Šta je novo?

Final Fantasy XIII (PS3 & Xbox 360)

Koliko sam video iz nekih previewa napredujes kao i u FFX, tj. tzv. "Sphere System".

Znaci borba nije zasnovana na onim gambitima iz XII? Standardno klickes attack, magic...? Jel' upravljas celim partijem ili jednim likom a ostale vodi AI?

Standardno se klikce, atack ,abilities, items. Ti vodis samo jednog lika i samo njemu zadajes komande, ostali sami napadaju. Kad kliknes na auto combat,onda i tvoj lik sam napada. Kad dotaknes protivnika, igra prelazi u ekran za borbu. Nije kao u FF XII.

^ Opet eksperimentisu... Sto samo jednog lika...??? :( Sreca pa su izbacili one gambite.
I ne razumem cemu auto combat... :trust:

Posle dva sata igranja, evo malo utisaka:

-Grafika je nesto malo ispod danasnjeg proseka, ali je ok.

EXCUSE ME...wtf, grafika ne razbija...zar ne rekose da su groundbreaking animacije, top, 32Gb ludilo animacija?!?!? zato sam mislio da je preorderujem...svakako ne zbog ove naruto ekipe glavnih likova sa sishkama?!?! auu...da odustanem...

Najbolje ti je da sacekas neki review pa da odlucis. Mada zakljucujem po tvom komentaru da ne volis JRPG.

Sto se tice animacija, bolje da su unapredili igru umesto sto su pravili tolike animacije. Ne znam sto bi kupio igru da gledas animacije.

^ Opet eksperimentisu... Sto samo jednog lika...??? :( Sreca pa su izbacili one gambite.
I ne razumem cemu auto combat... :trust:

Auto battle tacnije, dobra stvar za one koje mrzi da klikcu za svaku magiju posebno. Lik sam bira najbolji potez za odredjenu situaciju. Dosta ubrzava stvari kad hoces da se levelujes.

Poslednja izmena:
Najbolje ti je da sacekas neki review pa da odlucis. Mada zakljucujem po tvom komentaru da ne volis JRPG.

Sto se tice animacija, bolje da su unapredili igru umesto sto su pravili tolike animacije. Ne znam sto bi kupio igru da gledas animacije.

U sustini vise me zanima tehnicki igra nego kakav je gameplay. Citao review da je nevidjena animacija, cak neke tech interview-e kako su mijesali cinematic djelove sa nekim djelovima drugih vrsta animacija da dobiju realisticnost. Tamo pisalo da je nevjerovatno kako to izgleda...zato pitam... Ocekivao sam da ces reci da je to najbolje trenutno sto se moze vidjeti od cinematics na PS3...

Animacije su odlicno uradjene, mogu samo misliti kako to tek izgleda u 1080p uz nekompresovan zvuk.

@Amarok

Nista bolje nisu od animacija iz FF XII, tek da ne pricam o filmu Final Fantasy VII Advent Children, koji moze da se nadje u 1080p.

Isto su veoma kvalitne animacije u FF X i u FF X-2.

Mada ako ne volis ''naruto druzinu'', ne vidim poentu da se radujes animacijama.

Tnx shin:)

@Amarok

Nista bolje nisu od animacija iz FF XII, tek da ne pricam o filmu Final Fantasy VII Advent Children, koji moze da se nadje u 1080p.

Isto su veoma kvalitne animacije u FF X i u FF X-2.

Mada ako ne volis ''naruto druzinu'', ne vidim poentu da se radujes animacijama.

Da, bavim se pomalo time:) mislim crtam i to...nijesam bezazlen bash xexe...a volim vise drugu vrstu igara. Recimo MGS4 mi je bio ugodjaj i po pitanju igre i graficki.

Sad procitah ovaj digitalfoundry face-off za FF13 i ne mogu da verujem koliko je Square-Enix aljkavo uradio X360 verziju. Za igru kojoj su zastitni znak prelepe CGI video sekvence oni su izabrali da enkoduju te scene sa constant bitrate Bink video kodekom i da im pritom ostane po 1gb praznog prostora iako je pritom upotrebljiv kapacitet xbox 360 diska samo 6,8GB. Mogli su da iskoriste VC1 kodek koji je podrzan na 360 a a koristi se i na blu-ray diskovima i uporediv je po kvalitetu sa H.264.

Uz to igra je sub HD i izgleda ocajno u odnosu na PS3 verziju mada ni ona nije nesto posebno graficki superiorna.

I na ovome su oni radili tolike godine?

http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-final-fantasy-xiii-face-off

EXCUSE ME...wtf, grafika ne razbija...zar ne rekose da su groundbreaking animacije, top, 32Gb ludilo animacija?!?!? zato sam mislio da je preorderujem...svakako ne zbog ove naruto ekipe glavnih likova sa sishkama?!?! auu...da odustanem...

Imaj u vidu da 32 GB ne staje na 3 DL dvd-a :d

FFXIII Slightly Worse on Xbox 360

- While facial detail appears largely unchanged, the characters' clothes appear at first glance to be lacking finer details, with notably lower resolution textures.
- Incidental environmental objects and enemies appear less detailed, both in texture and geometry.
- The game's CG is extremely compressed and pales alongside the stunning HD goodness which blu-ray offers.

Dobro je da je slightly, ako drastično kompresovane animacije, teksture, detalji, karakteri, objekti i neprijatelji svi skupa to čine, ne smem da zamislim šta bi bilo da je primetnije gori :p

No, sve u svemu, moram da primetim da se pokazalo tačnim ono što je drajver govorio još kada su najavili igru :)

Igra postaje zanimljivija, prestao sam da koristim auto battle, poceo da se igram sa paradigmama i crystariumom, polako stvari dolaze na svoje mesto.
Bitno je samo pregurati prva 2 sata.

Cool... Ja sam vec preorderovao i sad cekam... Linearnost nije nikakav problem (Demon's Souls me je drzao 3 meseca)... Sta predlazete na PS3 slicnog tipa da narucujem?

^Na veliku zalost nema nista slicno Demons Souls-u na PS3. :( Imas eventualno Dragon Age, moguce da bi ti se svideo, ima odlicnu pricu i malo dosadan gameplay, sve je nekako automatski, mada takav je svaki RPG, ipak je DS akcioni RPG, sto je velika razlika.
FF XIII moram da probam prvo na boxu, ne daje mi se 45e za orginal koji mi se mozda ne svidi.

Ispade da je FF XIII ima najmanju ocenu u istoriji final fantasyja. Po gamespotu :

FF XII 9.0
FF X 9.3
FF VII 9.5
FF VIII 9.5
FF IX 8.5
FF X-2 8.1

Posle dva dana igranja, mogu da kazem da je borbeni sistem odlicno odradjen. Borba je fluidna i interesantna. Ono sto mi se ucinilo na pocetku da pritiskanje jednog tastera resava borbu, vise ne vazi. Sada mora da se igra takticki, prvo se napada sa kombinacijom fiziki napad i magije, da bi se zapoceo staggering protivnika, pa se prebaci na dual cast da bi se ubrzalo, i eventualno se prebai na healing, ako je potrebno. Unapredjivanje oruzja se vrsi sa upotrebom materijala dobijenih od protivnika ili disassemble-ovanjem predmeta. Prilicno je iteresantan sistem.

Steta sto je igra gotovo pravolinijski tunel sa protivnicima. Nema naselja ni gradova. Svi znamo da svaki dobar RPG mora da ima bazu , kamp ili slicno. Mislim, na sta bi licio Dragon Age da je igra sastavljena samo od borbi i animacija.

Steta, moglo je to bolje. Kad se setim kad sam pre nekoliko godina video prve najave za FF XIII, pomislio sam da ce ovo biti prava revolucija u zanru. Iako su me drugari ubedjivali u suprotno.

Dargon Age me izneverio takodje. Ocekivao sam da postoji evil ending, ali nista. Eeeeee.... :p

I sto me iritira ovako na review-ima i na trailerima igre - cijeli ekran je isharan grafikonima...dok igras na ekranu je prava mala prezentacija: x 4500 na jedno deset mjesta pa optimus ovo ono napad... koji ce jad sva ta statistika usred igre..djeluje mi glupo

Jel vi ljudi ovo uopste igrate ili samo prenosite vesti?

Vrlo rado bi probao kad bi imao kuci DL diskova i da mi nije stigao Bad Company 2.

Dajte neke utiske, poredjenje sa FF VII jer samo taj FF igrao.

Jel vi ljudi ovo uopste igrate ili samo prenosite vesti?

Bio sam zauzet proslih par dana, tako da sam (tek) na pocetku drugog diska.
Sto vise igram, sve mi se vise svidja.

Dajte neke utiske, poredjenje sa FF VII jer samo taj FF igrao.

Mnogo bolja grafika :), prica je na nivou FF7, likovi su so-so, borbeni sistem je dosta bolji, ali je igra jako linearna. U svakom slucaju, vredi 3 dl diska ;).

Uh... Moj primerak je stigao jutros u Srbiju... Jos samo da prodje poste i da i ja probam za dan dva :)

Evo gde ode vecina od tih 5 milki:

163140-header.jpg

Ima i ovakvih, gde je naravno i konzola malo stilski dorađena, a ne kao kod tog kineskog treša :d

1.jpg

Biće zanimljivo videti da li će se više prodavati za PS3 ili XB360. Ipak je ovo dojučerašnja PS3 ekskluziva i mnogi je po difoltu sa njim asociraju.

PS3 uzima worldwide prodaju, jer vec ima nekih 1.8 miliona u Japanu...

Ima i ovakvih, gde je naravno i konzola malo stilski dorađena, a ne kao kod tog kineskog treša :d

1.jpg

Biće zanimljivo videti da li će se više prodavati za PS3 ili XB360. Ipak je ovo dojučerašnja PS3 ekskluziva i mnogi je po difoltu sa njim asociraju.

Ima i takvih konzola ali nazalost samo u Japanu.

Nazad
Vrh Dno