Šta je novo?

GeForce GTX480, GTX470 & GTX465 thread

Zanimljiva je zainteresovanost za GTX4xx seriju..Ljudi bi opet uzeli GTX4xx uprkos ceni i trenutnim karakteristikama..Evo sta kaze mala statistika sa Guru 3D :

Mozete i sami da proverite,dajte svoj glas:p

Heh pa mogu i ja da stavim na nekom forumu da bih uzeo GTX480 ali su šanse da ću otići u radnju i kupiti ga jako male. Anketa ko anketa, nema veze sa pravim stanjem stvari.

Heh pa mogu i ja da stavim na nekom forumu da bih uzeo GTX480 ali su šanse da ću otići u radnju i kupiti ga jako male. Anketa ko anketa, nema veze sa pravim stanjem stvari.

a zasto bi na nekom forumu stavio da ces da ga uzmes , a ono neces?

Zanimljiva je zainteresovanost za GTX4xx seriju..Ljudi bi opet uzeli GTX4xx uprkos ceni i trenutnim karakteristikama..Evo sta kaze mala statistika sa Guru 3D :

Mene interesuje sta li je @byMax uradio sa kartom...

Ovde pise da biras, a ne da kupis :p
zna se da bi svako pametan uzeo najskuplju

nema nesto testova od maxa sto mi govori da je opekao prste i nije mogao da zavrsi sa testovima :)
ps evo pomerio sam se sa mesta da mu ne baxuziram :)

mislim da je anketa vise u fazonu "da sam dobio na lotou koji ne igram, sta bih uzeo"? dakle, pitanje je sta bi ko izabrao kada bi mogao da bira a ne sta bi kupio. ogromna razlika. bah, gluposti. igraju se deca.

mislim da je anketa vise u fazonu "da sam dobio na lotou koji ne igram, sta bih uzeo"? dakle, pitanje je sta bi ko izabrao kada bi mogao da bira a ne sta bi kupio. ogromna razlika. bah, gluposti. igraju se deca.

Igranje ne igranje poenta je sta bi ODABRALI bez ozbira na to sta bi kupili..
I ova mala anketica i ako je po malo neozbiljna ipak govori da je interesovanje za nVidiju vece nego za ATI..Od 1869 glasova ne moguce je da su svi neuki i da nisu upoznati sa karakteristikama GTX480 !

@fingon82
Koliko me secanje sluzi ATI 5970 je i dalje najskuplja kartica.

Igranje ne igranje poenta je sta bi ODABRALI bez ozbira na to sta bi kupili..
I ova mala anketica i ako je po malo neozbiljna ipak govori da je interesovanje za nVidiju vece nego za ATI..Od 1869 glasova ne moguce je da su svi neuki i da nisu upoznati sa karakteristikama GTX480 !

ako mene pitas, ova "anketa" ne govori nista. vecina bi odabrala (sta to uopste znaci?) brzu kartu i to je to.

Nije ni cudno sto je vece iteresovanje kad ima 20 Fps-a vise od 5870 sa uklj. teselacijom. (30 vs 50), a i zaboravljate da je vani lova manji problem nego ovde...

a ti zaboravljas (ili to nisi ni znao) da su stranci mnogo stedljiviji i da mnogo racionalnije trose pare od naseg ultimativno-rasipnickog naroda koga nema pas za sta da ujede :smoke:

Tacno je da stede i da tu ATI ima prednost (Srbija, mozda i EU za sad) ali sam si rekao da NV ima povoljnije cene u USA..... pa kad se sve sabere NV uopste nije losja kupovina od ATI-a barem sa normalan svet, mi to odavno nismo :)

Anketica pokazuje samo da ima daleko vise zadrtijih NV fanboyeva koji ce slepo i do poslednjeg daha pokusavati da dignu popularnost voljenom brendu. A to sto imaju 9600 karte i nikada nece ni videti Fermi to nema veze.

U prilog mojoj teoriji ide i jako mali procenat koji ima GTX470, a to je daleko bolja karta za "izabrati" od 480ice sto se tice normalne upotrebe. Uostalom, kada (jednog lepog dana) pocne nabavka Fermi karata za raju prebrojte koliko ce korisnika imati GTX480 a koliko GTX470 pod "moja masina", pa ce vam biti jasno koju bi kartu ljudi "izabrali".

Anketica pokazuje samo da ima daleko vise zadrtijih NV fanboyeva koji ce slepo i do poslednjeg daha pokusavati da dignu popularnost voljenom brendu. A to sto imaju 9600 karte i nikada nece ni videti Fermi to nema veze.

Slazem se, a slicno se moze reci i za ATI fanove u ovom (i ne samo ovom) tredu :)

I to je tacno. Ja bih rekao da su u onoj anketi jedino iskreno glasali ljudi koji su glasali za 470 i 5850, mozda i poneki koji bi stvarno uzeo 5870...

U prilog mojoj teoriji ide i jako mali procenat koji ima GTX470, a to je daleko bolja karta za "izabrati" od 480ice sto se tice normalne upotrebe. Uostalom, kada (jednog lepog dana) pocne nabavka Fermi karata za raju prebrojte koliko ce korisnika imati GTX480 a koliko GTX470 pod "moja masina", pa ce vam biti jasno koju bi kartu ljudi "izabrali".

Sta je tu cudno? Sada imas daleko vise ljudi koji imaju GTX260 nego GTX280. Uvek je druga karta odozgo (ne racunajuci GTX275 koji je dosao kasnije) bila mnogo pametniji izbor.

Pa i nije cudno :)
Ja i kazem da anketa nije realna nego je takmicenje "ko ce vise da glasa za omiljeni brend"
Izbori u realnosti su takvi kako i ti kazes i tu se slazemo.

... nervira samo kad ukucas gtx 470 uvek izbaci testove 480 ( da nije mozda propisala ona masina pa izlaze svi sa 480 cuda?).. ne mogu nigde da nadjem kolka je razlika sa ukljucenom teselacijom izmedju 470 i 5870. Ako je izmedju 480 i 5870 65% onda je sigurno na 30 fps-a 5870(secka) ide bar 40 fps-a 470(igrivo)... po istoj ceni..
..ili ce ati tu razliku da popravi driverima?

Poslednja izmena:
Tesko da ce uspeti da to nadoknadi kroz novije drajvere.
Mene najvise zanima GTX460, karta koja ce verovatno sa ukljucenom teselacijom imati performanse na nivou (ili cak mozda malo bolje od) 5870 (sa takodje ukljucenom teselacijom, razume se) i cenu koja je na nivou 5850.

Uruk;2151858 Ako je [B je napisao(la):
izmedju 480 i 5870 65%[/B] onda je sigurno na 30 fps-a 5870(secka) ide bar 40 fps-a 470(igrivo)... po istoj ceni..
..ili ce ati tu razliku da popravi driverima?

Oce popravice, ali sa refresom generacije na jesen.;)

Inace u kojoj igri si nasao da je ralika 65%?

Mozda u Unigine Benchmark-u na Extreme podesavanjima...
Ta 460 ako izadje nema teorije da parira 5870 nikako...

Da, to je taj čuveni Unigine Heaven. Nekadašnja uzdanica ATI-ja (pošto pre-Fermi nvidije nisu konkurentne zbog nedostatka), sadašnja nVidije pošto je kod Fermija specijalno nabudžena teselacija u poslednji čas. Ali ma koliko ja taj endžin smatrao naprednim ipak je Gdin_M bio u pravu kada je rekao da je totalno nebitan. Nebitan je zato što je najavljena samo jedna igra u tom endžinu, neka glupost sa dinosaurusima.

Veliki je problem sada oceniti performanse u budućim igrama mada se slažem da će Fermi verovatno biti sve bolji i bolji od 5870 kako nove igre budu izlazile. Ali tada će se pojaviti nova ATI arhitektura koja će možda, podići performanse na novi nivo tako da se kupovina Fermija u ovom trenutku lako može ispostaviti kao greška.

Od tih testova "budućnosti" u kojima Fermi razbija imamo Ungine (gore objašnjeno zašto nije naročito značajan za gejmere) i Metro koji ima natprosečnu grafiku ali zbog totalne neoptimizovanosti teško da ćemo videti više igara u tom endžinu (neće niko da kupi taj njihov kupus od enžina). Ostale igre sa teselacijom su većinom DX9 bazirane sa nabudženim DX10/11 efektima i one ne mogu biti reper za teselaciju pošto je u svih tim igrama (DIRT2, CoP, AvP) teselacija bezvezna a obara performanse ohoho. Samo da napomenem za one koji su zaboravili ili se kasnije uključili u priču oko teselacije, teselacija je zamišljena kao tehnika za poboljšanje prikaza koja minimalno obara performanse. Teselacija koju imamo u današnim igrama je sve samo ne to.

Kad se realno pogleda, nijedna od toliko najavljivanih i isčekivanih tehnologija nije opravdala očekivanja. Ja sam očekivao da će Physx dizajneri više iskoristiti, da će snagu proračunavanja fizike preko GPU upregnuti u pisanje destruktibilnih endžina gde bi svaki deo terena bio podložan destrukciji. Ono što smo dobili jeste Betmen AA, tačno je da izgleda bolje nego na nePhysx karti (ATI) ali je svejedno mizerno u odnosu na moja očekivanja. Što je najgore,Physx je od svih tehnologija uzeo najviše maha (koliko god to smešno zvučalo) od DX11 smo videli teselaciju zastavica, kablova, maski...

Da, to je taj čuveni Unigine Heaven. Nekadašnja uzdanica ATI-ja (pošto pre-Fermi nvidije nisu konkurentne zbog nedostatka), sadašnja nVidije pošto je kod Fermija specijalno nabudžena teselacija u poslednji čas.

Daj molim te budi realan?, nabudjena teselacija u poslednji cas, kako???

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno