Šta je novo?

Da li cenite svoj rad?

Ja sam klinja, i ortacima (tacnije jednom ortaku, ostali su vec naucili sami :)) reinstaliram win, za casu soka i "ma sve cu da ti dam, hvala ti brate" :D.
Ja samo ubacim win xp SP2 bootable CD, odradim sve po propisu, posle stavim drajvere, a onda kazem: "evo, sad dalje radi sam". Moj pos'o gotov za 40~50 min. :D
Eventualno mu namestim konekciju ka internetu (wireless).

I kada bi mi nudili pare, ja ih nebi uzimao. Jednostavno nisam takav. Imam jos dugo da zivim, kad budem samostalan, ili kada mi bude potrebno, radicu to za pare, a usput podizacu i Win xp15 SP96 :d

Poslednja izmena:
*** citajuci ovo skapirao sam da je reinstal win-a u rangu advokata ili zubara ili ne znam koga vec. Jos malo pa ko poprvka habl teleskopa *** :zgran:

Reinstal win-a kao posao je u rangu fizikalca..dakle 8 sati reinstala = majstorska dnevnica 50 evra ili oko 500-600 din na sat...sve ostalo je fantazija i sisanje ovaca koje btw treba osisati jer je taj posao u rangu srednjoskolaca kojih ima prilicno koji to umeju. pa kako onda neki balvan od 20,30,40,50,60 treba sebi da dopusti da mora da plati za reinstal win-a. Pa znanje koje je potrebno za prosecnog usera je naivou prosecnog poznavanja win-a sto bi trebalo svi da znaju u danasnje vreme. Ko to ne zna pregazilo ga je vreme i treba hitno da poradi na tome...
:wave:

Majstorka dnevnica u mom kraju iznosi 20e :)

Najveci problem je sto ljudi ne znaju da cene necije znanje i umni rad. Dosta ljudi ima misljenje da se racuna samo fizicki rad, a umni ...

Prosečno poznavanje Win-a nema ni 1% stanovnika Srbije (korišćenje Facebooka nije prosečno poznavanje Windowsa).

Srednjoškolaca koji imaju znanje da nameste Win kako treba a da nešto ne zahebu nema toliko puno koliko vi mislite. Današnji srednjošlci su u proseku mnogo manje upućeni u te stvari nego neke starije generacije iako to ne bi smelo biti tako.

Btw. težinu posla zubara i advokata niko ne bi trebao da poistovećuje. Posao zubara je prljav, težak, naporan i nikada ga ne bi radio pa da zarađuju i 10x više nego što je sada slučaj. Posao advokata je takav da odelo ne prljaš ali dušu da (to se nauči već na pravnom fakultetu koji je osnova 99% zala koja su ovu zemlju zadesila u poslednjih 20 godina). Takođe stomatološki fakultet je kudikamo teže i upisati a kamoli završiti od pravnog. Takođe ja ne bi poredio naučne radnike ni sa zubarima ni sa advokatima. Ljudi od nauke su jedino dobro kojim se čovečanstvo može ponositi i apsolutno je neprihvatljivo stavljati advokate i ostalu birokratiju i isti koš sa njima.

Poslednja izmena:
****te,sto niste svi zavrsili te pravne fakultete kada ih je tako lako upisati i zavrsiti?

Prosečno poznavanje Win-a nema ni 1% stanovnika Srbije (korišćenje Facebooka nije prosečno poznavanje Windowsa).

Kontam sta oces da kazes, ali moras shvatiti da PC vise nije retkost u domovima, vec je uceastao kao i Samsungov usisivac od 4000 dinara. Samo sto domacice vise vole da koriste fejsbuk nego usisivac. Ni ne osete da prodje 6 sati dnevno na njemu, sam Fejsbuk je napravljen tako da te tera da provodis vreme na njemu.

Treba razgraniciti "posao" ciste instalacije win-a na sredjen komp i rad servisera na otklanjanju problema, mrezama, podesavanjima nekog specificnog softwera, itd...ja se u proseku na svaki 6 posao instalacije sretnem sa dosta dodatnih zahteva i problema, najveci problem je taj sto je te dodatne zahteve tesko realno naplatiti...
Jer sa mojim niskim cenama ja nevidim problem u ceni za reinstall systema vec bas u dodatnim aktivnostima koje ljudi malo cene
Sto se mene tice da ima vise posla i da svaki ***** ne radi reinstall (jer iskreno vecina se ni netrudi da je u toku sa vremeno vec im je jedini cilj da uzmu 500-1000din) ja bi odma otvorio servis i rad po terenu 5x vise naplacivao a instalaciju u mom servisu nikad ne bi dizao cenu jer bi za 2h mogao paralelno raditi bar na 10 racunara i zaradjivao vise nego dobro

Poslednja izmena:
jako dobar post, dodao bih samo da ovo treba da vazi koji god posao da radite... profesionalan odnos i kvalitet su najvazniji... nista gore od utiska da vas je neko upravo izradio i uzeo vam pare a nije uradio posao kako treba...

HVALA

Ovo si,izvini zaista na izrazu,debelo lupio.Jeste pausal,a da je 8-10 crvenih,realno sada bih imao neki avion,cisto da imam da se svrckam po Evropi.
Molim te nemoj tvrditi za nesto sto ne znas.

Nisam lupio.
U pravu si nije od 8-10 crvenih ali nije ni preko 15.
Proverio sam.
Tvrdim jer znam.

@nogga naravno da ima problema, ali takvi slucajevi pozitivni su jakooo retki da ljudi sami daju koju kintu vise od 100-200din, jednostavno ekonomija Srbije puca po savovima...
Ja bi bio najsrecniji da u nepoznatom gradu ugrabim posao u struci ma za bilo koju kintu i probijem se medju firme gde vlada vec malo povoljnija klima gde svako svakog dere koliko moze, pa ja posten sasvim lako bi tu razbucao losu i preskupu konkurenciju... a i imao bi prilike da se sretnem sa "malo" ozbiljnijim mrezama i naucim dosta u praksi a mozda cak i da krenem putem programera ako mi neko ponudi konkretnu ponudu

Ovako kad vlada stagnacija ja neznam cemu da se nadam, jedino mi preostaje da se borim kako da platim kiriju i kupim gorivo za auto da ne spadnem na GPS jer i on iskreno uopste nije jeftin :)

A i tvoja negativna iskustva su sica, ja radim sa ljudima koje prvi put vidim i nailazio sam na svasta, pa kad se desi da nekom ganciju sredis nesto sa jos milion pitanja i problema za 4h a on vadi 800din i pruza bez imalo kulture pa se jos svadja a ti an nepoznatom terenu u nepoznatoj kafani, pokupis se i odes i zamisljas sebe sa bazukom :)

Iako cenim svačiji posao, nerado moram da tvrdim da ti ni ja ne bih dao više od 500-600 dinara za posao od sat vremena.
Nekako ne ulivaš poverenje.
Deluješ mi kao krojač koji svima šije isto odelo, iste veličine i kroja.

Nije mi jasno kako drugačije uradiš posao za jedan sat koji ja ne umem ispod (orijentaciono) 3 sata.

Eh,da zamalo da zaboravim da pitam a šta to radiš sa mušterijom u kafani, pa nije ti on prijatelj niti drugar, posao i odnos sa strankom moraju biti na poslovnom nivou.

*** citajuci ovo skapirao sam da je reinstal win-a u rangu advokata ili zubara ili ne znam koga vec. Jos malo pa ko poprvka habl teleskopa *** :zgran:

Reinstal win-a kao posao je u rangu fizikalca..dakle 8 sati reinstala = majstorska dnevnica 50 evra ili oko 500-600 din na sat...sve ostalo je fantazija i sisanje ovaca koje btw treba osisati jer je taj posao u rangu srednjoskolaca kojih ima prilicno koji to umeju. pa kako onda neki balvan od 20,30,40,50,60 treba sebi da dopusti da mora da plati za reinstal win-a. Pa znanje koje je potrebno za prosecnog usera je naivou prosecnog poznavanja win-a sto bi trebalo svi da znaju u danasnje vreme. Ko to ne zna pregazilo ga je vreme i treba hitno da poradi na tome...
:wave:

Ma daj, možemo mi nipodaštavati razna zanimanja.
Pa do skoro su berberi vadili zube.

Niko ne kaže da je popravka računara neka previsoka nauka, niti da su razne instalacije i naravno fina podešavanja sistema najviša mudrost ali ne želim da prihvatim ni bilo kakva poređenja sa nivoom usluga bilo kog srednjoškolca iliti malog iz komšiluka.

Naravno ako ti misliš da je to isto svakako ti preporučujem da im odneseš svoj dragi računar pa neka ga nameste onako kako znaju i umeju.

