Šta je novo?

w7 prob ili shta vec -_-

• Začetnik teme Začetnik teme Teach
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Teach

Čuven
Učlanjen(a)
06.04.2003
Poena
619
Deshava mi se da u radi kompa odjednom se zarni ekran na pola sec (kao kad se altabuje primer iz igre) i onda kada krece da mi vraca sve shto je bilo upaljeno tj da uchitava ponovo traje vechnost... a izgleda kao rez da se promenila i onda kada uchitava recimo mozilu ono treba 15min da uchita i uchitava jedva deo po deo... chak je toliko sporo da jedva udjem u taskbar a da ugasim enshto nema sheme koliko sporo radi.... mogu da kliknem na svakih 10-15sec

A isto mi prijavljuje.. sada ne znam da li ima veze sa ovim gore, da su drajveri kao pukli pa je win restorovao druge pa mi se desi da mi promeni rez na sec tj restartuje rez :|

Konfa mi je kao u potpisu a imam win7.. daj pomagajte ljudi ozrachi me ovo... 🙂
Neki put radi celi dan a neki put se zezne pa moram da rest na 15-30min :|

edit: imam najnovije drajvere za plochu i grafu

edit: a primetio sam isto da tako hoce chesto da se zakuca kada na youtubu gledam u full screen-u...
tako da pretpostavljam da je neshto do grafichke/drajvera -_-

Poslednja izmena:
Za pocetak ces morati da isprobas jos neki driver ne bi li ustanovio da li je do njega.Najbolje bi bilo kada bi instalirao onaj koji se dobije na instalacionom CD-u uz graficku.Pre toga obrises u potpunosti postojeci driver,najbolje sa Driver Sweeper-om http://downloads.guru3d.com/Guru3D---Driver-Sweeper-(Setup)-download-1655.html
Pa ako se i posle toga bude isto ponasao,sumnje padaju na hardverski problem i to najverovatnije nesto na relaciji graficka-monitor...

Monitor je debeli Flatron 795FT, elem ne moze ni preko 85herca da radi :|
Probacu ovo sa drajverima 🙂

Uf,pa eto ti glavnog osumnjicenog.Pitanje da li je problem sa driver-om,moguce da je problem do 795FT...

Bila je neka prica ovde na forumu (a i na netu, naravno) da ima problema sa kartama iz 5XXX serije zbog bagovitog 2D (nizak napon ili sta vec...)... ako ti 3D radi kako treba, onda lepo uzmi i podigni malo napon u Afterburneru ako mozes (mislim za 2D mod), pa testiraj onda. To bi trebalo da resi tvoje probleme.

Inace, sto bi monitor bio problem sa sporim ocrtavanjem?

Pozdrav

Poslednja izmena:
LOL CRT i na 120 Hz treperi, ali je koliko toliko podnosljivo, ja sam moj terao na 100 ili na 120 zavisno od rezolucije...

Cekaj, znaci smem da poteram moj 755 DFX na 95~100Hz ili...?

Pa imaš opciju u control panelu grafičkih drajvera da sakrije modove koje monitor ne podržava (tipa 1600x1200 pri 120Hz na 17" CRT monitoru). Kada to uradiš ono što ostaje su modovi koje monitor podržava a 1024x768@100Hz ili 1280x960@85Hz bi trebali biti podržani od strane svakog solidnog 17" CRT monitora.

Monitor nema nikakvih problema sa tim ali tvoje oči bi mogle imati problema. Kod većine ljudi dolazi do zamora očiju usled dugog gledanja u katodni monitor sa osvežavanjem od 55-75Hz. Kod LCD monitora tih problema nema i 60Hz je sasvim ok.

Poslednja izmena:
Pa kada otkaciim da sakrije te vrednosti koje monitor nemoze da prikaze, onda imam i do 200Hz, a kada zakacim, onda imam do 85Hz (1024x768). Samsung 755DFX je u pitanju. (uh al' ga srochi)

Sorry na off-u @ otvaracu teme.

Poslednja izmena:

Mislio sam na to da mu crkava monitor,sinhronizacija ili nesto vec sa ekranom...ne na podesavanje rezolucije. A to ce najlakse videti ako je u mogucnosti da isproba svoj komp na nekom provereno ispravnom monitoru...

Ok... izgleda da sam provalio shta se ne slaze... kada igram recimo wow i upalim WINAMP ono se zabaguje... -.- znachi neshto je do zvuchne tj do ploche.. nemam sad vremena, kasnije cu install opet nekih drajvera za plochu
Ako nego upoznat sa ovime, pls comment 🙂

ili nije.. nemam pojma vishe.. nema pravila :|

Pa kada otkaciim da sakrije te vrednosti koje monitor nemoze da prikaze, onda imam i do 200Hz, a kada zakacim, onda imam do 85Hz (1024x768). Samsung 755DFX je u pitanju. (uh al' ga srochi)

Sorry na off-u @ otvaracu teme.

Slobodno stavi na 100hz za 1024x768. Ja sam 4 godine drzao taj refresh rate bez problema na 755dfx.

Sad mi se deshava da mi komp zakuca (bez i jednog ochiglednog razloga)... tek tako... a kada podignem mish... laser ne svetli -.-

Nazad
Vrh Dno