Jedno pitanje za malo iskusnije. Proc i mašina kao u profilu, po HW Monitoru potrošnja proca sa def naponom je oko 132W sa otključanim četvrtim jezgrom i taktom 3GHz (množilac 15) što mi deluje mnogo, pitanje glasi koliko mogu da podižem napon na procu sa obzirom da MB podržava procesore do 140W?
Kako si video da ti trosi 132W u HW Monitoru?
a gde to pise? ja to ne mogu da nadjem... koja verzija? .. Stavi link ako nije problem da skinem .
Znaci laze k....fala, fala...meni pise 179W ohooooooo na 1.39V
fala, fala...meni pise 179W ohooooooo na 1.39V
Meni nesto brlja sa ocitavanjem brzine ventilatora.
Pokazuje mi 100W, CPU@3GHz, 1.184V (sa L3).
Danas cu iskljuciti L3 pa da vidim koju potrosnju ocitava
P.S. Koliku temperaturu procesora ti ocitava i koja je to TMPIN(0-2)?
Sada zanimljivost: Iskljucio sam 2 jezgra ali sam otkljucao L3 i dobio nesto poput X2 550 samo ne BE :d
Ma da, ovaj HW Monitor samo prepolovio potrosnju![]()
Meni HW pokazuje da proc trosi 113.4 w, OC na 3600 sa 1.36v, NB na 2400.
Ali nisam siguran da je TMPIN2 NB.
Meni je TMPIN0 veci nego TMPIN2.
Zar ne bi trebalo da je temp NB-a veci od temp MB ?
...stoji i meni na 178.2W, jedino kad opteretim u OCCT-u na testu za napajanje(tu optereti i grafu i cpu) ode ono gore +12V sa 12.42V na 12.22V-12.16Vmin. sto kontam da je OK.Pustio sam Linx za kratko i potrosnja za CPU i dalje stoji na 113w.
Da li treba da poveca potrosnju ako je 100% load ili ostaje ista kao u idle?
U idle treba da troši višestruko manje neku u load-u. Ne znam kako su smislili da ovako mere potrošnju mada ja im ne verujem previše.
Pazi, ima u biosu struja procesora, moguće da može da se meri pa onda računa, mada i ta se struja menja svaki čas. A koliko može da povuče procesor, pojma nemam. Video sam negde da je lik napisao da mu je grafička povukla 80A momenat pre nego što je crkla, nemam pojma ni gde sam video ni da li je tako nešto moguće, samo kažem da se struja menja.
A možda i program sam proračunava potrošnju, kao oni online psu kalkulatori, zaključan 80w, otključan 160w, povećanje napona 10% 176w?
Klokovao sam NB sa 2400 1,25 V na 2600 1,35 V i temp u HW ista.
Sve su TMPIN ostale iste.Nista se ne menja??
Ili HW ne meri bas to dobro ili imam super hladan NB.
Potrosnja CPU-a sta god radio miruje na 113.4 W.
Probaj Everest http://download.cnet.com/3001-2086_4...5426f4f9638c17
...vidim da radi bolje kod vecine, a tebi bi verovatno dobro ocitavao posto nisi nista otkljucavao i zezo se sa ACC.... Kad otvoris idi computer pa sensors
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari