ludilo_srbija
Slavan
- Učlanjen(a)
- 19.11.2006
- Poena
- 330
U razgovoru sa drugarima i citanjem foruma, a kasnije i samim istrazivanjem, uvideo sam da manje radnje, a mozda i neke vece daju garanciju na proizvod manju nego sto to daje proizvodjac odnosno uvoznik.
Primer: Na vecinu proizvoda proizvodjaci, a i uvoznicci (jer moraju) daju garanciju uglavnom od 3 godine, a za neke porizvode i vise. Cesto je slucaj da prodavci racunarkse opreme za te iste proizvode daju garanciju od 1 godine.
Da li to smeju da rade? I da li je to zakonski?
Verujem da se nekome desilo da je kupio proizvod misleci da je garancija 3 godine (sto i pise na bilo kom sajtu proizvodjaca), a na kraju kada dodje kuci i pogleda, ono pise 1 godina.
Meni se iskreno nije desilo, jer vodim racuna o tome.
Sta vi mislite o ovome, kakva su Vasa iskustva?
Primer: Na vecinu proizvoda proizvodjaci, a i uvoznicci (jer moraju) daju garanciju uglavnom od 3 godine, a za neke porizvode i vise. Cesto je slucaj da prodavci racunarkse opreme za te iste proizvode daju garanciju od 1 godine.
Da li to smeju da rade? I da li je to zakonski?
Verujem da se nekome desilo da je kupio proizvod misleci da je garancija 3 godine (sto i pise na bilo kom sajtu proizvodjaca), a na kraju kada dodje kuci i pogleda, ono pise 1 godina.
Meni se iskreno nije desilo, jer vodim racuna o tome.
Sta vi mislite o ovome, kakva su Vasa iskustva?