Šta je novo?

Full HD sa AGP kartom?!

Pa, ako tera 720p, onda je OK. Neces valjda da kacis full HD monitor na tu masinu, pa da ti treba 1080p? + ta grafa nece moci da izgura tu rezoluciju (1920x1080).

To je ko sa kolima, jeste da cu retko da koristim i 120 konja ali neka se nadje tu i 160 :D. Ne bih kacio monitor... prepakovao bih ovo u neko lepo malo HTPC kuciste posto je ploca malecna i nista se ne greje... za sada je zakacen na CRT 29", a u planu je neki 37/42... kad bude para...

Ja sam sa northwood celeronom (128kb L2 cache :S:) na 2.8ghz i geforceom 5900xt terao 720p sa oko 80% zauzeća procesora bez seckanja, kad sam gurnuo prescott celerona na 2.8, zauzeće se spustilo na 30-50%

Pa uzmi slicnu platfomu... sem ako je nesto toliko matoro... ja sam recimo odradio slicnu glupost ali ipak pre 2.5 godine. Imao sam P4 north i mislio sam da up sa 4600 na 7600 moze da napravi igracku konfu... oce al juce... a onda sam to lepo sve bacio na oglase i za nekih 150e razlike na kraju u zbiru uzeo ovo iz potpisa... tada je bljuvalo vatru a i danas zavrsava sve sto treba... :)

Pa ***, 3 generacije stara platforma... prosetaj se do "moja masina" :D
Mislim na prvu masinu. Druga radi ono sto treba i vise nego OK

Pa ***, 3 generacije stara platforma... prosetaj se do "moja masina" :D
Mislim na prvu masinu. Druga radi ono sto treba i vise nego OK

Prva ljubav zaborava nema :D, e bas cu da uzmem Core AVC da spustim i neki 1080p, pa da vidimo moze li... nema sanse... al ne kosta proba :d, a i ovaj mali radi na 1.8... a zasto ne bi na jedno 2.4-2.6 recimo... :-devil-:

Ajd kad se svi raspitujete, i ja da pitam, mogu li da pustim 1080p na VIA integruši? :)

720p neki rip-ovi idu OK, neki se na momente usporavaju/ubrzavaju (zbog čega?). CPU je 775 preskot na (okrugla) 3GHz sa HT-om.

Stavio si Core AVC2.0?

Ne bi me cudilo da je VIA nesposobna za prikazivanje 1080p materijala, a i ne bih rekao da je P4@3GHz dovoljan, da je dual, onda OK, ovako....

Ništa te ne košta da probaš :)

Ja sam na svom windu dok je imao XP mogao opušteno da pustim 720p

Poslednja izmena:
Pa realno je usporenje posledica desinhronizacije koja nastaje zbog izgubljenih frejmova... kad sistem ne postigne da sve iscrta...

Ko sto rekose Core AVC ti je nada...

Pa kako onda moj "3500"+ uspeva sve da iscrta, ali u XPu? (720p)
Zauzece CPU-a se krece od 50 do 85%. Ali zato ukljucim DXVA i nema zime (5~10% CPU) :)
Bas cu probati 720p sa CPU-om na default, posto je sad malo zesce kloknut :D

EDIT: 720p ne secka ni na 2 GHz, znaci mora da radi i na 3GHz Intelu :)

Poslednja izmena:
probah 720p na XP2500+ klokovan na 3200+ tj. 2.2ghz i radi bez ikakvih problema, 60-70% zauzeca, interni kodek kmplayera...mrzelo me da deklokujem, ali verujem da bi radilo, ako ne tako onda sa coreavc.

1080p naravno nece ni da cuje, zakuca na 100% i zdravo molim :)

A ja sam probao 720p na Athlonu 2200+ iz potpisa (1.8 GHz) i nece ni da cuje, radi kad kako on hoce: ili ne secka pa kasni zvuk, ili ide dobro zvuk ali secka :wall:
CPU zauzece je zakucano na 100%, mada taj program sa kojim sam pustao je malo neoptimizovan, pa zakucava proc, ali ako stignem, probacu sa VLC ili MPC playerom

