Šta je novo?

Rezultati VIP izazova

Aplikacija parsira krstaricinu stranu, ali od danas javlja exception?
LOLoskop, uslikano, ovekoveceno :banana:

Vip Press: http://www.vipmobile.rs/vip-in-brief/press-center.262.html?1=1&tekstId=140

Explaining the awards, Jury stated that all programmers showed exquisitely high quality of software design, creating applications in Serbian language, ranging from service or informative, to lifestyle and entertainment content. According to the criteria of the contest, during selection of the best applications, jury valued their creative solutions, innovation and applicability at the local market. Also, sustainability of each application provided additional value for the selection.

Poslednja izmena:
Osecam se kao najgori flejmer... obecavam necu vise :)

http://www.mesto-blatna.cz/kino/kamera.gif

Original ikonica koja je preradjena za aplikaciju. Ako se dobro zabuljite u aplikaciju videcete i ove zvezdice, a krug oko kamere je prepravljen da ide na dole kao neka masnica (ili mozda filmska traka).

Znaci puca app? Sjajno, mesec dana je bila odrziva sto je i vise nego dovoljno, a to im je bio najbitniji kriterijum... !#$@#$#@!

http://www.arri.de/film_tv_services/our_services/cinema_events.html

evo odakle je uzeto : u pitanju je ARRI cinema in Munich, samo se ukuca cinema na google images i eto ti na prvoj strani...
:laugh:

Da saberemo utiske... prvo mesto je osvojila aplikacija:

1. koja ima 3 dizajnirana view-a
2. koja ima ukradenu ikonicu
3. koja ima ukradenu pozadinu
4. koja preuzima podatke sa krstarice
5. koja ne radi cim sajt posrednik promeni nesto u strukturi ispisa (kao npr sada)

Programer sam za Android platformu od kako je izasao prvi SDK (pre pojave samih uredjaja) i niko me ne moze ubediti da je u ovu aplikaciju ulozeno vise od 10 dana rada.

Ma nije samo to , realno ne treba ni 7 dana , za nekog iskusnog programera ,
Sutra ce krstarica da promeni nesto sitno ko sad , dovoljno je jedno slovo u strukturi, i vip bioskop nece raditi ko sto se sad deshava. Drugo mislim da su prekrsili ono sto je VIP naveo u uslovima konkursa autorska prava i svojine po svim pitanjima.

Kao slag na tortu glavni sadrzaj koji prikazuju isto krsi autorska prava Krstarice. Evo sta stoji na sajtu Krstarice:

" Zabranjena je reprodukcija u celini i u delovima sadržaja ili servisa Krstarice bez dozvole, uključujući preoblikovanje sadržaja"

naravno ako nemaju dozvolu Krstarice ;)

Poslednja izmena:
A ko je provalio da se sadrzaj vuce sa krstarice i kako? Ako moze neki dokaz.

Stvarno, ako je tako losa aplikacija(a jeste) a pretpostavljam i da je sve gore navedeno tacno, onda ziri treba da snosi posledice i sramotu :).

Poslednja izmena:
Trenutna verzija sa marketa radi i DA, cupa podatke sa krstarice, kolega mi je poslao debug log aplikacija gde se to vidi.

Ljudi, i ja sam besan na VIP ali preterujete! Skoncentrisali ste se na pogresne stvari!

Hajte ovako:
Koliko vas je koristilo originalnu grafiku u aplikacijama? Da ne bih mozda unajmio dizajnera da mi smisli nesto originalno!? Pored Google, malo ljudi to radi!

Jedna od aplikacija ima spisak slobodnih parking mesta po garazama; vuce to sa sajta parking servisa.
B92FM koristi b92 streaming,....

Jok, najbolje da svako jutro porane i pokupe repertoare svakog bioskopa i popune web bazicu!
Ili da ovi sa parkingom imaju po jednog coveka ispred svake garaze da javlja broj slobodnih mesta!?

Mozda gresim, ali mislim da su Beodroid(po meni najbolja app) i Cepelin imuzli planplus za informacije o objektima....

Pa naravno da ce se koristiti tudji resursi, ali naravno dok god je zakonski OK!
Opet ponavljam, na pogresnu stranu ste se okrenuli. Svi smo ljuti na VIP a vi pljujete po Bioskop momcima!

Učesnici su uradili aplikacije kako su uradili. Stvar je u tome koje su od njih osvojile nagrade/evriće, a osvojile su ih neke koje to ne zaslužuju i to je to.
VIP je podbacio, to je očigledno i sami su to indirektno priznali tako što su naknadno podelili telefone ostalim učesnicima ne bi li ih smirili i ućutkali. Tako da se ovi sada boje da kažu nešto javno da ne bi ostali i bez Tattoo-a, a ne verujem da ne posećuju forum i da ne vide ove "proteste".

Koliko vas je koristilo originalnu grafiku u aplikacijama? Da ne bih mozda unajmio dizajnera da mi smisli nesto originalno!? Pored Google, malo ljudi to radi!
Ju mast bi dzouking :party:

Pa nego sta cemo da koristimo ako ne original? :wall:

Ovo me podseca na klasicna srpska posla. Ja sam za svoju ikonicu izrenderovao scenu u OpenGL-u i smanjio tu sliku na 48x48. Ali ocigledno sam mentol, jer sam po tvom misljenju trebao da ukucam sta mi treba u google i da skinem ikonicu sa prvog rezultata koji mi iskoci. Grafiku u mojoj aplikaciji takodje je radio covek koji je i potpisan u igri, drugacije se ne moze i ne sme; a sumnjam da developeri VIP Bioskopa imaju dozvolu od Minhenskog bioskopa za preuzimanje slika.

Jok, najbolje da svako jutro porane i pokupe repertoare svakog bioskopa i popune web bazicu! Ili da ovi sa parkingom imaju po jednog coveka ispred svake garaze da javlja broj slobodnih mesta!?

To je cena koju moras da platis ako pravis servis koji radi preko net-a. Zamisli hoces da napravis aplikaciju koja ti u svakom trenutku ispisuje kursnu listu. Bato, neke nase banke taj servis naplacuju. Ne smes preuzeti takav sadrzaj sa njihovog sajta bez dozvole ili da platis, makar bio i Cak Noris. Krstarica ima pravilo da se ne sme preuzimati sadrzaj, oni su ga preuzeli, cak i u istoj formi u kojoj se pojavljuje na sajtu. Da li imaju dozvolu ili ne, moze se proveriti uvek.

Jeste da banalizujem, ali to je kao da ja sad napravim aplikaciju koja otvori obican WebView na telefonu i ode na Facebook i eto, kakvu sam ja social aplikaciju izmislio, svaka mi cast.

Priznajem preterujem, preterujemo ovde svi jer smo ogorceni rezultatima. Ali mi ne kazemo da treba nekoga lincovati zato sto je maznuo ikonicu, sliku, ovo, ono... mi samo kazemo da takva aplikacija koja nema cak ni svoj UI, a kamoli servis, nema na osnovu cega da pobedi.

Ju mast bi dzouking :party:

Pa nego sta cemo da koristimo ako ne original? :wall:

Ovo me podseca na klasicna srpska posla. Ja sam za svoju ikonicu izrenderovao scenu u OpenGL-u i smanjio tu sliku na 48x48. Ali ocigledno sam mentol, jer sam po tvom misljenju trebao da ukucam sta mi treba u google i da skinem ikonicu sa prvog rezultata koji mi iskoci. Grafiku u mojoj aplikaciji takodje je radio covek koji je i potpisan u igri, drugacije se ne moze i ne sme; a sumnjam da developeri VIP Bioskopa imaju dozvolu od Minhenskog bioskopa za preuzimanje slika.

To je cena koju moras da platis ako pravis servis koji radi preko net-a. Zamisli hoces da napravis aplikaciju koja ti u svakom trenutku ispisuje kursnu listu. Bato, neke nase banke taj servis naplacuju. Ne smes preuzeti takav sadrzaj sa njihovog sajta bez dozvole ili da platis, makar bio i Cak Noris. Krstarica ima pravilo da se ne sme preuzimati sadrzaj, oni su ga preuzeli, cak i u istoj formi u kojoj se pojavljuje na sajtu. Da li imaju dozvolu ili ne, moze se proveriti uvek.

Jeste da banalizujem, ali to je kao da ja sad napravim aplikaciju koja otvori obican WebView na telefonu i ode na Facebook i eto, kakvu sam ja social aplikaciju izmislio, svaka mi cast.

Priznajem preterujem, preterujemo ovde svi jer smo ogorceni rezultatima. Ali mi ne kazemo da treba nekoga lincovati zato sto je maznuo ikonicu, sliku, ovo, ono... mi samo kazemo da takva aplikacija koja nema cak ni svoj UI, a kamoli servis, nema na osnovu cega da pobedi.

Ja takodje imao dizajnera za sva tri programa za ikonice i wallpapere.
Sto se tice preuzimanja podataka sa neta, mal se slazem, mal se ne slazem.
Za kursnu listu moj program skida kursnu listu, ne ni sa mog servera, ne ni od neke banke vec sa zvanicno dostupne usluge Narodne Banke Srbije. Mislim da je to ok jel je to tako i predvidjeno da radi, plus zadnjih nekoliko godina to provereno radi svaki dan i uvek na isti nacin (xml struktuirani podaci nije parsiranje nikakvih html strana podloznih promenama)
Za bioskope i slicne podatke vec bi bilo dobro imati svoju bazu i server pa vec ako kupi podatke od drugih necu ocekivati da svako jutro da unosi rucno podatke ali nek mu kod na serveru puni bazu na osnovu vise izvora pa ako jedan zakaze ostali nece, plus posalje sebi mail da je taj izvor zakazo i onda ima vremena da taj kod popravi/prepravi a korisnik pri tome ne vidi nikakav problem vec koristi aplikaciju normalno.

Mislim moze to isto i bez svog servera ako je nekom problem tehnicki/finansijski ali onda barem u aplikaciji podrsku za vise izvora pa ako jedan zakaze hendluj...
Mada server majka :)

Poslednja izmena:
Ljudi cek cek , nemoj da mesamo babe i zabe , jedno je kad ti preuzmesh nesto sto je jedinstveno samo po sebi tipa kurs dinara , ili broj telefona , ili adresu nekog objekta , to su javno dostupne informacije i to je sasvim legalno , a savim je drugo kad ti preuzmesh neciji tekst ,tj , autorsko delo , konkretno celu stranicu sa krstarice, koju je je neko napisao sa sve opisom filma.

Neko ko radi u Krstarici zaradjuje pare shto je napisao taj opis filma i to je njegov autorski tekst koji niko ne sme da koristi tek tako.
Vip bioskop je apsolutno sve ukrao , i dovoljan je jedan mejl krstarici i aj cao.
Niko ne pokushava da lincuje programere , vec samo ukazujemo na realne cinjenice po kojima je VIP saucesnik u ovoj prevari i sprdacini.

Ono sto hocu da kazem je da ako neko gleda broj parking mesta to je potpuno legalno ili naziv restorana , ili adresu, a VIP Bioskop krade ceo autorski tekst. End of story. VIP bi trebao ozbiljno da se zamisli.

Poslednja izmena:
Ne znam što se toliko ljutite na žiri. Da ne beše njih ne bi se vip otvorio za dodatnih 49 telefona.

Ne znam što se toliko ljutite na žiri. Da ne beše njih ne bi se vip otvorio za dodatnih 49 telefona.

Dobrodošao na forum

Imaš pravo na svoje mišljenje kao i svi, ali ne valja ti ta logika. Oni su se otvorili za "dodatne" telefone jer su videli da su pojeli...nešto, pa ih sad hvata gorušica :) i hoće da reše problem, koji su u startu mogli/morali da izbegnu.

Hvala na dobrodošlici.

Ne verujem da je od samog početka isplanirano da se takmičenje namesti(ako je i namešteno). Vip je jednostavno postavio pogrešne ljude u žiriju (ili nesposobne ili korumpirane). A i vip je iz tog razloga pretrpeo štetu.
Ali u svakom lošem ima nečeg dobro, pa je vip povećao fond za nagrade.

Iz kojeg god ugla gledali na to, napravili su grešku, ljudi su oštećeni, neki drugi izvukli koristi iz toga.
Eto, sve se završilo, pa kom opanci...Tom i Džeri.
Ja nisam učestvovao tako da ništa nisam ni izgubio, ali je velika šteta što je jedan takav događaj otišao u neku drugu stranu i ostao negativno obeležen.

Poz :wave:

I ako bude bilo sledeceg... Ostaće gorak ukus u ustima...

Ljudi, i ja sam besan na VIP ali preterujete! Skoncentrisali ste se na pogresne stvari!

Hajte ovako:

Za aplikacije za koje ja znam, placena je grafika/ikonice. Graficki elementi se ne kradu, kao ni podaci, jer mogu vrlo lako da naprave probleme organizatoru koji su skuplji od celog nagradnog fonda. :smoke:

A kako videti koji server se parsira? Pa samo pogledas firewall na svom android telefonu ili ako ti je to tesko, pratis saobracaj na svom ruteru :type:

Ovo nije tema za diskusiju da li ne je neko podigao ili ne svoju nagradu na VIP Izazovu.
Tu pricu nastavite na PM/mail jer joj na ovom forumu nema mesta.

Poslednja izmena:
Nije rasprava bila o tome da li je neko podigao nagradu ili ne, vec o dodatinim uslovima koje VIP postavlja ucesnicima ali OK.

Naravno da se to moze nastaviti na drugom mestu

Evo docekao sam i taj dan, kada treba pokupiti nagradu iz VIP-a. Rekao sam im da cu doci posle posla, sto znaci oko 17:15h.

Udjem ti ja, dobar dan, dobar dan, "ja da uzmem nagradu", a ljubazna prodavacica meni "dajte mi licnu kartu". Uzima ona licnu kartu i pravac da je fotokopira. Heh? :S: Ode ona u susednu kancelariju, pa se ubrzo vrati i pita me za naziv aplikacije i kaze da dodjem za 20min, jer je doslo do nekih promena u ugovoru pa mora ponovno na stampanje.

Vratim ti se ja posle 20min i dobijem ugovor. Krenem da citam i ne verujem svojim ocima. Naravno elektro-shokiram se. U ugovoru pise da ucesnik daje VIP-u pravo da dalje distribuira aplikaciju, da je objavljuje gde hoce, reklamira, kaci na market (heh?), bla bla bla... sve full. Kazem ja prodavacici, "seko, ovo nije text koji smo citali svi na sajtu u "terms-ovima", pre nove godine". Ona nista ne zna, ugovor sastavlja organizator. Ja postavim jedno vrlo mudro i inteligentno pitanje: "Da li ovaj ugovor vazi za sve verzije aplikacije, citaj IME APLIKACIJE, ili samo na verziju koja je poslata VIP-u". Ode ona, pozove upravo, vrati se i kaze: "NA SVE VERZIJE!". WTF? VIP je vlasnik imena i svega, dobro mi nisu trazili source code. I ja to treba da potpisem za telefon koji u radnji kosta 200-230e?

Sta ako ja narednu verziju hocu da naplacujem? Ovo i jos mnogobrojna pitanja cu pitati organizatore putem maila, jel se tako i zavrsila moja poseta VIP-u. Nagradu nisam uzeo, nista nisam potpisao, kontaktiracu ih oko ugovora preko maila.

Molim moderatore da ne brisu ovaj post. Jer hocu da cujem i druga iskustva "nagradjenih".

I jos jedna stvar. U ugovoru je pisalo dobitnik bronzane nagrade. Na android.vipmobile.rs pise da je nagrada za bronzu HTC Hero. Znaci greska u ugovoru, na osnovu koga mozes da trazis Hero bez problema.

Vrh Dno