Šta je novo?

Full HD sa AGP kartom?!

Rockwell

Čuven
Učlanjen(a)
18.02.2002
Poena
619
trenutno za gledanje HD materijala koristim intel 2180 na "nekoj" agp ploci, a graficka je 1950pro

720P radi savrseno, a 1080P u zavisnosti od kompresije ume da zeza.

ono sto me zanima je, da li postoje AGP kartice koje podrzavaju HD dekoding i tako omogucim zivot ovoj masini... naravno zanima me jeftino resenje.

pozdrav

hvala za link, nisam primetio tu temu...ali kad sam vec zapoceo da nastavim ovde ;)

primetio sam nesto, recimo neki samsung 1080p promo video koji sam probao bolje radi u VLC nego u mpclassic, a jedan drugi video bolje radi u obrnutnom slucaju !!?

otuda pitanje, postoji li mozda neko softversko resenje da pokusam kako ce se ponasati, recimo neki player, kodek, os i sl.

trenutno koristim win7 i kmplayer sa njegovim internim kodecima.

pozdrav

Probaj sa CoreAVC-om, mozda izvuces bolje rezultate. Taj x1950 nema UVD podrsku tako da ne moze raditi DXVA akceleraciju HD sadrzaja. Ne isplati se da menjas tu karticu, cak i na 3850 u AGP varijanti 1080p stuca bez obzira na starije drajvere i slicne egzibicije koje se pokusavane tako da AGP i 1080p ne idu zajedno.

...cak i na 3850 u AGP varijanti 1080p stuca bez obzira na starije drajvere i slicne egzibicije koje se pokusavane tako da AGP i 1080p ne idu zajedno.

e ovo je vec konretan odgovor, dakle, neko je to vec probao i rezultat je poznat!

ok, ostaje da probam sa CoreAVCom, nisam znao za njega do sada. Citam sad da dosta rastereti procesor, tj. bolje iskoristi hardware...ko zna, mozda i proradi ;)

hvala za info, kad se vratim sa posla i isprobam javljam rezultat!

pozdrav

Obavezno u MPC-u idi u opcijama u stavku External filters pa Add filter i ubaci tu coreavc(kada ga instaliras). Zatim ga odaberi i stavi prefer kako bi bio siguran da ce film koji pustis koristiti coreavc za dekodiranje.
Takodje baci pogled ovde:
http://www.hardwareheaven.com/reviews/Sapphire X1950Pro AGP/video.php
Osim toga, mislim da nigde nema poredjenja izmedju istih AGP i PCI-e kartica u akceleraciji video sadrzaja.

Poslednja izmena:
A ako Ti ništa od ovog ne pomogne probaj skinuti free "SM player" koji dolazi sa svojim kodecima. Znači, ništa Ti ne treba od spoljnih kodeka ili filtera.

Da imam neki 1080p film stvarno bi probao na mojoj karti, al' kad nemam, i imam spor net pa nemogu da ga svucem... sh*t.
R. 3850 AGP edition. Da pitam jos nesto: jel moze ova grafa de dekoduje 720p (teoretski, praksu cemo dokazati)?

Da imam neki 1080p film stvarno bi probao na mojoj karti, al' kad nemam, i imam spor net pa nemogu da ga svucem... sh*t.
R. 3850 AGP edition. Da pitam jos nesto: jel moze ova grafa de dekoduje 720p (teoretski, praksu cemo dokazati)?
Moze da dekodira i 1080p materijal ukljucivanjem DXVA akceleracije. Baci pogled ovde:
http://imouto.my/watching-h264-videos-using-dxva/
Podesi MPC po tom uputsvtu pa kada nadjes neki HD materijal, pusti ga tu pa uporedi zauzece procesora sa tako podesenim plejerom i bez akceleracije.

Domcale, gde si kupio grafiku i kad? Ajde stvarno odradi ovo što kaže Astmario pa napiši cpu zauzeće sa i bez dxva. To bi moralo da radi, jedino možda ona ograničenja da ne može starije 5.1 ripove ali to je druga stvar... Šteta što nemaš neki 1080p.

@Astmario
A koji je konkretno problem za 1080p? Valjda ako ima podršku za dxva onda nema veze rezolucija, treba valjda sve da radi dokle god je 4.1. Jedino možda AGP protok da ne zadovoljava, ne znam koliko je potrebno ali ne verujem da je nedovoljno.

Domcale, gde si kupio grafiku i kad? Ajde stvarno odradi ovo što kaže Astmario pa napiši cpu zauzeće sa i bez dxva. To bi moralo da radi, jedino možda ona ograničenja da ne može starije 5.1 ripove ali to je druga stvar... Šteta što nemaš neki 1080p.
Uzeo sam je u Gigatronu ja mislim prosle godine, i platio sam je papreno (10.700 din).

Rado bih ja probao 1080p, al imam spor net, trebace mi mesec dana da skinem neki film u 1080p rezoluciji. Skidam neki deo CSI serije u 720p, pa cu probati sa time.

Ja imam veoma pozitivna iskustva sa CoreAVC-om i dekodiranjem HDa. Na mnogim masinama ljudi su mislili da im 1080p uopste ne radi jer je KMPlayer ili VLC strasno stucao sa 1080p ripovima. Ja im savetujem CoreAVC i odjednom sve magicno proradi u kombinaciji CoreAVC+MPC. Ali moram da primetim jednu stvar: ipak ffdshow ima malcice bolji kvalitet slike od CoreAVC-a, ali kada je u pitanju da li ce video uopste da radi ili ne, svakako treba probati sa CoreAVC-om.

@domcale
Pa skini neki 1080p dxva sample, to nije vise od 100MB, samo za probu.

instalirao CoreAVC, probao, zvuk posle nekog vremena kasni...ali...

teram win7 vec neko duze vreme i vreme je da se instalira ponovo, obzirom da je to prva verzija koju sam instalirao jos kad je MS dao free, a i javlja mi vec par dana da je promo period pri kraju :)

posto nisam bio siguran dal se i sa novim kodekom javlja kasnjenje zbog unistenog sistema ili uopste zahtevnosti 7mice, odlucim da instaliram winxp i testiram
podignem xp, instaliram namerno prvo kmplayer, probam, malo bolje, ali kasni posle 2-3 minuta

instaliram coreavc+mpc, podesim, probam, hmm, cini mi se ok, pustim video nekih pola sata, i SVE SLJAKA EXTRA !!!!

medjutim, primetim da je slika nekako bolja kad pustim u kmplayeru, procackam malo opcije, nadjem gde se ubacuje eksterni kodek, podesim, testiram opet, i sad mi je slika skroz ok, a od kasnjenja ni traga ni glasa.

sta da kazem drugo nego Astmario hvala puno!!!!

btw... probao sam da deklokujem na nominalni takt @2ghz i nema nikakve razlike, sve radi savrseno sa oko 50% cpu zauzeca!!!

Poslednja izmena:
upravo izvadih 1950 i probah isti video materijal sa integrisanom intel karticom i gle cuda, radi super! ;)
izgleda da je glavna fora pricesor i da grafika u ovom slucaju ne igra veliku ulogu, ako cak igra bilo kakvu!?!

laku noc ;)

Skidam neki deo CSI serije u 720p, pa cu probati sa time.
Ovako:
Pratio sam uputstvo sa tog sajta, i sve podesio tacno kao sto pise... i nece. U VLC player-u (znaci nema dxva) film radi i secka, uz veliko zauzece CPU-a (slika 1)
Dok kod MLC player-a (namesten DXVA), izmenjuju se neke boje, a nema filma uopste (slika 2). CPU je manje zauzet, a GPU vise (oko 3~4%).
Slika 3 je sta mi izbaci pre nego sto cu pustiti fajl. Verovatno to ima neke veze sa startovanjem videa u DXVA, ali ne vidim resenje za to. DX9 komponente su instalirane, tako da ne vidim razlog zasto nece.
Svaka je pomoc dobrodosla, i ako moze, hocu da malo uposlim kartu.

U pitanju je 720p serija (CSI :D), 1080p nisam pronasao, a filmove nemogu da skidam jer imam spor net (256kbps).
pozdrav :wave:

Prilozi

• no DXVA.jpg
    no DXVA.jpg
    344.3 KB · Pregleda: 34
  • DXVA (not working properly)..jpg
    DXVA (not working properly)..jpg
    150.9 KB · Pregleda: 32
  • error.jpg
    error.jpg
    171.3 KB · Pregleda: 35
upravo izvadih 1950 i probah isti video materijal sa integrisanom intel karticom i gle cuda, radi super! ;)
izgleda da je glavna fora pricesor i da grafika u ovom slucaju ne igra veliku ulogu, ako cak igra bilo kakvu!?!

laku noc ;)
Graficka ne igra nikakvu ulogu ako DXVA nije upaljen...
Sve se onda radi softwerski(odnosno preko CPU-a)

Slcno i obrnuto . Kad DXVA radi kako treba proceosr nije da ne igra ulogu( neke stvari prilikom decodovanja mora procesor ali to je 5-10%) tako da ni on ne igra bitnu ulogu vec samo graficka.

domcale : Jel ti pod filters ispisuje MPC(MPCHC obavezno nemoj obican MPC da koristis) MPC internal decoder
Sta si stavio za render ?

A i moguce je da je ovo sto peja kaze ...

Poslednja izmena:
Ti ripovi su L4.1 li L5.1?
L4.1, ako to nesto znaci :). Mada to sam otkrio dok sam pokusavao saznati broj frejmova po sekundi.