PS.
Mladjim članovima koji ovo čitaju, pošto svašta ovde čitaju.

Posao sa računarim je sasvim OK kao i svaki drugi posao.
Naravno, biće ozbiljan i poštovan onoliko koliko ga vi budete dobro poznavali, obavljali i upravo onoliko koliko se budete ozbiljno odnosili prema njemu i strankama.
U svim sferama ima majstora i majstora ali samo retki su oni pravi poznavaoci svog zanata, treba ići ka tome da se bude dobar, pošten i ugledan u svom poslu pa ma šta god on bio.

Naravno ako ti misliš da je to isto svakako ti preporučujem da im odneseš svoj dragi računar pa neka ga nameste onako kako znaju i umeju.

nemam nameru da nipodostavam bilo ciji / kakav rad, samo pricam o tome da cu sam to da uradim (reinstal) i necu ga davati ni najvecem strucnjaku ni srednjoskolcu...u tome je poenta previse je lako.

Primer danas kod tece u firmi, reinstalacija dva windowsa, podesavanje mreze od nule( 8 racunara), sklapanje jednog racunara za storage (raid 1+0 iscsi na linuxu) i podesavanje, jedno 4 sata drkanja.. i lik mi daje 20e.. Al ajde posto mi je teca nema veze.. Neka firma ovo da uradi bi uzela 100-200 evra.. Za familiju nikad vise ne radim nista..
:p

Poslednja izmena:
Nikad, ali nikad sa familijom i prijateljima. U 90% slucajeva bude da si izradio doticnu osobu, naravno uvek ima izuzetaka.

HVALA

Iako cenim svačiji posao, nerado moram da tvrdim da ti ni ja ne bih dao više od 500-600 dinara za posao od sat vremena.
Nekako ne ulivaš poverenje.
Deluješ mi kao krojač koji svima šije isto odelo, iste veličine i kroja.

Nije mi jasno kako drugačije uradiš posao za jedan sat koji ja ne umem ispod (orijentaciono) 3 sata.

Eh,da zamalo da zaboravim da pitam a šta to radiš sa mušterijom u kafani, pa nije ti on prijatelj niti drugar, posao i odnos sa strankom moraju biti na poslovnom nivou.

šta god on bio.

Pa nije probelm ja cu za 500din da ti odrzim cas kako da 90% procesa prilikom instalacije windowsa automatizujes :)
A svaka ti cas na proceni, posto me neznas a vredjas sa takvim izjavama da ti moj posao ne cenis vise od 500din, samo govori vise o tebi kakav si...

A sto se tice instalacije za 1h malo se obrazuj (USB install, Unattended verzija, integracija drivera, automatizacija instalacije baznih codeca i programa...)

A sto se tice rada u kafani, vlasnik je bio klijent koji je imao specijalne prohteve o povezivanju laptop-a na pojacalo...

PS: ja se samo nadam da nisi od onih koji sistem instaliraju uz kaficu, i svaki klik komentarisu najvecim nebulozama kako bi nekom na kraju posle 5h "rada" rekli 50e, jel mi je takvih ljudi muka

Poslednja izmena:
Evo skorašnjeg primera.
Komp je nošen po servisima i svuda je motoda popravke bila reinstalacija Win-a.
Konstatovan je kvar ploče. To sve traje preko 3 meseca, vlasnik nema komp.
Na kraju komp donosi kod mene i kaže: samo namesti i kada će biti gotovo?
Vidim naduvane kondenzatore u napajanju, stavim novo i sve ok.
Kako da mu naplatim samo 2000 za napajanje kada očekuje da plati više?

Pa ti mu naplati onoliko koliko ocekuje da plati :)

Evo skorašnjeg primera.
Komp je nošen po servisima i svuda je motoda popravke bila reinstalacija Win-a.
Konstatovan je kvar ploče. To sve traje preko 3 meseca, vlasnik nema komp.
Na kraju komp donosi kod mene i kaže: samo namesti i kada će biti gotovo?

ti mu naplati zamenu kondenzatora, kolko je cena tvojih ruku i tih kondenzatora.

sve preko toga bi bilo krajnje zlo, a i loshe bi uticalo na tvoje poslovanje, jer ce mali mozda da nauchi za manje i od 6 meseci shta su zapravo kondenzatori, i doci ce kod tebe i reci ce ti sve i svashta, a ostalima koji imaju kvar nece reci ama bash nishta lepo o tebi.

naravno, ne trebash da budesh pravedan, a motivisan strahom od razotkrivanja, nego zbog samog sebe ...

marko_84 fail veliki ... :(

Oko naplate nema mnogo razmisljanja. Napravis cenovnik usluga i svima naplacujes po cenovniku. Mislim da je tako najpravednije. I prijateljima i rodbini i musterijama svima isto. Kad pita za cenu i ne svidja mu se cena neka ide gde ima jevtinije i bolje, nemam nista protiv. Mnogi se posle takvih servisiranja vrate kod tebe na "doradu", pa plate duplo.

ti mu naplati zamenu kondenzatora, kolko je cena tvojih ruku i tih kondenzatora.

sve preko toga bi bilo krajnje zlo, a i loshe bi uticalo na tvoje poslovanje, jer ce mali mozda da nauchi za manje i od 6 meseci shta su zapravo kondenzatori, i doci ce kod tebe i reci ce ti sve i svashta, a ostalima koji imaju kvar nece reci ama bash nishta lepo o tebi.

naravno, ne trebash da budesh pravedan, a motivisan strahom od razotkrivanja, nego zbog samog sebe ...

U pitanju je ANS napajanje, izvadim i bacam, nema popravke.

.

Lepo chovek reche da je stavio novO napajanje, ne novE kondenzatore :) A nije nigde ni receno da je klinac u pitanju :p

Meni je samo pitanje bilo komicno, nekako nevino za ove nashe uslove, zato sam i bocn`o onakav reply :) Ja bih realno (kad bih naplacivao) stavio cifru 2500 din. Konstatovanje kvara i zamena...Ako je otvarano, treba to otvoriti, plus treba da ti padne na pamet da to pogledas kondenzatore u jbnom napajanju. E to je ono sto razdvaja klince koji utaknu/istaknu, formatiraju hdd i shibnu svez sistem.

Thunderdome, Ak` si izabrao taj surov biznis, moras biti maaalchice bezobrazan i uvek preuvelichati svoj rad. Ako naplatis malo, imaces mnogo preporuka, ako naplatis mnogo, bar neces musteriji ostaviti gorak utisak u ustima. Npr, "pregledao sam ovo, ono, tesitr`o ovo, ono, i ispostavilo se da je poslednja rupa na svirali, napajanje" :p

Mozda sam ja ret, al` taj pos`o nije za mene...Skenjam se kad treba da naplatim neshto nekom ko ima manje od mene, jednostavno trulo mi...Sva sreca pa mi je pos`o vezan samo za pravna lica :d

Lepo chovek reche da je stavio novO napajanje, ne novE kondenzatore :) A nije nigde ni receno da je klinac u pitanju :p

Meni je samo pitanje bilo komicno, nekako nevino za ove nashe uslove, zato sam i bocn`o onakav reply :) Ja bih realno (kad bih naplacivao) stavio cifru 2500 din. Konstatovanje kvara i zamena...Ako je otvarano, treba to otvoriti, plus treba da ti padne na pamet da to pogledas kondenzatore u jbnom napajanju. E to je ono sto razdvaja klince koji utaknu/istaknu, formatiraju hdd i shibnu svez sistem.

Thunderdome, Ak` si izabrao taj surov biznis, moras biti maaalchice bezobrazan i uvek preuvelichati svoj rad. Ako naplatis malo, imaces mnogo preporuka, ako naplatis mnogo, bar neces musteriji ostaviti gorak utisak u ustima. Npr, "pregledao sam ovo, ono, tesitr`o ovo, ono, i ispostavilo se da je poslednja rupa na svirali, napajanje" :p

Mozda sam ja ret, al` taj pos`o nije za mene...Skenjam se kad treba da naplatim neshto nekom ko ima manje od mene, jednostavno trulo mi...Sva sreca pa mi je pos`o vezan samo za pravna lica :d

Naravno, jasno mi je sve. Onaj primer sam stavio da bih čuo mišljenja.
Kao što neko reče, dosta ima psihologije tu. Recimo, nekome je puno 600 din a neko te gleda kao bednika kada čuje cifru.

Neko je vec spomunuo, imas cenovnik i po tome se meris, tako bi trebalo da radi svako ko pokusava da radi profesionalno...
- cena diagnostike
- cena zamenja napjanja

Neko je vec spomunuo, imas cenovnik i po tome se meris, tako bi trebalo da radi svako ko pokusava da radi profesionalno...
- cena diagnostike
- cena zamenja napjanja

A cena izlaska na teren?

Cak i kucni majstori koji takodje idu po pozivu, makar probusili rupu u zidu naplacuju dolazak do kuce/stana.
A minimalna cena rada (kao taxi sto ma 80din ako te odveze 1 ukicu nize) je oko 800d, i zavisi od majtora do majstora.
(drugar se bavi time, i zaradjuje skoro duplo vise od mene, a manje radi) a deviza mu je- sto si skuplji vise ce te ceniti.
Mada se ta oba posla mogu i ne mogu meriti u mnogim svarima, generalno gledano- fnkcionisu na istom principu: Treba ti usluga popravke- plati pa se klati.

A cena izla+ska na teren?

Cak i kucni majstori koji takodje idu po pozivu, makar probusili rupu u zidu naplacuju dolazak do kuce/stana.
A minimalna cena rada (kao taxi sto ma 80din ako te odveze 1 ukicu nize) je oko 800d, i zavisi od majtora do majstora.
(drugar se bavi time, i zaradjuje skoro duplo vise od mene, a manje radi) a deviza mu je- sto si skuplji vise ce te ceniti.
Mada se ta oba posla mogu i ne mogu meriti u mnogim svarima, generalno gledano- fnkcionisu na istom principu: Treba ti usluga popravke- plati pa se klati.

Tacno tako ali problem sa servisiranjem racunara je velik broj "majstora" (masa ljudi izgubilo posao sa propadanjem 60% prodavnica IT-a), tako da izlazak od 800din ne pali, ja sam do sad izlazio za 200din + rad, mada ga trenutno pokusavam dici jer je cena goriva poskupila za duplo od prosle godine :(

Ugradi TNG i podigni cene duplo, tako ces vise zaraditi.

TNG u dizelasa nejde bas... pre cu ja dici cenu na 300-400 za izlazak jer ispod toga definitivno je neisplativo odrzavat auto... mada koliko vidim nove kolege sa oglasa pokusavaju da rade sa gradskim prevozom sto je po meni samo dokaz gde ova zemlja tone :)
Mada nadam se da ce cim zatopli velik broj ljudi emigrirat iz ove prokletinje...

problem je sledeci :)

Problem je sto mastor za plocice, masinu za pranje, kanalizaciju, struju, grejanje ili bilo koji drugi obicno ne ume da popravi kompjutere ali zato klinac iz 7 razreda ne ume sve to ali zna da instalira Windows :)

I uvek ce se naci neko iz komsiluka ili sa posla kome ce u krajnjem slucaju odneti racunar i on to zavrsiti, a plocice, struja ... ipak mora strucnjak za to :)

A za kondenzatore, ko jos menja kondenzatore i time rizikuje da mu kasnije crkne mozda maticna ako ode na primer izlazni stepen. Uglavnom su svuda ona jeftina naajanja pa je lakse zameniti celo napajanje kad vec dodje do toga da je oslabelo.

Poslednja izmena:
Problem je sto mastor za plocice, masinu za pranje, kanalizaciju, struju, grejanje ili bilo koji drugi obicno ne ume da popravi kompjutere ali zato klinac iz 7 razreda ne ume sve to ali zna da instalira Windows :)

I uvek ce se naci neko iz komsiluka ili sa posla kome ce u krajnjem slucaju odneti racunar i on to zavrsiti, a plocice, struja ... ipak mora strucnjak za to :)

Tacno tako, instalacija windowsa je nikakav posao, meni licno ne treba vise od 1h (na OK kompu novije proizvodnje), sa tim da dobar broj poziva sto dobijem su od ljudi sa dodatnim problemima (kad klinac, komsija ne uspeju onda zovu...)

Mada iskreno ja nisam za to da neki balavac instalira komp (komsijama, itd..) jer sam po terenu vidjao svasta, mada iskreno ni "serviseri" nisu bolji (stavljaju stare XP distribucije SP1, SP2??, instaliraju krekovan NOD??? koji prestane da radi za 30 dana, itd)
E sad jel to rade namerno da bi komp pukao nakon 3-4 meseca ili je u pitanje neobavestenost/nemarnost nemam pojma

Cak sam jednom naisao na drugov laptop kojeg je instalirao neko iz Pakoma (za kes verovatno/nisam se raspitao jel platio za tu uslugu jer je lap top dosao bez OS-a) i isti slucaj SP2 i krekovan NOD i laptop je pukao istog momenta kad se nakacio na net... sramota

Poslednja izmena:
TNG u dizelasa nejde bas... pre cu ja dici cenu na 300-400 za izlazak jer ispod toga definitivno je neisplativo odrzavat auto... mada koliko vidim nove kolege sa oglasa pokusavaju da rade sa gradskim prevozom sto je po meni samo dokaz gde ova zemlja tone :)
Mada nadam se da ce cim zatopli velik broj ljudi emigrirat iz ove prokletinje...

Aha...pa dobro...ima i za to resenje, prodas dizelaza, kupis benzinca sa ugradjenim TNG-om i cepaj bato po NS-u. :)

malo skretanja sa teme ali, čini mi se, indirektno povezano:

(priča je verovatno izmišljena)

U pionirskim danima železnice u USA desilo sa da je, zbog kvara, stala kompozicija usred pustog predela, prilično udaljenom od najbližeg naseljenog mesta. Lokomotiva nikako da se pokrene. Predstavnici železničke kompanije koji su bili u vozu skupili se zajedno sa mašinovođom oko lokomotive i pokušavaju da nađu gde je problem ali bez uspeha. Međutim pojavi se kod njih jedan od putnika iz voza i nudi svoju pomoć. Predstavlja se kao jedan od inženjera u firmi koja projektuje i proizvodi lokomotive. Oni mu oslobode pristup i počnu da posmatraju šta radi. A on razgleda sklopove oko lokomotive i u jednom momentu, nakon par minuta, zatraži čekić. Srednje veličine. Njime udari po jednoj polugici koja se na taj način pomeri u drugi položaj. Zamoli mašinovođu da ponovo pokrene lokomotivu, što ovaj uradi bez problema. Naravno radosti putnika i predstavniak kompanije nikad kraja. Kada su ga pitali za cenu samo im je rekao da će njegova firma ispostaviti račun.
Petnestak dana kasnije stiže račun: 4005 dolara. Za to vreme basnoslovna svota. Zbunjena kompanija, vlasnik voza, traži objašnjenje: kako jedno lupkanje čekićem koje može svako da izvede, košta 4000 dolara?

Odgovor je bio: račun nije 4000 već 4005 dolara. "Lupkanje" čekićem košta 5 dolara a dijagnoza kvara u pustinji i to što je čovek znao gde da traži kvar košta 4000 dolara.

A za kondenzatore, ko jos menja kondenzatore i time rizikuje da mu kasnije crkne mozda maticna ako ode na primer izlazni stepen. Uglavnom su svuda ona jeftina naajanja pa je lakse zameniti celo napajanje kad vec dodje do toga da je oslabelo.

Grešiš. Većina "klinaca iz 7. razreda" ume da instalira Windows isto kao što ume da popravi mašinu za veš, postavi pločice, popravi grejanje...... (čast izuzetcima ali oni nisu predmet ove diskusije.)
Samo ako ti loše namesti grejanje, grejaćeš se ali će svako malo da curi, ili veš mašina ponekada će da iskuva obojeni veš, a pločice ćeš nadalje stalno gledati krive. A ako ti instaliraju Windows nešto će raditi ali nikad nećeš ni saznati kako u stvari treba stvarno da radi.

Nije Windows neka nauka ali daleko od toga može "bilo ko i bilo kako". Tačnije ako nekome treba OS samo eto tako da ima nešto i nije mu bitno šta će mu biti sa podacima (fotografije, tekstovi, fokumenta...) može sam da ubaci CD i po principu Next, Next, Next.... da "intsalira". Za sve ostalo, ipak, treba znanje.
Da ne pomnjem "reinstalacije" računara gde mora da se vodi računa o tome šta sve treba sačuvati korisniku od podataka, gde se sve to nalazi i kako pristupiti...

Ti majstori instaliraju Borg Xp i sl. djubre sa svim onim drangulijama i sve to za 400-500din. I nakon par dana evo ga zove nazad mene, ej ne radi mi ovo, ne radi mi ono i Total Commander moram da klikam 1,2 ili 3. ili ne mogu film da pustim ITD. Onda se lepo vrate i onda plate kako treba i sve radi. Rad treba naplatiti i ljudi ce te vise ceniti i nece se bahato ponasati, a ovako kad zna da se za sitne pare radi onda ko ga j... uradice mi tamo neki Pera Steva za kiselu...:d

Nazad
Vrh Dno