***, Barton (XP 2500+) je ipak po svemu jaci. Ja se secam da sam na svom bartonu i to bez diranja clocka koji je bio na 1.8ghz mogao bez ikakvih muka gledati 720p ripove bilo kog bitrate-a, i bez CoreAVC-a, sa CoreAVC-om jos uzivanje :). Posle sam uzeo Radeon HD 2600 XT AGP Graficku za 1080p i DXVA generalno, to me odlicno sluzilo :), mada sam na procesoru sam mogao preko CoreAVC-a da gledam 1080p do nekih 6mbit-a (veoma retki losijeg kvaliteta ripovi) i to veoma gusto :) procesor je imao opterecenje od 90-95% :D

Poslednja izmena:
A ja sam probao 720p na Athlonu 2200+ iz potpisa (1.8 GHz) i nece ni da cuje, radi kad kako on hoce: ili ne secka pa kasni zvuk, ili ide dobro zvuk ali secka :wall:
CPU zauzece je zakucano na 100%, mada taj program sa kojim sam pustao je malo neoptimizovan, pa zakucava proc, ali ako stignem, probacu sa VLC ili MPC playerom
pa tako naravno nece... probaj neku logicniju kombinaciju...

Ma ima da potera 720p, nije to tako slab CPU, a dali bi klokovanjem na 2ghz dobio bolje rezultate?

Dobio bi 11.1111111% bolji rezultat. :D
Kod tebe je neki drugi problem, moralo bi da radi sa CoreAVC 2.0.
Probaj recimo zadnji BS.Player i podesi ga tako da koristi Core.

Ma nije ni bitno, na tom kompu se svejedno samo slusa muzika i visi na net-u :D. Eventualno odradi koja video konverzija.
Mozda cu se malo pozabaviti sa time sutra. Sada me mrzi :D

Poslednja izmena:
Ih, al' si mrzeljiv covek. :p
Bas me zanima da li ce uspeti.

Mislis dete/klinja :)

Aj videcu, ako uspem da sestru oteram sa kompa, da to odradim danas. Probacu sa VLC playerom i onaj CSI 720p.

Stanje je ovako:
Instalirao sam VLC player, i probao da pustim tu seriju, ali ne samo da nije bilo slike, nego se masina potpuno skucala, i jedva sam uspeo da ugasim VLC bez potezanja za reset dugmetom.

A u JetAudio player-u radi, ali secka i kasni zvuk.

Evo slike:

Prilozi

• ss.JPG
    ss.JPG
    196.1 KB · Pregleda: 30
Poslednja izmena:
Neznam sta se desilo sa videom, ali ovo pored desktop-a je extended desktop, koji neznam zasto je aktiviran. To moram da pitam caleta :D

Sta si se uhvatio za VLC. I kakav crni JetAudio. :trust:
Rekoh, CoreAVC 2.0 + neki player tipa zadnji BS ili KM ili MPC-HC, sta god, samo namesti da koristi taj kodek.

EDIT:

Opasan ti je wall. :p

Ajd kad smo krenuli, da pitam i ja onda jos nesto.
Na laptopu imam Mobility radeon hd 2400xt koja bi trebala da ima podrsku za UVD 1.0 ako se dobro secam, znaci hardverski dekoding. Medjutim probao sam razne varijante, stand-alone MPC-HC - nece, K-lite sa MPC-HC - nece... Mislim rade mi maltene svi jaci ripovi (do nekih 13-14Mbps) preko procesora, ali zasto da ga opterecujem, samo vuce struju pogotovo kad radi na bateriji :)
Ripovi su naravno bili profile 4.1.
Jel imao neko slican problem i kako ga je resio? Catalyst drajveri su stari oko godinu dana(ne secam se verzije), tad su bili najnoviji i instalirani preko Mobility Moddera, mozda je on lose modifikovao nesto vezano za dxva?

Sta si se uhvatio za VLC. I kakav crni JetAudio. :trust:
Rekoh, CoreAVC 2.0 + neki player tipa zadnji BS ili KM ili MPC-HC, sta god, samo namesti da koristi taj kodek.

EDIT:

Opasan ti je wall. :p
E to cu da probam sutra, dok nema caleta da me zahebava iza ledja "sta sad opet instaliras, imas svoj komp i tamo radi" :D

A sto se wallpapera tice, cale obozava te Star Trek serije, mada i ja volim katkad da pogledam :D

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno