Šta je novo?

iPad - official

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dobra besplatna reklama :d

reklama je da ti uređaj nema čestiti DHCP klijent?

reklama je da ti uređaj nema čestiti DHCP klijent?

Ja nigde ne videh da postoje chlanci koji kazu "(upishi ime) nema ni poshten touch" shto ti treba svakog trenutka korishcenja uredjaja, a ovo je bash veliki problem rekonektovati se posle 6 sati, ne znam ni ko ce toliko da sedi sa iPadom, ne znam ko to radi ni za laptopom, a ovo nije ni laptop za one sa jeftinim ulaznicama :d

Ma to nije bitna vest, ne pljuje se po iPadu :)

Da, sad ćeš manu da pretvoriš u čuven odgovor "šta te mrzi da se rekonektuješ". Onda bi na isti način na hvalospeve "Apple napravio multitouch" neko bi mogao da kaže "šta te mrzi da dvaput pritisneš prstom da zumiraš"

Da ne govorimo da je MS *****ao DHCP klijent u Windowsu, na sva vrata bi bilo kuknjave kako networking suckuje u Windowsu

Poenta uvođenja računarskih sprava na ovakav način je prestanak trošenja enormnih količina papira.

Patetično... oni nemaju čestito zdravstveno osiguranje, a frljaju se kupovinom nahajpovanih tableta kao poboljšanjem produktivnosti. Tačno, iPad će moći brže pacijentima da izračuna troškove bolničkog lečenja, sa svim kamatama i taksama.

neverovatan si chupo :D :D

ako procitas tekst do kraja videces da sa iPadom planiraju da zamene tablete koje su da sada koristili i koji kostaju 3000$ ;)

Da ne govorimo da je MS *****ao DHCP klijent u Windowsu, na sva vrata bi bilo kuknjave kako networking suckuje u Windowsu

DHCP problem ce sigurno ispraviti a M$ ima toliko drugih stvari zbog koji suckuje da to nije normalno, evo ti nesto svezije ;) :

ISO OOXML convener: Microsoft's format "heading for failure" link

"It is now abundantly clear that fast-track approval of OOXML was a mistake. By giving Microsoft the approval first with the intention of correcting the problems in the standard later, ISO eliminated the incentive for Microsoft to take conformance seriously. It is increasingly obvious that Microsoft only wanted to be able to advertise its format as being ISO-approved and never really cared about interoperability or actual conformance with the standard."

- njihovo silovanje planete se i dalje nastavlja... :mad:

- njihovo silovanje planete se i dalje nastavlja... :mad:

za razliku od Jabuke, koja tužno sa strane gleda i razmišlja šta će ona da radi kad dođe njeno vreme :D

Jedina razlika između M$a i Apple-a je što je M$ prvi uspeo da uradi ono što obe navedene kompanije žele.

Da naprave los operativni sistem? Svakako. :D

Da, sad ćeš manu da pretvoriš u čuven odgovor "šta te mrzi da se rekonektuješ". Onda bi na isti način na hvalospeve "Apple napravio multitouch" neko bi mogao da kaže "šta te mrzi da dvaput pritisneš prstom da zumiraš"

Ne razumem, hocesh da kazesh da neko ima bolji multitouch od Applea, bilo shto se tiche preciznosti ili nachina na koji se koristi ? :) Pa svi su deceniju iza, i posle 3 godine nisu znali samo da rasture iPhone i iskopiraju :d

Koliko problema ima Win taj jedan bi proshao vrlo neprimetno, ja ne znam ko josh uvek pricha o nekim novim problemima na Windowsu kada je to potpuno normalna i svakodnevna stvar, standardi su u bunaru odavno..

Jedina razlika između M$a i Apple-a je što je M$ prvi uspeo da uradi ono što obe navedene kompanije žele.

Pretpostavljam da isto to vazi i za Microsoft i Sony medju konzolama ? :d

Ja ne znam kad si ti ovo pocheo da pratish (ne bi se reklo davno po datumu registrovanja), ali ako si video bilo shta osim Windowsa i PCa, teshko da bi takvu rechenicu napisao. Apple ovo shto radi danas, radio je i pre 30 godina. Microsoft ovo shto radi danas, radio je i prvog dana kada je krenuo, stvar je samo u tome shto su neki to ukapirali pre, neki kasnije, neki josh nisu :)

Poslednja izmena:
za razliku od Jabuke, koja tužno sa strane gleda i razmišlja šta će ona da radi kad dođe njeno vreme :D

to PCjasi nikako da skapiraju: nije Apple taj koji prodaje operativni sistem SVIM kompanijama (osim Appleu :D) pa da na taj nacin drzi monopol nad skoro SVIM PCjevima.

Apple iskljucivo na svojim racunarima radi sta mu je volja, kome se ne svidja neka kupi bilo koji DRUGI PC.

Ah, da, problem je sto OSTALI PCjevi koriste Windows... ;) (svaka cast Linuxu!)

Microsoft ovo shto radi danas, radio je i prvog dana kada je krenuo, stvar je samo u tome shto su neki to ukapirali pre, neki kasnije, neki josh nisu :)

kao oni iz ISO-a (sa OOXML sagom...) :D :D

a neki ovde ni pored toga nece ukapirati kako posluje M$ ;)

Poslednja izmena:
zna li se kada cje ipad biti kod nas u prodaji i koja ce biti cena?

imas po oglasima...

550e najjeftiniji model, 900e. najskuplji.

zvanicno u evropi krece tek od kraja Maja (?), kad nas, sudeci po ostalim Apple proizvodima, jos par nedelja zakasnjenja...

Fina je ova spravica zvana iPad :D Malo me smara Wireless jer nece uvek da se zakaci ali ovako - nije losa ;)

probaj da je pustis na beton sa 1.5m visine da vidimo da li je bolja od NexusOne :-devil-:

Sta je tu WOW?

Ako je ovo reakcija na USB sta li ce tek biti kada dodju do multitaskinga? :d

Gledajuci ovaj video shvatio sam koliko je zapravo glupavo nositi ove nastavke za SD/USB ili sta vec. Kada kupujem srafilicu/busilicu pa gledam da ima par slotova za osnovne nastavke na sebi :D .

Poslednja izmena:
Kad dobiju multitasking biće spontanog orgazma :d .

Koliko god kovač mislio da je ovaj pristup dobar, nekako ne vidim sebe da uz jedan uređaj nosim brdo dodataka za svakodnevne stvari. Zamisli laptop (netbuk, telefon) koji bi imao samo jedan konektor na sebi, i onda dodatak za audio izlaze, USB portove, LAN priključak, i punjač.... baš baš nepraktično.

Koliko god kovač mislio da je ovaj pristup dobar, nekako ne vidim sebe da uz jedan uređaj nosim brdo dodataka za svakodnevne stvari. Zamisli laptop (netbuk, telefon) koji bi imao samo jedan konektor na sebi, i onda dodatak za audio izlaze, USB portove, LAN priključak, i punjač.... baš baš nepraktično.

USB jedino moze da se kaze da je za "svakodnevnu" upotrebu, ovo ostalo, samo sam cekao kad ces da napises paralelni port da nakacis matori stampac.

Ne znam samo kako zamisljate iPad ovako tanak da ima sve te prikljucke?

A SD card reader i audio?

Koliko ja znam USB konektor je tanji od iPad-a, dovoljno tanji da se mogao integrisati, isto važi i za SD čitač kartica.

A od USB-a bi samo očekivao podršku za storage uređaje poput fleševa, jer na uređaju kao što je iPad ne treba ništa drugo.

Jedino sto mu fali, jeste podrska za flash storage, nista vise. A da ugradjuju SD card reader u njega, to je totalno nepotrebna komplikacija. A o kakvom audiju pricas WebWolf?

Pa može se koristiti i bluetooth tastatura i headset i onda je taj port slobodan za fotoaparat čemu je i namenjen. Ograničenje na ubacivanje fotograija je sasvim legitimno, večina radnji koje bi se obavljale da je port skroz otvoren bi bile sumnjive legalnosti. Ne može se Apple kriviti što pokušava da smanji pirateriju.

...To što mi u PC svetu smatramo standardnim...

:DMoraćemo da počnemo da vam na naplaćujemo kaznu za neovlašćen upad u naš svet.

Poslednja izmena:

hehe... zezam se. na konto sve one kuknjave kako nema USB.

...koji bi imao samo jedan konektor na sebi, i onda dodatak za audio izlaze, USB portove, LAN priključak, i punjač.... baš baš nepraktično.

Google je predstavio servis za bezicnu stampu pre par dana. ja ne vidim zasto bi se iko vezivao za LAN kabl. Apple odavno fura Bonjour i mDNS (u krajnjem slucaju najlakse mi je bilo da novi HP 1515, mrezni stampac, namestim da radi preko Bonjoura u Windows mrezi!)

dakle sve sto moze da bude wireless treba da bude wireless. od 2006. koristi AirPort koji ima Wireless prenos audio signala do mojih zvucnika sa mog MacBook laptopa - to je dakle bilo pre CETIRI godine... ako imate Mac ;)

problem je sto ostatak sveta (PC krshware) ove standarde prihvata nakon 4 decenije... ali na kraju, to je valjda to sto se placa kod Mac-a ;)

drugi problem je sto, PC "strucnjaci", isto kao i sredinom 90tih, ne mogu da prepoznaju pravi kvalitet i potencijal nego se "ko pijan plota" drze onoga sto Microsoft servira a danas se, kao nikada radnije, jasno vide da njihov sistem rada samo usporava, stagnira i koci napredak IT industrije.

To što mi u PC svetu smatramo standardnim/normalnim, time se ljubitelji Apple gedžeta dive.

verujem da si procitao dosta mojih postova oko toga koliko je Apple zasluzan za prihvatanje, onoga sto ti danas zoves: standardnim u PC svetu, USB porta!

Da je samo PrC proizvodjaca na USB bi se cekalo jos 5 godina!

Poslednja izmena:
Tačno, Apple je kada je bio u najvećoj krizi (krajem devedesetih, da čitao sam istorijat računarstva), je uvodio USB sa svojih bednih 1% korisnika kako da ne..... Vidim njihov FireWire je danas postao legacy device i na Apple računarima, a toliko je bio brži od USB-a....

Ko je ovde pomenuo štampanje preko USB-a? Ko je uopšte pomenuo štampanje? Kako da preko bilo kog google servisa ili apple, mrežnog, bežičnog prebacim PDF/DOC fajl sa moga fleša i otvorim ga na iPad-u? Treba mi dodatni adapter za nešto što se moglo ugraditi u sam uređaj? Veoma napredno, to čak ni MS nije smislio....

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno