Šta je novo?

dvije opcije - sta je bolje?

kralj

Čuven
Učlanjen(a)
03.05.2005
Poena
620
odlucih da uzmem:
Gigabyte GA-MA-785GT-UD3H
AMD Athlon II X4 630
1X DDR3 2GB 1600 MHz Patriot
NOVO!!!

medjutim !!!

juce mi poznanik ponudi:
ASUS P5Q3
Intel Core 2 Quad Q8200
2x DDR3 1GB 1600MHz KINGSTON KHX1600C9D3/1G
Koristeno 6 mjeseci.

Sve ove komponente su radile na UPS-u.
Komponente rade perfektno, imaju pismenu garanciju do 18.11.2010. (procesor do 10.11.2010.)

Sta bi ste mi preporucili da uzmem s obzirom da je cijena ista.

Znam da Gigabyte graficka ima integrisanu grafiku sto mi i nije bitno jer imam neku asusovu staru od 512MB.

Kompjuter koristim za kucnu upotrebu. Najvise ga koristim za konvertovanje video materijala.
Koristim Sony Vegas (prenos i obrada sa miniDV kamere), ConvertX to DVD (konvertovanje DivX u DVD), itd.
Igrice me ne interesuju.

pozdrav

Ne namestam cene, racunam najjeftinije sa itsveta.......

Nemoj računati na cene sa It sveta. Taj sajt je koristan samo za pronalaženje robe, 90% cena nisu ažurirane.

U ovoj temi, tj za začetnika teme i posao koji želi da radi najbolji je predlog sa AMD Athlon ll x4 630 procesorom. Sve će mu odraditi, imam daleko slabiji procesor i sporiju memoriju pa sam svejedno izuzetno zadovoljan sa mojim kompom koji koristim za iste stvari.

Što se tiče dileme AMD vs Intel, i5 vs Phenom ll x4, mrtva trka i ne bi trebalo da polemiku vode oni koji samo misle da znaju nešto o tome.
Kada bi mi neko danas na poklon ponudio i5 750 na recimo ASUS P7P55D LE (memorija na ploči radi na 1600MHz bez OC-a - default) i memoijom 2x2GB DDR3 1600 MHz i Phenom ll x4 960BE na ASUS M4A79XTD EVO (i ovde memorija na ploči radi na 1600MHz bez OC-a - default) i istom memorijom , jednostavno ne bi znao šta da uzmem. Kada bi morao da platim, mislim da bi odabrao AMD. Ne govorim ovo kao neko ko čita kojekakve testove i reklamne pamflete već kao neko ko svakodnevno prodaje ovakve računare i konstantno hteo-nehteo pratim kako rade. Ko radi renderovanje i profesionalno se bavi videomontažom uzeće i5 (mada tipujem na i7 jer je taj komp u tom slučaju alat, a za alat se ne štedi) ko će da se igra, a uz to je i finansijski ograničen - AMD je jedina opcija jer na ploči i procesoru se uštedi dovoljno para da se kupi za klasu jača grafička karta.

@liverpool :p
mislim da nema potrebe za daljom diskusijom , mislim da smo se konacno objasnili da kad kazem bolji mislim - pametnija kupovina, a njemu bolji znaci brzi.

@Vukasin ElHik
cene za ovo o cemu je pricano jesu tacne, mada stoji da vise od pola cena nije tacno. 3-4 puta sam se tako izradio, i otisao da kupim recimo kuciste za 6k, a kad dodjem vidim da je 8k

Poslednja izmena:
@Vukasin ElHik
cene za ovo o cemu je pricano jesu tacne, mada stoji da vise od pola cena nije tacno. 3-4 puta sam se tako izradio, i otisao da kupim recimo kuciste za 6k, a kad dodjem vidim da je 8k

Bravo. Na to sam hteo da skrenem pažnju. Proveri sada cene, dolar otišao +15%, kurs žiralni je dosta veći od onog na menjačnicama, kad se sve to preračuna i doda nova ekološka taksa dobijamo dosta drugačije cene. Ljudi se trude ali pogledajmo koliko proizvoda ima na sajtu.... treba to postići.

Nazad
Vrh Dno