Šta je novo?

[N5800] Zvanična tema

Ja to nisam primetio...a uvek ulazim preko playlista. Znaci samo izgled ikonica u playeru je promenjen :)

Malo brže radi. Touch screen vibrate mi je jači, i deluje mi da nema nikakve razlike da li je postavljen na Level 1 ili Level 3. I rotate u landscape (full qwerty) radi sporije, ili sam se istripovao.

@ 7, moguce da su ga nekako "zakljucali", ali mislim da bi prosti hack za tvoju verziju fw-a onda resio stvar, ako je 21, znaci treba ti Hellox vidi ovde http://trokadero.ueuo.com/kako-hakovati-telefon#more-529i ako sve bude kako treba 99% teorija zavere pada u vodu :) i moci ces da nastavis da se igras sa apdejtima.
Pozz

Probao sam i to... i dalje nece da se update-uje, u stvari uopste nece lepo da radi sa bilo kojim softverom jer cim pocne nesto da radi on se sam diskonektuje, cak nekad nece ponovo da se konektuje nego mora da se restartuje pa onda opet, ali jednostavno nece... moracu ja to kod ovih frikova u servis da odnesem pa nek se oni zezaju...

Pozz

Probao sam i to... i dalje nece da se update-uje, u stvari uopste nece lepo da radi sa bilo kojim softverom jer cim pocne nesto da radi on se sam diskonektuje, cak nekad nece ponovo da se konektuje nego mora da se restartuje pa onda opet, ali jednostavno nece... moracu ja to kod ovih frikova u servis da odnesem pa nek se oni zezaju...

Pozz

aaa da, pomesao sam vise, tvoj prob. je u stvari sto nece na usb, a jesi probao ono sa hr. sajta da menjas portove?
ne znam gde je tacno bilo, ali ostavljao sam linkove...uglavnom kad "zasteka" priliko flash-a ili kad ga sam diskonektuje treba da promenis usb port.vidi ovde http://cafe.mobil.hr/threads/66568-cooked-FW-5800-cooked-FW-ostale-rasprave-i-modificiranja-U-RADU! i 7, kad trazis resenje za odredjen problem, preporucljivo je da procitas ceo teskt :), mislim tako mozes slucajno da naletis na ono sto trazis...ni ja nisam trazio cooked fw nego ko zna sta.
taj lik je tata za 5800ice, koliko sam pratio izbacio je do sad nekoliko cfw-a...pa probaj da pitas tamo na sajtu ili njega direktno...hoce da pomogne

p.s na linkuu postu ima hak za fw50, izgleda da je neko bas bio vredan :p

Updateovao sam...Nikakvih znacajnih promena, RDS u radiu ne radi i dalje mada mi se cini da sad vise radio ne zapucava...doduse nisam duze testirao.
Izmenjene su ikonice u music playeru i u liste su dodate recent, most played i sl...
Poboljsanja na kameri ne primecujem...
A da, internet browser je unapredjen. I to pozitivno...surf preko cele strane, a kad treba meni pritisne se mala ikonica u cosku...i malo bolje i brze sve radi...
Preporucujem update.

ako mislis na klasican browser, default, to nije novo, mislim bio je i pre full screen mode sa tom malom ikonom u cosku (kao strelica)

@ Borab, eto nesto dobro i od nokie :), dobro da je resenje doslo sa update-om.po meni je to samo bio zbun u telefonu izmedju wap-a i wlan-a.

ja nisam jos iako mi je p.c. promenjen jos za prosli,i nemam vr. a i nesto mi se posebno zuri, iako na fw40 nemam primedbe, ono javljanje strelicom mi malo ide zivce.
jel update traje kao i predhodni, ono treba nekih 20tak min do pola h.?

Poslednja izmena od urednika:
aaa da, pomesao sam vise, tvoj prob. je u stvari sto nece na usb, a jesi probao ono sa hr. sajta da menjas portove?
ne znam gde je tacno bilo, ali ostavljao sam linkove...uglavnom kad "zasteka" priliko flash-a ili kad ga sam diskonektuje treba da promenis usb port.vidi ovde http://cafe.mobil.hr/threads/66568-cooked-FW-5800-cooked-FW-ostale-rasprave-i-modificiranja-U-RADU! i 7, kad trazis resenje za odredjen problem, preporucljivo je da procitas ceo teskt :), mislim tako mozes slucajno da naletis na ono sto trazis...ni ja nisam trazio cooked fw nego ko zna sta.
taj lik je tata za 5800ice, koliko sam pratio izbacio je do sad nekoliko cfw-a...pa probaj da pitas tamo na sajtu ili njega direktno...hoce da pomogne

p.s na linkuu postu ima hak za fw50, izgleda da je neko bas bio vredan :p

Ma znam, sve o cemu smo pricali i ranije sam probao i citao sve od A do Sh... skinuo sam tridesetak programa (otprilike sve sto je bilo ko pomenuo) i probao i ne ide... menjao sam i usb port, probao i na laptopu, hard reset, crack, flash, skidao fajlove za update posebno pa probao... vise se i ne secam koji program za sta sluzi i sta sve nisam probao, nista nece... zato i 'ocu da ga odnesem kod frikova iz servisa jer me to sad nervira, bode mi oci, vise me boli uvo sta donosi novi fw i da li mi treba, samo hocu da mu pokazem ko je gazda ;):-devil-:

Pozz

Desava mi se da Opera mobile 10 zaboravi sva podesavanja kada je startujem ponekad. Kao da je prvi put startujem :p...jel se desavalo to nekome? fw je v31

jel update traje kao i predhodni, ono treba nekih 20tak min do pola h.?
Meni traje tacno 5 minuta...mozda i malo manje. Al imam 10 mbps net.

Imam problemčić od poslednjeg update-a. Naime, audio player neće da nađe muziku s' kartice?!? Ubacio sam nekih 500-ak Mb preko čitača kartica (koji inače oduvek koristim za kljukanje kartica), ali Muz. centar (kako ga u telefonu zovu) neće da ih učita u fonoteku. Muzika se lepo vidi kroz file manager, pojedinačnu pesmu bez problema pokrene i odsvira iz file managera, ali da se sve učita u play listu, neće. Uneo je samo nekih 10-ak bez nekog prividnog smisla.

Dogadja li se ovo još nekome?!? Kako uopšte učitavate silne pesme u player. Jel bitno gde stoje na kartici?

Telefon mi je nov i sa verzijom 40 nisam imao taj problem (iako sam ga tako koristio samo dan-dva).

refresh libraryja

Uradio! Ne vidi ništa... ...osim 10-ak pesama bez posebnog pravila.

Pokušavao sam i da ih premeštam po kartici... ništa!!!

Malo brže radi. Touch screen vibrate mi je jači, i deluje mi da nema nikakve razlike da li je postavljen na Level 1 ili Level 3. I rotate u landscape (full qwerty) radi sporije, ili sam se istripovao.

Nisi se istripovao. Lvl 1 je identican kao lvl 3. Razlika se primecuje samo u lvl 2, koji je slabiji (kod mene) nego lvl 1. Glupavi bug. A i ovaj lvl 2 mi je dosta jaci nego sto sam navikao, i sto mi treba.

Desava mi se da Opera mobile 10 zaboravi sva podesavanja kada je startujem ponekad. Kao da je prvi put startujem :p...jel se desavalo to nekome? fw je v31

uradi update na fw50 pa nece :p, zez. sam ne znam ja koristim Op.Mini 5 i nema frke, valjda ima veze gde je instalirana, a i jel si video u setings da ti nije podesena da brise cash, history, cookies na odredjeno vreme?

@ 7, onda stvarno ne znam, al ako tel. radi kako treba i licno nemas neke druge primedbe sem sto ne moze da se update-uje fw...cuti i koristi ga! ako te bas nervira onda je izgleda servis jedino resenje, samo ne znam sta bi mu oni uradili sto i sam nisi probao a i mora da bude ozbiljan servis, neki dundjeri ti nece pomoci a gledace svakako da uzmu pare.

@ Vladimirdns, da to je razlika izmedju neta od 1 i 10 Mbps...meni je za fw40 sa 1 Mbps trebalo skoro pola sata.

Imam problemčić od poslednjeg update-a. Naime, audio player neće da nađe muziku s' kartice?!? Ubacio sam nekih 500-ak Mb preko čitača kartica (koji inače oduvek koristim za kljukanje kartica), ali Muz. centar (kako ga u telefonu zovu) neće da ih učita u fonoteku. Muzika se lepo vidi kroz file manager, pojedinačnu pesmu bez problema pokrene i odsvira iz file managera, ali da se sve učita u play listu, neće. Uneo je samo nekih 10-ak bez nekog prividnog smisla.

Dogadja li se ovo još nekome?!? Kako uopšte učitavate silne pesme u player. Jel bitno gde stoje na kartici?

Telefon mi je nov i sa verzijom 40 nisam imao taj problem (iako sam ga tako koristio samo dan-dva).

a jel si probao da nadjes jednu od tih pesama, pa je pustis iz playera-a, trebalo bi da onda zapamti odakle si je pustio pa i ostale da nadje...a to dal' ima veze gde su , pa ima..trebalo bi da su na E/Music, mada meni vidi i one koje su u E/downloads

Poslednja izmena od urednika:
Da li neko koristi Nokia maps sa poslednjim update-om mapa ?

Nema veze gde se nalaze pesme, refresh library-a pretrazuje celu karticu.

Khm! Nemam pojma šta se zabagovalo?!? Promenio sam karticu kopiranjem celog sadržaja na nju. Kada sa ubacio tu drugu karticu, uradio je sam pretragu i našao sve fajlove...
Nemam pojma šta se dešavalo. Ona orgianala kartica malopre prošla sve testove.

Khm! Nemam pojma šta se zabagovalo?!? Promenio sam karticu kopiranjem celog sadržaja na nju. Kada sa ubacio tu drugu karticu, uradio je sam pretragu i našao sve fajlove...
Nemam pojma šta se dešavalo. Ona orgianala kartica malopre prošla sve testove.

možda ti je m.c. prosto bila prljava ! dešavalo se da ljudima neće da pročita sim ili m.c. , odnesu u servis ovi izvade, obrišu i vrate - radi ! to ako su pošteni, naravno neće da naplate :)

Da li i vama manje traje baterija od kada ste stavili v50, ili je to kod mene zbog Garmina...

Kod mene odkako sam stavio fw40 baterija krace traje. Dok sam bio na fw 20 i kusur baterija je trajala oko 3.5 dana, a sad tesko izgura i 2.5 dana. Ovaj novi fw 50 jos uvek nisam ni probao, a i nesto ne zelim. Cekam zrtvene jarce da probaju :D

Baterija mi isto traje kao i na fw40.
10sms-ova dnevno,10 minuta razgovora , auto off-line od 23.00-07.00, baterija traje tacno 4,5 dana.
Volim sam da probam nove biose, fw, uzivam da budem jarac.

Baterija mi isto traje kao i na fw40.
10sms-ova dnevno,10 minuta razgovora , auto off-line od 23.00-07.00, baterija traje tacno 4,5 dana.
Volim sam da probam nove biose, fw, uzivam da budem jarac.

i meni može 4,5 dana da izgura sa onim best proflies.fw40, naravno kad bih isključio da mi stižu sms'ovi s fb-a...ovako 3 ili 4 dan ide na punjač sat i po, dva...

Boro, kad već voliš da testiraš daj reci jesi sam hack-ovao fon, ako je hakovan naravno, i ako jesi koji fw i kojom metodom. još jedno pitanje : jel po tebi ima smisla da se zezam s tim fw50, jer mi muzika nešto i nije najbitinja stavka u telefonu, a vidim da je kod 50ice akcenat na m.player-u.
pozz

Jel koristi neko ovaj ugrađeni mail klijent u telefonu? I kako radi? Ima li ko problema sa njim?

Koristim IMAP, sve je podešeno po uputstvu na Gmail sajtu a on je skinuo samo nekih 25-ak poruka. Neće da vidi sve?!? A i te što im vidi zaglavlja neće da otvori?

Jel koristi neko ovaj ugrađeni mail klijent u telefonu? I kako radi? Ima li ko problema sa njim?

Koristim IMAP, sve je podešeno po uputstvu na Gmail sajtu a on je skinuo samo nekih 25-ak poruka. Neće da vidi sve?!? A i te što im vidi zaglavlja neće da otvori?

meni radi o.k. iako imam i gmail app, ali i default client u tel. nalazi i povezuje se na gmail, yahoo i hotmail (to sam bar probao, druge naloge nisam),znaci ima u settings da se podesi koliko poruka da prikaze, da prikaze samo zaglavlja ili cele por. itd...uglavnom, Menu/Msgs,/e-mail/Options i tu u Settings
p.s. kad prvi put pravis nalog on pokrene onaj wizard i sinc-uje sve kako treba, naravno naloge mozes da brises i da podesis da li i kako hoces da skida por. npr. samo preko wlan-a ili da ti pokaze samo zaglavlja pa ti skines koja ti treba, ne znam tacno koji je max. br. poruka al sigurno vise od 25, znaci bar 50 ili cak 100, 200.

Poslednja izmena:
Video sam i prošao sva ta podešenja. I kod mene je namešteno da skine SVE poruke, samo zaglavlja, ali džaba, skinuo je samo nekih 30-ak zaglavlja...
I to niti najnovije, niti najstarije. Samo deo poruka iz sredine inbox-a?!?

Sad sam probao i radi extra, mnogo bolje nego gmail aplikacija. Sada je moguce downloadovati priloge u telefon, a to nisam uspio sa gmail aplikacijom.

U stvari kod mene je kreirana kao nova aplikacija, sa posebnom ikonicom.

Prilozi

• Scr000008.jpg
    Scr000008.jpg
    68 KB · Pregleda: 57
Poslednja izmena:
Hm! Koji fw imaš? Kod mene screen uopšte ne izgleda tako?!?

fw50. Kada sam u porukama pokrenuo čarobnjak za email automatski mi je instaliralo aplikaciju za mail gdje je bio predefinisan gmail. Odlična je.

Ma i ja sve to uradio ali ne skida sve poruke.
Koliko poruka imate u inbox-u na gmail-u? Nešto se dojmim da ih ima previše pa neće sve da skine.

Ma i ja sve to uradio ali ne skida sve poruke.
Koliko poruka imate u inbox-u na gmail-u? Nešto se dojmim da ih ima previše pa neće sve da skine.

ne bi to trebalo da ima veze, nego koji fw ti imas?ako ti je ispod fw31 ne znam, tj. fw31 je bio na mom tel kad sam ga uzeo i tada je mogao da kreira i preuzme poruke sa gmail-a, jel ti mozda tel. skinut sa neke od stranih mreza? ako jeste to bi moglo da pravi konfuziju, a sto se izgleda screen-a tice, to zavisi malo i teme koju Gordan84 koristi.

@Gordan, ako sam te dobro razumeo prosto si kreirao nov gmail nalog (ili svoj vec postojeci, nebitno) i tel. ti se pojavila nova aplikacija ? Ili se pojavio samo novi mail nalog? ako mozes okaci screensh. kako ti izgl. Msg/ E-mail.?

Pozz

Poslednja izmena:
Fw je 50.00, kod je Balkan blue. Sve ostalo radi normalno...
...moram napisati pisamce gmail i nokia podršci. :crash:

Poslednja izmena:
@Gordan, ako sam te dobro razumeo prosto si kreirao nov gmail nalog (ili svoj vec postojeci, nebitno) i tel. ti se pojavila nova aplikacija ? Ili se pojavio samo novi mail nalog? ako mozes okaci screensh. kako ti izgl. Msg/ E-mail.?

Pozz
U meniju gdje se nalaze poruke pokrenuo sam "Poštansko sanduče" gdje me upozorilo da nije definisan email nalog i ja sam onako mahinalno pritiskao samo da nastavi dalje (jer sam znao da treba doći do dijela gdje se unose podaci oko email naloga) a ono mi je počelo downloadovati email aplikaciju. Kada se pokrene ta nova aplikacija u njoj ima već predefinisan gmail tako da sam ukucao samo korisničko ime i lozinku i sve funkcioniše super.

Prilozi

• Scr000010.jpg
    Scr000010.jpg
    63.1 KB · Pregleda: 47
Nazad
Vrh Dno