Šta je novo?

Sezampro ADSL problem sa brzinom neta

A? :trust: Meni pokazuje 0.89 za download, i 0.10 za upload, rezultat za Ping "A", a ne mogu da gledam Youtube uopste, forumi se vuku nenormalno..

gledaj neznam sta da ti kazem ali meni na 6 mb adslu kod telekoma sve sljaka perfektno... download ide cak do 635 kb/s upload ide skoro do 35 kb/s a i jedna stavr je bila bitna a i u to sam se sam uverio i piso sam o tome ovde da se mali korsnici tipa 1 mb i 2 mb neobaziru toliko na te ljude koji koriste te pakete nego vise poklanjaju paznje na korsnike koji imaju vece pakete!

jer ja od decembra meseca korstim telekomov adsl i tada sam imao click 1 (radio je manje vise ok, imao sam protok od skoro 125 kb/s) pa sam u januaru presao na click 2 (ovde mi je isto protok isao skoro do 235 kb/s) da bi u februaru uzeo click 6 sa kojim sam prezadovoljan kako radi samo nazalost malo je puno para, ali na prva dva paketa sam imao aktiviran speedup odnosno samo sam bio prijavljen za isti dok su mi na 6 mb iz nekog razloga ukinuli speedup!

Poslednja izmena:
Nista ja tebe ne kapiram, jel ti citas ovu temu? Vidis koliko ljudi se zali na internet u zadnje vreme? Da ti i treci put ponovim da Speed Test prijavljuje da mi je super net, dok je u praksi totalno suprotno?

Nista ja tebe ne kapiram, jel ti citas ovu temu? Vidis koliko ljudi se zali na internet u zadnje vreme? Da ti i treci put ponovim da Speed Test prijavljuje da mi je super net, dok je u praksi totalno suprotno?

a ja tebi sam na prvu poruku odgovorio na ovo sto si sada napisao!

ali ajde opet: neko dobija dobre rezultate na speedtestu i te iste razultate ima u stvarnosti dok nekima pokaze da je sve uredu ali u praksi nije bas tako!!!

@ Smallwile

Iiiii?? Upravo zbog toga je zakljucak da Speed Test nije merodavan, zar ne??

Nikome u Srbiji ne radi dobro Interenet ukoliko im je nadprovajder Telkom i Interoute, jeste telekomovi korisnici su na listi prioriteta u svim qos postavkama na Telekomovim Cisco serverima, trenutno je Sezampro zadnji na lestvici sa Beotelom i neobiejem, sledeci na lestvici je Ptt.

Pojedine rute su potpuno prohodne i nemaju opeterecenje, ali te rute recimo meni nisu zanimljive, moguce je da useri poput Smallville-a koriste obilnije te rute koje nama nisu zanimljive pa eto nema problema, samo to nije razlog da se ovde hvali kako njemu nesto radi ako nekome ne radi.

Evo ja ovde potpisujem da je Sezampro posle beotela najgori provajder, posto imam pristup i jednom i drugom u stvari imam pristup svim adsl portovima osim ka YUBC-evim.

Sezampro jeste ocaj zivi , najvise zbog toga sto nije agresivan ka telekomu vec dopusta Telekomovu samovolju. Sezam je trebao da uputi ostar protest i da u protestu napise da ce telekom za protekli mesec dobiti samo 20% novca odnosno globalno gledano dobijalo se samo 20% od placenog kapaciteta.

Medjutim oni se nisu ni malo uplasili da ce nastradati zbog svog flegmanskog postupka jer su sigurni da ce svojim musterijama naplatiti pun iznos.

Takodje ljudi koji su doziveli problem nisu dovoljno jako navalili na Sezampro odnosno niste im jasno stavili do znanja da ovaj mesec nece dobiti ocekivanu svotu novca.

gledaj moze da bude puno faktora upitanju a drugo nismo isti grad pa da bi mogli da uporedimo situaciju jer ja sam iz novog sada a ti bg tako da mozda je i to jedan od faktora mada napominjem nemora da znaci!!!

p.s. vuk nije da se ja hvalim nego sam samo izneo svoje misljene o borisovom stavu i speedtestu, naprotiv nezelim nikoga da omalovazavam to sto mu radi losije net jer nemora da znaci da ce sledeci put kod mene stanje biti takvo kakvo sada jeste... moze da se dogodi da meni bude gore nego svima a nemora da znaci mozda se stanje popravi kod svih mada realno u kojoj drzavi zivimo cudim se da i ovako radi!?

Poslednja izmena:
I jos nesto zamolio bih ljude da ne ubacuju ping testove sa servra koji se nalaze u Srbiji, vec iskljucivo da kace rezultate sa servera do kojih se dolazi putem Interoutovih ruta.

Dajte malo ozbiljnosti u ovim paklenim trenutcima koji su nadvladali IT svetom Srbije.

Sprdnja koju dozivljavamo od Telekoma bi trebala sve da nas ujedini a ne da oni koji se osecaju pogodjenima dobijaju provokacije od nekih kojima ovaj IT mrak ne cini stetu.

Odnosno ako vam radi dobro Internet i ako ste zadovoljni molim vas da se ne oglasavate jer time provocirate korisnike koji imaju probleme.

danas je katastrofa nad katastrofama, DL mi nije presao 11 kb/s...

p.s. vuk nije da se ja hvalim nego sam samo izneo svoje misljene o borisovom stavu i speedtestu, naprotiv nezelim nikoga da omalovazavam to sto mu radi losije net jer nemora da znaci da ce sledeci put kod mene stanje biti takvo kakvo sada jeste... moze da se dogodi da meni bude gore nego svima a nemora da znaci mozda se stanje popravi kod svih mada realno u kojoj drzavi zivimo cudim se da i ovako radi!?

Cekaj covek... sta je na kraju poruka tvojih postova? Ne kapiram stvarno... Sta pokusavas da ubedis, i koji deo recenice "Speed Test nije merodavan pokazatelj trenutno" nisi razumeo? Ti upravo dokazujes ono sto ja govorim, a to je da tebi dobro radi net a i dobijas dobre rezultate, dok meni radi uzas a takodje dobijam dobre rezultate..

Da pojasnim situaciju Interoute je postavio gadne limite recimo trenutno sa mnogih ruta u dolaznom saobracaju ka nama koristi se taj problematicni ip
195.81.80.38 pre toga je bio jedan drugi (84.233.170.166 ) ali su ga povukli posto su bili prijavljeni komisiji odnosno tacnije Commissioner for Information Society and Media for EU njihovom sefu Viviane Reding.

Interoute je po hitnom postupku demontirao 84.233.170.166 kako bi zamaskirao prituzbu time da je u pitanju tehnicki nedostatak.

Ovde nije vise samo pitanje to da je Telekom krivac posto nije zakupio veci kapacitet, Interoute je duzan da omoguci ultra malu latenciju cak i kad se pojavi 100% opterecenje, medjutim Interoute-u to ne pada napamet po recima da je to nebitan Eastern-Eurpe-ian ISP, medjutim kad su malo sagledali situaciju da je ovim potezom osakacena ne samo Srbija, vec i Bih, Republika Srpska, Makedonija, Kosovo, deo Bugarske i malecki deo Grcke, i Crna Gora, spustili su loptu ali opet nisu na svoju stetu kompenzovali latenciju time sto bi napravili 6-7% oduska na svoju stetu kako bi umanjili latenciju.

Jeste Telekom je uzanso kriv, pitanje je kome su sve prodali kolac od 100gbit kolika je interkonekcija sa interout-om.

Nemoguce je da odjedanput nesto toliko pukne da radi ne duplo losijevec recimo 10 puta ili 20 puta kako radi sada.

Ovde je u pitanju opasna mucka.

Ljudi koji su raspolozeni i koji imaju vokabular i IQ bi trebali da nagrnu na Ratel i da ih osveste.

Najgora stvar je i to sto su recimo zakazali prosirenje interkonekcija ali su u isto vreme najavili povecenje brzina svim ADSL korisnicima, nek mi neko matematicki objasni kako ce benificirati korisnici od povecanja brzine na svojim portovima ako su najavili da ce samo duplirati interkonekciju, kako ako sada imamo 10 puta manje ako dupliraju imacemo samo 5 puta gore , sta dobijamo ako nam podignu brzine, opet nas vracaju na 10 puta gore.

Ovde mi se cini da ovo vodi osoba sa kojom nesto nije u redu.

Poslednja izmena:
nazalost nema poruke!

gledaj razumeo sam ja tebe sasvim dobro sta ti hoce da kazes ali ja kazem da nemora da bude u svakom slucaju da speedtest nije merodavan... stavrno mi nije jasno sto ti pokazuje dobre rezultate a imas net koji to nepokazuje tako u praksi ali sta hocu da kazem da kadgod sam merio bilo to sada poredjenja radi ili ranije manje vise sam uvek dobijao slicno stanje na rezultatu speedtesta i downloada!!!

mada da ti budem iskren ja sam uvek brzinu poredio sa torrentima, ako tamo vidim da brzina nije ta koju sam platio ja dalje nemam sta da pricam sa njima i njhove testove da sprovodim po kojekavim sajtovima nezelim jer znam sta skidam sa privatnih torrenata i znam da brzina nije toliko losa da ja nemogu da izvucem maksimum, i da ti kazem do sada jos nisam pogresio... cim vidim da tu *****ava zovem podrsku da vidim o cemu se radi, naravno pre toga proverim koliko drugi vuku!

Poslednja izmena:

Samo dajem svoj skromni doprinos, inače nemam ništa pametno da dodam. ADSL je 1024/128. Ili je barem bio.

Torrenti nisu dobar test jer recimo od 200 perova na koje se recimo zakacimo, mozda ti pola (50%) dolazi sa Interoute-a 20% sa telie i 30% sa nekog treceg, gde ces 90% brzine dobijati sa te manjine koja ce ti slati podatke sa ruta koje nisu pogodjene, i sta ti ces biti miran jer eto tebi dobro radi net jer si dobio brzinu.

To je kao da kazes u situaciji da recimo telefonom treba da zavrsis 40 poziva ka svetu od kojih samo 5 je ka destinacijama koje su ispravne i ka kojima imas konekciju a ka onih 35 nemas ili je izuzetno otezano i ne cujes svaku rec vec svaku 10 ili 20 rec.

Ili jos gore ti pozivas samo svoju baku u Nisu i svog Strica u Bugarskoj (dajem samo fiktivni primer), a to su recimo destinacije koje tebi trebaju i koje nisu pogodjene , i sada recimo javis, e Ljudi ne lupajte meni sve radi, evo ja sam sada Telefonirao!

Poslednja izmena:
Torrenti nisu dobar test jer recimo od 200 perova na koje se recimo zakacimo, mozda ti pola (50%) dolazi sa Interoute-a 20% sa telie i 30% sa nekog treceg, gde ces 90% brzine dobijati sa te manjine koja ce ti slati podatke sa ruta koje nisu pogodjene, i sta ti ces biti miran jer eto tebi dobro radi net jer si dobio brzinu.

To je kao da kazes u situaciji da recimo telefonom treba da zavrsis 40 poziva ka svetu od kojih samo 5 je ka destinacijama koje su ispravne i ka kojima imas konekciju a ka onih 35 nemas ili je izuzetno otezano i ne cujes svaku rec vec svaku 10 ili 20 rec.

Ili jos gore ti pozivas samo svoju baku u Nisu i svog Strica u Bugarskoj (dajem samo fiktivni primer), a to su recimo destinacije koje tebi trebaju i koje nisu pogodjene , i sada recimo javis, e Ljudi ne lupajte meni sve radi, evo ja sam sada Telefonirao!

sa svime sto si reko se slazem... ali eto meni licno zanimaju torrenti i ako oni rade ok ja sam zadovoljan a kada to bude prestalo da funkcijonise kako treba e onda cu da lupam glavu a do tada ja zadovoljan korisnik jer dobijam ono sto placam!

naravno netrebaju svima torrenti nego i nesto drugo ali u nasoj drzavi izgleda se ne moze svima ugoditi!?

Sorry za vuka evo kacio sam se na server u Norveskoj

ovo je neki server u Kopenhagenu

Nemam ni ja nishta da dodam.

:wave:

Horor... cenim da bi u svakoj normalnoj zemlji, u slucaju da se desi ovako nesto, sledeci mesec bio besplatan ili slicno..

Predlazem da na Speedtestu koristite iskljucivo Roubaix servere odnosno kao laksu orjentaciju izaberite Piriz pa drugi server na spisku Roubaix.

Ta ruta je 100% preko Interouta!

@Smallville pa prijatelju ne rade ni torrenti kako treba, rekoh verovatno koristis prilicno lose trackere posto su useri na koje se kacis uglavnom iz nekih Vuk-o****na (da se nasalim sa svojim nickom) ili si bas lude srece pa su svi iza Telije ako su Norvezanini ili Svedjani.

Daj ti ovde lepo screenshot sa listom peerova i sa brzinom koju ti ti peerovi daju sa svakim ip-jem i brzinom koju ti on daje pa da ispitamo tacno ko su oni i kako to tebi radi sve perfektno.

Evo ja sam u kontaktu sa jedno 40 ljudi imam adsl portove na Sezamu, PTT-u telekomu, imam SBB internet na vise lokacija znaci u mom posedu, mislim da sam vise nego kompetentan da kazem i da ocenim stanje stvari realno i 100% tacno.

Zanimljivo je da samo 7 ljudi nema problema a igrom slucaja tih sedmoro je na SBB-u dok svi do jednog(*33) na ADSL-u imaju istovetni problem.

I sad eto pojavio se nas prijatelj Smallville koji nema nikakvih problema u jednom od najgorih Internet dana u istoriji Srbije:)

objasnio covek, realno

Ovaj server koristite u testu

Prilozi

• roubaix.png
    roubaix.png
    222.7 KB · Pregleda: 53
evo lista!

2ueppjp.jpg

eto prijatelju pa ti prosudi sam dali ja lazem ili ne?

Poslednja izmena:
Smallville aj stavi ovaj fajl da skidas ako ti nije problem pa napisi kolika ti je brzina nvidia drajveri

sad kad sam video ovu sliku tek mi nista nije jasno, 5 ortaka sa adslom skida ovo do 30kb, nisam pametan ko je ovde lud i sta se desava, a odakle si ti?

Evo uzecemo kao primer taj koji ti daje najbolju brzinu
4 29 ms 14 ms 13 ms 212-200-236-141.static.isp.telekom.rs [212.200.236.141]
5 15 ms 14 ms 16 ms 212.200.17.8
6 16 ms 14 ms 15 ms 212.200.232.89
7 16 ms 15 ms 13 ms 212.200.227.226
8 48 ms 48 ms 50 ms 10g.decix.fra.as5577.net [80.81.194.12]
9 49 ms 84 ms 89 ms 40g.fra-lxb.as5577.net [83.243.12.1]
10 52 ms 49 ms 52 ms ip-212-117-174-138.server.lu [212.117.174.138]

Ona pokazuje da je to direktna ruta izmedju telekoma i DE-CIX-FRA-IXP u frankfurtu.

kao sto rekoh ta ruta nije pogodjena i to je jedna od thih other koje sam nabrojao

U stvari daj mi tvoj ip da te proverim sa spoljnih servera da odradim tracert ka tebi pa da vidimo.

Posalji mi na pm ako neces javno

sad kad sam video ovu sliku tek mi nista nije jasno, 5 ortaka sa adslom skida ovo do 30kb, nisam pametan ko je ovde lud i sta se desava, a odakle si ti?

iz novog sada sam, u centru grada na podbari (ako ti ista znaci)...

vuk ja ih nebiram ko je odakle ja stavim torrent i on skida!

ovo sto sam ti postavo je sa tvtorrents a pored njega jos koristim bitsoup i lasttorrent!

kako ja da dobijem tu rutu :D meni ide jezivo kad skidam ovaj fajl

Nazad
Vrh Dno