Inace, srusio sam W7 i stavio XP (ne zbog ovoga, vec zbog neceg drugog), pa nema nista dok ne podesim ponovo :wall:

Ako je L4.1 onda bi trebalo da radi preko GPU-a, a koliko vidim koristis MPCHC... Proveri ovo sto je weasel napisao koji decoder ucita.
Ili skini K-Lite codec pack najnoviji i prilikom instalacije stikliraj da hoces DXVA da ti se decodira preko GPU-a, on bi trebalo sve automatski da podesi.

Ili skini K-Lite codec pack najnoviji i prilikom instalacije stikliraj da hoces DXVA da ti se decodira preko GPU-a, on bi trebalo sve automatski da podesi.
Upravo sam to i uradio i proradilo je!!! :banana:
Prva slika je sa DXVA, druga je bez (samo sto se ne vidi video, neznam zasto, ali nije ni bitno) DXVA.
Znachi radi :)

Prilozi

• DXVA now working!!!.JPG
    DXVA now working!!!.JPG
    118.9 KB · Pregleda: 39
  • without dxva.JPG
    without dxva.JPG
    93.3 KB · Pregleda: 28
Eto, odlicno :)
Sad jos samo neki 1080p sample da skines i probas, ali radice 99%. Ako ne mozes da nadjes, kontaktiraj me na pm pa cemo da sredimo nesto.

Uzeo sam je u Gigatronu ja mislim prosle godine, i platio sam je papreno (10.700 din).

Rado bih ja probao 1080p, al imam spor net, trebace mi mesec dana da skinem neki film u 1080p rezoluciji. Skidam neki deo CSI serije u 720p, pa cu probati sa time.

ti si super prošao, eno ga neki lik na pcberzi prodaje 7600 za agp i traži 8000 dinara :d

izvinjavam se za offtopic

Radi i 1080p :)

@ veseliburek
Veruj mi da nisam, posle 2 meseca ta karta je u gigatronu kostala 8000din. Samo malo da sam se strpio... :wall:

Prilozi

• 180p dxva.JPG
    180p dxva.JPG
    128.8 KB · Pregleda: 28
Poslednja izmena:
Nikad mi nece biti jasno sta natera ljude da kupe AGP graficku po ceni ploce sa PCI-E i nove graficke zajedno?

Hajd da ne otvaram temu, moze li PCI-E ATI 9250 i Sempron 3000+ da tera full HD?

@weasel
da, da... logika mi je govorila to, i sad kad sam testirao to i potvrdjujem ;)

hehe, i ti si izasao kao pobednik u ovoj diskusiji :banana:

forumi i ljudi koji su spremni da pomognu su divna stvar :wave:

ja btw uvek skidam filmove 720p zbog velicine, ali sam neke hitove skinuo 1080p cisto da imam u kolekciji. u svakom slucaju je lepo kad znam da mi ova "htpc" lepotica moze pustati 1080p :,,:

hvala jos jednom svima na pomoci ;)

Poslednja izmena:
Nikad mi nece biti jasno sta natera ljude da kupe AGP graficku po ceni ploce sa PCI-E i nove graficke zajedno?

Hajd da ne otvaram temu, moze li PCI-E ATI 9250 i Sempron 3000+ da tera full HD?
Pa sta cu sa samo plocom i grafom?!! :D Onda treba da se doda para i za ostalo ;)

Sto se tice pitanja, klokni malo tog Sempija i trebalo bi da gura 720p

opet offtopičim, ali od kad postoji deveta serija radeona za PCI-E?!
zar nisu bile samo agp? :trust:

opet offtopičim, ali od kad postoji deveta serija radeona za PCI-E?!
zar nisu bile samo agp? :trust:

Hmmm nem pojma mozda je i AGP... tj sigurno jeste :D

Nego tera 720p, sa ffdshow i MPC CPU na oko 75%... ma terace opusteno... samo sa Core AVC izgleda :d

Pa sta cu sa samo plocom i grafom?!! Onda treba da se doda para i za ostalo

Pa uzmi slicnu platfomu... sem ako je nesto toliko matoro... ja sam recimo odradio slicnu glupost ali ipak pre 2.5 godine. Imao sam P4 north i mislio sam da up sa 4600 na 7600 moze da napravi igracku konfu... oce al juce... a onda sam to lepo sve bacio na oglase i za nekih 150e razlike na kraju u zbiru uzeo ovo iz potpisa... tada je bljuvalo vatru a i danas zavrsava sve sto treba... :)

Poslednja izmena:
Pa, ako tera 720p, onda je OK. Neces valjda da kacis full HD monitor na tu masinu, pa da ti treba 1080p? + ta grafa nece moci da izgura tu rezoluciju (1920x1080).

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno