Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
ljudi jel se vama u poslednjih par dana vuce net ko da imate dial up?

ljudi jel se vama u poslednjih par dana vuce net ko da imate dial up?

Vuče se net zadnjih mesec dana što možeš videti u ovoj temi. Kasno noću i zna da proradi ali danju je tuga.

Jel moze neko da baci info za taj studentski popust/brzi net thingy? Thanks.

Пакети услуга "Телеком Србија" а.д. Београд

Предузеће за телекомуникације „Телеком Србија“ а.д. Београд је припремило за све запослене виших и високошколских установа, као и за све студенте, неколико нових атрактивних пакета услуга. Надамо се да ће нови пакети додатно помоћи, пре свега, у даљем унапређивању образовања као и међусобне комуникације како свих запослених тако и студената.

Планирани почетак кампање би био 10.март 2010. године а подразумевао би следеће:

1. Прве три месечне претплате за 1 динар за услугу приступа Интернету преко Опен АДСЛ-а. Коринисци имају на располагању пакет Click 4 (4 Мб/с – долазног саобраћаја ) а плаћају цену пакета Click 1 (1208 динара без ПДВ-а) за време трајања уговорне обавезе. Уговорна обавеза је 12 месеци – студентски пакет.

2. Прва месечна претплате за 1 динар за услугу приступа Интернету преко Опен АДСЛ-а. Коринисци имају на располагању пакет Click 4 (4 Мб/с – долазног саобраћаја ) а плаћају цену пакета Click 1 (1208 динара без ПДВ-а) за време трајања уговорне обавезе. Уговорна обавеза је 12 месеци – пакет за запослене у вишим и високошколским установама.

3. Пакет Фиксни-Мобилни. Корисник има право да изабере број мобилног телефона који је исти као и број фиксног телефона шодно расположивој нумерацији за један од префикса 064,065 и 066, а зависно од формата самог фиксног броја (шестоцифрени и седмоцифрени). За изабрани одговарајући тарифни пакет корисник остварује право на попуст од 50% на месечну претплату од 12 месеци за време трајања уговорне обавезе од 24 месеца. Уколико број није расположив у нумерацији мобилне телефоније корисник има право да изабере било који други број по жељи или да искористи већ постојећи препаид број. Међусобни саобраћај фискног и мобилног телефона се не тарифира (0 динара/мин) а једино се наплаћује успостава везе 2,9 дин без ПДВ-а.* Наведена повољност важи и после истека уговорне обавезе. Корисник може везати свој изабрани број из мобилног пакета за било који фиксни број за који има сагласност власника броја (уколико је подстанар).

Поред овога корисник добија, по цени од само 1 динар, мобилни телефонски апарат. У понуди су 4 мобилна телефона различитих ценовних категорија зависно од изабраног пакета у понуди - пакет важи и за студенте и за запослене.

*- ову функционалност међусобне комуникације за 0 динара, на жалост, један мањи број корисника не може да оствари уколико је на централи старијег технолошког решења. Остале повољности важе.

4. Студентски 3Г Нет пакет – модем по цени од само 1 динар и прве три месечне претплате за 1 динар за уговорну обавезу од 24 месеци или модем по цени од само 1 динар и прва месечна претплата за 1 динар уз уговорну обавезу од 12 месеци. – студентски пакет.

5. Сурф 3Г Нет пакет – модем по цени од само 1 динар и прве три месечне претплате за 1 динар за уговорну обавезу од 24 месеци или модем по цени од само 1 динар и прва месечна претплата за 1 динар уз уговорну обавезу од 12 месеци - пакет за запослене у вишим и високошколским установама.

У том циљу смо планирали штампање рекламног материјала и објављивање у медијима ове посебне понуде. Уколико сте заинтересовани за објаву ове понуде на Вашим wеб страницама, будите слободни да нас контактирате повратним маил-ом на адресе у CC.

За све додатне информације можете посетити нашу wеб страницу: www.telekomcentar.com или www.telekom.rs

Напомена: Приликом остваривања права на пакет потребно је донети индекс на увид и потврду са факултета (не старију од 6 месеци) а што се тиче запослених потврду о запослењу у вишој или високошколској установи.

http://www.etf.bg.ac.rs/index.php?option=com_content&task=view&id=1232&Itemid=19

^ Vec je bilo ovo.

Jel zna neko, jel mogu ja da produzim ugovor, i da dobijem 4mbita po ceni jednog. posto mi je istekao odavno..

Bio sam juce u Telekom (Kragujevac) da ih pitam bas za taj studentski paket ili sta vec i oni pojma o tome nemaju. Neka zena poce da mi prica o nekim paketima za telefone za 1 dinar a o ADSL-u pojma nema. Takodje posle kad sam se vratio iz Telekoma pozvao sam 9813 i pitao ih za taj studentski paket i covek koji se javio mi rece da takav paket ne postoji. E sad ko ovde koga laze to ne znam, ali ce vreme sve reci. Jedno je sigurno dok se ne skupe jedno 2000-3000 korisnika ADSL-a i ne odu ispred telekoma u BG i ne naprave show oni se nece opametiti. Ali polako lepo vreme (toplo) tek dolazi i svasta moze da se desi:-devil-: Zivi bili pa videli.

Otkada sam odavno ja pisao o nekoj mini revoluciji
ili peticiji protiv ovog skandaloznog net-a
ili trazenju nasih korisnickih prava...

Vidim tek sada polako ljudi citaju i vracaju se
na te konstatacije.

Dok svi mi zajedno nesto preduzmemo u dobrobit svih procice
dugo dugo vremena a Telekom ce i dalje da nas
lema po dzepu, laze i ucenjuje.

Планирани почетак кампање би био 10.март 2010. године а подразумевао би следеће:

Jeste krajnje neozbiljno, ali da im daje lufta da se jedno vreme prave blesavi, daje im.

Cudno je da to nema nigde na njihovom sajtu.Samo ima ta njihova kampanja 2010 i trenutno kampanja koja istice za Zaljubljene.
Znaci mene isto konkretno zanima posto sam adsl korisnik vec preko dve godine a i student sam (apsolvent veciti)
da li cu ja moci da dobijem novi ugovor i 4mb za cenu clika 1 i sta se desava posle isteka ugovora?
To verujem zanima sve ovde.I vise da resimo da li ce biti tog ubrzanja ili cemo u 2011god da udjemo sa 100kb/s ko da nam javnim prevozom salju taj internet teba ih :smackbum::smackbum:

Poslednja izmena:
1. telekomov sajt nikad nije patio od azurnosti :)
2. akcija je najavljena tek za sutra sto u interpretaciji telekoma znaci da tek (mozda) sutra ideja izlazi iz marketing hq i ide ka ostatku hobotnice koju zovemo telekom
3. sve i da postojeci korisnici ne mogu da se potpisu novi ugovor na godinu dana i tako ostvare pomenute pogodnosti uvek ostaje mogucnost uzimanja MIK-a i prelaska na drugog provajdera na kratko vreme pa onda nazad na telekom
4. jedno bitno pitanje u citavoj prici jeste da li ce pravo na ovaj paket imati samo oni studenti koji su vlasnici tel.prikljucaka ili ce biti omoguceno sklapanje ugovora za adsl i ako student nije vlasnik broja jer malo je glupo da sada svi menjaju na koga se u kuci vodi telefon zbog ove akcije

Jos jedna u nizu besmislenih promocija koja ima za cilj tek da skrenu paznju na sebe. Setite se samo MUZIKOM-a:wall: Sada ce krenuti reklame na TV-u i neupuceni ce pomisliti: "Ovi su dobri, stalno nude neke pogodnosti,novosti...". Svako ko se i malo udubi u pricu shvati koliko je sve to neverovatno glupo i bez ikakvog smisla. Ono sto sledece ocekujem i to vrlo skoro je ubrzanje ali pod uslovom sklapanja ugovora od 24-36 meseci :mad:

pa na to sam i mislio,skoro svi imaju ugovornu obavezu od 3 do 12 meseci,ja ne znam ni jednog isp koji nema tu klauzulu u ugovoru,ako gresim ok,ali mislim da sam u pravu po tom pitanju,ali mislim da je bolje sacekati da vidimo sta ce se dogoditi sa ovom ponudom,mozda uskoro bude vazila za sve,a ne samo za univerzitete i studente.

a i ova informacija nije zanemarljiva pogledajte

http://www.blic.rs/Vesti/Ekonomija/179298/NIN-Nemci-kupuju-Telekom-Srbija

Ponovo se obazirem na novinarsku patku
http://www.blic.rs/Vesti/Ekonomija/179298/NIN-Nemci-kupuju-Telekom-Srbija
O kojoj je istog dana 04. Marta na udarnom dnevniku ili III Dnevniku
prokomentarisana kao netacna informacija ? ? ?
Posle o tome nigde nije bilo ni reci ...
Sto po svemu sudeci nacekamo se mi normalni gradjani i jadni korisnici
da dobijemo adekvatnu uslugu a kamoli neko povecanje.
Vreme ce pokazati svoje ili da ipak napravimo udruzenje pod nazivom
Udruzenje gradjana sa motkama protiv Telekoma, "TELELOM".

Ja mislim da bi dovoljno bilo samo "secanje na 09. Mart" 1991.godine
i da se nova promocija tj ubrzanje ADSL-a tako zove...:):):)

Nadam se da mogu da nam to priuste ! imaju jos par dana za razmisljanje !

Mada pre mislim da to necemo dobiti.
Jer drzava izlazi iz krize i nema nikakvih povlastica niti povecanja.:wall::wall::wall:

BRUKA...

Danas su kod mene na faksu izlepili reklame sa obavestenjem za studentske i profesorske pogodnosti u vezi sa ADSL-om. Ostavili su i broj telefona za informacije 514-585 (Nis).

ADSL za profesore i zaposlene na fakultetu
- 30 dana za 1 dinar uz ugovor na 12 meseci ukupno, za pakete Click 4, Click 6, Click 8 ili Click 16
- Brzina od 4Mb/s po ceni 1Mb/s: 1208 dinara

Ponuda važi od 10.03.2010 do 30.06.2010. Posetite nas u poslovnicama u Nikole Pašića 28a i Obilićev venac 3 i ponesite original potvrde o zaposlenju na fakultetu na uvid. Dodatne informacije na telefon: 514-585 (poziv se tarifira kao lokalni)

Cene paketa:
Click6 3230 din mesečno
Click8 3825 din mesečno
Click16 4675 din mesečno

U cene nije uračunat PDV.

Skeniraću kasnije, pa ću da okačim.

Edit: Rekalmu za sudente nisam imao u blizini kancelarije, a nisam hteo da kradem sa glavne oglasne table :) U principu, i za studente je slično, osim što je 3 meseca za dinar, a ne jedan mesec. Nisam siguran za druge izmene.

Prilozi

• PromoADSL.jpg
    PromoADSL.jpg
    99 KB · Pregleda: 1,634
Poslednja izmena:
ADSL za profesore i zaposlene na fakultetu
- 30 dana za 1 dinar uz ugovor na 12 meseci ukupno, za pakete Click 4, Click 6, Click 8 ili Click 16
- Brzina od 4Mb/s po ceni 1Mb/s: 1208 dinara

Ponuda važi od 10.03.2010 do 30.06.2010. Posetite nas u poslovnicama u Nikole Pašića 28a i Obilićev venac 3 i ponesite original potvrde o zaposlenju na fakultetu na uvid. Dodatne informacije na telefon: 514-585 (poziv se tarifira kao lokalni)

Cene paketa:
Click6 3230 din mesečno
Click8 3825 din mesečno
Click16 4675 din mesečno

U cene nije uračunat PDV.

Skeniraću kasnije, pa ću da okačim.

Edit: Rekalmu za sudente nisam imao u blizini kancelarije, a nisam hteo da kradem sa glavne oglasne table :) U principu, i za studente je slično, osim što je 3 meseca za dinar, a ne jedan mesec. Nisam siguran za druge izmene.

Svaka cast na informacijama.

Jos samo da saznamo sledece:
- da li stari korisnici mogu da potpisu ugovor, tacnije oni kojima je istekao
- kakva je mogucnost za one koji vec imaju potpisan ugovor

Uz Open ADSL pozivi u lokalu 0 dinara!

Mi pricamo o jednom, a oni skroz o necemu drugom. ;)

Ukoliko se do 15. aprila 2010. godine prijavite za novu Open ADSL promociju, pored pogodnosti plaćanja prve pretplate za odabrani Click paket u iznosu od 1 dinar, bez poreza, očekuje Vas i pogodnost u vidu besplatnih poziva u lokalu.

U periodu od 12 meseci, odnosno tokom trajanja Open ADSL ugovora, svi pozivi upućeni sa Vašeg fiksnog telefona ka brojevima sa istim pozivnim brojem kao što je Vaš tarifiraće se sa 0 dinara, bez obzira na dužinu razgovora.

U promociju mogu da se uključe svi korisnici koji do 15. aprila 2010. godine zaključe ugovor na 12 meseci za jedan od Click paketa (Click 1, Click 2, Click 4, Click 6, Click 8 ili Click 16).

http://www.telekom.nadlanu.com/isp/default.aspx?ac=snews&ui=33974

Sad sam zvao onaj broj odozgo. Kazu mi da ubrzanje od 1 na 4 Mb/s vazi za nove korisnike. Medjutim, ako mi je istekao ugovor, onda mogu da ga raskinem i sklopim novi pod ovim uslovima.

Ma ko koga ovde...
ja sam na adslu vec dve i po godine, i istekao mi je ugovor ko yna kad... ako raskidam i potpisujem novi jel moram i da otkazem ADSL ? tkao je bilo prolikom proslih akcija, bar su meni tako rekli, kao moze al onda ti iskljuce adsl pa ponovo ulazis u proceduru za dodelu prikljucka... Da je normalna firma samo bi se produzio ugovor pod drugim uslovima i ne bi bilo prekida u pruzanju usluge... moram da pitam sad za ovu, ali ne znam da li iam neki broj u BG da se to pita ...

