Šta je novo?

[N5800] Zvanična tema

:) Promenio sam product code, i stavio ver 50, i za sad lepo radi :)
koliko vidim, nema kinetik skrol u imeniku, sto je bezveze...

koja glupost pa fw40 ima k.s u imeniku, stvarno ne kapiram, prosto je nebulozno da novijem fw maknu ks. iz Contacts...jesi li baš 100% siguran u to? Da nema k.s u imeniku ? ako je stvarno tako nema šanse da se odreknem 40-ice, koja je po mom mišljenju donela najviše korisnih stvari na 5800, auto rotitanje u full qwerty i k.s je sasvim dovoljno.Naravno lepo bi bilo da imamo prave vidžeta kao na n97, al opet je pitanje kako bi se to sliožilo sa ograničenim RAM-om.

Poslednja izmena:
koja glupost pa fw40 ima k.s u imeniku, stvarno ne kapiram, prosto je nebulozno da novijem fw maknu ks. iz Contacts...jesi li baš 100% siguran u to? Da nema k.s u imeniku ?

Ima :) trebalo mi je malo vremena da provalim :)

jel si možda primetio još nešto sem kinetic scroll-a u glavnom meniju, jer mi on baš i ne znači mnogo (glavi meni mi ima 12 ikona, koliko i staje na ekran), jedino u Aplicationos što moram da idem na dole "ručno".jel ima nekih promena u Music Player-u?

Nisam ništa više primjetio. Ne koristim podrazumjevani plejer (nema opciju "time sleep" što je bezveze) tako da ne mogu primjetiti promjene.

Grrr, i ja isto imam preko Telenora, i isto mi izbacuje 31.0.101, da li da menjam product code, i da li se pri tome gubi garancija, ili da cekam da se sete da postoje i korisnici Telenora :)

Ma blah, ja jos nisam nista menjao...znam da je tako i za ovaj 31.0.101 preskocen prethodni v30 za Telenor..videcu, ako ne bude izasao u sledeca 3 meseca, promenicu :p

Nisam ništa više primjetio. Ne koristim podrazumjevani plejer (nema opciju "time sleep" što je bezveze) tako da ne mogu primjetiti promjene.

a koji player koristiš, ja baš nešto i nemam vr.(a ni potrebe, jer imam naravno muziku u kolima - radnom mestu,)) da slušam muziku sa tel.ali oonako, ako zatreba da znam...e i još nešto sem k.s u glavnom meniju, jel ga ima i u Aplications ?

@ zechs, neće izaći (mislim ako do sada nije iz nekog razloga neće uopšte)...ako hoćeš noviji fw prosto promeni p.c u par klikova NSS-om i to je to...ja sam u dec.09 uzeo tel. sa fw31 i do sada moj p.c. nije na listi za fw40 !

Poslednja izmena:
Ma meni oni nisu jasni...ti product codovi su tu vise zbog neke lokalizacije tj. jezika...mislim koja je razlika izmedju Telenorovog pr.codea i Balkans blue,red, black...ja stvarno ne znam sta je pisac (Telenor) hteo da kaze :p

Jel' isprobao neko taj novi fw? ima li nesto pametno i vredno zezanja... posto meni nece ni preko jednog nacina da se pomeri sa verzije 2.1 ostaje da ga poteram u neki servis da ga srede ali s obzirom da se najvise prica o k.s.-u koji mi i nije nesto posebno zanimljiv i rotirajucem full qwerty-ju (koji mi ne treba jer sam namestio da stalno ide u full qwerty) ne vidim neku frku da se obavezno menja fw... tacnije cekam nesto vredno zezanja ;)

Pozz

E ***. ja pre dva dana strpao 40.0... nisam još ni sredio telefon da bude k'o svet. I sada evo je pedesetka...

Ima li negde zvanično napisano šta su unapređenja? Jel' ko primetio neka unapređenja?

Jos da mi neko potvrdi da hack-ovan tel. ostaje hack-ovan i da upgade-ujem :)

ok je fw, player je mnogo bolji, ks radi svuda sad jedino nedostaje find u playeru :mad:

'El nakon fw update ostaju kontakti/kalendar/poruke i instalisani softveri?

Sve ostaje !

Update-uj slobodno !

ne ostaje sav sw

Gunđ! Stvarno nestalo "nađi" iz audio plejera! E bem ih u firmver! :mad:

Za sada nisam primetio neke novosti.

Ima li se gde pisati primedbe na uočene nepravilnosti? Mislim, valjda može tamo negde na support sajtu, al' čita li to neko?

ja stvarno ne znam koliko je prakticno imati k.s. u meniju (folderu) koji ima ikone, kao u Aplications, onda jedino da promenim prikaz u "lista" da bi imalo svrhu !?
Jel neko zna da kaze koje je veliciine fw.,tj.koliko traje ceo update...jer bas ko sto je neko rekao vec, taman sam skockao sve u 40ici i sad opet novi NSU, pa skidanje fw50, pa update na tel. izgubicu najmanje sat vremena...

Jel' isprobao neko taj novi fw? ima li nesto pametno i vredno zezanja... posto meni nece ni preko jednog nacina da se pomeri sa verzije 2.1 ostaje da ga poteram u neki servis da ga srede ali s obzirom da se najvise prica o k.s.-u koji mi i nije nesto posebno zanimljiv i rotirajucem full qwerty-ju (koji mi ne treba jer sam namestio da stalno ide u full qwerty) ne vidim neku frku da se obavezno menja fw... tacnije cekam nesto vredno zezanja ;)

Pozz
ako je nesto vredno *****.oko update to je bas k.s, mislim stvarno ima svrhe u imeniku i listi pesama npr. tj. svuda gde imas brdo stvari, mnogo je lakse sa k.s. al s obzirom da ni fw50 nije doneo te vidzete, ja cu izgleda da sacekam jos malo...a jesi ti probao JAF-om da promenis p.c. ako NSS-om nisi uspeo kazu da je JAF jos uvek majka za nokie.Pozz

Ljudi, uzeo sam ovaj telefon, i veoma sam zadovoljan za sad! :)
Sad, treba mi par savjeta... Oko instalacije aplikacija, npr. one igre sa thepiratebay koje sam skinuo... Samo preko pc suite, nista drugo, ne treba nikakva podesavanja posto su to ipak igre koje se placaju...?

Da potvrdim da update-om na fw 50. ... ostaje sve kako je bilo i ranije,od programa do imenika,pa cak i alarma koji sam podesio za sutra.
Hackan sa fw 30. ... ostao sa fw 50. 000
Bravo nokia,tako se radi upgrade fw!

ako je nesto vredno *****.oko update to je bas k.s, mislim stvarno ima svrhe u imeniku i listi pesama npr. tj. svuda gde imas brdo stvari, mnogo je lakse sa k.s. al s obzirom da ni fw50 nije doneo te vidzete, ja cu izgleda da sacekam jos malo...a jesi ti probao JAF-om da promenis p.c. ako NSS-om nisi uspeo kazu da je JAF jos uvek majka za nokie.Pozz

Nisam probao sa Jaf-om ali sam probao sa nekim, vise se i ne secam sa kojim, i sve je bilo isto, znaci jednostavno nece... a glupo mi je da ga nosim u servis i da placam ako nista posebno necu dobiti... poceo sam da sumnjam i da je nesto cackano u startu oko telefona jer je pripadao nekom iz strane ambasade :-devil-: (teorija zavere) pa su ga namestili da mu ne mozes nista ;) cia snajka cia... :d

Pozz

Jel je svima nestao find iz plejera? Baš mi nedostaje.

Malo zanimljivosti vezanih za 5800 :) : Na symbian developer forumu skupilo se nekoliko likova u pokusaju da portuju Symbian^3 home screen na nokiu 5800 i ostale S60v5 telefone...

http://developer.symbian.org/forum/showthread.php?t=5368

http://developer.symbian.org/wiki/i...omescreen_to_existing_Series_60_Touch_devices

imas i na dailymobile u temi o modovanim i cooked fw neki lik ja napravio landscape homescreen za 5800, i ko zna sta jos...tako da su ljudi odavno odradili mnogo vise nego sto jedan fw donosi...potrebno je samo (u vecini sl.imati hakovan fon) ja npr.imam transparentne teme i shortcut bar, pa onda neke Vodafone i Orange h.s sa brdo shortcuts, podesivih na ne/hakovanoj 5800.(ostavljao sam ovde linkove za te app, jer se sve tako instalira, kao app).Kada bi je haknuo dobio bi jos verovatno...ali i ovo sam probao, pa se vratio na Soundwaves Black, i to bez Conntact Carousall (ringispil kontakti) :)

@ 7, moguce da su ga nekako "zakljucali", ali mislim da bi prosti hack za tvoju verziju fw-a onda resio stvar, ako je 21, znaci treba ti Hellox vidi ovde http://trokadero.ueuo.com/kako-hakovati-telefon#more-529i ako sve bude kako treba 99% teorija zavere pada u vodu :) i moci ces da nastavis da se igras sa apdejtima.

Ljudi, uzeo sam ovaj telefon, i veoma sam zadovoljan za sad! :)
Sad, treba mi par savjeta... Oko instalacije aplikacija, npr. one igre sa thepiratebay koje sam skinuo... Samo preko pc suite, nista drugo, ne treba nikakva podesavanja posto su to ipak igre koje se placaju...?

neke aplikacije ces morati da "potpises" sam, a da li ih prebacujes sa kompa preko PC Suite, Ovi Suite,bluetooth-om ili posaljes na Gmail, pa ih drzis tamo dok neku ne resis da probas (kao sto ja radim, jer su s60v5 app vecinom male, a 8 Gb m.c + 7Gb Gmail vec daje dosta prostora), savim je svejedno...
o potpisivanju app imas ovde http://forum.mobilize.rs/index.php?topic=88.0;wap2 a za sv. sl. i ovde http://www.gosymbian.com/forum/viewtopic.php?t=757 a evo i vde sa slikama http://trokadero.ueuo.com/kako-hakovati-telefon#more-529i

p.s. kada "vuces" apps, themes, games...sa PBay-a, pogledaj datum kad je postavljen paket (obicno tako idu), ja sam u pocetku skinuo dosta stvari odatle,,ali ih brzo i obrsiao, jer su u medjuvremenu izasle nove verzije, PBay je meni i dalje the best za filmove,muziku,igre i mnogo sta drugog, ali uzmi u obzir da neka app za 5800 nije toliko popularna kao npr. novi Avatar u HD, pa tako ljudi i upload te stvari.imas sajtove samo za S60vxxx koji su za 5800 korisniji od PB.

Pozz

Poslednja izmena od urednika:
Interesantno je da sam za fw40 bio prinuđen da menjam product code kako bih ga instalirao, a za fw50 sam to obavio preko FOTA iako sam po instalaciji fw40 vratio svoj stari product code.

@ 7, moguce da su ga nekako "zakljucali", ali mislim da bi prosti hack za tvoju verziju fw-a onda resio stvar, ako je 21, znaci treba ti Hellox vidi ovde http://trokadero.ueuo.com/kako-hakovati-telefon#more-529i ako sve bude kako treba 99% teorija zavere pada u vodu :) i moci ces da nastavis da se igras sa apdejtima.

Koliko vidim to je hak za potpisivanje aplikacija... nisam to radio jer mi nije trebalo... mislis da ima veze update-om? Ajd' probacu i to pa da vidimo, samo nemam vremena danas, sutra cu obaviti pa javljam da li je uspelo...

Pozz

Jel se opojavila novija verzija firmvera za 5800 ili je ova 4xxx poslednja?

Poslednja izmena:
Jel vredi cimanja? Šta je novo za korisnika?

Updateovao sam...Nikakvih znacajnih promena, RDS u radiu ne radi i dalje mada mi se cini da sad vise radio ne zapucava...doduse nisam duze testirao.
Izmenjene su ikonice u music playeru i u liste su dodate recent, most played i sl...
Poboljsanja na kameri ne primecujem...
A da, internet browser je unapredjen. I to pozitivno...surf preko cele strane, a kad treba meni pritisne se mala ikonica u cosku...i malo bolje i brze sve radi...
Preporucujem update.

Nazad
Vrh Dno