Šta je novo?

Aliens Vs Predator

Ma dal je moguce novu sam uzeo skoro znaci iz radnje ne polovnu.

Imam problema sa zvukom.
Koji god "audio diary" da pokupim, ne čujem zvuk. Čuo sam samo nekoliko prvih. Prešao sam u drugo poglavlje i više ne čujem onu žensku što konstantno naređuje :).

Ostali zvukovi rade OK.

Ima li neko da je imao slične probleme?

Imam problema sa zvukom.
Koji god "audio diary" da pokupim, ne čujem zvuk. Čuo sam samo nekoliko prvih. Prešao sam u drugo poglavlje i više ne čujem onu žensku što konstantno naređuje :).
Nije ni to lose... ona je prilican davez :) :p

+1 :D

Konačno stigao AVP i do mene.

Za jednog igrača je igra nekako... bljeh. Super su mi grafika i zvuk, senke, efekti sa predatorom, može da se igra i onako - nije loše, ali nedostaje ultra horor atmosfera koja je ranije postojala. Recimo da je igra 60-70% od onog što je bio AVP2 kada je ta atmosfera u pitanju.

Ali nije single play ono što mi smeta - nema dedicated servera za multiplay! Sve je peer2peer, što je za naše konekcije katastrofa. Šta im je ovo trebalo, stvarno mi nije jasno?!? FPS pa još P2P! Neverovatno. Najavljeno je da će da naprave uskoro dedicated servere i da će Steam biti zadužen za njih, ali me sve više nervira ovakvo izbacivanje polu-završenih igara. Epilog pokušaja multiplaya - čekao sam 5 minuta da se ubacim u neki meč i na kraju batalio.

Okruženi smo betama, jedine završene igre koje sam igrao u poslednje vreme su ME2 i Dragon age. Ne znam da li je to znak da igračka industrija definitivno propada ili da su kupci igara sve više u fazonu "daj šta daš".

Poslednja izmena:
Jao ljudi kako sam se smorio sada, skinuo sam russian/english verziju, ali igra se pokrenula na ruskom i sve pishe je na ruskom i ne znam kako uopste da promenim na engleski jezik, i dal uopste i moze... :/
Help pls??

Ajde bre, pomoz'te čoveku u nevolji :)
Nekad mi ni animacije (na primer kad sam ubio prvi kraljicu) nemaju zvuk :S:

nisi jedini sa ovim problemom, čeka se fix

Ne znam da li je to znak da igračka industrija definitivno propada ili da su kupci igara sve više u fazonu "daj šta daš".

Nije ništa od toga, već su većina igara jednostavno loši portovi. Zarade ljudi lepo keš prodajom za konzole što im i jeste krajnji cilj, pa neće da se smaraju sa PC tržištem.

Evo utisaka iz multiplaya, sada kada sam konačno uspeo da se povežem - super je multi, jako je zabavno, kao u starom AVPu. Predator hunt je jako zabavan, DM je onako, bzvz kao i u beti, otale modove još nisam stigao da probam. Najveći problem je nedostatak dedicated servera, a za sada igra nasumično odabere jednog igrača, verovatno sa najboljim uploadom, da bude server. Ako se taj lik slučajno iznervira i napusti igru - ode server u p.m. :) Inače, to je Ranked server opcija :D KaNtastrofa.

+ u originalu ne radi save i ne čuju se zvukovi, nešto što su i ostali primetili sa piratskim kopijama.

p.s. Mislim da igra ima potencijala ali da je izgubila momentum i da nikada više neće moći da postigne ono što je mogla da je izdata onako kako je i trebalo - bez katastrofalnih bagova kao što je snimanje pozicije i katastrofalnih grešaka kao što je neuvođenje servera za multiplay. Na ovaj način su odbili od igre i single play i multi play zajednicu. Možda će je jednog dana dovesti u red kao što je Bioware doveo u red Warhammer, ali to nikad neće povratiti sve one igrače koje je igra izgubila sada na početku.

Poslednja izmena:
meni se čini da ova igra kao da je izdata za ljude koji nikad nisu igrali stari avp. u tom smislu je dobra. ono, ideš, biješ, prosek. ali većina avp fanova je sa razlogom razočarana. zamišljam kako za mesec dva izbacuju novi avp i budu kao u fazonu: ma zezali smo se sa onim, evo je prava igra za prave fanove xD

pomazite A vs P
prilikom odpakivanja 3 - ceg dvd-a dosao mi je do 52 fajla i sad trazi neki pasword sta dalje????
hvala

trenutno igram sa marincem i nestade mi municije,a elien mi se nabio u facu!Gde ima neki trainer da mu pokazem ko koga roka ovde.Posle cu da nastavim bez toga...

'Bes trainer, stedi bre dzebanu...

Evo sad jos i secka na marincu,imam neko pucketanje zvuka u intervalima po 2sec a tad secne i slika,jel se desava to jos nekom?Na predatoru radi bez problema

Heh! Na:

CPU 2.8GHz intel, 2GB RAMA, 8800 GTS 320MB... Secka! Zadnji driveri, XP.
Na kraju sam morao podestiti na 1280X1024, normal, low...
Sad igram igru, samo u "teritorijalu" sam držao sve na full-u sa 16X i nije seckalo...
Čitam da spremaju patch, generalno mislim da je urađena za ATi-a, kod komšije ne secka, sve na full... 3750 i E6600... :mad:

Pa sama igra je neoptimizovana, zato i nemoze da radi kako treba. Kod mene na mojoj masini radi sve na high, sa nekih 35 frejmova na 1680x1050, stim sto u nekim trenutcima padne na 20, pa opet skoci na tridesetak. Nadam se da ce pech doneti malo bolju optimizaciju same igre.

Na mojoj mašini igra radi ko zmaj, sve na max u 1680x1050.

1) Takodje, sve na maximumu iz opcija (i nema ih bas mnogo? :)), 1680x1050, AF na 16x (nema podesavanja za AA... jel' probao neko da forsira iz drajvera ili da preimenuje .exe, radi li tako mozda?)
2) Onaj rip skinut i instaliran, ima uninstaller (posto se pominjalo da ga nema, te da se igra jednostavno brise)
3) Oko price za silne gigabajte koje igra trazi... isprva installer prikazuje da je neophodno 32GB, i ja se sokirah, u pravu su ljudi. Medjutim, nakon instalacije, folder je velik oko 14GB, sta se desilo u medjuvremenu - ko zna, da li je on uopste raspakivao tih 32 giga, pa posle brisao nesto kako bi ostalo na ovih 14GB, ko to zna...
4) Ona prica oko save-ova... cisto infromacije radi, tu je problem samo sa pozicijama koje sami snimate - autosave radi normalno?
Jer mi se tako cini, problemi sa rucno snimljenim pozicijama, nece da ucita, corrupted (cak tada nudi opciju da izbrise :)), umesto mog save-a u odgovarajuce vreme, ono ostade neko drugo vreme, prethodno (neki raniji autosave), a i kada se ucita ta pozicija, stvarno bude neki autosave
5) Zestok pad fps-a pri paljenju baterije i/ili baklje, npr. sa 85 na 70-75 u nekom trenutku, prilicno surovo (iako baterija pokriva 2x1.5cm povrsine, apsolutno nejasno zbog cega toliki pad)
6) Grafika je stvarno bezveze, tek osrednja, k'o da nismo u 2010-oj... i dzaba sto se vecinom igra u nekoj tmini, opet se vidi (nazire bar) da to nije to. Al' dobro, aj' i ta grafika, nikada to nisam gledao iskljucivo, pobornik sam teze da je atmosfera u igri sve...

7)... a ona je jako losa :(
To je ono sto me je najvise porazilo, u pravu su bili svi "kukaci" :), feeling je los, cak i nepostojeci... nije to onaj AvP na koji smo navikli i koji nam je ledio krv u zilama - bar dok se tumaralo sa marincem po slabo osvetljenim hodnicima, a motion detector pistao k'o blesav.

Poceo malo k'o marinac, cisto da osetim... nije to to, ovaj se i krece cudno, skace k'o da ima 190 kila, ne mo's Politiku da mu metnes pod djonove kol'ki odraz ima, ma celokupan osecaj je... drugaciji, cudan jednostavno.
Igracu, nema sta... suvise sam veliki fan svih movie&game serijala da to ne uradim, igracu i preci cu, bar sa marincem i Predatorom... ali - ostaje gorak ukus.

Hej drustvo ja zaglavih ,treba mi help.Ne kapiram sta treba uraditi da se otvore vrata kad sam spasio onu zensku i zajedno dodjosmo do vrata kod kojih ona pocne da kaslje i povraca tj.da joj bude muka.Zajedno smo kod tih vrata gde sa desne strane vrata jasno pokazuje u dnu kontrol panela vrata da treba nesto aktivirati a ja ne znam kako.Ajd pomoc marinci koji igraju kao marinci?

Hej drustvo ja zaglavih ,treba mi help.Ne kapiram sta treba uraditi da se otvore vrata kad sam spasio onu zensku i zajedno dodjosmo do vrata kod kojih ona pocne da kaslje i povraca tj.da joj bude muka.Zajedno smo kod tih vrata gde sa desne strane vrata jasno pokazuje u dnu kontrol panela vrata da treba nesto aktivirati a ja ne znam kako.Ajd pomoc marinci koji igraju kao marinci?

[YOUTUBE]mNmEMEXofd0[/YOUTUBE]

Mislim da će ti ovo biti dovoljno :)

Ako to ne pomogne.... nažalost moraćeš da ideš misiju ispočetka ili da uradiš kako je napisano u poslednjem postu u temi:
http://forums.sega.com/showthread.php?t=316227

Poslednja izmena:
Neko me pitao u temi gde to alieni u filmovima pokazuju inteligenciju?

Prvo mi padaju napamet dve scene iz Osmog putnika (1997)

1. Kada onaj naucnik sa repicem tecnim azotom "rashladjuje" aliena u komori, pa kada drugi put stavlja ruku iznad dugmeta koje aktivira hladjenje, alien se odmah povlaci i smiruje, a naucnik s osmehom prokomentarise "fast learner". :)

2. Kada se dva aliena "dogovaraju" da ubiju treceg kako bi njegova krv prokrcila izlaz kroz metalni pod iz komore - sto im i uspeva.

;)

Neko me pitao u temi gde to alieni u filmovima pokazuju inteligenciju?

Prvo mi padaju napamet dve scene iz Osmog putnika (1997)

1. Kada onaj naucnik sa repicem tecnim azotom "rashladjuje" aliena u komori, pa kada drugi put stavlja ruku iznad dugmeta koje aktivira hladjenje, alien se odmah povlaci i smiruje, a naucnik s osmehom prokomentarise "fast learner". :)

2. Kada se dva aliena "dogovaraju" da ubiju treceg kako bi njegova krv prokrcila izlaz kroz metalni pod iz komore - sto im i uspeva.

;)
To je sve iz "Alien: Ressurection" filma, 4-og nastavka fransize... nije iz (originalnog) "Osmog putnika" :)

I nemojte taj odvratni termin, please, '*** ga onaj ko ga je izmislio i ko ga je tako nazvao... film je "Alien", prevod ne moze da bude jednostavniji, ali eto, nasla se neka pametna glava koja je dobila trenutak insipracije da nazove film tako kako ga je nazvala :wall:

BTW... odigrah kampanju sa Marincem, prakticno u cugu (prepodne 4 epizode, popodne jos preostale dve).
Ono, nije to to, stoji i dalje... ali nije lose :)
Sta da kazem, uvukla me igra u svoj svet :)

Kad se malo udubi, pocinjem da oprastam i osrednju grafiku i istu takvu atmosferu (definitivno nije bilo prpe kao sa drugim delom, ili pak originalnim AvP-om)... brightness sam smanjio skoro do kraja, pa sam bas bauljao po mraku, nisam hteo da vestacki posvetljujem i tako drzim vanzemljake na oku :p, pa sam svaki cas bacao flare-ove i drzao lampu upaljenom (regarding that, mozda i nije losa stvar sto sad baterija moze stalno da bude upaljena, tj. ne "trosi" se... mislim, ipak su to state of the art US-of-A marines, najbolje opremljena armija sveta, ne ide da imaju neke krdzave lampe koje ckilje i blinkaju, a traju tek minut i po - dva, dok se ne ugase :); isto tako, mozda pak i nije lose ni to sto se ima neogranicena kolicina baklji, pa ne mora da se stedi i na tom polju, kao u prethodnim nastavcima... ali ne valja ni sto ne mogu da se bace dve baklje odjednom, pa da se pokrije neka veca prostorija). Snimanje pozicija nisam ni koristio, tj. koristio sam samo autosave... drugim recima, nisam ni primenjivao onaj fix koji se vec pominjao u ovoj temi za snimanje pozicija, originalni AvP.exe je u pitanju koji je stigao sa igrom :p

Sad malo krenuh kao Alien, cisto da probam - nikad, ali bas nikad nisam igrao sa ovom zivuljkom, sa svim prethodnim delovima sam tek probao, pa bataljivao vec nakon 10-15 minuta igre... :)

To je sve iz "Alien: Ressurection" filma, 4-og nastavka fransize... nije iz (originalnog) "Osmog putnika" :)

I nemojte taj odvratni termin, please, '*** ga onaj ko ga je izmislio i ko ga je tako nazvao... film je "Alien", prevod ne moze da bude jednostavniji, ali eto, nasla se neka pametna glava koja je dobila trenutak insipracije da nazove film tako kako ga je nazvala :wall:

Ne znam odakle mi to, ali mislio sam da se Resurection zapravo zove nesto kao Alien: The 8th Passenger :D, ali nisam jedan od onih koji svakog aliena zove osmi putnik. :)

Možda će me "neki" popljuvati, samo mislim da su naslovi poput "drumski ratnik" i "osmi putnik" sam vrh filmske misli onog vremena, svakako je bolje nego češka varzija "vretelc". No da ne idemo off topic...
Najavljuju patch za igru, pa ne preostaje ništa drugo, nego da sačekamo;

We’ve been hard at work listening to and addressing your concerns and are pleased to announce that Monday will see the release of an update to Aliens vs Predator, see below for detail on what will be included.

We will also have news on an additional feature we know many of you have been waiting for which is now ready for a closed Beta test!

Please remember and check the revised Readme file when the update becomes available for additional information on the following.

General:
- Stability improvements to address rare and infrequent hangs
- Implemented a workaround for missing audio issues with certain hardware (SoundBlaster X-Fi, Realtek onboard, etc.)
- Fixed save games being lost or corrupted if connection to Steam is lost or if user switches to offline play

Multiplayer:
- Fixed XP being incorrectly affected by offline play (though only in the local stats; this will be corrected next time you connect to multiplayer)
- Fixed other players sometimes appearing to have the wrong weapon or continuing to fire indefinitely after dying
- Fixed rare issue where players would be temporarily invisible
- Fixed some selection of servers and players in menus sometimes being incorrect

Vrh Dno