Šta je novo?

[Iphone 8gb] Resetovanje

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

srdjan777

Čuven
Učlanjen(a)
29.09.2004
Poena
620
Pozdrav svima!

Moj drug je na ulici nasao Iphone 8gb koji je neko izgubio. Posto je to bilo na ulici, nije znao kome bi ga vratio, te ga je zadrzao za sebe.
Uglavnom, telefon je otkljucan, radi sa svim karticama, jedino su neke funkcije u njemu ogranicene password-om koji on, naravno, ne zna. Da li je moguce nekako resetovati ovaj telefon da nestanu svi ti password-i?

Hvala unapred!

pozz

Moguce je, treba da ukuca broj 92 u bilo koji drugi telefon i da glasu koji se javi izdiktira sta je nasao.

Ha, "ne zna kome bi ga vratio".

Pa recimo, neka vrati u njega karticu, otvori imenik, pozove nekoliko kontakata i obasni stvari, lako će naći vlasnika. Ajde da se ne ne pravimo blesavi.

A i ako ukljuci telefon sa karticom koja je bila u njemu verovatno ce dobiti poruku o propustenim pozivima vlasnika telefona.

Prajsles :D

Pametan taj tvoj drugar :D

Pozdrav svima!

Moj drug je na ulici nasao Iphone 8gb koji je neko izgubio. Posto je to bilo na ulici, nije znao kome bi ga vratio, te ga je zadrzao za sebe.
Uglavnom, telefon je otkljucan, radi sa svim karticama, jedino su neke funkcije u njemu ogranicene password-om koji on, naravno, ne zna. Da li je moguce nekako resetovati ovaj telefon da nestanu svi ti password-i?

Hvala unapred!

pozz

+1

:Smeh bre

Poslednja izmena:
Pozdrav svima!

Hvala unapred!

pozz
Brate kako bi se ti osecao da si na mestu tog koji je izgubio fon?
Nema teoretske sanse da ste nasli telefon a da kartica nije u njemu.
Bolje priznaj da je tvoj "drugar" slucajno otvorio simtray (sto je na iphone telefonima dosta tesko) i ispustio karticu negde.

Ako nisi znao postoji i mogucnost da taj osteceni ode lepo u policiju i preda IMEI broj,i oni ce locirati fon,a onda cete biti u problemu.
IMEI broj nema sanse da izbrisete,tako da ce to uvek biti u telefonu i samo je pitanje vremena kada ce te locirati.
Ako ne verujes raspitaj se,a ovo ti mogu potvrditi i ostali clanovi ovog foruma.

Moj ti je savet da vratis tu karticu dok te ne prijavi policiji.
Skuplje telefone ce oni traziti preko imei broja tako da ce predati zahtev u policiji i kada oni lociraju fon (sto je pitanje vremena) onda ce ti lepo zakucati na vrata.
Vrati karticu i javi se na broj (sigurno ima brdo propustenih poziva) i vrati lepo fon njemu.Ako je neki dobar mozda i dobijes nagradu.
Ako ste vec "izgubili" vlasnikovu karticu onda sigurno imas neke brojeve u imeniku telefona (bar sam ja tako imao kada sam koristio iPhone).

Poruka za sve "drugare"
Batalite te fazone,toliko je providno da je to smesno (a u neku ruku i zalosno,kao u ovoj situaciji).

Poslednja izmena:
Josh da vidim tog junaka shto je kupio "LEGALNO" iphone ..
Mozhda svaki 30-ti korisnik :)

Sa chime cje da dokazhe da je bio njegov?

Svaki fon koji se nakaci na mrezu registruje se sa nekog broja kartice i IMEI. Ako je mesecima koriscen telefon sa istom karticom na istom telefonu eto ti dokaza. Samo ne znam koliko ce se policija s tim drkati.

Josh da vidim tog junaka shto je kupio "LEGALNO" iphone ..
Mozhda svaki 30-ti korisnik :)

Sa chime cje da dokazhe da je bio njegov?
Moguce je ako ima kutiju (50% korisnika poseduje kutiju,ako ne i vise) ili sa opcijom koju je naveo korisnik [SAJ]ber Kurajber.
Ne vidim zasto je to "drkanje" kada je to 2 minuta posla za njih.
Licno sam se uverio kada su mom ortaku maznuli fon na plazi (neki SE u vrednosti od mozda 50e max) i otisao lepo covek do policije,predao zahtev,ako imas nekoga da pogura stvar onda je to odmah reseno,ako nemas sacekaces par dana i na kraju su nasli fon i vratili mu.
2 minuta posla da se ispuni zahtev.

Poslednja izmena:
Pa dobro ko nadje njegovo :D covek ocigledno nece da vrati telefon jer se oseca srecnim sto ga je pronasao,ali to je ujedno i veoma glupo...ja licno ne znam ni da li bi uzeo telefon da ga vidim na ulici jer i ako ga uzmem ko zna kome treba da se vrati,mozda pre popijem batine nego sto ga vratim,a i da ga zadrzim...hmmm sad moze i preko gps-a ukoliko fon ima navigaciju i preko vec pomenutog imei-a da me nadju kako 'oce...dakle ako ga je vec uzeo moj predlog da se ne igra vise sa njim vec u policiju pa nek se oni drndaju,a ako ce da ga zadrzi onda bi bilo lepo da ti neko odgovori na pitanje,ja zaista ne znam odgovor :D

na sta je poceo da lici ovaj forum pa to je strasno... a nekada su bile bas kvalitetne teme za procitati...

U mup-u jako lako nadju mob preko imei-a. Sestra je izgubila fon, prijavila i posle 2 nedelje su je zvali da ga pokupi u mup-u. Naravno, mora se imati vezica da to neko pogura, inace moze mesecima da se odugovlaci, a i nikad da ne odrade. Elem, fora je u tome sto oni moraju par dana da prate taj telefon, da bi znali njegovu trajnu lokaciju. Onda pozovu tog kod koga je telefon, i kazu mu, znamo gde zivis, ili donesi fon u policiju bez ikakvih posledica ili cemo te pokupimo. easy as that :)

Ok. Hvala svima!

Ja sam mu isto rekao da pronadje vlasnika i vrati telefon. Pogotovu sto telefon ima oznaku provajdera na sebi, sto znaci da je uzet na ugovor i da sad neko placa pretplatu narednih mozda 20tak meseci, a nema uredjaj. On to nece da uradi. Kaze da ga nije ukrao, a toliko posten nije i nece da bude.
Sta da kazem. Iskreno, mislim da vecina ljudi koji ovde pisu i sami ne bi vratili telefon kad bi ga nasli na ulici, ali ajde sad, na prici smo uvek jaki :))

U svakom slucaju, jos jednom hvala. Ja sam mu rekao sta mu se moze dogoditi ako ga policija locira, pa sad nek vidi sta ce.

pozz

Nije problem da on nece da vrati,nego je stvar u tome da taj ko ima para za takav skup fon nece odustati i predace zahtev policiji.
Oni ce ga locirati posle nekog vremena i onda ce ga oduzeti od tvog druga da bi ga vratili pravom vlasniku.
Mozda si i u pravu za ovo da vecina nas ne bi vratila,ali i bez toga da ti vratis danas mogu lako da te lociraju i oduzmu ti ga.
Nije to vise kao sto je bilo pre,nadjes fon,izvadis karticu i bacis je i to je to.
Samo sam na to hteo da ti skrenem paznju,a ne da te ja prevaspitavam i govorim ti o postenju i kako bi trebao da ga vratis.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno