54.3 KB · Pregleda: 51
  • Scr000024.gif
    Scr000024.gif
    52.9 KB · Pregleda: 61
Za sve koji nisu menjali Telenor product code, zvanicno se pojavila verzija 50 firmware-ra...update je preko NSU-a

Pozz

Nisam probao. kakv je odziv svih aplikacija.
Meni bi vise odgovarao gdesk i sve sto ide uz njega.

ostavicu ti link za temu pa probaj sam, da ne hvalim, ali odlican ! s obzirom da je skoro sve "cutomize"-irao taj dsma...inace sa temom 5800 izgleda kao da ima Gdesk, koji sam trazio dosta dugo , pokusavao razne var. ali izgl. da mora stvarno da se plati...imas alternativu u vidu 2 ili 3 app, da dobijes vise shortcuts na hs. ili da ima one 4 strelica pa svaka vodi u poodmeni koji odredis (preporuciljvo da je fon haknut, al radi i ovako...)
evo ovde imas iPhone 5th by Dsma http://forum.dailymobile.se/index.php/topic,5130.0.html ,a evo kako hs moze da izgleda sa npr.Tornado HS, norm.sa nekom prikladnijom temom izgleda mnogo bolje i sve mozes da menjas, raspored i br. shortc.itd., k'o sto vidis na slici 1. traka je scroll fazon up/down -left/right (znaci na msgs imas, inbox, create new sms, mms ...) ako ti se svidja reci, da stavim link, ali nece tebi biti tesko da je nadjes ,)

Pozz.

Prilozi

• Scr000026.GIF
    Scr000026.GIF
    36.3 KB · Pregleda: 59
  • Scr000027.GIF
    Scr000027.GIF
    37.7 KB · Pregleda: 54
  • Scr000028.GIF
    Scr000028.GIF
    17.1 KB · Pregleda: 46
Poslednja izmena:
Pre par dana naivno updateovah novi firmware v50.00.005... :d Na prvi pogled sve je bilo u skladu sa komentarima koje sam vidjao na netu,medjutim pojavio se veliki problem!Garmin vise ne moze da nadje satelite :S: tj. signal je konstatno slab.Pokusavao sam sve zivo od hard reseta nekoliko puta do reinstaliranja razlicitih verzija garmina pa i ponovnog updatea na isti firmware...nista ne pomaze gps prijemnik radi lose!Inace javili su se i manji problemi sa mrezom sa ovim firmwareom,touch level 1 pojacan,tj jaci od 2,nema qoffice koji je bio najavljen...i ostale gluposti...los firmware :mad: Ako ima neko ideju za gps problem(ne flash)...please help!?

Poslednja izmena:
Pre par dana naivno updateovah novi firmware v50.00.005... :d Na prvi pogled sve je bilo u skladu sa komentarima koje sam vidjao na netu,medjutim pojavio se veliki problem!Garmin vise ne moze da nadje satelite :S: tj. signal je konstatno slab.Pokusavao sam sve zivo od hard reseta nekoliko puta do reinstaliranja razlicitih verzija garmina pa i ponovnog updatea na isti firmware...nista ne pomaze gps prijemnik radi lose!Inace javili su se i manji problemi sa mrezom sa ovim firmwareom,touch level 1 pojacan,tj jaci od 2,nema qoffice koji je bio najavljen...i ostale gluposti...los firmware :mad: Ako ima neko ideju za gps problem(ne flash)...please help!?

Mozda i ne pomazem mnogo ali... vrati ga na prosli FW koji ti je lepo radio...

Pozz

Ne moze da se vrati na prosli fw...jedino da nosi telefon u Nokia Care centar da mu oni to tamo urade..

Pa da,ne gine mi fleshovanje :mad: Moze flash da se odradi bilo gde ne mora u Nokia Care :eyebrows: nego mislio sam da izbegnem to,ali videh da se i drugima desava isti problem sa gps-om i garminom pa mozda rese to novijom verzijom 50.00.005 :p

eto razloga zasto sam jos na fw40, bas sam ovih dana hteo da uradim update ali ako ce da mi sj..e Garmin, hvala lepo...
koju verziju Garmina imas instaliranu i jesi li prosao kroz one opcije u My locations, a-gps, jel ti chekiran? mozda reinstall samom Garmina pomogne?

@ StefanGTR, par drugara su stavili onaj sa cafe.mobil.hr i kazu da je odlican, koliko znam ima verzija od 1.0 do 3.5 (to j bilo kada sam zadnji put ulazio na sajt, a verujem da je Gopacic - autor, do sad izbacio jos par verzija...), nemam ovde direktan link, al samo potrazi na sajtu cooked fw za 5800, sve je detaljno objasnjeno.

Poslednja izmena:
Meni Garmin na 50.00 verziji radi sasvim ok. Doduše, nisam ga ni probao na starijim firmverima.

40.00 sam koristio dosta kratko, ali čini mi se da je radio bolje. Browser je bio brži, hteo je da skroluje i pre nego se učita cela strana (sada to radi dosta loše) i automatska rotacija ekrana je bila pametnija tj. ređe je grešila.

@nebabgd Probao sam 2-3 puta sa reinstaliranjem Garmina 5.00.60,njega sam uvek i koristio.Probao sam i 5.00.50 i 5.00.30 ili koji vec bese...nista ne pomaze.Probao sam naravno aktiviranje-deaktivirinje built in gps prijemnika,ulazio-izlazio iz mape i sl a my locations ne znam kakve veze imaju :zgran: Izgleda da se ne desi svakom da se zezne gps sa fw50.00.005 ali ima jos slucajeva kao sto je moj :wall:

Kod mene se pokvario Garmin kada sam prešao na fw40 a evo neće da radi ni sa fw50.

Kod mene Garmin .50 radi bez problema na FW5. Radio je i na FW4. O jacini vibracije sam vec pisao, a cini mi se da na petici i akcelerometar dosta baguje, slabo kapira promenu ose. Opasno me nervira... Sta je tu je, ceka se sledeci fw...

Ja preskacem ovaj FW. Video sam kako radi, uporedio 2 ista fona sa razlicitim fw i ne dopada mi se fw 5xxx

I kod mene garmin radi najnormalnije :)

ostavicu ti link za temu pa probaj sam, da ne hvalim, ali odlican ! s obzirom da je skoro sve "cutomize"-irao taj dsma...inace sa temom 5800 izgleda kao da ima Gdesk, koji sam trazio dosta dugo , pokusavao razne var. ali izgl. da mora stvarno da se plati...imas alternativu u vidu 2 ili 3 app, da dobijes vise shortcuts na hs. ili da ima one 4 strelica pa svaka vodi u poodmeni koji odredis (preporuciljvo da je fon haknut, al radi i ovako...)
evo ovde imas iPhone 5th by Dsma http://forum.dailymobile.se/index.php/topic,5130.0.html ,a evo kako hs moze da izgleda sa npr.Tornado HS, norm.sa nekom prikladnijom temom izgleda mnogo bolje i sve mozes da menjas, raspored i br. shortc.itd., k'o sto vidis na slici 1. traka je scroll fazon up/down -left/right (znaci na msgs imas, inbox, create new sms, mms ...) ako ti se svidja reci, da stavim link, ali nece tebi biti tesko da je nadjes ,)

Pozz.

Nikad nisam voleo te iPhone teme. Pobogu ako vam se to svidja, kupite iPhone. Ovako je bezveze :)
Sa druge strane zanimljiv mi je taj meni. Moze link?

Poslednja izmena:
Kod mene Garmin .50 radi bez problema na FW5. Radio je i na FW4. O jacini vibracije sam vec pisao, a cini mi se da na petici i akcelerometar dosta baguje, slabo kapira promenu ose. Opasno me nervira... Sta je tu je, ceka se sledeci fw...

Isto, uzeo sam fon preko telenora, fw 30, promenio product code, stavio fw 50, i garmin radi isto kao i ranije, doduse verzija .30, kao i ostali programi, tipa mobile weather, nimbuzz...

Nazad
Vrh Dno