Poslednja izmena:
Mi pricamo o jednom, a oni skroz o necemu drugom. ;)

Ukoliko se do 15. aprila 2010. godine prijavite za novu Open ADSL promociju, pored pogodnosti plaćanja prve pretplate za odabrani Click paket u iznosu od 1 dinar, bez poreza, očekuje Vas i pogodnost u vidu besplatnih poziva u lokalu.

U periodu od 12 meseci, odnosno tokom trajanja Open ADSL ugovora, svi pozivi upućeni sa Vašeg fiksnog telefona ka brojevima sa istim pozivnim brojem kao što je Vaš tarifiraće se sa 0 dinara, bez obzira na dužinu razgovora.

U promociju mogu da se uključe svi korisnici koji do 15. aprila 2010. godine zaključe ugovor na 12 meseci za jedan od Click paketa (Click 1, Click 2, Click 4, Click 6, Click 8 ili Click 16).

http://www.telekom.nadlanu.com/isp/default.aspx?ac=snews&ui=33974
E ovo je vec smesno. :wall:

Ma ko koga ovde...
ja sam na adslu vec dve i po godine, i istekao mi je ugovor ko yna kad... ako raskidam i potpisujem novi jel moram i da otkazem ADSL ? tkao je bilo prolikom proslih akcija, bar su meni tako rekli, kao moze al onda ti iskljuce adsl pa ponovo ulazis u proceduru za dodelu prikljucka... Da je normalna firma samo bi se produzio ugovor pod drugim uslovima i ne bi bilo prekida u pruzanju usluge... moram da pitam sad za ovu, ali ne znam da li iam neki broj u BG da se to pita ...

Malo mi nema logike, da moras ponovo cekati. Jer pretpostavljam da kada ti istekne ugovor on je na neodredjeno, tacnije mozes da raskines kad hoces. Ne znam, treba se raspitati, jer po tome ispada, da opet mi koji koristimo godinama ADSl ispadamo grbavi.

ne znam da li ste primetili ali skoro svi adsl provajderi trenutno nude nekoliko meseci free za potpisivanje ugovora od godinu dana ili vise (telekom za zaljubljene)

telekom ima nekoliko aktuelnih promocija
1.surfuj i pricaj (1 mesec gratis+free razgovor u lokalu za 12 meseci koliko je i ugovor)
2.za zaljubljene (3 meseca free ali 24 meseca ugovor) ovu su promociju skinuli sa sajta ali jos uvek postoji u formularu za prijavu za novi adsl
3.za citavu 2010.(1 mesec free 12 meseci ugovor
4.* za studente i zaposlene na faxovima (3/1 mesec free za 12 meseci ugovor + ubrzanje sa 1 na 4 Mbps

sezampro 3 meseca free tj za 1din za 12 meseci ugovor
beotel 6 meseci free za 12 meseci
eunet 3 meseca free za 12
beocity 6 meseci za 12
verat 1 za 3 ili 3 za 12 meseci

nesto se iza brda valja:D

pa sve u cilju pridobijanja novih korisnika. stari nisu bitni na njima će se nadoknaditi "promocije"

Svi oni ustvari nude telekomovu ponudu, a u cilju pridobijanja korisnika nauštrb kablovskih operatera (čitati SBB).Ne verujem da išta osim dupliranja brzina i/ili smanjenja cena može da naudi kablovskim operaterima.

Ja sam danas raskinuo ugovor sa Telekomom, i najjači utisak je da me niko nije pitao zašto ga raskidam. Ah, da, i zahtev za raskid se piše na običnom A4 papiru. :wall:

Zvanicno cekam da izadje ponuda za 4MB po ceni 1mb za
1400dinara kako vidim najavljeno jer me ova ponuda za lokalne impulse ne zanima
uopste i ko je lud da je potpise...

Posto nemam druge alternative od ADSL
Raskinucu ugovor koji je istekao , vraticu opremu i prelazim kod
Sezam Pro ADSL-a koji nudi povoljnije uslove. 3 meseca free za 12 meseci ugovora.

nama starim korisnicima nema nam druge zar ne ?

ja mislim da je to praksa svuda u svetu...

secam se pre jedno 6-7 godina, prijateljica iz USA mi je pricala kako oni jednom godisnje menjaju fiksnog operatera, zbog pogodnosti koje dobijaju prilikom potpisivanja novih ugovora... elem, kod nas je problem druge prirode, tj. sta god da uzmes, ti skoro pa da koristis telekom :)

bice ovo ok za godinu dve, manjacemo i mi provajdere :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno