Ma kad kupiš HDReady plazmu, dobiješ i specijalne cvike za neutralisanje grid-a.
Ti beše ono pišeš tekstove za sajt o ekranima? Kako si tačno uspeo da doneseš zaključak da treba da se gleda sa bar 3.5-4m da se ne bi primećivalo? Kojom metodom si merio?
S koje udaljenosti onda treba gledati 42" HDReady plazmu optimalno ako je 3.5-4m najmanja udaljenost da se grid ne vidi (i samim tim ne smeta)?
Dobijes aha
Ne pisem za sajt o ekranima, ali sam pisao prvi uporedni test televizora upravo za bench u saradnji sa byMax-om, a i pisem dosta po forumu ovde, u neku ruku smatram ovo za hobi.
Odokativnom metodom, nisam uzimao metar i merio u radnji pobogu. Napravio sam tri cetri najveca koraka i onda pogledao. Ne kazem da se grid jasno vidi kao kad pridjes blizu televizoru naravno, vec se nazirao a meni to jako smeta. Mora da sam perfekcionista ili tako nesto, ali sta cu. Druga osoba mozda i ne bi primetila da pridje i blize, sve zavisi od percepcije..
Na 42 inca i 3m bi meni smetalo.
Dajte ljudi,ovo apsolutno nije tacno.Svako ko koristi iole kvalitetniju hd ready plazmu to zna,osim ako svo iskustvo o tim plamama ne ide iz Tehnomarketa.Inace imam 42" b430.
Nema teorije grid da se primeti ni na duplo manjoj razdaljii.
Pazi kad igram igre sa xbox-a sa metar i nesto i grid se ne primecuje.Nisam ni zagledao ali primetio bi sigurno da ga ima.Avatarna blue ray-u otkida u brzim scenama.Da nepoverujes u rezoluciju.Ide savrseno fluidno.Posto se druzim i sa LGlh3000 lako se da primetiti da i iz vece blizine taj LCD ne daje nesto "precizniju" sliku.
Moja neka preporuka ko kupuje tv a ne planira ga za monitor neka isforsira FULL HD plazmu.Ko nema za to,neka isforsira za hd ready plazmu.A ko nece plazmu zato sto je "zastarela" tehnologija neka uzme lcd i miran ce spavati.
EDIT: Sad sam opet pogleda

kakvom se ****nom gridu ovde govori,nemojte loziti coveka.
Kako to mislis iole kvalitetniju hdready plasmu? Kao da imas ogromne razlike izmedju modela? Sve su manje vise iste i spadaju u slicnu cenovnu kategoriju.
Svo skaliranje ovog sveta ti nece pomoci da izvuces pravi uzitak FullHD verzije Avatara na 1024x768 ekranu, koliko god da se udaljis.
Ljudi, o ukusima ne vredi raspravljati, ja u svaki savet koji sam ovde dao unesem i svoj licni stav na temu o kojoj se diskutuje, inace bi davao jako suve savete iz udzbenika, sve plus gledajuci na to da ostanem objektivan.
Ti kazes da ne vidis grid na metar ipo, ok je to. Sta sad, da kazem da lazes? Pa mislim stvarno...
Svaki iole ozbiljniji filmofil ne bi trebao da razmatra HDready kao opciju. Jednostavno nedostatak rezolucije cini svoje. Po meni je dzabe kontrast i tacnost boja ako nemas rezoluciju koja ce to da isprati. Opet napominjem da je ovo moje misljenje, ne mora svako da se slozi, bilo bi suludo da to ocekujem..
Za ljude kojima najbolji kvalitet slike nije vazan HDready je i vise nego ok, pogotovo ako prelazite sa CRT-a na mnogo veci ekran. Ja nazalost ne spadam u tu kategoriju i ocekujem najbolje od televizora, ali me nemanje sredstava za kupovinu kvalitetnog televizora sputava. Zato lepo planiram kada skupim dovoljno para, tacnije 92k, toliko mogu da se pruzim, oticicu i kupicu 50C530 FullHD plasmu i uzivacu u njoj..