Šta je novo?

Rezultati VIP izazova

Zaista je smesno porediti ETF i PMF sa FON-om!
Samo uzmite spisak predmeta vezanih za IT i bice jasno i zasto!

Naravno sa se skolstvo treba menjati, ali ne konceptualno nego gradivom!

U IT ima toliko "grana" koje je tesko kvalitetno obuhvatiti jednim fakultetom. Fakultet ti pruzi osnovu, a na tebi je da se pronadjes u necemu od toga!
Sigurno necete naci jednog coveka koji kvalitetno poznaje baze, web, arhitekturu racunara, java/c#, c++, programiranje ukontrolera i uprocesora, vhdl, logicko projektovanje, algoritme AI-a....

E pa sve se to, na primer, radi na ETF! Zar je za ocekivati da kada se odatle izadje covek bude strucan za sve!?

A sada malo o main temi:

VIP bioskop se pojavio vise puta na marketu jer su imali problema sa tim da se app nije videla na tattoo. Zbog toga je ima pod vise imena, packova,...

Ono sto ja mogu da garantujem jeste da main programeri (Milan & Milan) nemaju nikakve veze sa namestanjem. Spreman sam ruku za to da dam.
Nesko im je bio mentor prilikom izrade,a da li je on nesto uradio na svoju ruku...ne mogu ni potvrditi niti negirati!

A da je izbor vecine pobednickih aplikacija skandalozan, jeste!
Mene vise boli sto se nisu udostojili da mi odgovore na mail razlog moje diskvalifikacije!
U redu, za*eb'o sam negde, al' kazite gde!!!
Na tri maila mi nisu odgovorili!

Neko pomenu zalbu! xa xa! U uslovima konkursa pise da imaju diskreciono pravo pri izboru pobednika sto u prevodu znaci da ce izabrati pobednike i svi mi kolektivno mozemo da ih povucemo za vodokotlic da voda ode zajedno sa ovom farsom!!!

Alo novine - nema sta bas ozbiljan list, negde na nivou Sveta i slicnih :d :smoke:

pa tako se resavaju stvari kod nas... drzavni fakultet, mora da je ugledan. etf, mora da je dobar program. alo novine, mora da je neozbiljno.
povrsno do besvesti...

U uslovima konkursa pise da imaju diskreciono pravo pri izboru pobednika

eeeeee to je druga prica... prosto ne znam sta da vam kazem onda. programeri ste, trziste vam je ceo svet, ucestvujte u ovakvim konkursima cisto sporta radi i nemojte se iscudjavati kada mediokriteti ispadnu najpametniji.

ja sam se potresao jer sam mislio da je sustinski problem sto se ovde nepravda tesko ispravlja i sudskim putem. kad ono nepravda je bila u najavi, jasno naznacena u pravilima. nista onda. :)

Čim su veće pare u igri veća je i šansa za "nepravdu". Projekat je obećavao, ali uspeli su i to da za*eru, a učesnike da smire sa naknadno dodeljenim telefonima, dok rezultati sa Marketa jasno govore ko je zaslužio nagrade.
Stvar je u tome što će za ovo znati mali broj ljudi, učesnici i mi koji smo to ovde pročitali i šteta po organizatore i ne postoji.
Tužno

pa tako se resavaju stvari kod nas... drzavni fakultet, mora da je ugledan. etf, mora da je dobar program. alo novine, mora da je neozbiljno.
povrsno do besvesti...

Sve to stoji ali Alo su zaista smesne novine, gore su i od Kurira :S:
Cela ova prica je suvisna jer svi otprilike znaju kako kod nas funkcionisu stvari, tako da rasprave o nasem obrazovnom sistemu i sl smaraju a i off su jer je tema VIP izazov :smoke:

Ovde su najgore prosli programeri koji su najvise ispostovali uslove takmicenja, napravili fenomenalne aplikacije za nase trziste, a nisu dobili nista od nagrada (Tattoo na gurku ne uliva neko zadovoljstvo). Jer da se ne lazemo, kakvu ce prodju imati srpska aplikacija na stranom trzistu?

Eto ja sam napravio nesto za sve mase, pa se ne osecam ispaljen bas do kraja, vec imam neko zadovoljstvo u sebi dok brojim download-e svakog dana.

A jel ste videli koje aplikacije su zavrsile u VIP-ovoj novoj reklami? World Cup i Beodroid? Pa ako su kul za reklamu, sto nisu pobedile? I kakve veze ima World Cup sa nasim trzistem ono bese?

Kakav :party:

EDIT: Predlazem da napravimo takmicenje. Ko prvi napravi VIP Bioskop aplikaciju, dobija nagradu (trebace vam manje od 10 dana) :) I da pustimo sve te verzije na market... pa da im download ostane zauvek na 50 ili 200 koliko je vec bilo (ne pamtim tako cemerne brojke).

Poslednja izmena:
EDIT: Predlazem da napravimo takmicenje. Ko prvi napravi VIP Bioskop aplikaciju, dobija nagradu (trebace vam manje od 10 dana) :) I da pustimo sve te verzije na market... pa da im download ostane zauvek na 50 ili 200 koliko je vec bilo (ne pamtim tako cemerne brojke).

Vrh fora a mislim da je deset dana isuvise ;)
A bas vala da ne reklamiraju pobednike ni oni nego beodroid tu se vec vidi kakva je situacija.

Ok, aj posto je tama vip takmicenje, kakve su ostale aplikacije? Ovih 15ak na prvom mestu?

Ok, aj posto je tama vip takmicenje, kakve su ostale aplikacije? Ovih 15ak na prvom mestu?
Meni je apsolutni favorit bio Beodroid, mada ne znam da li aplikacija cita podatke sa nekog servera ili ima svoju bazu (bolja varijanta). Jedina mana ove aplikacije je sto te ne pusta unutra dok ne nadje GPS konekciju, mada verujem da ce to biti uskoro ispravljeno. Sto se tice igara, veliki favorit i jedina igra koja postuje VIP pravila je Srickie + ima dopadljivu grafiku, vidi se da je bio umesan i neki dizajner :)

– Када смо испрограмирали џи-пи-ес навигацију, морали смо да је испробамо тако што ћемо је следити и видети да ли ће нас довести пред циљани биоскоп. Напољу се температура спустила на минус петнаест, али ближио се рок за завршетак посла па нисмо могли да одложимо пробу. Смрзли смо се док смо тестирали, али смо бар проверили како софтвер функционише на хладноћи

da nije smesno a nije ni malo bilo bi i jeste tuzno ....

Neverovatno.. umesto da cute i pokriju se usima zato sto su dobili na namestenom konkursu oni se jos i hvale.
Mislim da bi trebalo da se organizujete i podignete medijsku prasinu. To ce da bude los glas o VIP-u a to se daleko cuje.

U nasim okvirim je sasvim uobicajeno da likovima kojima podje za rukom da nekoga prevare/zahebu to samo po sebi nije dovoljna satisfakcija vec to moraju i javno da objave ali kao "da niko ne sazna". Najbolje je kada je ostecena strana tu negde blizu pa da mogu da joj se smejulje u lice...

Ajde ovi studenti, iako saucesnici, sami nista ne bi uspeli da "zavrse" uprkos "vrednom radu i trudu koji se uvek isplati". Ovaj lik, profesor, je jos jednom pokazao da negativno misljenje koje imam o profesorima Beogradskog univerziteta nije bez osnova (cast izuzecima). Nekome ko je potpuno neupucen u pricu oko Vip konkursa, ne treba puno da iz njihovih izjava zakljuci o cemu se tu zapravo radi.

Mnogo stvari je tuzno: epilog cele price, potreba za podhebavanjem kao i tekst novinara "Politike" koji je u rangu Mondo pisanija...

Poslednja izmena:
I po ko zna koji put pokazalo se ono tako tipicno za Srbiju
Oni koji se trude i vredno rade, imaju ideje i kreativnost budu obicno gurnuti u zapecak, a kojekave vezare po CEO-ovskim i rodbinskim linijama dobijaju pored svega ostalog cak i clanak u novinama :smoke:
Tuga...

Poslednja izmena:
Ne bi me uopste iznenadilo da je ceo tekst izmisljen ili je pisac teksta sam mnogo dodao ili ma ko zna sta... takvi izmisljeni intervjui se masu puta pojavljuju u sportskoj stampi uglavnom. Ali ako su stvarno to izjavili, onda svaka im cast, lepo su vaspitani...

Registrovao sam se na ovaj forum samo da napišem sledeće:

Drago mi je što sam bio malo lenj i na kraju nisam učestvovao u ovom takmičenju. Preporučio bi ostalima da batalite sva buduća takmičenja, igre na sreću i slično u ovoj smrdljivoj zemlji. Tu se sve namešta, čak i izbori.

E stvarno su preterali...

Zna li neko email onog Alexander Sperl-a (CEO VIPa)? Hoću da mu pošaljem mail. Ništa nakulturno, samo hoću da mu "kažem u lice" da je takmičenje čista sprdačina.

http://www.fonis.rs/vest.php?id=93

Za izbor kandidata zaduženi su stručnjaci kompanije Vip mobile na čelu sa predsednikom UO Aleksandrom Šperlom, dr Aleksandar Nešković sa Elektrotehničkog fakulteta, kao i doc. Galjina Ognjanov sa Ekonomskog fakulteta u Beogradu.

Kapiram da je u pitanju nagradjeni platinastom nagradom :S:

E al' najbolje je u onom clanku vise nego providna tendencija da se pobednici satro okarakterisu kao neki "garazni" momci
Ono pominje se studentski dom, neko smrzavanje na hladnoci...mislim vise nego zalosno :smoke:

Mogu samo da kazem da me posle ove price pomalo sramota sto sam etfovac i isto programer, cak jednog od pobednika znam iz vidjenja.
Mada me uopste ne iznenadjuje, ni prvi ni poslednji put da se ovako nesto desava u Srbiji.

Poslednja izmena:
E stvarno su preterali...

Zna li neko email onog Alexander Sperl-a (CEO VIPa)? Hoću da mu pošaljem mail. Ništa nakulturno, samo hoću da mu "kažem u lice" da je takmičenje čista sprdačina.

Znam ja ali on ne prima mailove spolja tako da ces dzaba slati :)
Ako zelite da iskalite svoje nezadovoljstvo na kulturan nacin, postoji kontakt stranica na Vip-ovom sajtu.

Jel dobio neko od 'gubitnika' taj Tattoo? Ja na mail jos nisam dobio nikakvo obavestenje vezano za to.

Pozovite medije i razlupajte te Tatooe pred kamerama.

http://www.fonis.rs/vest.php?id=93

Za izbor kandidata zaduženi su stručnjaci kompanije Vip mobile na čelu sa predsednikom UO Aleksandrom Šperlom, dr Aleksandar Nešković sa Elektrotehničkog fakulteta, kao i doc. Galjina Ognjanov sa Ekonomskog fakulteta u Beogradu.

Kapiram da je u pitanju nagradjeni platinastom nagradom :S:

Auu koja bruka i sramota, pa on je i nagradjen sa 10000e, ali naravno , on nikavu ulogu tu ne igra, pa ce samo njegova dva studenta da podele po 5000e :).

Gospodo iz VIP-a , ocekujem da dodelite svima uz telefon besplatnu VIP prepaid karticu sa bar 50 000 din kredita i iskreno se nadam i da cete to i uraditi.

Bolje da ima daju uz Tattoo telefone 2 godine paket 900, besplatno, to mu dodje 24x2000+pdv, a paket je super, 900minuta, 900 poruka i 900mb interneta :)).

Aplikacija parsira krstaricinu stranu, ali od danas javlja exception?

Nemojte da blatite BG univerzitet zbog gluposti, pogotovu ako na istom niste diplomirali :)

Iskreno , i ja trazim mejl od Aleksandar Sperla , ovo je smeshno, aplikacija koja puca i koja cita sa krstarice podatke o bioskopima, da nije smeshno bilo bi tuzno.

Nazad
Vrh Dno