Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
telekom ima nekoliko aktuelnih promocija
1.surfuj i pricaj (1 mesec gratis+free razgovor u lokalu za 12 meseci koliko je i ugovor)
2.za zaljubljene (3 meseca free ali 24 meseca ugovor) ovu su promociju skinuli sa sajta ali jos uvek postoji u formularu za prijavu za novi adsl
3.za citavu 2010.(1 mesec free 12 meseci ugovor
4.* za studente i zaposlene na faxovima (3/1 mesec free za 12 meseci ugovor + ubrzanje sa 1 na 4 Mbps
onda je najbolja kombinacija za studente koji potpisuju novi ugovor, jer ispada da time dobijaju povoljnosti iz promocija 4) i 1) (tj. prva 3 meseca za 1 din. i free razgovori u lokalu za 12 meseci) :)

to je studentima najnepotrebnije jer oni treba da uce a ne da se igraju i da pricaju po ceo dan . . .
da mi je nekako dopreti do tog ili tih likova koji smisljaju "akcije" joooooj :mad:

Evo informacija iz korisnickog servisa

informacije iz korisnickog servisa

- stari korisnici mogu ucestvovati u svim akcijama, potrebno je da raskinu ugovor iako je istekao, ali im nista ne garantuje da ce ponovo imati ADSL, inace gospodin iz servisa kaze da "ADSL je privilegija" ;) tako da ne znam sta je pametno

Pitao sam sta je sa starim korisnicima, kao sve akcije se i kod drugih provajdera odnose na nove korisnike. U fazonu sta nas briga sto ste nama verni godinama. J***m ti firmu i politiku firme.

Poslednja izmena:
po 1000 put

sve i da postojeci korisnici ne mogu da potpisu novi ugovor na godinu dana i tako ostvare pomenute pogodnosti uvek ostaje mogucnost uzimanja MIK-a i prelaska na drugog provajdera na kratko vreme pa onda nazad na telekom kao "novi"

weatherman jel mora da se pri uzimanja MIKa predje na kratko kod drugog provajdera, ili moze odmah da se potpise novi ugovor sa telekomom?

ko je stari korisnik telekom adsl-a i kome je prvobitnih minimalnih 12 meseci trajanja istog isteklo
moze da
1.ode u telekom, vrati opremu i trazi MIK za prelazak kod drugog ISP
2.sa tim MIK-om ode kod tog drugog provajdera i kod njega bude sto krace moze( 1 ili 3 meseca ili koliko vec)
3.raskine adsl kod tog drugog provajdera i uzme MIK od njega za prelazak na telekom
4.ode u telekom i potpise novi ugovor sa svim tada vazecim pogodnostima

ko je stari korisnik telekom adsl-a i kome je prvobitnih minimalnih 12 meseci trajanja istog isteklo
moze da
1.ode u telekom, vrati opremu i trazi MIK za prelazak kod drugog ISP
2.sa tim MIK-om ode kod tog drugog provajdera i kod njega bude sto krace moze( 1 ili 3 meseca ili koliko vec)
3.raskine adsl kod tog drugog provajdera i uzme MIK od njega za prelazak na telekom
4.ode u telekom i potpise novi ugovor sa svim tada vazecim pogodnostima

Sve je ovo ok sto si napisao.
Ali po meni isuvise cimanja.

Jos jedno pitanje: Ko tebi garantuje, da nekom drugom ne daju tvoj port? Da li se desavalo da ljudi ostanu bez porta? Znas li nesto o tome?

sta ti ovde nije jasno?

Migracioni kod (MIK) Telekoma Srbija

Migracioni kod (MIK) – predstavlja mogućnost da na vrlo jednostavan i efikasan način izvršite prelazak (migraciju) sa korišćenja usluge ADSL-a nekog od ISP*-a na korišćenje usluge ADSL tehnologije, koju vam nudi kompanija Telekom Srbija.

Jednostavan način

Želite da iskoristite kvalitet i prednosti ponude Telekoma Srbija, ali već ste potpisali ugovor za ADSL uslugu sa nekim od ISP*-a?
Potreban vam je samo Migracioni kod!
Vaš „stari“ ADSL provajder je obavezan da, na vaš zahtev, izda Migracioni kod.

Migracioni kod (MIK), zatim, navodite u vašoj web prijavi za korišćenje usluge ADSL-a kompanije Telekom Srbija.

Postupak apliciranja možete obaviti i u nekoj od poslovnica Telekoma Srbija.

Efikasan način

Ispravan unos Migracionog koda (MIK-a) = efikasna i brza realizacija zahteva.
Bez brige, garantujemo nastavak korišćenja ADSL usluge, bez prekida i mogućnosti da ostanete bez ADSL priključka i u periodu prelaska na ADSL Telekoma Srbija.

Nakon realizacije zahteva, odnosno prelaska na ADSL Telekoma Srbija, preostaje vam da priključite opremu, koju vam obezbeđuje kompanija „Telekom Srbija“.

*ISP = Internet Servis Provajder

http://www.telekom.nadlanu.com/isp/default.aspx?ac=snews&ui=30875

To je sve u redu. Garantuju kada prelazis sa nekog drugog kod njih,a sta je sa obrnutim smerom? E to je caka.

pa pobogu naravno da vazi i obrnuto
jesi li se ikada zapitao zasto je uopste uvedena ta citava procedura sa MIK-om
googluj malo vise

!

informacije iz korisnickog servisa

- stari korisnici mogu ucestvovati u svim akcijama, potrebno je da raskinu ugovor iako je istekao, ali im nista ne garantuje da ce ponovo imati ADSL, inace gospodin iz servisa kaze da "ADSL je privilegija" ;) tako da ne znam sta je pametno

Pitao sam sta je sa starim korisnicima, kao sve akcije se i kod drugih provajdera odnose na nove korisnike. U fazonu sta nas briga sto ste nama verni godinama. J***m ti firmu i politiku firme.

Ovo sto radi monopolista Telekom nema ama bas nikakve veze sa noramlnim ponasanjem i odnosom prema lojalnim korisnicima koji su kod njih od pocetka.
Zato im zelim sto vise ovakvih korisnika kao sto sam ja - bivsih !:,,: :,,:

Poslednja izmena:
Moj savet bi bio da se podnese zahtev za MIK-om kod telekoma i da se prekine ugovor sacekate jedan dan i sa istim tim MIK-om se vratite u Telekom i predate MIK i potpisete novi ugovor.

e stvarno je ssrranje sto ne daju nikakve promocije za stare korisnike. ALI NIKAKVE

Prvo sutra nameravam da pozovem korisnicki servis i da se raspitam o uslovima i mogucnostima.

Drugo mislim da s obzirom na sve akcije koje adsl(telekom srbija)sprovodi govori da imaju vise nego dovoljno slobodnih portova tako da mik mik.

Trece a to je vec neko ovde rekao nemogu da verujem da su tolki ****** s obzirom na to da imaju mnogo korisnika kojima su istekli ugovori zar im nije u interesu da ljudi opet potpisu ugovore kako bi se osigurali da ti korisnici ostanu njihovi.(SVAKA OZBILJNA KOMPANIJA na SVETU tako funkcionise jos oni zovu i nude pogotovo mobilnim korisnicima)Ovde su u fazonu sto da se cimamo kad smo jedini moze nam se e konkurencijo kad ces.??

Poslednja izmena:
Trece a to je vec neko ovde rekao nemogu da verujem da su tolki ****** s obzirom na to da imaju mnogo korisnika kojima su istekli ugovori zar im nije u interesu da ljudi opet potpisu ugovore kako bi se osigurali da ti korisnici ostanu njihovi.(SVAKA OZBILJNA KOMPANIJA na SVETU tako funkcionise jos oni zovu i nude pogotovo mobilnim korisnicima)Ovde su u fazonu sto da se cimamo kad smo jedini moze nam se e konkurencijo kad ces.??

Kao da neznas kako se posluje na "veliko" = Hit and run :d
svako kome je istekao ugovor gresi ako neuzme MIK i ne predje na PTT gde svaka tri meseca ima nizu cenu

pttt.jpg

to je studentima najnepotrebnije jer oni treba da uce a ne da se igraju i da pricaju po ceo dan . . .
da mi je nekako dopreti do tog ili tih likova koji smisljaju "akcije" joooooj :mad:

Jer moguce da niste shvatili???

Gde to studiraju studenti,u Zitoradji,Indjiji,Babusnici?

Ne, u BG...a ko vlada u BG i kod koga ce da da uzmu 4mb...SBB...ne smislja to budala ne sekiraj se,trebalo je biti pametan za to...i ne samo to,cak da neko i studira u Nisu i NS nije problem jer tamo SBB nema previse rasirenu mrezu a i to sto ima ne moze tehnicki da pusti 4mb pa su ti studenti "koletaralna" steta a opet priprema da ne odu na SBB kada se sredi SBB mreza u ostatku Srbije...

Dali su akciju,kontrirali SBB-u gde je najjaci,zaobisli korisnike koji nemaju alternativu...mislim, tip koji je smislio akciju je moj idol...

Mogu da se kladim da je sledeca akcija ista, samo mogu i oni koji u zive u zgradama sa vise od 16 stanova...;)

Nema nista od studentskog popusta!

Uz Open ADSL pozivi u lokalu 0 dinara!
Ukoliko se do 15. aprila 2010. godine prijavite za novu Open ADSL promociju, pored pogodnosti plaćanja prve pretplate za odabrani Click paket u iznosu od 1 dinar, bez poreza, očekuje Vas i pogodnost u vidu besplatnih poziva u lokalu.

U periodu od 12 meseci, odnosno tokom trajanja Open ADSL ugovora, svi pozivi upućeni sa Vašeg fiksnog telefona ka brojevima sa istim pozivnim brojem kao što je Vaš tarifiraće se sa 0 dinara, bez obzira na dužinu razgovora.

U promociju mogu da se uključe svi korisnici koji do 15. aprila 2010. godine zaključe ugovor na 12 meseci za jedan od Click paketa (Click 1, Click 2, Click 4, Click 6, Click 8 ili Click 16).

Pored toga, svim Open ADSL korisnicima na raspolaganju je servis „Muzikom“, koji omogućava da sa posebnog portala „Muzikom“ potpuno besplatno preuzimu i slušaju na svom računaru odabrane numere u periodu od mesec dana. *Telekom Srbija zadržava pravo izmene uslova promocije.

citaj malo i prethodne stranice
studentski popust je vec startovao
to sto ga ne reklamiraju na sajtu ili tv nije nista cudno za telekom
ionako je promocija prilcno zatvorenog tipa pa je se mozda i stide :DDDD

Evo resenja i obljasnjenja sad sam zavrsio razgovor sa veoma prijatnom devojkom na korisnickom servisu.
Stari korisnici moraju da raskinu ugovor i da potpisu novi(i da vrate opremu) naravno studentski potrebno je samo Index poneti dobija se kao sto se i prica 4mb po ceni 1mb e sad caka je kada istekne 12meseci 4mb ne kosta vise 1450din nego kosta kolko kosta 2800din ali navodno moze da se posle toga vrati na 1mb.
Na to sam joj ja rekao pa valjda cete za godinu dana ubrzati net s obzirom da imamo naj sporiji u okruzenja uz par osmeha.Zenska odgovara pa mi nemam nikakve informacije da ce biti ikakvog ubrzanja a i ako bude obavesticemo sve korisnike u prevodu ako dobijemo 2mb na clicu 1 da se udarimo nogom u d**e.

Dakle u tome je trik. Tacno sam znao da mi je bila sumnjiva ova recenica
Коринисци имају на располагању пакет Click 4 (4 Мб/с – долазног саобраћаја ) а плаћају цену пакета Click 1 (1208 динара без ПДВ-а) за време трајања уговорне обавезе. Уговорна обавеза је 12 месеци...

Evo resenja i obljasnjenja sad sam zavrsio razgovor sa veoma prijatnom devojkom na korisnickom servisu.

....e sad caka je kada istekne 12meseci 4mb ne kosta vise 1450din nego kosta kolko kosta 2800din ali navodno moze da se posle toga vrati na 1mb....
.

Mozda je tvoja sagovornica i bila prijatna, ali da li je i obavestena kako treba ?!
Naime, koliko sam shvatio , ovde se POTPISUJE UGOVOR NA 4MB a po ceni od 1MB... a koliko znam politiku telekoma, NE MOZE se prelaziti na manji paket od onog potpisanog u ugovoru, vec samo na veci, tako da ako nisu nesto u medjuvremenu izmenili, posle godinu dana ce se placati pun paket od 4MB, ili ponovo raskid ugovora, pa vracaj opremu, pa posle par dana potpisuj na neki nizi paket ....LUDA KUCA, NEMA STA !:S:

http://www.benchmark.rs/forum/attachment.php?attachmentid=58541&d=1268228389

Poslednja izmena:
Tu pricu znam i ja zato sam i rekao navodno.
Prvo kada sam je pitao da li kada istekne ugovor placam istu cenu i dalje odgovorila mi je naravno cena ostaje ista.Posle par min kao sacekajte da jos jednom proverim kad istekne ugovor kakva je prica i kao izvinite ali posle isteka ugovora cena se vraca na staro, ali mi je rekla da imam mogucnost da se vratim na clik 1 tj. na 1mb e onda sam je malo bocnu za naj sporiji interenet i da li ce ubrzavati .
A znam i ja da ne postoji mogucnos kada povecas paket da se vratis na slabiji ali u ovom slucaju navodno postoji treba to opet proveriti e majko kad se svi zaposljavaju preko veze.

Da da dodam pitao sam je posto sam ja korisnik preko 2 i po godine zasto ne bi samo potpisao ugovor i vi mi samo pustite interent zar nije tako naj jednostavnije,kaze ona u ovoj akciji to nije moguce.Kad bolje razmislim nije bila fina bila je iritantna i neobavestena ali je glumila finocu.E stvarno su Ludaci da nekazem sta jos ccc.

Poslednja izmena:
Dakle u tome je trik. Tacno sam znao da mi je bila sumnjiva ova recenica

pa gadafi nema razloga za brigu. nema nikakvog specijalnog trika ovde jer je net jeftiniji 12 meseci taman onoliko koliko i traje ugovor a posle se svakako moze raskinuti ugovor, preci na manji paket ili ostati na istom (ako plata dozvoljava:D)

Mozda je tvoja sagovornica i bila prijatna, ali da li je i obavestena kako treba ?!
Naime, koliko sam shvatio , ovde se POTPISUJE UGOVOR NA 4MB a po ceni od 1MB... a koliko znam politiku telekoma, NE MOZE se prelaziti na manji paket od onog potpisanog u ugovoru, vec samo na veci, tako da ako nisu nesto u medjuvremenu izmenili, posle godinu dana ce se placati pun paket od 4MB, ili ponovo raskid ugovora, pa vracaj opremu, pa posle par dana potpisuj na neki nizi paket ....LUDA KUCA, NEMA STA !:S:

http://www.benchmark.rs/forum/attachment.php?attachmentid=58541&d=1268228389

gresis
sigurno se posle isteka ugovorne obaveze od 12/24 meseca moze menjati paket i na nizi od prvobitnog
uradio licno

placacete i proviziju ptt srbije koja je stupila na snagu dana 3.11.2010 :)

kako god ,telekom ce ili spustiti cene ili ce morati bar da dupliraju paket kako ne bi pogubili sve korisnike

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno