...
Adobe da ukine podrshku za Mac? Znachi sebe da lishi jednog dela novca da bi se inatio Apple-u? To se nece dogoditi, a znash zashto? Zato shto im je profit bitan.
CS se vishe prodaje za Windows, ali veliki deo love dolazi i od Mac korisnika.. pa chak se razmislja o portovanju nekih programa i na Linux pored Acrobata koji vec postoji. Recimo kad bi u nekom ludilu to i uradili to bi bilo kao da imash dve zdrave noge i isechesh jednu jer ipak i sa jednom mozesh da hodash pomocu shtaka. Time bi Adobe sebi isekao nogu, a neko drugi od konkurencije bi utrchao na trzishte grafichkih aplikacija za Mac ako ne i sam Apple.
Ne mora ceo paket, ali smanje namerno performanse izbace neke novije opcije, nece nijedan pro user Photoshop-a ili nekog drugog programa da uci neki program koji je Apple napravio, nego ce da predje na Win i da koristi u full-u Photoshop ili neki drugi Adobe-ov program, tesko da ce Apple i bilo koja kompanija napraviti program kao Photoshop, jer ipak ovaj program se dug vremenski period razvija.
Mac kao sistem nije los, ali daleko je to od perfekcije, ako on aktivira procesor za flash na 50% treba odmah da se zapitas, a na Win-u je opterecenje do 5%. Nije problem do Mac-a nego je problem do kompanije koja ga plasira uz svoje proizvode.
Taj Macbook pro je tezak les ako ne moze da ohladi C2D na 50% konstantnog opterecenja, sta li ce biti sa nekom iole ozbiljnijom aplikacijom, inace C2D je veoma hladan procesor. Na nekom Asus laptop-u temperatura C2D retko kada predje 50 stepeni. To samo dokazuje koliko je lose odradjeno hladjenje na Macbook pro, a zasto je odradjeno lose hladjenje, pa naravno da bi taj Macbook pro sto lepse izgledao, iako je to za takav laptop najmanje bitno.
Zamisli da su ubacili nekog AMD-a, koji na nekom Asus laptop-u ima temp od 70 stepeni opusteno, Macbook pro bi se bukvalno zapalio.
E a sta cemo sa recimo jednom potpuno diametralnom cinjenicom da Maya radi malo brze pod OSx-om nego pod Win-om?
Evo sta cemo, sastavi ti Mac za 1000 evra, ja ti sastavim Win kompjuter za 1000 evra, pa da vidimo ko ce brze da radi u Mayi

.
Ovo je bruka koliko kosta, a sta nude za te pare, ja ne znam kako sme ovo da radi neka jaca kompanija :
http://store.apple.com/us/browse/home/shop_mac/family/mac_mini?mco=MTM3NTMwNzA
Na ovom srednjem sto kosta 800$ je Intel C2D na 2.53 GHZ, a za SUPER brzi Intel C2D na 2.66GHZ mora se dodati tricavih 150$, za tih 150$ kupim za Win i5 750 koji ce sam da dobije i jedan i drugi C2D zajedno u testovima.
Inace "revolucija" pod nazivom iPad je izmisljena pre 30 godina !!!, a proizvodi su se pojavili pre 5+ godina, tako da je to sve samo revolucija nije.
Jedino sto valja iz Apple-a je iPhone i iPad, posto koliko vidim niko nije sposoban da napravi tablet iPad.
Ako Apple postane malo veca kompanija pa pocne da diktira neke standarde u svetu, placacemo mi restartovanje racunara, podizanje programa,...
btw stigo mi je danas iPad. odo da ga pokupim...
Koliko para, posto planiram da ga kupim. Jesu li se pojavili u Evropi, gledah na netu bice im pocetna cena oko 410 evra u Nemackoj.
A sada recite cao legalnom Flashu na iPhone-u i iPad-u :
http://www.tomshardware.com/news/flash-iphone-ipod-ipad-android,10316.html
Inace cekam da Apple ubaci GTX 480M na svoje Mac masine, onda ce cena naglo da poraste, Jobs ce reci da Macbook pro moze i da pece rostilj

, a ako potpisete ugovor da sledecih 5 godina kupujete Apple cevape i kobasice dobijate super mega popust od 30$

.
Pozdrav!