Šta je novo?

furmark

15-20min ,i ako ti :
-ne zamrzne slika
-ne ugasi racunar
-nema artefakta
-temp nisu vise od 80C,
znaci da ti je graficka stabilna.

Furmark je zahtevniji od Crysis-a.
Kao što ti reče overkind. Ako ne zapuca posle jedno 15-ak minuta, vrlo verovatno neće nikada.

Furmark je zahtevniji od Crysis-a.
Kao što ti reče overkind. Ako ne zapuca posle jedno 15-ak minuta, vrlo verovatno neće nikada.

ne bih se bash slozio.

furmark nije bash pravi test stabilnosti, koliko jednostavno zagreva grafu. x puta mi se desilo da furmark prolazi na mnogo vishim klokovima dok crysis ili grid spucavaju, tako da, rteba probati barem 3-4 testa da bi mogao sa nekom sigurnoshcu da tvrdish da je stabilno.

takodjer, moze da radi neki test i da spuca i posle 15 min i posle 45 min, nema nekog pravila, ali generalno ako prolazi oko 1h nekoliko testova na isitm klokovima, bez throtlovanja, konstantnog opterecenja, po meni je to stabilno za svaki dan.

Pazi, Furmark mi je dok AMD nije u drajverima ograničio koliko može da optereti grafiku redovno posle par sekundi gasio mašinu jer je preopterećivao naponsku jedinicu grafičke karte.
U isto vreme su sve igre radile besprekorno.
Čak i ovako Furmark mi nabije preko 90 stepeni temperaturu za par minuta.

Ali nije poenta samo u temperaturi, Furmark zapravo i nabija toliku temperaturu jer maksimalno koristi grafičku kartu.
Naravno da nije ni on nepogrešiv i da postoje neke specijalne situacije gde će neka igra pući, a on ne, ali je jedan od najmerodavnijih testova.

Poslednja izmena:
Ni ja se ne bih slozio da je furmark merodavan,pogotovu ne 15-20 minuta.
Naime,furmark mi je prosao na 850/1080 dok je u world in conflictu pukao a u crysisu prolazi samo na defu(nece cak ni na standardnih 830/850),mada je moguce da je neki problem do crysisa.Ali,fur je prosao a WIC pukao tako da nije bas najmerodavniji.😉

Pa ti igraj igre i vidi dal zakucava, ako radi normalno drzi tako kako mislis....

Ja obicno kad klokujem provrtim, Crysis Bench, 3DMark, i jos neki Benchmark par puta, ako prolazi ostavim tako, i igram igre ako nema problema to je to....

Isto i procesor provrtim malo LinX jedno pola sata, i ostavim tako, ako mi ne pravi probleme boli me uvo dal ce proci 5 sati LinX i slicno ako mi radi posao...

Poslednja izmena:
Pa ti igraj igre i vidi dal zakucava, ako radi normalno drzi tako kako mislis....

Ja obicno kad klokujem provrtim, Crysis Bench, 3DMark, i jos neki Benchmark par puta, ako prolazi ostavim tako, i igram igre ako nema problema to je to....

Isto i procesor provrtim malo LinX jedno pola sata, i ostavim tako, ako mi ne pravi probleme boli me uvo dal ce proci 5 sati LinX i slicno ako mi radi posao...

Ovo boldovano ti i nije bas pametno.Ako pukne LinX posle 5 sati desice se nekada i u radu da pukne.A kao sto to obicno biva puci ce kad ne treba.Zato bolje ti lepo odradis lepo testove za stabilnost i miran si.😉

Nije to tako strasno ako pukne retko ko od nas se bavi ozbiljnim poslom kod se radi na kompu pitanje je dal ce uopste i OC masinu a nama ako se desi da zabore u igri boze moj . . . Ja pustam 75krugova linx ali nije strasno ako neko nepusti

ne bih se bash slozio.

furmark nije bash pravi test stabilnosti, koliko jednostavno zagreva grafu. x puta mi se desilo da furmark prolazi na mnogo vishim klokovima dok crysis ili grid spucavaju, tako da, rteba probati barem 3-4 testa da bi mogao sa nekom sigurnoshcu da tvrdish da je stabilno.

takodjer, moze da radi neki test i da spuca i posle 15 min i posle 45 min, nema nekog pravila, ali generalno ako prolazi oko 1h nekoliko testova na isitm klokovima, bez throtlovanja, konstantnog opterecenja, po meni je to stabilno za svaki dan.

+5

Poteraj ti Grid jedno stazu, dve, pa se javi da li ti je stabilna grafika.

Nije to tako strasno ako pukne retko ko od nas se bavi ozbiljnim poslom kod se radi na kompu pitanje je dal ce uopste i OC masinu a nama ako se desi da zabore u igri boze moj . . . Ja pustam 75krugova linx ali nije strasno ako neko nepusti

Pa nije strasno ako pukne u igri,ali moze da pukne bilo kad i bilo gde.A mozda se bas bavi nekim ozbiljnijim stvarima pa je pozeljno da sve to lepo istestira.
Na kraju krajeva,i ako je za igre sta je tesko sacekati da se to sve lepo istestira?Istestiras jednom i miran si...

Pikam malo svaki dan i za sada nema problema 😀

Nazad
Vrh Dno