Šta je novo?

[N5800] Zvanična tema

Bio si u pravu, ne mogu da ga otvorim iz Mozille.... Ali je iz IE-a proradio. Hvala!

Jel' može taj Guitar Hero, ne bilo vam naredjeno :)

samo da nadjem link koji sljaka, a pa cu da ostavim, a ti pogledaj par sajtova,npr.: symbiantalk.net, persian forum, dailymobile...tamo ugl.ima sve (na dailymobile nema krek.apps...ali ima screenshoots i brdo komentara,da znas sta da trazis, koju veziju i to,ra moze da se provuce i neki link...)

ako nisi do sada nasao vidi ovde

http://redpepper007.ucoz.com/search/?q=Guitar+Hero i ovde http://downloads.ziddu.com/downloadfile/7510739/GH5_nokia_5800s60v5.zip.html (ovaj drugi je na megauplaod)

a ovde ima video titorijal kako pustiti java igru u full screen landscape modu

http://www.youtube.com/watch?v=mxGUJwhx6TM&feature=related

Jel uspeo neko da pokrene Ferrari GT 2 Revolution za S60v5 na 58-ci...a u Fullscreen-u...tacnije kad pokrenem igru, pola ekrana pokriva ona Java kozola a pola je igra tako da uopste nije igrivo...a koliko vidim igra funkcionise tako sto je leva strana ekrana skretanja u levp a desna u desno...pa me zanima postoji li neka fora da se Java komande uklone???

video "how to.." za pustanej Java u full sceen mod-u

http://www.youtube.com/watch?v=mxGUJwhx6TM&feature=related

Jel uspeo neko da pokrene Ferrari GT 2 Revolution za S60v5 na 58-ci...a u Fullscreen-u...tacnije kad pokrenem igru, pola ekrana pokriva ona Java kozola a pola je igra tako da uopste nije igrivo...a koliko vidim igra funkcionise tako sto je leva strana ekrana skretanja u levp a desna u desno...pa me zanima postoji li neka fora da se Java komande uklone???

evo gde se iskljuuju oni "vitraul keys"

Navigation keys can be turned of screen by going on:
Menu/Settings/Application Manager/Installed apps./select the game/Options/Suite Settings/On-Screen Keyboard ---> Off

a tako isto i za gmail app koja moze da se skine ovde http://forum.dailymobile.se/index.php/topic,10667.0.html

Poslednja izmena od urednika:
svasta sam nasao dok sam trazio taj Guitar Hero...

You Tube downolader za 5800 !!!
http://www.cellgang.com/2010/04/06/youtube-video-downloader-for-mobile-phones/#more-2984

battleships igra (jedna od mojih "favorites")
http://www.getjar.com/mobile/16910/battleships-game-for-nokia-5800-xpressmusic/?s=phones

tutorijal za Java faljove (kako da budu u fullscreen-u), tj. ako to sve sljaka (nisam imao vremena da probam, moze da se vidi kad je stavljen post),a trebalo bi onda svaka Java igra kojoj komande nisu na tastaturi nego samo na misu moze da se igra na touch displey-u 58-ce :)
http://forum.dailymobile.se/index.php/topic,11342.0.html

i najbolje za kraj...torrent pack sa 20tak Java igrica, aplikacijal,tema i svega evo link iz searh,pa kome sta treba...p.s
ovaj sajt mi je 1. u bookmarks na svakom browseru ,)
http://thepiratebay.org/search/nokia 5800/0/99/0

odo' malo da radim nesto zasta mogu da uzmem pare a ne da ovde glumim onu mariju terezu il kako se zvala :p
pozz

Poslednja izmena:
[N5800] FW 40.0.005 veliki problem...

Otkad sam stavio novi firmware,telefon se jako cesto gasi sam od sebe,kad slusam radio i prebacim sa stanice na stanicu zabaguje...jel imao jos neko takvih problema,da jurim servis?
Kad se gasi,izgleda ko da se razlivaju boje po ekranu...

FW v40 ima taj bag sa radiom. I kod mene je ista situacija. Jedino radi ako ne prebacujem stanice tako sto biram one memorisane, nego tako sto vrtim onaj manual tune.

Ne radi ni RDS na radiu...

U svakom slucaju nema pomoci dok se eventualno ne izbaci novi FW...

Otkad sam stavio novi firmware,telefon se jako cesto gasi sam od sebe,kad slusam radio i prebacim sa stanice na stanicu zabaguje...jel imao jos neko takvih problema,da jurim servis?

Za gasenje ne znam, tj. meni se nije nijednom, bukvalno, ugasio od promene fw-a, jeste 2 puta zabagovao prilikom paljenja ostao ekran na onom belom, pre nego sto se pojave one ruke...nije pomoglo ni vadjenje baterije, a 2.put je bio neizbezan hard reset.
Za radio nemam pojma procitao sam da telefoni koji su sa nekih mreza (Vodafone, Orange...) hoce da prave prob.sa radiom...moj je kupljen ovde i nije sa mreze, jedino sam prod.code.menjao zbog fw-a
Radio sam probao, video sljaka, al u detalje nisam zalazio...imas na dailymobile.se forumu o tome...pa bolje prvo procitaj neki red mozda i izbegnes servis...ili probaj hard reset ne mozes njime nista da izgubis ako ti se bas cesto gasi?

Hoce tel sam da se resetuje kad nema dovoljno ram-a... pobrisi neke aplikacije.... meni je barem pomoglo.

FW v40 ima taj bag sa radiom. I kod mene je ista situacija. Jedino radi ako ne prebacujem stanice tako sto biram one memorisane, nego tako sto vrtim onaj manual tune.

Ne radi ni RDS na radiu...

U svakom slucaju nema pomoci dok se eventualno ne izbaci novi FW...

Meni radio ne blokira kada stanice menjam kliktanjem po ekranu. Međutim kada ih menjam preko kontrolera na kablu, vrlo brzo zabaguje i radio ne radi više do restarta telefona.

5800 ima jednu popriličnu manu što se RAM-a tiče (ne samo što ga "nikad dosta") i Symbian-a uopšte , npr. kad instaliraš neku app, ona ti se ne svidi ili konstatuješ da je beskorisna...deinstalacija ostavlja iza sebe razne foldere i dr. fajlove koja ta app napravi kao temp. e sad posle reseta tj. gašenja i paljenja telefona to bi sve ttrebalo da nestane ali iz nekog razloga nije tako pa je neophodno imati neki Task manager ili bar onu Dev.Info app kako bi moglo da se prati stvarno stanje memorije. I da, mislim da je u pravu Filip, može i "prebukiranost" da bude uzrok gašenja...probaj da "počistiš" malo fon ručno.

Pomoc, ne mogu startovati 5800, pojavi se beo display sa nazivom NOKIA i nikako dalje, vadio sam bateriju i uvek isto.Sta da uradim.Do sada me je besprekorno sluzio cca godinu dana.Pomagajte.

Ako bas nista nece, FULL reset. Ali probaj prvo da ga napunis!!!! Obavezno!
Full reset radis tako sto drzis pritisnuto zeleno+crveno+dugme za kameru dok palis tel. Ali time brises SVE sa telefona!!!!!!! Imenik, poruke... ostaje ti samo ono na mem.kartici (mislim da sa nje ne brise, ali je preventivno izvadi pre reseta).
A vidis, mogao bi da izvadis i SIM i mem. karticu pa onda da upalis tel!!! Uz prethodno punjenje naravno. Bar 15ak min.

Javi sta je pomoglo.

P.S. Ako budes morao da radis full reset, sifra ti se resetuje na standardnu 12345

Izvadi bateriju makar na 10min pa probaj ponovo. Ako ne pomogne idi na hard reset.

Hvala na savetima i expresnim odgovorima, javljam sta sam uradio, hvala na savetima i pozdrav

Pomoc, ne mogu startovati 5800, pojavi se beo display sa nazivom NOKIA i nikako dalje, vadio sam bateriju i uvek isto.Sta da uradim.Do sada me je besprekorno sluzio cca godinu dana.Pomagajte.

desilo mi se 2 x , isto , bukvalno...pored ove 2 opcije gore (punjenje i hard reset) možeš da probaš da ga spojiš s kompom, pokreneš NSS ili JAF, to bi moglo da oživi fon...ne znam zašto se to dešava ali nije ništa strašno...možda si instalirao neku S60V3 app ili neku krekovanu pa to zablokira sistem prilikom podizanja.

Filip, gordan84, nebabgd, hvala na pomoci, nakon dobrog punjenja baterije uradjen hard reset i sve je OK, jos jednom Vam se zahvaljujem na brzim odgovorima i savetima, pozdrav

Ljudi, potrebno mi je par savjeta, posto razmisljam da uzmem ovaj telefon... Kakva su iskustva sa touchscreenom, cuo sam da je telefon malo skoriji... Je li izvodljivo relativno brzo kucanje poruka prstima? Aplikacija cini mi se, listajuci zadnjih par strana na topicu, ima dosta... Polovan model bi vjerovatno mogao naci za 150ak eura, da li bi za te pare mogao dobiti nesto bolje?

Ljudi, potrebno mi je par savjeta, posto razmisljam da uzmem ovaj telefon... Kakva su iskustva sa touchscreenom, cuo sam da je telefon malo skoriji... Je li izvodljivo relativno brzo kucanje poruka prstima? Aplikacija cini mi se, listajuci zadnjih par strana na topicu, ima dosta... Polovan model bi vjerovatno mogao naci za 150ak eura, da li bi za te pare mogao dobiti nesto bolje?
jel "skoriji" greška, ako si mislio "sporiji" to je reletivno imaš u nekom postu ove teme link ka YT gde fon radi kao R masina :) , potpuno je moguće kucati poruke rukom, tj. prstima u full qwerty naravno, kao i sve ostalo (ja olovku vadim kad hoću da se igram malo, da crtam nešto i tako),a što se tiče toga da li može bolje, pa sigurno da može, ipak je to tel. koji je izašao pre 2,3 god.!
drug je uzeo nedavno HTC Tatooe u VIP-u, i imao sam prilike da ga pogledam "iz ruke", ukratko ne bih se menjao ...ekran je manji, olovku uopšte nema...itd.
5800 je dugo bio best bay za touch telefone, odnos cena - šta dobiješ...kako je sada pogledaj one teme gde upoređuju 5800 sa drugim telefonima pa odluči sam.

u vezi fw50, koliko sam video za sad može za Apac prod.code-ove, a šta se dobija sem kinetic scrolla u meniju i pre-install Quick Office, malo je nejasno, navodno opet neko "lažno" poboljšanje karakteristikia kamere (šta tu ima da se "poboljša" !?, ona ima 3.15 MP i to je to, slike na suncu su o.k. dok su u tamnom , sa blicem malo lošije, tako je bilo i sa fw31, tako je sa fw40, a mogu da se kladim da će isto biti i sa fw50), onda nešto vezano za music player, kao da ređa audio faljove po abecednom redu, videćemo , na drugim forumima kažu da će ga nokia zvanično izbaciti za koji dan, kad dopune listu p.c., ja ću ipak malo da sačekam :)

Poslednja izmena:
Koliko videh to je Fw50 namenjen beta testerma, pa je neki od njih okacio za download.
Cenim da ce za dva meseca da se pojavi na Foti kao redovan update.

Heh koje je ovo ludilo :)...na Nokijinoj strani za 5800 pise i dalje 40.0.005, za Telenor product code izbacuje 31.0.101, a za Balkan Blue 50.0.005 :p

Uspio sam i ja s apdejtom. Vidim da ima kinetički skrol u glavnom meniju i primjetio sam novu ikonicu za sinhronizaciju kontakata i kalendara sa Nokia OVI. Dobra stvar radi rezervne kopije.

Heh koje je ovo ludilo :)...na Nokijinoj strani za 5800 pise i dalje 40.0.005, za Telenor product code izbacuje 31.0.101, a za Balkan Blue 50.0.005 :p

Grrr, i ja isto imam preko Telenora, i isto mi izbacuje 31.0.101, da li da menjam product code, i da li se pri tome gubi garancija, ili da cekam da se sete da postoje i korisnici Telenora :)

Ne bih ja mnogo razmišljao o menjanju prodakt koda, ko će da čeka da se sete Telenora.

Ne bih ja mnogo razmišljao o menjanju prodakt koda, ko će da čeka da se sete Telenora.

:) Promenio sam product code, i stavio ver 50, i za sad lepo radi :)
koliko vidim, nema kinetik skrol u imeniku, sto je bezveze...

Uspio sam i ja s apdejtom. Vidim da ima kinetički skrol u glavnom meniju i primjetio sam novu ikonicu za sinhronizaciju kontakata i kalendara sa Nokia OVI. Dobra stvar radi rezervne kopije.

jel si možda primetio još nešto sem kinetic scroll-a u glavnom meniju, jer mi on baš i ne znači mnogo (glavi meni mi ima 12 ikona, koliko i staje na ekran), jedino u Aplicationos što moram da idem na dole "ručno".jel ima nekih promena u Music Player-u?
p.s. evo danas piše da je za Balkans Red verzija 50XXX, a juče je bila fw40,doduše sa nekom zvezdicom pored koju čini mi se nisam primetio ranije, koji zbun ,), a ne cima mi se iskreno kad sa ovim šljaka o.k.

Poslednja izmena:
Vrh Dno