Šta je novo?

HTC HD2

Da li neko zna kako mogu da utvrdim starost telefona, obzirom da prodavac preko oglasa nema nikakvu garanciju ni racun (predpostavljam da je od preko telefon)?

Naime, kaze da je star 20-ak dana. Mene zanima postoji li nacin da se utvrdi "rabljenost" izuzev vizuelnog pregleda...

Pozdrav...

Da li neko zna kako mogu da utvrdim starost telefona, obzirom da prodavac preko oglasa nema nikakvu garanciju ni racun (predpostavljam da je od preko telefon)?
Naime, kaze da je star 20-ak dana. Mene zanima postoji li nacin da se utvrdi "rabljenost" izuzev vizuelnog pregleda...
Pozdrav...

pa da vidish koliko je vremena prichano na njemu!
mada to nije relevantan podatak(neko pricha vishe-neko manje) ali opet je neshto!
koliko para!?

Pitanje u vezi vi-fi-a.Ne mogu se spojiti na net preko vifia iako do sada nije bilo problematj,a nista nisam mjenjao u podesavanju!Spajam se na svoju mrezu bez kljuca.Uredjaj nadje mrezu pocme se spaati tj.pojavi se onaj krug koji se okrece u nedogled.Isto je i sa dr.vifi mrezama.Net preko GPRS radi!

Jel se jos nekome desava poslednjih nedelju dana da uopste ne moze da updatuje vremensku i to samo trenutnu lokaciju bez obzira na to kako je konektovan?
Sve ostalo radi OK a i ostale gradove updatuje bez problema.

Kod mene update prognoze za trenutnu lokaciju radi kako treba.

novi sad

i kod mene vremenska radi normalno!
----------------------------------------------
@RunfaZ a da li si probao neki drugi uredjaj da spojish na wifi!?
restratuj wifi ruter!

@RunfaZ a nisi nishta install new na phone!?

@RunfaZ probaj da ga spojish na neki drugi wifi (u gradu, kaficu i sl.)
------------------------------------------
bash je zanimljivo to koliko se pishe o vremenskoj prognozi, kao da smo qpili barometar, a ne HD2! :)

Poslednja izmena:
Moracu da probam na nekoj drugoj lokaciji posto mi na ovoj trenutnoj lokaciji definitivno ne radi, a do pre nedelju dana je radila bez problema.
Glupo mi da mi non-stop stoji kisa, kako je bilo prilikom poslednjeg updatea, mada bar za danas i nije greska.:eyebrows:

Wi-Fi,probao sam resetirati router,s drugim uredjajem sam se od prve spoio(n95)kako prije tako i sad.Ovaj moj hd2 samo odjednom nece,a prije se spajao od prve i sa najslabijim signalom!

I meni povremeno maši kod apdejta trenutne lokacije, ali samo u Beogradu. Da li to ima veze sa baznom stanicom, provajderom, ili generalno povremeno bude problem da AccuWeather rayume gde smo - nemam pojma. Ali mi se dešava. N. Bgd

Da li bi neko mogao da mi preporuci nekog dobrog prodavca HD2 sa kojim je imao iskustva, da su nekorisceni naravno i sve u fulu, cuo sam da ih ima nekoliko dobrih i da prodaju dobru proverenu robu pa bih nekako da stupim u kontakt sa njima. Preporuke na PM

WI-FI,zadnje sam install Spb Wireless Monitor!

i eto ti reshenje problema!
jesi li probao da izbrishesh Spb Wireless Monitor!?

----------------------------------------------------
imate puno prijatelja i zhale se shto i oni nisu na Vashem People Tab-u!?
evo reshenja People Tab with 4 x 4 layout
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=6226386#post6226386
-------------------------------------------------------------
Clocks for Cookie’s Home 1.7
http://www.xda-developers.com/windows-mobile/clocks-for-cookies-home-1-7/
--------------------------------------------------------------
cimaju Vas sa skrivenog broja, a ne zhivite u srbiji(blago vama) TrueCaller version 1.30
http://www.xda-developers.com/windows-mobile/truecaller-version-1-30/
---------------------------------------------------------------
zanimljiv programchic LocationAware v0.3 for Winmo
http://www.xda-developers.com/windows-mobile/locationaware-v0-3-for-winmo/

Poslednja izmena:
Izbrisao spb wierles monitor i opet nista.Probao u gradu sa nekim drugim slobodnim wi-fi mrezama.nekada se spoji tj.pojavi se kvacica i kao veza uspostavljena,ali svi web brosweri javljaju gresku pri spajanju.Na te iste wi-fi mreze s drugim mob.se bez probl.surfa.

hd2 T-mobile

pa da vidish koliko je vremena prichano na njemu!
mada to nije relevantan podatak(neko pricha vishe-neko manje) ali opet je neshto!
koliko para!?

da, pronasao sam. oko 4 sata ukupno sto je ok za mesec dana koliko rece covek da je star. e, sad, postoji problemcic...

nisam dobio njegovu futrolu pa ako neko zna gde je mogu kod nas kupiti bio bih vrlo zahvalan (moze na PM).

telefon je sa T-mobilea i prilikom paljenja se pojavljuje njihov logo umesto htc-a sto i nije toliki problem kao sto je nemogucnost setovanja parametara za gprs preko telenora, jer po defaultu mi se daje samo mogucnost T-mobile pa onda samo zemlje u kojima postoji taj operater.

da skratim, verujem da medju ljubiteljima hd2 postoji neko ko je vican da odradi promenu roma (predpostavljam) i sl, ja cu se svakako oduziti.

@RunfaZ -verovatno nishta bez hrad reseta!
-neshto se zheshce zeznulo(verovatno samo software-ski)
--------------------------------------------------------------------------------
@raybane -shto bi davao pare za neshto shto mozhesh uraditi sam!?
-inastall new roma je prosto, veoma
-malo prelistaj po forumu, ima objashnjeno 1000 puta imash i video step by step
-a za opremu probaj na ovom sajtu
-nemoj da si lud da qpujesh neshto u srbiji!ubijaju sa cenema/nisu normalni
http://www.netimes.com/shop/index.p...d3942cf460f5824da322b2c3a&keyword=hd2&x=0&y=0
ptoveren je-ja sam qpovao sa njega!
----------------------------------------------------------------
da li ste znali!?
http://www.netimes.com/shop/images/Page/HTC_HD2_Size.jpg

@mishans - poslusacu te i pokusacu to da odradim... ovih dana sam procitao oko 40 strana teme za hd2 i mogu ti reci da mi je tek sad prava zbrka u glavi (moram opet da krenem da citam jer ne zapamtih sta i gde ima...)

u principu, sta zelim? malo poboljsani fabricki software (sa sredjenim problemima oko bagovanja i eventualno nesto sto ce produziti trajanje baterije, a opet da ne izgubim previse od lepote i originalnosti ovog uredjaja. Koja je to verzija ROM-a ili bar sta preporucujes?

Nakon toga mi treba navigacija (Srbija i Evropa sa glasovnim navodjenjem) koja se najbolje pokazala). Na Nokia tel je to bio Garmin XT...

Za ostale stvari cu vec sam da se pomucim, a mozda i ja posle doprinesem nekim novim iskustvom ili savetom.

pozz

P.S. Nije mi jasno kako funkcionise Telenor kartica a nije moguce uneti parametre za gprs

ja trenutno koristim
HTC HD2_RUU_Leo_HTC_WWE_1.66.405.2_Radio_Signed_15.30.50.07U_2.06.51.07_Ship
official rom shto i tebi savetujem za pochetak!tu cesh imati automatske opcije wap-a za telenor!
(tako je meni za vip)!
ako negde zapne pri installaciji zhasn gde da se obratish-forum.benchmark.rs!
samo pazhljivo sve prochitaj i polako!videcesh da nije teshko!
Garmin i Igo su se sjajno pokazali na HD2!
ja koristim oba i oba su perfectna i bez greshke, laga, shtucanja... rade!
samo doprinosi bilo kako!pomocicesh nekom sigurno!
p.s.
- jesi li probao da odesh ili da zovesh telenor da ti poshalju sms-om podeshavanja!?
- ili probaj ovde http://www.telenor.rs/?page=6226
-----------------------------------------------------------------------
i telenor je spustio cene
http://www.telenor.rs/sr/Privatni-k...&do=phone_info&phone_id=192&back=select_phone

Poslednja izmena:
@mishans - poslusacu te i pokusacu to da odradim... ovih dana sam procitao oko 40 strana teme za hd2 i mogu ti reci da mi je tek sad prava zbrka u glavi (moram opet da krenem da citam jer ne zapamtih sta i gde ima...)

u principu, sta zelim? malo poboljsani fabricki software (sa sredjenim problemima oko bagovanja i eventualno nesto sto ce produziti trajanje baterije, a opet da ne izgubim previse od lepote i originalnosti ovog uredjaja. Koja je to verzija ROM-a ili bar sta preporucujes?

Nakon toga mi treba navigacija (Srbija i Evropa sa glasovnim navodjenjem) koja se najbolje pokazala). Na Nokia tel je to bio Garmin XT...

Za ostale stvari cu vec sam da se pomucim, a mozda i ja posle doprinesem nekim novim iskustvom ili savetom.

pozz

P.S. Nije mi jasno kako funkcionise Telenor kartica a nije moguce uneti parametre za gprs

Imash na youtube-u dechko snimio sve,vrlo prosto,par minuta posla.
Samo shta moze da se desi ja nisam imao instaliran WIndows Mobile Device Center(imam neki orginalni klot windows),to se skine sa win sajta i posle sledi uputstva koja on daje.

http://www.youtube.com/watch?v=NMpVasoIGr4

I napomenuo bi da mi je telefon najbolje radio dok ga nisam nagazio sa koje kakvim taskbarovima,unlockerima i ostalim programchicima a i srchu mu bateriju lepo!

izgleda da nisam skinuo pravu verziju sa XDA za moj phon... a ko ce je sad traziti :(

Ipak sam uspeo

ROM 1.66....
Radio 2.07....

Nema T-mobile-a

HVALA SVIMA NA POMOCI (nastavljam dalje kad se naspavam) :)

@digital01
-isporuka je bila drugarica iz amerike!(jeftinija isporuka u americi kako mi se chini)
to je caka, *** uvek ima caka! trebao bi naruchiti vishe robe tako da ti se isporuka isplati!
ja sam naruchio 15 stvari i ispoalo me je 3€ po stvari zajedno sa isporukom!
------------------------------------------------------------------------------
@raybane
-e bash mi je drago!
-bilo teshko!?ushtedeo si sebi pare!:)
-skinuo rom i samo puko install!?
-radi li sada gprs telenor!?

Poslednja izmena:
evo uspio sam na neobican nacin da mi radi wifi bez hardreseta.Fora je u tome da prvu stranicu na netu otvorim preko gprs,onda dok je tako spojen ukljucim wifi i kad nadje moju mrezu iskljucim data tj.gprs i mob.dalje uspjesno nastavi raditi preko wifia!

evo uspio sam na neobican nacin da mi radi wifi bez hardreseta.Fora je u tome da prvu stranicu na netu otvorim preko gprs,onda dok je tako spojen ukljucim wifi i kad nadje moju mrezu iskljucim data tj.gprs i mob.dalje uspjesno nastavi raditi preko wifia!

O BOZHE!
stvarno ludo reshenje!ne nervira te tako da stalno radish!?
dok ne povuche nece da proradi!
------------------------------------
@raybane
-sjajno
-voljan sam! na PM sam ti poslao link za navigaciju!

Poslednja izmena:
@mishans
jedva nekako na izmaku snaga jutros u 5 :)
pomogao mi je i dabex savetom da instaliram WIndows Mobile Device Center, a ne cudi moja neinformisanost jer mi je ovo prvi WM telefon...
skinuo sam fajl sa linka sto si okacio i tako... sad ne vidim belu macku a moram da sedim u kanc :(
koliko sam primetio od jutros, tel u principu radi ok, mada mi jos nije primarni tel dok ne ubacim imenik, kalendar i ostale tekuce stvari.
kad se malo odmorim na redu je navigacija pa ako si voljan mozes mi poslati opet neki link.

pozzz i hvala

da, telenor gprs se sam podesio prilikom prvog paljenja posle istaliranja novog ROM-a...

evo sad mi wifi radi i bez prije opisanog postupka.Izgleda da je povukao :)

Nazad
Vrh Dno