Šta je novo?

AMD Phenom II - zvanična tema

Ili 550/555 b.e., jer im je kes memorija vec ispravna, ostaju samo jezgra. Ali to ti je malo skuplja varijanta

Jedno pitanje za malo iskusnije. Proc i mašina kao u profilu, po HW Monitoru potrošnja proca sa def naponom je oko 132W sa otključanim četvrtim jezgrom i taktom 3GHz (množilac 15) što mi deluje mnogo, pitanje glasi koliko mogu da podižem napon na procu sa obzirom da MB podržava procesore do 140W?

Jedno pitanje za malo iskusnije. Proc i mašina kao u profilu, po HW Monitoru potrošnja proca sa def naponom je oko 132W sa otključanim četvrtim jezgrom i taktom 3GHz (množilac 15) što mi deluje mnogo, pitanje glasi koliko mogu da podižem napon na procu sa obzirom da MB podržava procesore do 140W?

Kako si video da ti trosi 132W u HW Monitoru?

a gde to pise? ja to ne mogu da nadjem... koja verzija? .. Stavi link ako nije problem da skinem .

Juče skinuta verzija sa oficijelnog sajta inače ne mogu da postavim sliku pošto sam na poslu:-devil-:,a piše ispod temperatura za jezgra koje se btw ne vide posle otključavanj proca

fala, fala :) ...meni pise 179W ohooooooo na 1.39V.. tacnije 178.2W... jos kad bi znao kolko ostale komponente trose bio bi na konju..

Poslednja izmena:
Meni nesto brlja sa ocitavanjem brzine ventilatora.

Pokazuje mi 100W, CPU@3GHz, 1.184V (sa L3).
Danas cu iskljuciti L3 pa da vidim koju potrosnju ocitava ;)

P.S. Koliku temperaturu procesora ti ocitava i koja je to TMPIN(0-2)?

NB je malo ispod 2.7GHz ... TMPIN0 je kod mene ploca, TMPIN1 CPU, a TMPIN2 NB
HW161.jpg

Poslednja izmena:
Znači može opušteno da se diže napon i OC, ja reko šta će biti kad ga svirnem jače kad i ovako mnogo troši. Hvala brate u svakom slučaju i za sliku i reci jesu li i kod tebe temperature za jezgra 0 od kako si otključao procesor!?

Meni NB gori na 70C!!!
HW Monitor ne ocitava razliku u potrosnji sa i bez L3.

Sada zanimljivost: Iskljucio sam 2 jezgra ali sam otkljucao L3 i dobio nesto poput X2 550 samo ne BE :d

Ma da, ovaj HW Monitor samo prepolovio potrosnju ;)

Prilozi

• X4 620.JPG
    X4 620.JPG
    133.4 KB · Pregleda: 36
  • X4 620 sa L3.JPG
    X4 620 sa L3.JPG
    112.6 KB · Pregleda: 38
  • X4 620 sa 2 jezgra i L3.JPG
    X4 620 sa 2 jezgra i L3.JPG
    192.6 KB · Pregleda: 44
Poslednja izmena:
Sada zanimljivost: Iskljucio sam 2 jezgra ali sam otkljucao L3 i dobio nesto poput X2 550 samo ne BE :d

Ma da, ovaj HW Monitor samo prepolovio potrosnju ;)

...samo sto X2 550 BE meni radi na 1.31V , a potrosnja bi mu bila onda 85W-90W, kao X2...a tvoj ko digitron trosi...

Meni HW pokazuje da proc trosi 113.4 w, OC na 3600 sa 1.36v, NB na 2400.
Ali nisam siguran da je TMPIN2 NB.
Meni je TMPIN0 veci nego TMPIN2.
Zar ne bi trebalo da je temp NB-a veci od temp MB ?

Meni HW pokazuje da proc trosi 113.4 w, OC na 3600 sa 1.36v, NB na 2400.
Ali nisam siguran da je TMPIN2 NB.
Meni je TMPIN0 veci nego TMPIN2.
Zar ne bi trebalo da je temp NB-a veci od temp MB ?

...ja sam gledao kako koja temperatura raste kad dizem klokove i napon za NB i za CPU i dosao do toga da je meni TMPIN1 CPU, a NB TMPIN2... posto sam otkljucavao jezgra i ukljucio ACC , mozda mi se nesto poremetilo , ali to je to...

Pa kad budem imao malo vremena podicicu klok i napon za NB pa da vidim sta ce tad da kaze..
Bilo bi lepo da je temp za NB 32c..
Pustio sam Linx za kratko i potrosnja za CPU i dalje stoji na 113w.
Da li treba da poveca potrosnju ako je 100% load ili ostaje ista kao u idle?

U idle treba da troši višestruko manje neku u load-u. Ne znam kako su smislili da ovako mere potrošnju mada ja im ne verujem previše.

Pustio sam Linx za kratko i potrosnja za CPU i dalje stoji na 113w.
Da li treba da poveca potrosnju ako je 100% load ili ostaje ista kao u idle?
...stoji i meni na 178.2W, jedino kad opteretim u OCCT-u na testu za napajanje(tu optereti i grafu i cpu) ode ono gore +12V sa 12.42V na 12.22V-12.16Vmin. sto kontam da je OK.
U idle treba da troši višestruko manje neku u load-u. Ne znam kako su smislili da ovako mere potrošnju mada ja im ne verujem previše.

..mozda racuna kolko max. moze da povuce.. ja sam iskljucio ono tiho i hladno u biosu, ali logicno je da kad ukljucim jos 2 jezgra potrosnja se podupla... a za ovaj X2 pise lepo da je na 85W...tj. 80W :D ...http://products.amd.com/en-us/DesktopCPUResult.aspx.. nije ni cudno sto su zakljucali jezgra kad trosi ko lud...ovde na spisku najvise trosi 965 C2 140W.

Poslednja izmena:
Pazi, ima u biosu struja procesora, moguće da može da se meri pa onda računa, mada i ta se struja menja svaki čas. A koliko može da povuče procesor, pojma nemam. Video sam negde da je lik napisao da mu je grafička povukla 80A momenat pre nego što je crkla, nemam pojma ni gde sam video ni da li je tako nešto moguće, samo kažem da se struja menja.

A možda i program sam proračunava potrošnju, kao oni online psu kalkulatori, zaključan 80w, otključan 160w, povećanje napona 10% 176w?

Pazi, ima u biosu struja procesora, moguće da može da se meri pa onda računa, mada i ta se struja menja svaki čas. A koliko može da povuče procesor, pojma nemam. Video sam negde da je lik napisao da mu je grafička povukla 80A momenat pre nego što je crkla, nemam pojma ni gde sam video ni da li je tako nešto moguće, samo kažem da se struja menja.

A možda i program sam proračunava potrošnju, kao oni online psu kalkulatori, zaključan 80w, otključan 160w, povećanje napona 10% 176w?

I ja mislim da to tako nekako racuna... jer ne verujem da bi potrosnja bila ista u idle i load-u

Klokovao sam NB sa 2400 1,25 V na 2600 1,35 V i temp u HW ista.
Sve su TMPIN ostale iste.Nista se ne menja??
Ili HW ne meri bas to dobro ili imam super hladan NB.:D
Potrosnja CPU-a sta god radio miruje na 113.4 W.

Poslednja izmena:
Klokovao sam NB sa 2400 1,25 V na 2600 1,35 V i temp u HW ista.
Sve su TMPIN ostale iste.Nista se ne menja??
Ili HW ne meri bas to dobro ili imam super hladan NB.:D
Potrosnja CPU-a sta god radio miruje na 113.4 W.

..trebalo je bar stepen negde da ode gore... probaj na 1.4V i 2.8GHz... onu potrosnju mislim da on ne meri nego ima negde upisano pa racuna po naponu ko sto je daxyco napisao...

Poslednja izmena:
Evo podigo sam NB na 2800 1.4 V i TMPIN 0 je "skocila" sa 36 c na 37 c. Ostale su sve iste.
Definitivno imam extra hladan NB.:D
A i HW nesto brlja. TMPIN0 i TMPIN2 min 2c ...:d

Prilozi

• sshot-13.jpg
    sshot-13.jpg
    142.6 KB · Pregleda: 40
Poslednja izmena:
Probaj Everest http://download.cnet.com/3001-2086_4-10499291.html?spi=3e854b7e7d7cc2134d5426f4f9638c17
...vidim da radi bolje kod vecine, a tebi bi verovatno dobro ocitavao posto nisi nista otkljucavao i zezo se sa ACC.... Kad otvoris idi computer pa sensors

Naleteo sam na ovu tabelu, ali nisam bas siguran da je to sto mislim, pa ako neko zna da pojasni... izgleda da su to najbolje uskladjene CPU/NB brzine
32mwprime3.jpg

Highlighted areas are the recommended speeds of which to run the CPU-NB
...a to sam ovde pronasao http://www.techreaction.net/forums/showthread.php?t=367

Poslednja izmena:
Probaj Everest http://download.cnet.com/3001-2086_4...5426f4f9638c17
...vidim da radi bolje kod vecine, a tebi bi verovatno dobro ocitavao posto nisi nista otkljucavao i zezo se sa ACC.... Kad otvoris idi computer pa sensors

Ma koristim Everest odavno(gadget) i on je najtacniji za sada.
Ovaj HW sam samo hteo da isprobam jer me zaiteresovala potrosnja CPU-a.
Ali i to izgleda ne meri kako treba..:p

7750 BE - 98,05W

Untitled.jpg

:)

Vrh Dno