Šta je novo?

Machinarium

Valja li ova igra sto god? Ako je slicna Braid onda je sigurno ekstra.

Igrica je super, upravo je zavrsih, radila je knjiga 2x...

mene je ova igra odusevila, pravo osvezenje posle dosta vremena!
upravo sam je zavrsio!

Ima li neko predlog za ovako nesto, jer izmedju machinariuma i indiane jones lost atlantis (tako neesto) nisam ni probao neku avanturu?? Lazem, jesam igrao the Dig i days of tentacles davno, ali posle toga nista.

@Nervozni Postar

probaj> The Secret of Monkey Island™: Special Edition

Zar vam se ne cini da je igra malo kratka? @Nervozni postar-neverhood obavezno odigraj, feeling da igras u svetu od plastelina je extra.

@ nervozni postar
Probaj Samorost 1 & 2, isto od Amanita designea :wave: !

Igrica je fenomenalna.

Jedine sitne zamerke
- sto se ne moze koristiti desni taster misa
- robot se ne moze zaustaviti ako krene negde
- sporo kretanje i nemogucnost da se ne vidi akcija dok se ne dodje bas do predmeta
- kratka :)

Igrica je fenomenalna.

Jedine sitne zamerke
- sto se ne moze koristiti desni taster misa
- robot se ne moze zaustaviti ako krene negde
- sporo kretanje i nemogucnost da se ne vidi akcija dok se ne dodje bas do predmeta
- kratka :)

@grozda slazem se sa tobom, ali sve ove zamerke su zbog toga sto je igra radjena u flash-u.... ali nije losa glavolomka...mada ne bih rekao da je nimalo naivna sto se tice problema

da sve je to zbog flash-a. Glavolomke nisu za potcenjivanje, ali mene je i grafika odusevila

Ne grafika je za promenu jako zanimljiva cak je slicna onom crtacu Max and Mery.... tako dominira oker boja.... izgleda da je trend

Kratka je. Ne kontam šta su radili na njoj 3 godine?
Neko je pomenuo Abe's exodus i ponadah se. Međutim, nije uopšte tog tipa igra.

BTW. Ima li nešto poput exodusa novijeg datuma?

Pa ako se uzme u obzir da je igra radjena u fleshu onda nije cudo sto su radili malo duze. Trebalo je uklopiti sve animatike koji su radjeni rucno...

Inace igra je fenomenalna... Originalna ideja i grafika, i do tancina precizno uklopljene scene i animatici za Flesh ovo je vise nego super... Jos jedan dokaz da nije bitno u cemu se radi igra vec je mnogo bitnije koliko se neko potrudio da nesto napravi. Doduse mogla je biti i malo duza, a sto se tice tezine cenim da igra taman kako treba... Premda sto se mene tice, posle kilometara koje sam potrosio na sve Mystove i Urue u proslosti, ovo je bila laganica... ;)

Pa fenomenalno je uradjena igra. neko se jeste bas potrudio i oko grafike i oko muzike. a inace preso sam bez knjige jer nisam do nocas znao da moze da se puca nego me gnjecio prvi pauk. zato je bila pauza nedelju dana kod ventilatora :) jedna od retkih avantura sa potpuno logicnim zagonetkama

Jedina mana sto je jako kratka ali bice nastavak najverovatnije.

Auuuu, dobra i lepa igra.
Stvarno ne razumem ljude tj. decu koji kupuju graficku uz svaki naslov kada sa malo uz dobre stvari (dobre igre, ne hype stuff) dobiju mnogo (zabave, jelte).

Fantasticna igra..svima preporuka! :)

Što bi rekli, igra je ^ :). Nadamo se nastavku. Inače, retko dobra igra koja dokazuje da je bitna ideja, a ne gomila $ i napucana grafika sa 256xMSAA. Nisam nigde na netu našao da se nekome ne sviđa, samo pršte pohvale :).

Jel rešio neko ovu slagalicu?

------
Bridge
------

Climb up the ladder and pull the power cord to interrupt the robot who is hard
at work. You will fall to the ground, so quickly pull the red cable before the
repair robot restores power to his tool. Now move slightly to the left and
stand next to the pole with the robot bird. Click on the base of the pole to
open a small compartment, then try to shuffle the tiles around until one of
them falls to the ground. The bird will snatch it, so move a little further to
the left and the bird will rest on the wires. Now what you do is extend and
shrink yourself continuously at a steady pace, so that the bird will mimic you
and cause stress to the wire. The wire will break soon after, and the bird
will plummet to the ground. You can collect the tile which it took from you,
and attempt the power puzzle again. But before doing that, you should grab the
end of the wire and tie it to the bridge.

What you need to do here is to form a line from the bottom half of the puzzle,
which continues all the way until it reaches the red wire at the top.

Once you've rearranged the puzzle, simply place
the missing tile at the top left part of the screen and the bridge will be
electrified continuously. Close the compartment, walk right and climb up the
ladder. Grab the cat's tail and it will run towards the bridge, only to be
electrocuted by the power coming from the wire. Open the compartment again and
disable the connection by removing a tile or sliding one out of place. Close
the compartment and grab the cat. Head back to the lower area of the city.

ovo si nabaci po post svako mo je presao igru :p
za svakog ko ima u rezimeu gobline ovo nije teska igra

Izgleda da mi verzija igre nekakav portable, nije dobra, jer sam dosao do dela kada treba ono kuce da pogodi strelicom sa vakumom i prebaci na drugu stranu preko vode, ali gore u onoj kabini, kada kliknem na play dugme nista se ne desava, a treba onaj plovni rezervoar sa uljem da dodjem do kuceta, jeli to bag u igri ili sam prevideo nesto?

mislim da nije bug, jer sam se i ja zaglavio tu, bas sam se namucio i mislio sam da je bug, ali nije, pokusaj ponovo da se popnes u kabinu pa ponovo ispocetka, ili tako nesto, nesto nisi uradio kako treba...

mislim da nije bug, jer sam se i ja zaglavio tu, bas sam se namucio i mislio sam da je bug, ali nije, pokusaj ponovo da se popnes u kabinu pa ponovo ispocetka, ili tako nesto, nesto nisi uradio kako treba...

Bio je bug, nasao normalnu verziju igre (ne portabl) dosao do tog dela, onaj rezervoar sa uljem se sada nalazio u startu blizu psa, dok je u portabl verziji igre bio dosta udaljen, i igra za sada radi bez greske.

Bilo je vise verzija igre na raspolaganju, cini mi se da je bas ta falichna..

Zaglavio sam i ja ovde, a nemam bas puno vremena da razmisljam posto igram u pauzi ucenja :)... Kliknuo sam prvo ono dugme za ukljucivanje, pa tek onda pravac. I sad ne mogu da iskljucim dugme, pa da namestim pravac, pa da ukljucim ponovo dugme.... kako to da odradim?

Prilozi

• Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    389.2 KB · Pregleda: 57
Zaglavio sam i ja ovde, a nemam bas puno vremena da razmisljam posto igram u pauzi ucenja :)... Kliknuo sam prvo ono dugme za ukljucivanje, pa tek onda pravac. I sad ne mogu da iskljucim dugme, pa da namestim pravac, pa da ukljucim ponovo dugme.... kako to da odradim?

Potrefio si losu verziju igre, taj rezervoar treba da bude blize.

Vrh Dno