Šta je novo?

[N5800] Zvanična tema

Koliko sam ja primetio razlikuju se i po tome sto uz MusicXpress dobijes one slusalice sa daljincem, a uz Navigation dobijes auto punjac. :)
Svakako se mnogo vise isplati Navigation edition (ako nesto nismo propustili). Te sluske mogu i da se dokupe.

Koliko sam ja primetio razlikuju se i po tome sto uz MusicXpress dobijes one slusalice sa daljincem, a uz Navigation dobijes auto punjac. :)
Svakako se mnogo vise isplati Navigation edition (ako nesto nismo propustili). Te sluske mogu i da se dokupe.

Pa ni punjač nije egzotika i originalni NOKIA ne košta puno. Ono što košta je car holder i to su trebali da dodaju u taj paket. Čini mi se da sam originalni NOKIA platio ~ 50€.

Prilozi

• No.165.gif
    No.165.gif
    243.3 KB · Pregleda: 68

Ako nesto nismo propustili i ako je samo to razlika onda je valjda bolje da dodje sa slusalicama jer auto punjac isto imas da kupis gde hoces i pretpostavljam za manju lovu nego sluske (za koje je pitanje da li ih ima uopste da se kupe)

Pozz

uglavnom lik kaže da je rešenje, pored ovog nama poznatog obaranja PC Suite-a , PC Cleaner itd. i promena USB porta !!!

... i to sam probao i ne vredi... uostalom bas me boli uvo, necu da se nerviram, tel sljaka dobro i ovako tako da me bas briga... ono jes' da bi bilo lepo da moze ali sta da se radi... mozda ce resenje da naleti samo od sebe ;) ili kad mi bude odgovaralo dam ga u servis pa nek ga drndaju danima dok ne naprave nesto :p ...

Pozz

ne znam koliko kod nas i ima smisla ta dožovitna garancija. za Nokia Maps, po meni prilicno beskorisna stvar ako nije dovoljno detaljna...(i o čijem se "životima" tu radi, 5800 ili našim) :p

@ 7 mislim da ako ti je tel. već haknut, možeš da dobiješ taj fw40 na drugi način...negde sam video fw40 u vidu zip fajla (pogledaj opet onaj hr. sajt. tj. pretraži druge strane...), i ako već imaš Rom Patcher postoji mogućnost da samo skineš fw u par rar-ova, raspakuješ na kompu, prebaciš na fon, i prob. rešen...nagađam nisam siguran

Ako nesto nismo propustili i ako je samo to razlika onda je valjda bolje da dodje sa slusalicama jer auto punjac isto imas da kupis gde hoces i pretpostavljam za manju lovu nego sluske (za koje je pitanje da li ih ima uopste da se kupe)

Pozz

To je tacno, ali koliko vidim 5800XM je ~305, a 5800NE 220e. Ako je tolika razlika u ceni, onda je bolje uzeti bez slusalica :d

Pa ni punjač nije egzotika i originalni NOKIA ne košta puno. Ono što košta je car holder i to su trebali da dodaju u taj paket. Čini mi se da sam originalni NOKIA platio ~ 50€.
1000 din, tačnije 999.00, rotacija , veliki vakum 9 cm prečnika...nameštaš bukvalno kako hoćeš, u horizontalnom položaju možeš da razmakneš držače kako bi imao pristut lock dugmetu...u vertikalnom imaš nogice koje se uvlače....čvrst, podnosi kaldrmu, sve preporuke za ovaj nosač

imaš ga ovde u par varijanti http://www.mojaprodavnica.net/2009/12/auto-drzaci-za-mobilnigpspdamp4-vakuum.html

ali ja svoj nisam tu uzeo, kad nađem link (na laptop-u je verovatno) postaviću

@ zevs...nisam baš siguran koliko su tačne te cene i odakle ti uopšte...
krajem dec. 09, tj. pred novu god. kad je sve kao malo skuplje ja sam xm uzeoo za 230e, doduše u nekoj manjoj radnji i sa "lite" paketom, bez rez. olovke i onog stalka...a da je cena skočila za 2 meseca nema logike uopšte, pa zar nisu izašli par novih modela,ove neke X serije, što bi automatksi trebalo da obori cenu bar za 10,20e

...kamera?... to je onaj sa strane sto se slika sa njim? a sa koliko ruku to treba da radim ;):d ...
... probacu to sutra, sad me bas mrzi da se zezam, moguce da ce to nesto resiti jer i ja imam problem sa tim Lock kodom...

Pozz
evo ti neki link za fw40 rar http://letitbit.net/download/7215.72929ebbc6c02794ec91956e5/RM_356_40.0.005_prd.rofs2.rar.html

Pozz

Postoji li neki downloader,npr.sa youtube i slicnih sajtova za 5800 ,trazio sam al nigde ne nadjoh!
nađoh taj fajl, bio sam u pravu YourTube se zove i jar. tip fajla je...
da radi na mojoj 5800 logično da bi bio tamo a ne na hardu, al ako ti je fon hakovan ili ako znaš nešto što ja ne znam evo fajla...
a i ovi telefoni su u jednome slični ljudima , "100 Nokia 5800 = 100 ćudi" ,)

Poslednja izmena od urednika:
Obzirom da se prvi put srecem sa Nokia telefonom zasto mi se prilikom biranja trazenog broja pojavljuje na kratko poruka: NOTE:ACTIVE DIVERTS sa belim I u plavom krugu i nakon toga se uspostavi veza? Napominjem da nemam aktiviranu uslugu call divertinga. Sta treba uraditi da se ta poruka ne pojavljuje ? U pitanju je Nokia 5800xm.

Obzirom da se prvi put srecem sa Nokia telefonom zasto mi se prilikom biranja trazenog broja pojavljuje na kratko poruka: NOTE:ACTIVE DIVERTS sa belim I u plavom krugu i nakon toga se uspostavi veza? Napominjem da nemam aktiviranu uslugu call divertinga. Sta treba uraditi da se ta poruka ne pojavljuje ? U pitanju je Nokia 5800xm.

Preci na telenor. Koliko mi je poznato to se pojavljuje na mts mrezi zbog ukljucenog preusmeravanja za uslugu missed calls (preusmerenje kad si nedostupan).

meni daje isto obavestenje, al meni pozivi i jesu divertovani kad sam nedostupan ili je tel. isljučen...VIP je u pitanje, tako je bilo čim sam ubacio karticu...
probaj da u settings isključiš service info...valjda je tu

Ma to mi se desilo posle prihvatanja video callinga ?

Ima sluški da se uzme, ja sam svoje izgubio letos i uzeo druge Nokijine za blizu 30 evra. Mislim da je isti model sluški za sve XM modele.

Ima sluški da se uzme, ja sam svoje izgubio letos i uzeo druge Nokijine za blizu 30 evra. Mislim da je isti model sluški za sve XM modele.

Ja sam preko UK narucio sa Amazona za 3.2GBP te slusalice (sa daljinskim). Kod nas su 2100 u comtrade...
Na kraju koristim daljinski i slusalice nokia/philips koje su bile za 2.5mm telefone (kupio ih za 12$ na ebayu, dosta su bolje, a njihov daljinski vise ne koristim).

Jos jedno pitanje:
Sto se tice call divertinga bio sam danas u korisnickom servisu ( MTS ) i ljubazno mace mi je rekla da je to normalna poruka na svim Nokia telefonima, bez obzira o call divert statusu, tj da li je ukljucen ili ne.

Pitanje:

Da li neko moze da mi objasni zasto ne mogu bilo da koristim njegov browser ili Operu mini, da kada odem na mondo , na stranici Ortak lokkator, u meniju posalji pozivnicu da nastavim dalje. Tu mi oba browsera stoje na toj strani i ni makac. Cak i devojce u MTS nije znala odgovor.
Sve ostale internet stranice rade bez problema.

Da li bi pomogao hard reset ?

Molim za pomoc neko ko je na prepaidu i na MTS-u.

Hvala.

Jos jedno pitanje:
Sto se tice call divertinga bio sam danas u korisnickom servisu ( MTS ) i ljubazno mace mi je rekla da je to normalna poruka na svim Nokia telefonima, bez obzira o call divert statusu, tj da li je ukljucen ili ne.

Pitanje:

Da li neko moze da mi objasni zasto ne mogu bilo da koristim njegov browser ili Operu mini, da kada odem na mondo , na stranici Ortak lokkator, u meniju posalji pozivnicu da nastavim dalje. Tu mi oba browsera stoje na toj strani i ni makac. Cak i devojce u MTS nije znala odgovor.

Hvala.

meni se to desavalo ali nisam pridavao znacaj jer sam mislio da se tu i tamo zaglupi (jer se ne desava na stranicama na koje redovno idem)... hmm mozda ima neko podesavanje koje sprecava neke stranice zbog neceg da se otvore...

i mali off... jel' ti nije glupo da drzis to u potpisu, cak i da je tako kao sto kazes?

Pozz

Jos jedno pitanje:

Pitanje:

Hvala.

Vidi da li ti je podesen onaj proxy u konekciji. Ako nije podesi, pa probaj ponovo

Nego ,da li se nekome desilo sledece,imao sam instalirane neke pizaro teme a takodje i njegovu default"sound waves" i sa njima mi baterija nije prelazila 3,eventualno 4 dana.
Elem,pre nekih mesec dana instaliram prilicno kompletnu temu od jednog rusa"Aanex steel" i sa njom mi baterija cepa ladno nedelju dana uz isto koriscenje kao na predhodnim temama.
Nisam mogao da poverujem da promenom teme moze da se produzi trajanje baterije ali zaista je tako.

@ 7 da to nije zbog toga sto si kada ti je MTS poslao one 2 poruke za gprs i wap, ti to prihvatio i stavio kao "primarna podesavanja" ...p.s.telefon mi se misteriozno sam vratio u normalno stanje, tj. ne trazi onu sifru prilikom paljenja

@ cholak potvrda za tu Aanex temu,(doduse ne bas sa 3 na 7 dana ali 1 dan, dobijam...) ima je u 4 varijante, Aanex Lite (default ikone), Aanex iPhone, Aanex steel i Aanex Eclipse (sa elipsastim ikonama)

evo linka za temu.. http://forum.dailymobile.se/index.php/topic,15601.0.html

normalno mora 1. da se registrujete na sajtu da bi skidali atachmente, a cholak baci pogl. jel to ta tema, mozda ih covek pravio vise ,)

Poslednja izmena:
@ 7 da to nije zbog toga sto si kada ti je MTS poslao one 2 poruke za gprs i wap, ti to prihvatio i stavio kao "primarna podesavanja" ...p.s.telefon mi se misteriozno sam vratio u normalno stanje, tj. ne trazi onu sifru prilikom paljenja

Ne, stavio sam da me pita svaki put i na internet uvek idem preko Wireless-a, nisam lud da idem preko mts-a da me oderu ;)

Nikako nemam vremena ali hocu da mu ipak promenim P.C. pa da probam update, javicu ako uspe... ako ne onda ide flesovanje i sl.

Pozz

drži se samo onog tutorijala (ne hr. nego onog odavde, za promenu p.c-a), za svako slučaj. promeni taj usb port, a pošto ti je fon hack. trebalo bi i da ostane takav....
inače ni meni, ako se dobro sećam NSS nije iz 1. "pročitao" sve podatke s fona, al sam ipak odradio ono p.c enable/write...upisao Balkan Red, ponovo klik na lupu i eto ga p.c sa opcijom za update

Pozz

1000 din, tačnije 999.00, rotacija , veliki vakum 9 cm prečnika...nameštaš bukvalno kako hoćeš, u horizontalnom položaju možeš da razmakneš držače kako bi imao pristut lock dugmetu...u vertikalnom imaš nogice koje se uvlače....čvrst, podnosi kaldrmu, sve preporuke za ovaj nosač

Ja sam moj platio 500din i odlicno vrsi posao.Ima ih raznih(moj nije na slici) cak i za manje pare i ne vidim zasto bi dao 50e :Klanjanje za originalni nosac:wc:.

Moju 5800 drzi ovakav holder samo bez svetlecih dioda.

Poslednja izmena:
Jedno pitanje oko gps-a.
Jasno mi je da se za korscenje usluge garmina na mobilnim telefonima, skida kredit sa prepaida ili postpaida.
Nije mi jasno kako se naplacuje usluga Gps-a za one uredjaje koji se koriste u kolima, autobusu...

Koliko bi se skinulo kredita sa Mts-a , koriscenjem garmina na putu Beograd - makedonska granica ~ 4h voznje ?

Poslednja izmena:
Jedno pitanje oko gps-a.
Jasno mi je da se za korscenje usluge garmina na mobilnim telefonima, skida kredit sa prepaida ili postpaida.
Nije mi jasno kako se naplacuje usluga Gps-a za one uredjaje koji se koriste u kolima, autobusu...

Koliko bi se skinulo kredita sa Mts-a , koriscenjem garmina na putu Beograd - makedonska granica ~ 4h voznje ?

Ne placa se GPS uopste.
To malo sto skine je zbog Assisted GPS-a, tj skine sa neta polozaj satelita ili sl, sto mu omogucava da ih brze pronadje. Mozes to da iskljucis, ali onda zna da potraje i nekoliko minuta dok ne odredi lokaciju.

Za 4 sata voznje bi ti skinulo isto kao i za 2 minuta, par kb na pocetku pri ukljucivanju gps-a, tj ~1dinar. (Ako u makedoniji ukljucujes gps i upadnes u roming, onda mnogo vise).

Ne placa se GPS uopste.
To malo sto skine je zbog Assisted GPS-a, tj skine sa neta polozaj satelita ili sl, sto mu omogucava da ih brze pronadje. Mozes to da iskljucis, ali onda zna da potraje i nekoliko minuta dok ne odredi lokaciju.

Za 4 sata voznje bi ti skinulo isto kao i za 2 minuta, par kb na pocetku pri ukljucivanju gps-a, tj ~1dinar. (Ako u makedoniji ukljucujes gps i upadnes u roming, onda mnogo vise).

Hvala.
Samo jos jedno glupo pitanje.
Da li je potrebno kupiti zastitnu foliju za N5800Xm.

Ja je nemam, a ne primecujem da mi se ekran izgrebao (iako nisam nesto pazljiv prema telefonu). Zavisi od tebe, meni bi smetala...

Ekran je scratchless tako da ga neces ogrebati ;) ... normalnim koriscenjem...

Pozz

Ja sam je uzeo. Nisam hteo da izazivam djavola, pa makar bio sapphire/rubi/diamond/supersteel ekran
Nije mi zao. Moze da se vozi telefon sa kljucevima u dzepu sad koliko hoce (provereno) :d

Drugar sa N 5530 vec izgrebao svoj ekran jer ga mrzelo da narucuje foliju

Poslednja izmena:
Ne placa se GPS uopste.

Jesi li bas siguran u to da ti se ista skida sa neta?Znaci da ti Garmin nece raditi tamo gde nema Mobilne mreze.

Nazad
Vrh Dno