Šta je novo?

Pozitivno iskustvo

• Začetnik teme Začetnik teme vidra
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

vidra

Čuven
Učlanjen(a)
14.08.2005
Poena
620
Hteo sam samo da podelim s vama iskustvo koje sam imao u WinWin shopu. Naime resio sam da se obradujem novom grafickom kartom Sapphire Radeon HD5870 Vapor-X i narucio sam je preko gorepomenute radnje. Razlog sto sam ih odabrao jeste sto imaju politiku da se proizvod moze vratiti u roku od 7 dana iz bilo kog razloga i dobijaju se pare nazad. Na moju nesrecu Radeon 5870 iz nekog razloga nije hteo da radi sa mojim kompom (u Win7 64-bit nije prepoznata - tj. Win7 je vidi kao "Standard VGA adapter"). Po povratku u radnju, bez reci su mi vratili novac i ponudili mi standardni (bez vapor-x) Sapphire Radeon HD 5870 i ja sam ga uzeo u nadi da ce on raditi sa mojim kompom. Nazalost ni druga kartica nije pasovala pa sam je vratio i opet su mi vrlo ljubazno vratili novac iako kartica nije bila felericna, nego se radilo o gremlinima.

Eto, u moru neprofesionalnosti, jedno lepo iskustvo. Imao sam potrebu da ga napisem, jer sam misljenja da treba obznaniti i dobra i losa iskustva, jer to doprinosi boljem opstem kvalitetu usluga.

Napomena: Unapred se izvinjavam ako ovim krsim neka pravila, ali prekjuce sam pitao admina i nisam dobio odgovor. Stoga ako je tema neprikladna, molim vas da je izbrisete.

Znao sam da ce neki "pametni" da komentarise na ovaj nacin. To je nesto sto najvise mrzim kod nasih foruma - ljudi koji postavljaju komentare a de ne znaju o cemu govore, a narocito ako se time postavljaju iznad nekog drugog. S obzirom da ovo nije podforum za graficke kartice nisam pisao sta "ne pase" tacno podrazumeva. Ukoliko te interesuje sta si to komentarisao pogledaj ovde:

http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=318115

http://www.evga.com/forums/tm.aspx?m=253706

Cisto ako nekoga zanima, stare drajvere sam deinstalirao i u safe modu obrisao DriverSweeperom, deinstalirao sam Standard VGA drivere iz Device managera, catalyst drajvera sam probao jedno 6 razlicitih i nisu se hteli instalirati jer ne prepoznaju vendorID kartice, izvadio sam i vratio karticu, usisao sam PCI-E slot (mada mi je maticna dosta nova, ali zlu ne trebalo), napajanje mi je vise nego dovoljno (Chieftec 750W) i na smrt sam izguglao problem, postavio temu na vise renomiranih foruma, ali zadovoljavajuci odgovor na problem zasto win7 ne prepoznaje karticu nisam dobio.

@mad max0204 molim te ako nemas sta konstruktivno da dodas, nemoj mi trolovati temu.

ako cemo iskreno, tema se zavrsila sa tvojim prvim postom... ne vidim sta ima jos da se pise ovde ...
svakako pohvale za politiku odnosa sa kupcima za WinWin.

a da probas drugi win ? tj reinstall,mozda su se pogubili drajveri nesto 🙂

Stavio si 2 kartice i ne rade s tom pločom? Zanimljivo...

Cek to znaci da mogu da odem i uzmem karticu, izigram se par dana i onda im vratim nazad i uzmem pare...nesto poput rent a card?!

Inace i ja sam par sati izgubio dok prijatelju nisam instalirao gigabyte 5870 svojevremeno. Na kraju sam morao rucno da ubaujem jedan po jedan fajl i ni sam ne znam sta radim ali proradila je bila!

Bravo za firmu al mislim da je ipak tvoje neznanje bilo u pitanju a ne karte.

Desavalo se i meni to nekad kad sam lenj a menjam karticu.. Nekad jednostavno unnistal i driver cleaner ne pomazu nego nov sistem ili noviji drajveri. Meni recimo kad sam uzeo 4770 oni drajveri koji su dosli sa njom na cdu nisu je podrzavali (zvuci glupo ali je tako)

Ne samo softversko-hardversko neznanje, vec i zakona RS, jer po ZAKONU oni, i svi drugi, apsolutno MORAJU da ti vrate pare ako vratis robu neostecenu u neostecenom pakovanju (tolerise se verovatno presecena lepljiva traka i slicno) u odredjenom periodu (koji je mislim i duzi, 2 nedelje bar...), znaci pohvalio si ih sto postuju zakon, mada je i to "nesto" u ovoj i ovakvoj "demokratskoj" drzavi Srbiji!!
Pozdrav ,)

Zabranjeno je pljuvat AMD/ATI, oni imaju idealne proizvode i UVEK je krivica korisnika 😛

PS: moguce da ti je win unisten pa nije primio karticu zbog krssssa od ATI drivera, a isto je tako moguce da ploca sa postojecim biosom ne trpi 5870 (ATI jos nije na nivo kompatibilnosti kao NV)....

Mada u principu ako je win ok mora bez problema da prihvatu zamenu graficke, cak sta vise stare drivere ne treba cistiti jer bas ti programi za ciscenje mogu da naprave problem (koristiti ih bas u slucaju problema a ne preventivno...)

PPS: mada budi zadovoljan, jer sa tvjom srecom patio bi sa sivim ekranom smrti na tom ATI-u ili ko zna sta vec 🙂

Poslednja izmena:
covece, lik napravio temu da pohvali WinWin, onda smo dosli do reinstalacije Windowsa i na kraju zavrsili AMD/ATI sux komentarom 😀

ovo cak nije ni podforum za temu ... u smeru kojem je krenula... 🙁

Zabranjeno je pljuvat AMD/ATI, oni imaju idealne proizvode i UVEK je krivica korisnika 😛

PS: moguce da ti je win unisten pa nije primio karticu zbog krssssa od ATI drivera, a isto je tako moguce da ploca sa postojecim biosom ne trpi 5870 (ATI jos nije na nivo kompatibilnosti kao NV)....

Mada u principu ako je win ok mora bez problema da prihvatu zamenu graficke, cak sta vise stare drivere ne treba cistiti jer bas ti programi za ciscenje mogu da naprave problem (koristiti ih bas u slucaju problema a ne preventivno...)

PPS: mada budi zadovoljan, jer sa tvjom srecom patio bi sa sivim ekranom smrti na tom ATI-u ili ko zna sta vec 🙂

budi ti zadovoljan sto ti nisam dao par komada za flame 🙂 ako hoces da kazes da si se salio i da si stavio smajli, eto i ja sam 🙂

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno