Nije mi jasno. Sto za PC verziju ne bi ubacili bar nesto vece texture. To ne bi trebalo da je neki problem sem sto treba vise mesta na dvd-ovima za iste. Jedino ako ce da stekare na diskovima🙂 Takodje mislim da bi imali veeelike koristi od teselacije, ali to verovatno iziskuje jos kesa i vremena za razvoj....
Karmakova ideja je uniformnost u vizuelnom delu na svim platformama. Vec sam okacio da je igra pokasapljena zbog 360-ce, a kada su teksture u pitanju tu je ocigledno da postoji vec jasno odredjen plan i propozicije kolika ce neka njihova srednja vrednost biti u gabaritu i to takodje na svim platofrmama. Da se razumemo, teksture ce biti svakako dovoljno velike, s tim sto kako je receno ce X-Box imati mutnije teksture zbog vece kompresije i to je to...
Vlado, samo spustis detalje 🙂
Eh ti mi bre sad ovim komentarom demonstriras tipican istocnjacki pragmatizam. U principu meni je taj nacin razmisljanja poznat i simpatican, drugim recima ok ti je to druze, ali to nije sustina. Sustina je da ne smanjujes nista a da imas animaciju u 60herca!
Dakle primarni cilj ljudi u id-u su 60hz, sve ostalo kako mi se cini je sekundarno tj. podredjeno je ovom primarnom! Uostalom ne mozes optimizovati igru jednako kvalitetno u svim nivoima, a i sta imas od toga. Smanji detalje u Crysis-u i dobices svega 5-6 frejmova odozgo. Ako bas smanjis detalje dobices 10 frejmova ali onda igra vise nece da lici ni na sta! Dakle jasno je sta je ovde ideja kao i to da je odredjeni kompromis izmedju kvaliteta i perfomansi nacinjen i planiran od samog starta...
Ja cisto sumnjam da ce ovo biti "open world", "pravi open world" ili nesto sto vec nismo videli do sad. U najboljem slucaju bice open za slobodno kretanje kao Oblivion, u nesto verovatnijem, kao Fallout3, dok u najverovatnijem- ides od tacke A do tacaka B, C, D, E... putem tunela / klisure / mosta / kozje staze ... to ce biti u te dve pustahije, malo trkanja, malo pucanja, divicemo se megatexturingu, recicemo wow i to je to.
Ono sto je obelodanjeno do sada je sledece. Igracu ce uvek biti jasno gde treba da ide i sta treba da radi, sto podrazumea svakako odredjeni linearan koncept prilikom izrade samih mapa. Dakle mape ce biti svakako do odredjene granice lineranog karaktera, a ne bukvalno i totalno open world, u onom najbanalnijem smislu tipa recimo: ej vidi onaj siljak na vrhu onog brega! Aj sad cu malo da se popenjem tamo da vidim cisto sta ima! Dakle ako ovo neko ocekuje, razocarace se!
No bez obzira na ovo mape bi trebalo da ponude sasvim dovoljno shirine! I da svakako ce to biti setnja od tacke A do tacke B ili C ili D, kako god... Samo koja je to open world igra koja to nema!?!
Drugo, obecano je puno sporednih misija i zadataka koje igrac moze da odigra ali i ne mora! Receno je napr. da ako u odredjenom delu mape potamanis sve bandite, kada sledeci put tu dodjes to nece biti prazno, vec ce tu oblast zauzeti neka druga frakcija. Ovo je zanimljiv koncept, takodje zvuci poprilicno arkadno i shematski ali obecava svakako dobru zabavu i u izvesnom smislu iziskuje od igraca da razmisli dva puta kako ce i sta uraditi pre nego li krene u akciju!
Meni je ovo dovoljno ukoliko igra ima dobru atmosferu i smek, a cenim da ce imati posto sve sto dodje iz id-a bas to ima, za razliku od gomile drugih naslova koji imaju i ovo i ono ali nemaju to nesto magicno sto te vuce da odigras igru vise puta i zbilja uzivas u svakom momentu! Da budem iskren to je i glavni razlog sto id ima poseban status kod mene...