Uh, hvala za ovaj post, mada mislio sam da ne objasnjsavam, ali izgleda cu mroati. Dakle, ja imam LCD tv(sa DVB risiverom), imam SBB kablovsku, imam i digitalni risiver, sa dekoderom za digitalni signal (da, kod njih je digitalni signal blokiran). E sada. Ovo za sta vas pitam uopste nije za mene. Moj ujak kome treba prenosivi televizor me je zamolio da mu porucim ovako neku stvarcicu koja bi mu omogucila da preko laptop-a moze da prati neke domace kanale. E sada, posto ja oko svega ovoga apsolutno nemam pojma, porucio sam mu ovo misleci da je u pitanju cak analogni tuner. Kada je stigao i kada sam video da pise DVB-T shvatio sam da je ipak digitalni. Onda sam se ponadao da cu moci makar da hvatam te digitalne kanale, ali nisam uspeo da uhvatim ni njih, pa sam zato i pokrenuo temu.
Inace, covek kome je ovo namenjeno, moj ujak, ima KDS kablovsku i nema digitalni risiver, vec obican analogni signal i CRT televizor. Njemu, kao sto sam rekao treba neko prenosivo resenje, odnosno bas ovako nesto sa antenom, tako da moze, posto dosta ide po terenu da ima preko laptop-a tv svuda sa sobom.
Sto se tice probavanj, verovatno ces me pitati zasto ne probam kod sebe sa kablovskom. Prvo, ja nemam laptop, a desktop i LCD gde je i digitalni risiver su veoma udaljeni, tako da nema sanse da ih spojim. A drugo, znam kada su mi uvodili digitalnu televiziju, da je taj momak citao neki serijski broj, da li risivera ili kartice u njemu, centrali, kako bi oni za taj serijski broj omogucili signal. Pretpostavljam da kada bih se povezao sa nekog drugog risivera, da ne bih mogao da imam signal, odnosno on bi bio skreblovan.