Zato shto bakar oksidira.
Uostalom,nikl i dalje nije srebro...![]()
U globalu crna povrsina lakse oslobadja temperaturu.
Ma nije stvar u tome sto je "tvrdja", vec je takav sistem aplikacije predvidjen od strane proizvodjaca (za moj tip procesora, odnosno, za sve novije). Uostalom, moje licno misljenje je da je takvo nanosenje ubedljivo najbolje, jer na taj nacin ne dolazi do "uterivanja" vazduha izmedju paste i heatspreader-a, sto se dogadja kada se pasta razmazuje... a koji potom ostaje zarobljen kada se namontira cooler. I onda nema najboljeg moguceg kontakta izmedju ove dve povrsine.Uglavnom sve te "tvrdje" paste se tako nanose, mada ja preferiram da razmasem prstom (preko koga je kesa).
OK, ovo je vec neka druga prca... sa kojom se ja u globalu slazem, koliko puta je meni "bezao" cooler levo-desno, ne mozes da ga nacentriras i namestis iz prve, pa to ti je !I ja sam ranije nanosio tako sto je hladnjak pritisne pa razmaze ali prilikom jednog skidanja sam provalio da se nije svuda lepo razmazalo, ne zato sto nisu ravne povrsine - jesu, lappovane su. Nego zato sto kada se montira hladnjak (stavlja, srafi, usmera, namesta idt..) nikada nece sila biti ravnomerno rasporedjena i negde ce "pobeci malo u stranu" i razmazati neke delove vise ili manje.
Ne treba Freeze razmazivati!!!OCZ Freeze je malo problem razmazati ali ja ipak ulozim taj trud ..
Od ovih kod nas sto moze da se pazari - ja bih rekao Freeze. U top 3 pasti na svetu prema vecini testova, kad nas te preostale dve ne mogu da se nadju - te stoga, Freeze it is![]()
C c c, nisi pratio na casu, vrati se par postova. Najbolja pasta je ipak tigar lepak
Aluminijum eloksiran u crno ima bolje termalne karakteristike od neeloksiranog ili eloksiranog u prirodnu boju (sivo, belo ili kako vec hocete).Kakve veze ima boja kulera sa oslobadjanjem toplote? :d
Aluminijum eloksiran u crno ima bolje termalne karakteristike od neeloksiranog ili eloksiranog u prirodnu boju (sivo, belo ili kako vec hocete).
Aluminijum farban ili plastificiran u crno (obicnim farbama/prahom) ima iste ili losije termalne karakteristike.
Izgleda da crna boja negde ipak ima veze
Mrzi me sad da trazim literaturu gde ima vise o ovoj temi.
Ah da, zaboravih na Tigar...C c c, nisi pratio na casu, vrati se par postova. Najbolja pasta je ipak tigar lepak :d
Na osnovu toga sam i pisaoPotreba da se hlade poluprovodnici nije izum samo iz sveta racunara.Naime izlazni tranzistori u pojacalima su poprilicno zahtevni po pitanju hladjenja.
Nije estetika jedini razlog, kod pojacala A klase (cesto imaju puno izlaznih tranzistora koji sve vreme rade cak i kad ne rade nista - ko razume shvaticekod pojacala su rebra obicno okrenuta na spolja pa crni eloks stvara bolji estetski uticaj
Nema sanse da ako nesto (kuler npr.) ofarbas u crno, bolje provodi temeraturu nego kad je bio bez farbe
Pre nego sto nesto napises pazljivo procitaj sta su drugi pisali.Nema sanse da ako nesto (kuler npr.) ofarbas u crno, bolje provodi temeraturu nego kad je bio bez farbe. To je cista glupost.
Aluminijum eloksiran u crno ima bolje termalne karakteristike od neeloksiranog ili eloksiranog u prirodnu boju (sivo, belo ili kako vec hocete).
Aluminijum farban ili plastificiran u crno (obicnim farbama/prahom) ima iste ili losije termalne karakteristike.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari